Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Susreti i druženja "forumaša"

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Susreti i druženja "forumaša"
Lala
 DakleM, moj koleZa Sniper Hunter i ja smo se ranije dogovorili da se vidimo, kad dodje u Srbiju, i da odem u jedan lov na prepeLJic... Uskladili smo termine, i veče pred planirani lov sam dočekao Snipera i njegovu familiju (ćerka i sin, ovaj put bez g-dje, ali biće dana...). Lov smo planirali u Sirigu (20-ak km od NS), čuvenom po 'prepeličjem' terenu, kod mojih drugara, a smeštaj i noćenje gostiju je bio, naravno, u lovačkom motelu u samom lovištu. Dan i veče pred lov vreme bilo idealno, a mi smo zaglavili u bašti do neko doba noći, u priči. Kad, vraga, počne da se oblači, a bogme i munje da sevaju... ja da se izjedem, pa neće valjda da nam kiša pokvari dogovor... E moj Sniper, kakav si baksuz...
Ništa, odem ja lepo kući, gosti u motel na spavanje, dogovor, sutra zorom u lov. U toku noći me probudi grmljavina, kiša, pljusak! Ustajem oko 4h, da se spremim, da odem po psa, i da stignem na vreme do lovišta, idem, makara sekire padale! Kiša je prestala (hvala Bogu), računam, ako nije jako natopila, možda bude i dobro. Medjutim, kako sam prilazio Sirigu, tako kiša opet, pada li pada!Angry Epilog: trebalo je da krenemo u lov oko 5, a mi smo u zdravlju sedeli u motelu skoro do pola 7, kada je konačno prestala. Onda je došao i naš grupovodja i domaćin Boža, sa svojim psima (legendarni par engl. setera, doktorirali prepelicu), i sa dozvolom za lov, pa da krenemo.
Lov je bio solidan (za siriška, moja i Božina merila), a prvoklasan za Sniperova merila (ne znaš ti, koleZa, šta je pravi lov u Sirigu, eh, ta kiša...). Na raspolaganju smo imali jednu omanju tablu strnjike, prorasle travom, veličine oko 300 ha Smile.
Tokom lova, u početku, smo Sniper i ja imali medjusobno takmičenje, pod internim nazivom 'ajd ko bolje promaši', tu sam izgubio za dlaku (igrom slučaja sam i pogodio), dok nam je Sniperov sin očitao lekciju iz nišanjenja! Momak je talenat za gadjanje, majke mi. Mlade snage nadiru, dok se brat Sniper i ja bavimo 'ekološkim' lovom, bez odstrela! Grin
Meni je bilo zadovoljstvo da oprobam čuvenu Sniperovu džebanu pravljenu spec. za moj Fracnhi pun čok (ovaj čovek stvarno to puni fenomenalno, palo je par komada na lepoj daljini), a još veće zadovoljstvo mi je bilo da mog Kastora vidim na delu, pored Božinih 'doktora'. Iako je u početku brljao, vrlo brzo je, u roku od par sati, koliko smo lovili, 'maznuo' nekoliko glavnih fazona o lovu prepelica, tako da je usvojio sledeće radnje: 1. markiranje; 2. sekundiranje (čak i sa 10-15 m); 3. pronalaženje odstrela i 4. aport! Kud ćeš više, ovo mu je bio drugi lov u životu!? Pas
Boža (kojeg ovom prilikom posebno pozdravljam i podsećam ga na opkladu) mi je vadio mast sve vreme zbog psa (kaže 'ma, to je džukela', naravno u šali), ali sreća, pa je tu bio fotoaparat, a imam i svedoke (Sniper & son)... Slike iz lova su kod koleZe Snipera, pa ćete videti. U pauzi za ručak smo skoknuli i do NS, da vidimo 'arhitektu' Dakija, kako pravi splav. Popodne još jedan izlazak (lošiji nego jutarnji, ali opet, bilo je prilika za odstrel). Sve u svemu, pucali smo uglavnom iz marke (ne znam ni sam koliko marki i sekundi su psi nalupali), a Sniper je zapao u euforiju kada je video kako psi rade, koliko divljači smo videli, i kakav je teren.

Za mene, ovo je bilo prelepo druženje, zezanje (uglavnom mene Confused šta da se radi), a svako je imao solidan broj mogućnosti za pucanje (pa ko pogodi, pogodi, jel da, Sniper? Grin).
Na kraju i koncu svega, gomila lepih utisaka, i nastavak jednog odnedavnog prijateljstva.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

stevin
 Uh taj boza,nisam lovio kod njega ali imam kolegu koji je redovan tamo!prepelica tamo ima za izvoz!

Lisica

Lala
 Na slici, Sniper Hunter & Lala, i Kastor, pred popodnevni lov u Sirigu.

Lala
 Evo jedne lepo 'uhvaćene' situacije: psi su markirali, prišao sam i podigli su prepelicu, koja je oborena, pa je nastao trk ko će od pasa pre da aportira, puška je već spuštena, posle opaljenja, a ako se dobro pogleda, ispred Kastorove njuške je prepelica u padu. Odličan refleks momka sa fotoaparatom!B)

Lala
 Evo i predstavnika 'mladih snaga' - Sniperov sin, koji nas je podsetio šta znače mladjani refleksi i preciznost.
Moram da kažem još jednu stvar, koju nisam rekao ni Sniperu, a koja me oduševila: posle svakog ispaljenog patrona, i Sniper i njegov sin su uredno skupljali ispaljene patrone, da ne ostane plastika u ataru! E, to je pravo lovačko vaspitanje, i ponašanje nekog ko voli prirodu! Svaka čast, momci!

Lala
 I sad, samo za mog druga Božu, pošto znam da će pročitati ovo, evo slike Kastora u marki! Razmišljam samo, šta da naručim za večeru što dobijam opkladu, šta misliš, Božo? Smeko

Indjijanac
 lalo ostavi koji metak za bečej
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Lala
 Indjijanac, ne sekiraj se, brat Sniper Hunter je napunio spec. za mene džebanu, spremna za Bečej. Ako platiš kafu, možda ti dam par mečića, da vidiš kakva je municija! Prava stvar! A i ako ne platiš kafu, svejedno ćeš dobiti par komada Grin
Srbijalov = solidarnost, druženje, šala, dobra atmosfera i sve što uz to ide!

Indjijanac
 lalo ja pucam 16 -ku
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

duskodugousko
 Lalo,fotografije su fenomenalne i ne sumnjam da ste se lepo druzili i da ste uzivali u lovu.Bravo 2Hvala na iscrpnom opisu,kao da sam i ja lovio s vama.;)
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

slavaplana
 Lalo sto si propao!!!!!!!!!!!!!!!!

Lala

slavaplana kaže:
Lalo sto si propao!!!!!!!!!!!!!!!!

Jel se baš tako jako vidi? Eto, posledice burnog noćnog života! Grin

Cvele
 Lalo, slike su premale da bi' se videla prepelica... A to sto Sniper i njegov sin skupljaju patrone je ja mislim pre zato sto im trebaju da bi' ih napunili... Njanjanja
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lala
 Uvećaj sliku (dvoklik), pa ćeš videti i prepelicu. Ako ni onda ne vidiš, potraži najbližeg očnog lekara Grin
Što se skupljanja čaura tiče, mislim da si u svom komentaru malo zajedljiv - teško da će ispaljenih 10-20 patrona da im popravi zalihu, tim pre što se ne može do besvesti prepunjavati jedna ista patrona. Ali, komentar ide tebi na dušu. 

Cvele
 Haha... pa Lalo, ako ne znas da se salis.... to isto takodje kao sto ti meni kazes ide tebi na dusu... ;) a slika se uvecava, ali ne toliko da bi' se videla prepelica....

Lala
 Cvele, pa hajde onda, kad se šališ, ubaci smajlija, da ne bude zabune.
Vidi se prepelica, ispred Kastorove njuške, svetlo braon, slikano je izdaleka, ali može da se vidi.

duskodugousko
 Onda sam i ja zreo za naocare.Nazire se nesto na slici ispred prvog psa ali verujem da je prepelica.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

DakiNS
 Jbg ja mator pa corav a vidim razliku boje pa pretpostavljam da je bas to pucpurusa, izgleda da cu ladno moci stati na megdan mladjima u gadjanju, posto oni izgleda svi coravi
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

bela
 lalo druže jel to dobar znak kad ja vidim i bez uvećanja prepelicuLupa
čestitamo na lepom lovu, i druženju.
vižlan i terier

Cvele
 Hahaha... Lalo, ja sam stavio smajli, i isto primecujem neku malu svetliju mrlju, ali sam mislio da se lepse vidi, zato sam i rek'o da se ne vidi... ;)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
L.U."Fazan" Vranje LOVAČKA UDRUŽENJA 82 31.12.2017. 12:06
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,053,048 posete www.srbijalov.com