Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
Cvele
 dusandara, ne vidim koji je problem u Zastavinim karabinima? Smile posto tako govoris voleo bi' da imas sve pa MAKAR u i Zastavu? Ja znam da dvocevke tj bokerice nisu se dobro pokazale, ali kol'ko znam za karabine se ljudi ne zale? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

dusanandra
 Ma nije nikakav problem sa Zastavinim karabinima koliko znam osim sto im je finis nedopadljiv(bar meni) a rekao sam pa MAKAR zbog cene jer su najjeftiniji. Dva puta je skuplji Ceski od Zastave. Nisam mislio nista loseConfused

Valentina
 Veoma koristan info dusanandra!!! Ne kapiram jedino, kako istu optiku na dve puce? Cek cek, mislis svaka puca svoju optiku da ima. Naravno u variabilnom polju.

dusanandra
 Valentina,kupis dve iste optike i imas dve potpuno iste puske do detalja ali u razlicitim kalibrima.Mnogo je dobra varijanta kod karabina kojima se menjaju cevi npr.SAUER 202 S.Jedna puska sa dve cevi i dva okvira i dve glave zatvaraca a jedna optika,jedak kundak,jedan zatvarac,uvek isto okidanje.Jedna cev u kalibru 30-06 SPR a druga 25-06 REM.Upucas optiku u jednom kalibru sa +4cm na 100m i zabelezis podeoke na optici po potom montiras drugu cev u drugom kalibru okvir i glavu zatvaraca.Stavis pusku u drzac i vidis gde nosi.Doteras da i drugi kalibar bude na 100 m +4cm ali zapamtis koliko klikova si pomerio u kom pravcu i zabelezic.Svaki sledeci put znas bez upucavanja koliko treba da nivelisev optiku pri promeni kalibra. To zadovoljstvo je oko 5000e a dva Zastavina karabina mnogo manjeSmileSmileSmile

asivica
 Darkon,prijatelju kazimi koju velicinu mete da uzmem sa koje daljine da gadjam jer sam mlad lovac tek dve godine i kad vidim o cemu sve razgovarate koje informacije imate ja tek vidim sto se kaze koliki sam TUTUBAN za te stvari,ali sto bi se reklo zarazio sam se ovim sportom na brzinu i prihvatam svaciji savet i kritiku,cuvam tri kera napravio da kazem po YUSU bokseve za ove dve godine sto gledam neke lovce to nemaju za deset i vise godina lovackog staza,ali sve to manje vise bitno, zato te pitam za ovaj savet jer mi je skoro karabin podbacio za desetak santimetra i promasio sam divljac a to mi je bila prva prilika da gadjam karabinom,jer da ga dam na upucavanje ja mislim da svacije oko nije isto tako da je najbolje da si ga ja upucam.A sto se tice i tezine zrna kazimi koju da koristim jer ja bih lovio samo DS.Pozdrav i unapred ti hvala.lovacBesan

Valentina
 Svaka cas dusanandra, samo sto bih ja umesto SAUER ubacio BLASSER R93 ili R8. Nemam nista protiv SAUER, cak sta vise postovanje. Ja jednostavno preferiram Blassera. Nemam jos nista u kolekciji Cryali sto ne znaci da nece ni biti. Samo kada???Smeko S`obzirom da sam za kupovinu optike prodo Golfa2 u odlicnom stanju, za ovu vrstu oruzja bi trebalo na pijac sa "mamom i tatom"Confused Dok sa nasom zastavicom moze da se prodje i sa jedno prasenceGrin Malo sale nije na odmetB)

dusanandra
 Gde su mladi tu i salaGrin

charuga
 juce u JSD Partizan sam polozio za karabin..dobio uverenje.i sad citam vase postove i nikako da se odlucim za neki karabin.lovio bih od srnece divljaci na dole...sta uzeti,koji kalibar i koju optiku?!?dajte nesto malo bolje,da ga uparim sa berettom[LP]
..............

darkon

asivica kaže:
Darkon,prijatelju kazimi koju velicinu mete da uzmem sa koje daljine da gadjam jer sam mlad lovac tek dve godine i kad vidim o cemu sve razgovarate koje informacije imate ja tek vidim sto se kaze koliki sam TUTUBAN za te stvari,ali sto bi se reklo zarazio sam se ovim sportom na brzinu i prihvatam svaciji savet i kritiku,cuvam tri kera napravio da kazem po YUSU bokseve za ove dve godine sto gledam neke lovce to nemaju za deset i vise godina lovackog staza,ali sve to manje vise bitno, zato te pitam za ovaj savet jer mi je skoro karabin podbacio za desetak santimetra i promasio sam divljac a to mi je bila prva prilika da gadjam karabinom,jer da ga dam na upucavanje ja mislim da svacije oko nije isto tako da je najbolje da si ga ja upucam.A sto se tice i tezine zrna kazimi koju da koristim jer ja bih lovio samo DS.Pozdrav i unapred ti hvala.lovacBesan

Pozdrav Asivica.
Najbolje ti je da ides na streliste.Tamo imaju mete,odes i probas.Sto se tice upucavanja,svakako ti preporucujem da ides.Kad resis da ides na upucavanje,ili sa puskarom,ili odes kod ljudi u streljani koji su strucni za to,obavezno nakon njihovog stelovanja ti moras da puknes neki metak,kako bi nastelovao karabin za sebe.
Sto se tice daljina pucanja,posto ne znam da li gadjas mehanickim nisanima,ili optikom,ali na 100m je sasvim dovoljno.
Takodje,rekao si da imas i PPU i belotovu municiju.Nemoj da koristis oba.Sa municijom sa kojom upucas karabin sa tom municijom i lovi.
Ovde ti je problem taj sto sa PPU na primer upucas i to je centar,posle toga pucas belotovom municijom,moze da ti podbacuje ili prebacuje.Ili obrnuto.
Cak i isti proizvidjaci,a razlicite tezine zrna,pa se javlja razlika u mestu pogotka.
Sto se tice zrna za svinje,na zalost nemam nekog iskustva,jer na mojim terenima nema svinja.Sad Lovim ih samo kada gostujem negde,ali mi se jos nije ukazala prilika za odstrel.
Kad bih lovio cesce svinje,najverovatnije bio koristi PPU SP 11,7g..Mislim da je to sasvim dobra municija za svinju.
Imas verovatno i nekih stranih,koji su za svinju mozda i bolji,ali mislim da ce nas PPU takodje zavrsiti posao.

Sto se tice tvog malo manjeg poznavanja nekih oblasti,sve ce to vremenom doci na svoje.B)
Pozdrav i dobar pogled.

gorskikotar
 Lovim divlje svinje s karabinom 8*57 PPY muniicija 12,7g i nema problema.
Odstrijelio sam i 2 jelena s istom municijom.
Zrno ne probija, ali razara.
Dobra kob.

Cvele
 charuga, lepo uzmes 243.Win. ili 270.Win. dodas na njega neki opticki nisan, u zavisnosti koliko si u mogucnosti da platis, nizeg cenovnog razreda mozes uzeti Bushnell Trophy 3-9x42 ti je sasvim dovoljan varijabil... ako mozes odvojiti vise novca neki Leupold, Zeiss... ili cak Swarowski.... Grin pozdrav! Smile 

asivica
 Hvala kolega Darkon,iako sam iz okoline Nisa ja zimi na DS idem u Pirot u lov jer imam tamo imam prijatelje a teren prema Kalni gde idemo je malo tezak i zbog gustine terena optika bi mi samo otezavala,to su mi i te kolege-prijatelji rekli i zbog toga je i ne kupujem,a stvarno vidim i oni vecinom love samo lovackim puskama a ko naidje karabinom bukvalno niko nema optiku.Ipak Hvala ti na svim savetima.Pozdrav I dobar pogled.B)

charuga

Cvele kaže:
charuga, lepo uzmes 243.Win. ili 270.Win. dodas na njega neki opticki nisan, u zavisnosti koliko si u mogucnosti da platis, nizeg cenovnog razreda mozes uzeti Bushnell Trophy 3-9x42 ti je sasvim dovoljan varijabil... ako mozes odvojiti vise novca neki Leupold, Zeiss... ili cak Swarowski.... Grin pozdrav! Smile

sta kazes za ovaj?
http://img836.ima...00181n.jpg
..............

Cvele
 Hm... ne vidim dobro, ali lici mi kao neki poluautomat Smile koj je kalibar, prozivodjac... ? Smile

Sniper Hunter
 Da nije remington?Smile

charuga
 jeste,na drugoj strani nasih oglasa..remington 742.kalibar 280rem.
..............

Valentina
 Drugari: juce sam bio do jedne L.prodavnice, onako malo svrljo a i bogumi nesto pazario od opreme. Tako rec po rec sa prodavcem,Diskusija dodjosmo na temu R8. Bese ljubazan neki cika! Dade mi pucu da je onako u detalje pogledam, i pritom je za tren oka rasklopi. Spravica je po meni stvarno vrh!!! B)I bogumi usi su mi se toliko upalile da sam vec poco da rzmisljamHmmm ko ce prvi na pijacu, mama ili tata! Mada ako se uzne cena osnovne verzije, moze da zalegne i neki passat.Grin

charuga

Sniper Hunter kaže:
Da nije remington?Smile

sniper,nisi mi nista rekao za ovog remingtona...
..............

Sniper Hunter
 Druze vidjao sam na sajmovima na netu ali nisam imao priliku da se sa nijm druzim ako ga imas kazi nam ti nestoBye

charuga

Sniper Hunter kaže:
Druze vidjao sam na sajmovima na netu ali nisam imao priliku da se sa nijm druzim ako ga imas kazi nam ti nestoBye

nisi me pratio,hocu da kupim karabin...za lov od srndaca na dole..cvele predlaze kal 270rem.ja nadjem ovaj na oglasima kod nas[srbijalov] postavim sliku i pitam za misljenje...
..............

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,165 posete www.srbijalov.com