Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Adekvatna optika

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Adekvatna optika
canis aureus
 ne vidi se o kojoj se optici radi
ili napiši ili povećaj sliku

Cvele
 Ja mislim da je ,,univerzalna'' optika, sto znaci suma, ceka, malo dalje od 3-9x40/42.... mozda gresim? Hmmm
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

ohotnik
 Ja bih rekao da je to Kahlesova optika

Podunavac
 I meni se čini da je Kahles ali je sitna slika i slabo se vidi. Ali ako je ispravna ne vidim zašto bi bila eksponat, umesto da se koristi. Moj burazer ima optiku Zeiss Jena iz 197.. i neke, i još uvek odlično služi.
Tri prsta 2Kolce

Nenad000
 Ovo je Kahles S 2,2 -9-42 inace je toliko sacuvana da izgleda ko Nova ,ja nisam video stariju optiku da je bolje sacuvana inace se prodaje za 500 
Kolce,S R B I J A

ohotnik
 Znaci kolega Nenadx meni i kolegi Podunavcu dugujes pice sto smo pogodili o kojoj se optici radi Inace to je realna cena za tu optiku i nebi pogresio kada bi je kupio.

canis aureus

Nenad000 kaže:
Ovo je Kahles S 2,2 -9-42 inace je toliko sacuvana da izgleda ko Nova ,ja nisam video stariju optiku da je bolje sacuvana inace se prodaje za 500

Nenad000Bye
šalji mi je prijatelju, šaljem pare odmaK!!
+plaćam i prase i jagu sa Raanj a pivo može i na tvoj trošak da ne bude da si cicijaiveli 3 -Grin
(za kupovinu sam PREozbiljan!!)

ohotnik
 Lepa ponuda Zeljko to joj je maksimalna cena mada koliko vidim da je dobro ocuvana A prase i jagnje jos casti Mogu li ja da ti donesem jos neku optiku pa da castis i mene.Gladan.Optika vredi te pare tesko se nalazi u prodaji.

Nenad000
 e das neko jare za ovu ja dam pivo,nadam se da je nece neko kupiti onaj kahles ja sam mu spustio cenu sad cekam,mnogo je 500
Kolce,S R B I J A

ohotnik
 Ima jedna ista prodaje se u nemackoj na licitaciji cena je danas dostigla 495 eura Mislim da licitacija traje jos sutra.

Nenad000

ohotnik kaže:
Ima jedna ista prodaje se u nemackoj na licitaciji cena je danas dostigla 495 eura Mislim da licitacija traje jos sutra.

cena mu je 500 ,ja sam jos juce pricao sa gazdom i predlozio mu neku moju cenu posto je polovna i stara ali je on tek stavio na prodaju ,tako da sad samo moram cekati i nadati se da je ne proda ,ako se ne proda uskoro ja je kupujem za 400 vise od toga ne
Kolce,S R B I J A

canis aureus

ohotnik kaže:
Lepa ponuda Zeljko to joj je maksimalna cena mada koliko vidim da je dobro ocuvana A prase i jagnje jos casti Mogu li ja da ti donesem jos neku optiku pa da castis i mene.Gladan.Optika vredi te pare tesko se nalazi u prodaji.

Rade, nikakav problem, biće Raanj i bez optike!!
Imaš li išta od opt.nišana za ponuditi?

Neca92
 Meni treba nesto za pucanje ds u pogonu, na daljinama manjim od 100m pa kad bi neko mog'o da mi nabavi nesto... 1,5-6x42/44...Molitva uhh, bio bi zahvalan... jos kad bi mogla neka pristupacna cena, ipak sam ja skolarac (jos malo pa student, najtezi finansiski dani) ... Stidljiv
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Neca92
 Voleo bi da cujem vasa misljenja... Sta je bolje za gore navedenu vrstu lova? itanje

http://www.optica...-6626.html

http://www.optica...15741.html

http://www.optica...-2266.html
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

ohotnik
 Trophy XLT 1,75-4X32

Podunavac
 1,5-6x44 je odlična kombinacija. Možeš da pucaš na malim daljinama u pokretu ali i na 150-200 m kad zatreba.
Tri prsta 2Kolce

apinest
 Danima čitam teme o optikama i čini mi se da sada znam manje nego pre. Do skora sam mislio da je "idealan" optički nišan 1,5-6x42, ali više ni u to nisam siguran. Bilo bi mi od pomoći kada bi neko napisao nešto o tome i da li bi Bushnell-ov Trophy 1,5-6x44 sa švenk montažom bio dobro rešenje za moj 8x57. Hvala i dobar pogled!

petar
 [xhide]Moj drug ima bas taj opticki nisan, ali sa iluminacijom, na 30-06. Kaze da je zadovoljan. Ako lezi na 30-06, zasto da ne lezi na 8x57? ;)
Nisam nikada verovao tim optikama nizeg cenovnog ranga, pogotovo ako se montiraju na srednje kalibre kao sto ti planiras...Sad Jedan kolega moj je Bushnell Baner za 15 000 dinara stavio na 30-06 iz 18 mh, nikako nisu mogli da ga upucaju, ali nije njihovo znanje u pitanju, nego los kvalitet optike, koja je posle svakih par metaka bila 'rastresena' i 'raspucana'...Sad
Po mom misljenju je bolje uzeti neki polovan opticki nisan, ali proverenog kvaliteta za te pare...Ali sta znam, novo je novo, a Trophy i nije tako los, dok je recimo Baner katastrofalanog kvaliteta...ali mozes da dodas jos malo para i kupis Redfield 3-9x40 optiku novu u 'Canoni' za 220e, kvalitet te optike garantuje Leupold i daje dozivotnu garanciju na nju. A za jos stotinak evra vise kupis VX-I 3-9x40 Leupold, i tu nema da brines. A ja uvek svima preporucim Leupoldovu montazu, pa bilo koja da je, ali uvek dajem prednost fiksnim montazama...B)
Nadam se da sam pomogao...Confused[/xhide]
Just like old times!

Sniper Hunter
 Pre ce biti petre da taj tvoj drug nije znao da namontira optiku da fiksira drzace nego da se rastrese optika montaza je u pitanju 

Podunavac

apinest kaže:
Danima čitam teme o optikama i čini mi se da sada znam manje nego pre. Do skora sam mislio da je "idealan" optički nišan 1,5-6x42, ali više ni u to nisam siguran. Bilo bi mi od pomoći kada bi neko napisao nešto o tome i da li bi Bushnell-ov Trophy 1,5-6x44 sa švenk montažom bio dobro rešenje za moj 8x57. Hvala i dobar pogled!

U pravu si za optički nišan 1,5-6x42. To je najuniverzalnija kombinacija. Sa uvećanjem 1,5x možeš da gađaš divljač u pokretu, a sa uvećanjem 6x možeš bez problema da pucaš na 200 metara pa i više (to već zavisi od tebe).
Što se tiče Bushnel Trophy 1,5-6x44 optika je sasvim solidna u toj cenovnoj klasi. Ali nije loša solucija ni Redfield Revolution 2-7x33. U Canoni košta 18160 dinara, a što reče Petar to je Leupold koji daje doživotnu garanciju na svoje optike. A što se tiče montaže švenk je dobar izbor ako planiraš da skidaš optiku i povremeno koristiš mehaničke nišane. Ali švenk mora da bude kvalitetan, od dobrog materijala i precizno izrađen, inače ćeš imati problema sa njim. Ali imaš jeftiniju soluciju za skidajuću montažu, a to je Leupold QR montaža.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Noćna optika OPTIKE I MONTAŽE 217 23.01.2022. 10:48
Kahles optika OPTIKE I MONTAŽE 69 25.08.2020. 23:34
optika OPTIKE I MONTAŽE 175 24.03.2019. 15:32
Vortex optika OPTIKE I MONTAŽE 38 18.01.2019. 09:04
Optika Sutter OPTIKE I MONTAŽE 70 26.10.2017. 14:10
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,686,448 posete www.srbijalov.com