Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: kalibar 16

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
kalibar 16
Miroslaw
 Kolega iskustva su razlicita, reed&black se kod mene pokazao izvrsnim za lov do 25m jer po konstrukciji patrona i nije za dalje gadjanje. Iako nesto ne volim taj patron sta god sam nanisanio pogodio sam sa njim, malo je sporiji pa zahteva blago preticanje i nema greske. Krusik koji koristite za gornju cev je malo vece brzine nego S&B reed&black tako da moguce da ne uzimate dovoljno preticanje obzirom da pucate sa municijom razlicitih brzina. Slusajuci starije lovce gajio sam misljenje da je krusik bas spora municija i u par navrata sam pokusavao da ga koristim i pravio ogromnu gresku mislici da je spor uzimao sam preveliko preticanje i stalno promasivao naravno po meni je metak bio kriv a da nisam ni pomislio da ne vladam adekvatnim informacijama.

DakiNS
 Potpuno se slažem sa tobom, kolega Sniper mi je razbio neke predrasude ili bolje rečeno naučio sam nešto novo a to je brzina Krušika u odnosu na S&Bkoji je pedesetak metara sporiji od Krušika.Sa Krušio skoro da nema preticanja dok sam i ja u zabludi da je spor pucao sa preticanjem i normalno promašivao.Odobreno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Miroslaw

DakiNS kaže:
Potpuno se slažem sa tobom, kolega Sniper mi je razbio neke predrasude ili bolje rečeno naučio sam nešto novo a to je brzina Krušika u odnosu na S&Bkoji je pedesetak metara sporiji od Krušika.Sa Krušio skoro da nema preticanja dok sam i ja u zabludi da je spor pucao sa preticanjem i normalno promašivao.Odobreno
iveli 3

kelt

DakiNS kaže:

Daki druze , pa otkad to krusik proizvodi karabinsku municiju. ja sam razumeo da si ti onog vepra na sest koraka pretico karabinemSmeko
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

sheytan

DakiNS kaže:

Sa SVAKIM metkem je potrebno preticanje na vetjim daljinama, manje ili vetje! Stari

Ako su brezine divljachi, kad se "razigra", volike:

VRSTA DIVLJACI
BRZINA U PUNOM TRKU ILI LETU U m/sek.
Lisica
12
Zec
13
Prepelica
14
Divlji golub grlica guska
20
Jarebica
23
Fazan patka gluvara
28
Patka krza
50,

a ona tabela o brzini sachme vaka:

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/brzinesachme.jpg

svako moze priblizno da izrachuna koliko se meta pomeri, dok sachma stigne do nJ...

Tako da - digitron u shake, pa qd koji, Mili Vanili! Stari

p.s. Ne znam el bilo na ovem forumu o preticanju QGLARAMA, ali kad pogledate npr. cifre za pretizzanje krmadi na 50-100m, sa zrnima koja su mnoooogo brza od sachme i mnoooogo manje gubu brezinu, tek ondak glava zaboli od rachunjitze... Shock
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

PEZ
 Sheki, ajde ako ti nije proGlem "isfrlji" tu tabelu na temi o kugljarama.iveli
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

sheytan
 Nemam tabelu za qglare, ako sam te dobro razoomeo. Ne znam da li smo beshe na ovom forumu ishta komentarisali na tu temu, ali cifre idu i do VISHE OD METAR, za svinju u punom trq, na cca. 100m! srbijalov

edit: Evo, nadjoh i prikladan vidoje, i prikladnu fotq, pa nek admini prebacu u odgovarajutju temu, molim!

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/preticanjeqglarama_zpsa2deea41.jpg

http://www.vidoev...ons-de-tir
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

PEZ
 Hvala Sheki iveli 3
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

matakata

Miroslaw kaže:
Kolega iskustva su razlicita, reed&black se kod mene pokazao izvrsnim za lov do 25m jer po konstrukciji patrona i nije za dalje gadjanje. Iako nesto ne volim taj patron sta god sam nanisanio pogodio sam sa njim, malo je sporiji pa zahteva blago preticanje i nema greske. Krusik koji koristite za gornju cev je malo vece brzine nego S&B reed&black tako da moguce da ne uzimate dovoljno preticanje obzirom da pucate sa municijom razlicitih brzina. Slusajuci starije lovce gajio sam misljenje da je krusik bas spora municija i u par navrata sam pokusavao da ga koristim i pravio ogromnu gresku mislici da je spor uzimao sam preveliko preticanje i stalno promasivao naravno po meni je metak bio kriv a da nisam ni pomislio da ne vladam adekvatnim informacijama.

Ako se nismo dobro razumeli, fazan je pogodjen ispod krila unazad, leteo je sa desna na levo. Kod čišćenja bio je pun dramlija sa te strane a i samo sam ja pucao na njega jedan metak jer nisam mogao drugi zbog drveta. Zec je bežao udesno od mene i dobio je pogodak od vrata po ledjima i na njegovu desnu stranu na nekih 20m i pao od krušika 29g-3,5mm na nekih 30m, u oba sličaja bila je 16/70 red&black 3,5mm. Pa dolazim do zaključka da ili je loš metak ili nema snage- što mu dodje na isto, ja ga više koristiti neću u kal.16. A 12/70 3.5mm red&black je totalni kontrast šta sam nanišanio to je palo do daljine od 30-35m, imao sam možda 10% promašaja- uglavnom moja greška. E sad može biti da veći kalibar i 5.3 grama više, imaju veze što se tiče red&black-a.
Ali da ne brljamo dalje temu Nazad na temu

Miroslaw

matakata kaže:

Miroslaw kaže:

Ako se nismo dobro razumeli, fazan je pogodjen ispod krila unazad, leteo je sa desna na levo. Kod čišćenja bio je pun dramlija sa te strane a i samo sam ja pucao na njega jedan metak jer nisam mogao drugi zbog drveta. Zec je bežao udesno od mene i dobio je pogodak od vrata po ledjima i na njegovu desnu stranu na nekih 20m i pao od krušika 29g-3,5mm na nekih 30m, u oba sličaja bila je 16/70 red&black 3,5mm. Pa dolazim do zaključka da ili je loš metak ili nema snage- što mu dodje na isto, ja ga više koristiti neću u kal.16. A 12/70 3.5mm red&black je totalni kontrast šta sam nanišanio to je palo do daljine od 30-35m, imao sam možda 10% promašaja- uglavnom moja greška. E sad može biti da veći kalibar i 5.3 grama više, imaju veze što se tiče red&black-a.
Ali da ne brljamo dalje temu Nazad na temu
Izgleda da kod vas divljac ne pada u sok od pogotka i poprilicno su vam uski cokovi kada na 30m patron koji po konstrukciji ima osobinu da brze rasiri sacmu moze da ima tako gust snop kako rekoste ''bio je pun dramlija''. No mozda je i problem do minicije da nije skladistena kako treba kod prodavca iveli

matakata
 Moguće da je bila loše skladištena ali ne kod mene, a i za 12 sam kupio u istoj radnji isti dan. U svakom slučaju neću je više kupovati. iveli 3

Miroslaw

matakata kaže:
Moguće da je bila loše skladištena ali ne kod mene, a i za 12 sam kupio u istoj radnji isti dan. U svakom slučaju neću je više kupovati. iveli 3
Ne mora da znaci da je uvezena u isto vreme a moguce da su za 12 ponovo uvozili te je zaliha mladja. Najbolje je da stalno koristis istu municiju vremenom se naviknes na nju i njene osobine i mane i bude najbolja za tebe.

DakiNS
 Posle Sniperovog testa sam definitivno odlučio Krušik u svim oblicima, jeftino brzo , a i nije fora da sve oborimo.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ssekir75
 i kupujemo domace ;)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Miroslaw
 Krusik ce definitivno dobiti novu sansu kod mene pogotovo njegov BK u kal.16 .

Sniper Hunter
 Kada sam koristio kupovnu municiju i sada ako kupim to je Krušik i Belom

Podunavac

Sniper Hunter kaže:
Kada sam koristio kupovnu municiju i sada ako kupim to je Krušik i Belom

Evo kad Švajcarci koriste našu municiju što nebismo i mi.ROFL
Ako je Krušik u svim serijama dobar kao onaj koji je isprobao na svom testu kolega Sniper Hunter, onda je definitivno najbolji izbor na našem tržištu.Odobreno
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Podunavac meni za razliku od nekih kolega ne smeta zaprljanost cevi ,ako je to jedini razlog za kupovinu strane municije onda ima da čistim i da ćutim Grin ne kažem da ima bolje municije ali za razliku u ceni neznam koliko je isplativije da se zbog 30min čišćenja oružija koje bi trebalo da predstavlja zadovoljstvo za lovca kupuje nekada i duplo skuplji metak ,lepo sam lovio Krušikom ,Alpenom nekada ,Ali Trepča je ipak bila bolja čini mi se ...nekada ehhhhUvredjen

Podunavac
 Druže prvi deo mog upisa je bio šaljiv i bez nekog značaja. Drugi deo je bio ozbiljan i smatram da je Krušik trenutno najbolji izbor ako gledano omer uloženo-dobijeno. Naravno ako su sve serije kao ona na tvom testu.
Što se tiče čišćenja nisam lenj i uživam u čišćenju oružja, ali nakon upotrebe Beloma sam ipak odustao od njihove municije. Ja čistim cev sve dok iz nje ne izađe potpuno čista i bela krpica što je kod upotrebe Belom municije skoro nemoguće, ili treba da se izeni 10-15 krpica po cevi. Dok kod Mirage municije treba 3-4 krpice po cevi. Ipak i moje strpljenje ima limit.
Tri prsta 2Kolce

kelt
 Sve sta ima korpicu nece da prlja mnogo tako da moze bilo koja. dok bez korpice ipak bolji su talijanski zbog tvrdje sacme koju koriste,a koja se manje lepi za cevi. pre ciscenja nije lose ispaliri dva metka sa korpicom da prociste naslage olova.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kalibar 20 MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 72 29.08.2022. 19:52
Univerzalni kalibar kod karabina KARABINI 253 25.12.2017. 22:22
Kalibar 223 vs 7,62x39 iskustva i mišljenja MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 20 27.06.2013. 13:38
kalibar 5,6x57r MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 4 22.06.2010. 18:47
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,566,440 posete www.srbijalov.com