Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
Cvele
 Nazad na temu
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

slavaplana
 Gajite pse i izvodite ih na takmicenja da vidite sta ste postigli a i gde ste pogresili jer sedenjem kod kuca i hvaljenjem istih svaka prica i komentar gubi smisao u ovom kontekstu!!!!
Kinologija ide napred ,standardi i kriterijumi se menjaju ali praznim pricama nista se nepostize!!!

Drago mi je da sam u Kovinu video oko 30 takmicara u tri baterije na lovno-kinoloskom kupu i to je marilo gde sam ja sa svojim psom i kakvi su moji rezultati na zadnja 3 takmicenja sa oko 50 ucesnika!!!Meni to govori sta moram da promenim i gde sam gresio a da sam sedeo kuci i sa sebe hvalio bio bih lud!!!

miloradg
 Vuki 71 Zeleo bih da te pitam na koju se to rasu odnosilo u vezi izlozbe u beceju,i gde je sudija tj u kojem razredu nesto pogresio? unapred hvala na odgovoru

miloradg
 Drugari aktivirajmo se da nam tema ne propadne

spiker-mrmosh
 miloradg Ma kako god okrenes - propali smo nacisto ! iveli 3
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

huntinggirl1
 eh, pa i nismo, treba raditi samo...
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

spiker-mrmosh
 Gospodjo Momcilovic- Bognic , iskreno , i ne bih bas smeo da se kladim u to ! Ali tu smo -gde smo i to nam je - sto nam je ! Confused
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *

DESPERADOS
 Spiker dobra ti je ova misao od vladike , samo sto ona vise pasuje na BK forumu nego ovde ....Ogovaranje

Nego kada ces da predstavis nove bokseve ??
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

spiker-mrmosh
 Peky Univerzalna i veoma lako primenljiva na gotovo svaki segment Srpskog drustva . Negde manje - negde vise !
A na pojedine likove tamo posebno ! udaranje
Posebno one "najstrucnije" ! Sad

huntinggirl1
 neznam zašto ne mislite tako, ali

uz dobru selekciju i rad isplivaju i kvalitetni psi, 
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

DESPERADOS
 Ovde su prisutni manje vise dobri likovi i mnogo prijatnija atmosfera nego na BK forumu.
Tamo su sve naucnici i grozno je citati i pratiti BK forum, zato napred kolege , svaki dobar komentar je vredan .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

spiker-mrmosh
 DESPERADOS misli si "naucnici" ili kvazinaucnici !
tU.a

DakiNS
 A posebno admini e njih tek ne mogu dovoljno nahvaliti
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DESPERADOS
 Na BK su vecinom admini ljudi koji nemaju pse , a to je mnogo , mnogo tuzno . A skoro ni jedan odgajivac nije admin a to je zalosno jer onaj ko ima jednog psa i to jos kucnog ljubimca taj nema ni znanje ni osecaj za uzgoj i vaspitanje pasa .
Samo onaj ko je pocisto nekoliko prikolica g.... taj moze kvalitetno da vodi jedan forum o psima , ovim ne omalovazavam one koji nemaju odgajivacnicu daleko od toga ali tamo politiku uzgoja vode svi samo ne oni koji treba.
I kada se jedan ozbiljan odgajivac pojavi sa slikama ili nekom informacijom u vezi rase odmah ga admini sasecu i prete mu banovanjem , pod izgovorom da to nije mesto za reklamu . STRASNOOOOO .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

WILD SENSE
 Razmisljao sam se gde da postavim ove fotke,i eto odlucio sam se ovde cu ipak!! ;)

i53.tinypic.com/2zi2fjt.jpg

i55.tinypic.com/33af67d.jpg
Svestranost

vasa DND
 Zoki lepe slike samo ne vidim koja je ova treca rasa s ledja.
Sto se BK foruma tice, mozda admini preteruju sa ukorom o postavljanju slika,ali nikako s banovanjem jer ljudi svasta pisu i omalovazavaju druge javno,pisu u mnozini nazivaju ih svakako. Na BK forumu mozete nauciti dosta od tih ljudi tamo jer oni koji su pisali kvalitetne postove znaju dosta o NOD=u ili DD svidjalo se to nama ili ne, ti isti ljudi cuvaju tu rasu preko 20 godina i itekeko poznaju sustinu. To sto ima netrpeljivosti medju njima zbog necega to je nesto drugo, a mi ne treba da se stavljamo ni na ciju stranu iako smo dobri prijatelji s jednima ili drugima.
Neko je poceo pre godinu ili dve da cuva rasu i sad on sve zna i on je mozak,a ovi drugi duduci razumete. Neko ce reci moze on da cuva i 20 godina i nije naucio, bez obzira koliko je ko inteligentan i ko koliko brzo uci period od 20 godina je veoma dug.
Imao sam potrebu da ovo napisem jer nije lipo i ljudski blatiti BK forum jer sam i sam dugo i tamo i ovde, tako reci od samog pocetka na svim temama samo se nisam od pocetka registrovao.
pozdrav
kude nadje taj rec

DakiNS

vasa DND kaže:
Zoki lepe slike samo ne vidim koja je ova treca rasa s ledja.
Sto se BK foruma tice, mozda admini preteruju sa ukorom o postavljanju slika,ali nikako s banovanjem jer ljudi svasta pisu i omalovazavaju druge javno,pisu u mnozini nazivaju ih svakako. Na BK forumu mozete nauciti dosta od tih ljudi tamo jer oni koji su pisali kvalitetne postove znaju dosta o NOD=u ili DD svidjalo se to nama ili ne, ti isti ljudi cuvaju tu rasu preko 20 godina i itekeko poznaju sustinu. To sto ima netrpeljivosti medju njima zbog necega to je nesto drugo, a mi ne treba da se stavljamo ni na ciju stranu iako smo dobri prijatelji s jednima ili drugima.
Neko je poceo pre godinu ili dve da cuva rasu i sad on sve zna i on je mozak,a ovi drugi duduci razumete. Neko ce reci moze on da cuva i 20 godina i nije naucio, bez obzira koliko je ko inteligentan i ko koliko brzo uci period od 20 godina je veoma dug.
Imao sam potrebu da ovo napisem jer nije lipo i ljudski blatiti BK forum jer sam i sam dugo i tamo i ovde, tako reci od samog pocetka na svim temama samo se nisam od pocetka registrovao.
pozdrav
Kolega svako ima neko svoje vidjenje i misljenje o pojedinim forumima i ja se ponekada pojavljujem na BK ali reci mi molim te koliko puta na temi DD su opljuvali Zubana coveka od koga mogu samo da nauce, ili na temi bretoni gde se okupila bratija takmicara kao da je breton rasa stvorena samo za takmicenja a ne za lov i jednostavno admini mnogo cesce brisu upise ljudi koji hoce konstruktivno da ucestvuju u temi a ne diraju pojedine lajavce,kada se otvorila tema o trovanju pasa , pojavili su se kojekakvi mudroseri pa su admini dozvolili raznorazne teorije da se iznose tako da su ispali Davidovici najveci krivci sto uopste drze pse, pokusao sam umiriti raspravu i dati podrsku Davidovicima ali su mi upisi brisani i cak sam banovan zbog toga. Ogromna razlika je u forumima ako nista drugo admini nisu frustrirane bolesno zaljubljene osobe kojima je ljubav uskracena pa danju mrze sebe a nocu ceo svet, to se lako moze prepoznati po nekim potpisima na avataru.Medjutim to je njihov problem kome se ne svidja taj neka ne cita. Ovde je situacija potpuno drugacija svacije misljenje se cuje osim ako se kosi sa pravilima foruma tj uvredljivi prozivacki bez dokaza i slicno, tako da svako ko ne moze normalno da komunicira sa kolegama brzo sam odustane ili ga se iskljuci jer ne postuje pravila.Vrko bitna stvar je sto ukoliko neko postavi bilo koje pitanje brzo dobije i odgovor od onoga ko ga zna, na temi bretoni tek poslednjih nekoliko upisa je koliko toliko normalno ali da dobijes odgovor na neko pitanje vezano za rasu jako tesko jer su forum shvatili kao mesto samoreklamiranja i rusenja rejtinga konkurentske uzgajivacnice, izvini ali to nema veze sa kinologijom , da bi se rasa unapredila da bismo dobili lovno upotrebljive pse u sto vecem broju treba pomoci kolegama i dati odgovore na pitanja koja ne znaju , za razliku od BK gde te odmah ismejavaju kao pacera i amatera. Licno sam na samom pocetku svog ucestvovanja u radu BK sebe prikazao kao pocetnika i postavljao pitanja vezana za obuku pasa i to pitanja koja su najinteresantnija u obuci pticara i bio ismejan samo sto mi nisu rekli AMATERIMA ULAZ ZABRANJEN , na postavljena pitanja sam znao odgovore jer se preko 30 godina bavim kinologijom i obukom pasa ali sam hteo da usmerim raspravu u pravcu razvijanja rase i napretka kinologije . I natemi DD bilo je itekavih vredjanja sto je neprimereno kulturnim ljudima , lovcima i konolozima, da li sam nesto pogresno ili lazno napisao o BK recite sami
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

duskodugousko
 Nista ne bih ni dodao ni oduzeo..Na BK o kinologiji apsolutno nista novo naucio nisam.Pocetnike ili nove clanove na forumu ignorisu ili ih ismevaju,a o nekim konstruktivnim tekstovima nema ni govora.Prepiska se svela na par upisa pojedinih sveznalica koji uglavnom sadrze fraze tipa "Samo napred", "Od kojih je pasa stene", "Mozes li mi reci nesto vise o poreklu" itd. a o njihovim medjusobnim odnosima sam saznao nesto vise vec prve nedelje mog bitisanja na forumu.Uglavnom se ne trpe,zajedljivi su,zavidni,sujetni osim kada im zatreba muzjak za parenje,e onda se kume,prijateljaju i nakon par meseci opet iznova.Mnogo vise sam saznao i naucio na ovom forumu zahvaljujuci prijateljskom a slobodno mogu reci i bratskom ambijentu,gde se cesto suprotstavljaju stavovi i misljenja ali uz korektno uvazavanje.Mnogo puta dobio sam koristan savet od nesebicnih, iskusnijih i starijih od sebe i veoma sam im zahvalan na tome,stekao sam nove poznanike,kolege i zaista bih zeleo da se ovaj forum i dalje razvija u tom pravcu.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

mirkogl

zoran zivojinovic kaže:
Razmisljao sam se gde da postavim ove fotke,i eto odlucio sam se ovde cu ipak!! ;)

i53.tinypic.com/2zi2fjt.jpg

i55.tinypic.com/33af67d.jpg

S leva na desno: 1. Vajmarski ptičar 2. NOD3. Labrador retriver ako se ne varam.

vuk71
 miloradg ,da nebudes neinformisam pokusacu ti objasniti sudjenje sedme FCI grupe u BECEJU... Dusan Pajkic je sudija te grupe, razred maldih muzjaka losa procena sudije, razred mladih zenki takodje, razred zrelih muzjaka takodje, izbor za prvaka rase takodje, sve u svemu NOD smatram da su lose ocenjeni ne samo ja neko i ostali drugari.. pojedinci su hteli i za gusu da ga hvataju al smo smirili strasti na vreme, nema smisla od manifestacije praviti bruku... kod poentera kod razreda mladih muzjaci isto losa procena... ostalo nisam mogao gledati a lov i kinologiju obozavam... vrhunac je nakon izlozbe kada sam od drugara saznao da mu pas nije mogao dobiti titulu posto je gore navedeni sudija obecao drugom psu titulu ali... uvek taj ali... ako dovede psa na izlozbu u Jagodinu koja je za par nedelja sigurno mu daje titulu...to znaci da je u Jagodinu sliglo 30 internacionalnih sampiona iz Italije Francuske Engleske itd. ipak bi titula zavrsila recimo u Bezdanu jer dogovor je dogovor...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,644,533 posete www.srbijalov.com