Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
coolerns
 Kolega sasaruma je u pravu, duzni su sami da nabave trazena uverenja, meni su u NS trazili uverenja na sta sam ja rekao da sami to urade, trazili su mi da potpisem saglasnost.

mihailo
 Evo jedan predlog za izmenu zakona.
Lepo bi bilo dopuniti clan 13 Nabavljanje oružja iz kategorije B za fizička lica

Dodati:

Drzavljani Republike Srbije mogu nabavljati iz zemalja clanica Evropske Unije,Švajcarske Konfederacije i Ruske Federacije i uneti u Republiku Srbiju
oružje iz kategorije B na osnovu Odobrenja za
nabavljanje oružja – koje izdaje teritorijalno
nadležna organizaciona jedinica ministarstva nadležnog za unutrašnje poslove,
prema mestu prebivalista podnosioca zahteva.

Državljanin Republike Srbije koji je nabavio oružje iz zemalja Evropske Unije,Švajcarske konfederacije i Ruske Federacije dužan je u roku od osam radnih dana od unosa oružja u Republiku Srbiju prijavi oružje nadležnom organu koji je izdao odobrenje za nabavljanje oruzja.

AcaNik
 Нисам сигуран али ми се чини да то не зависи само од нашег закона. Барем што се тиче ожљебљених цеви.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

sasaruma
 Lep predlog,samo se postavlja pitanje ko će da pusti srbina da se šećka evropom sa oružjem

dzudzubajac
 Mislim da ti nije neki problem da kupiš pušku u inostranstvu, samo je potrebno da imaš našu nabavku, da ti je popune u prodavnici (zbog naših kako bi je mogao registrovati).

Zabava počinje kad shvatiš da ti je potrebna dozvola za uvoz od ministarstva trgovine, što uključuje nabavku raznorazne dokumentacije i dugotrajno zaCenzurisanovanje sa referentima.

Ukratko: ne isplati se osim ako si zaludan ili baš želiš nešto posebno da uvezeš.
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

mihailo
 Drage kolege,mi treba da se izborimo da nas zakon nama kao fizickim licima dozvolli nabavku i unosenje u Srbiju kupljenog oruzja u inostranstvu.
Ja licno ne vidim ni jedan jedini razlog da kupovina i unosenje oruzja iz inostranstva bude zabranjeno.
Razlike nema,ko dobije nabavnu dozvolu sve jedno je gde ce kupiti oruzje,Srbija ili neka druga od navedenih zemalja.
Ja napisah u predlogu i uneti,e ta rec uneti je vrlo bitna da bi se izbegle razno razne druge dozvole i komplikacije.

Nek zakon dozvoli i nek ne brine brigu o zakonima drugih zemalja jer one o tome brinu.
Ko zeli da kupi oruzje u npr.EU i za tako nesto ima mogucnosti treba mu dozvoliti.
Dali se nekome isplati ili ne to je licna odluka.
Zasto bi zavisili od ponude u nasim prodavnicama i odluke trgovaca sta ce ponuditi trzistu.
Mislim da ovaj predlog ide u korak sa sadasnjim a i buducim vremenom kao i teznjom za clanstvom u EU koje podrazumeva i otvoreno trziste.

Jos da napomenem da u sadasnjem zakonu nema ni reci oko nabavke i unosenja oruzja iz inostranstva za fizicka lica drzavljane RS ,al zato ima poduzi tekst za pravna lica.

Nece nam smetati (mislim na lovce) ako se dozvoli i jasno formulise,pa ko voli nek izvoli!!!

Lala
 Svaka država štiti svoju namensku industriju, pa tako i naša štiti Zastavu Namenska. Ima to svojih i dobrih i loših strana.
Po logici predloga o dozvoli za uvoz oružja za fizička lica, isto to bi moglo da se primeni i na municiju. Ali onda bi PPU ili Krušik ili neko treći imali oštru konkurenciju.
Da ne pominjem uvoznički lobi i razne zastupnike ili predstavnike ili ovlašćene prodavce poznatih stranih firmi, koji se masno ugradjuju u cenu. Njima to nikako neće odgovarati.
Svako ko je malo surfovao po internetu i posećivao sajtove prodavaca oružja i municije u inostranstvu, pa kad uporedi cene na srpskom tržištu, padne u nesvest. Ko napumpa cenu? Država svojim opterećenjima (carina, porez, takse, atesti, i pitaj Boga šta sve ne), ili uvoznici svojim maržama, ili maloprodaja? Verovatno svi redom.
Niko se neće odreći svog parčeta kolača.
Mislim da taj predlog neće moći u ovom momentu da se progura, mada mislim da uopšte nije loš.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mihailo

Lala kaže:

Svaka država štiti svoju namensku industriju, pa tako i naša štiti Zastavu Namenska. Ima to svojih i dobrih i loših strana.
Po logici predloga o dozvoli za uvoz oružja za fizička lica, isto to bi moglo da se primeni i na municiju. Ali onda bi PPU ili Krušik ili neko treći imali oštru konkurenciju.
Da ne pominjem uvoznički lobi i razne zastupnike ili predstavnike ili ovlašćene prodavce poznatih stranih firmi, koji se masno ugradjuju u cenu. Njima to nikako neće odgovarati.
Svako ko je malo surfovao po internetu i posećivao sajtove prodavaca oružja i municije u inostranstvu, pa kad uporedi cene na srpskom tržištu, padne u nesvest. Ko napumpa cenu? Država svojim opterećenjima (carina, porez, takse, atesti, i pitaj Boga šta sve ne), ili uvoznici svojim maržama, ili maloprodaja? Verovatno svi redom.
Niko se neće odreći svog parčeta kolača.
Mislim da taj predlog neće moći u ovom momentu da se progura, mada mislim da uopšte nije loš.

Slažem se da država treba da štiti svoju industriju i ne samo namensku,ali ta ista Zastava izvozi oružje i bori se na međunarodnom tržištu.Tako isto i PPU,neće fizička lica uvozom oštetiti ova dva giganta i ugroziti njihovo postojanje i poslovanje.
Sto se tiče raznih lobija,zastupnika ili predstavnika,pa zar i mi građani nismo i naši zahtevi za bolje nisu za uvažavanje?
Neće naša Srbija ništa izgubiti sa ovakvom dopunom,platiće onaj ko unosi oružje i carinu,porez,taksu atest i sve drugo sto treba da bi srcu ispunio želju.......lovci smo poznajemo sami sebe!!!!!!
Ovo čak nebi ni proceduru komplikovalo,na graničnom prelazu se sve unese u sistem i carine i policije a imamo vec te službe na prelazima.

Ako neko iz NAOS ili LSS čita šta ovde predlažemo,zamolio bih da i ovaj predlog uvrste.Neće smetati!!!!

AcaNik
 Баш због Заставе и треба да се дозволи увоз. Ако је то не тргне и не пробуди, нема јој помоћи.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

kolega_LOVEc
 Smile Ponovo pocela predstava ....opet cekamo Godoa...a i konopce smo opet zaboravili.itanje
Vim vi repellere licet

Planinko011
 Zastava je neka druga prica i ona sebe ne vidi u klasi karabina cene od 800e-1000e i vise.
To je masinerija koja vuce neku zaradu iz velike serije jeftinih pusaka cene od 500-600e a oni kao i PPU imaju prodju u Americi i verovatno da americki lanci prodaje uz malo dorade ili brendiranjem uspeju da dobiju jos 100-200$ i to je njima dosta.

davorcalic
 Predlog izmena : Da se uredi pitanje mogućnosti davanja fizičkog lica koji ima uverenje o bezbednom rukovanju oružjem (-na registrovanom strelištu) kojeg ovlašćuje LU ili je član komisije za lovsčki podmladak, maloletnim licima( isključivo članovima lovačkog podmladka) oružje iz C kategorije u svrhu takmičenja, bezbednog rukovanja i sl... da punom odgovornošću i roditeljskim pristankom...
Naša opština nema streljački klub iz razloga prekomlikovanosti procedura za pokretanje Streljačkog društva... Pokušali smo, koga nisam sve kontaktirao al nemoguća misija.... Neka nam bar ovako dozvole ....može se moj predlog preurediti na bolji način...
Žena mi Makedonka....ena Shock

krilas
 https://www.youtu...AY2IXTwOZY
Evo gospodo ko i kako zastupa "nas" legalne vlasnike oruzja ! Na stranu svu "neupucenost" voditelja u materiju, a na momente cak i malicioznost, ko bude odvojio vreme da pogleda do kraja ovaj snimak, imace mnogo jasniju predstavu o tome ko je ko i sta je sta! Kao sto se mnogo puta pricalo evo na delu skoro svih relevantnih cinioca u sistemu (osim politicara), pa donosite zakljucke sami !
Siroma

dzudzubajac
 vanja bulić - podsetio me na ovo https://www.youtu...VMJlDjfAbo

smešan je, da ne koristim teže reči
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

krilas
 https://www.youtu...AY2IXTwOZY
Siroma

Lala
 Svaka ovakva emisija je dobrodošla u smislu pritiska na MUP da se Zakon o oružju menja u smislu ublažavanja.
Naročito je važno, i možda ključno pitanje, ona odredba o diskrecionom pravu policije da može na osnovu svoje 'procene' nekom da oduzme oružje koje ima legalno, ili da nekom ograniči pravo na nabavku bez obrazloženja.
Svaka akcija je dobra, najgore je ovde samo čantrati i spuštati nivo borbe za promenu Zakona na priču o ličnim simpatijama ili antipatijama za pojedince ili organizacije. Važan je cilj, a to je promena Zakona!
Moja primedba na emisiju se svodi na to da nije bilo ni jednog predstavnika lovaca a to ide na dušu Vanji Buliću - zato nije pozvao nekog iz lovačkih organizacija?

Vest o ovoj emisiji ide na naslovnu stranu.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Max011
 Pa dokle bre više zaCenzurisanoncije? Trt Milojka

https://www.kurir...ocena-nema
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

AcaNik
 И то је корак напред!

ssekir75
 два часа ове године на часу одељенског старешине, а одељенске старешине ићиће на некакав курс (ја бих га пре назвао информисање) о томе шта и како. старији професори који су имали одбрану и заштиту одмахују руком и кажу није проблем, али ови млађи који нису имали додира са војском се већ збуњено гледају на сам помен. но добро, обавиће се и то као све у школском истему, битно да пише у дневнику и да постоји припрема. за резултате кога брига...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

vajsmiler
 Kolege, možete li mi dati jedan racionalni razlog, zbog čega skoro svako lovačko oružje, a nije marke "Bajkal", "Toz" ili "Zastava" mora da se prilikom registracije nosi u Kragujevac u zavod za ispitivanje i žigosanje oružja, i zašto vlasnik mora da trpi troškove toga, ako je to oružje kod nas uvezeno pre, recimo, 30 godina, i tada bilo normalno registrovano ? I zašto baš to mora tamo da se uradi, zašto ne drugde gde bi nam bilo možda bliže i jeftinije? Stvarno ne mogu to da razumem, osim da je to još jedan nepotreban namet poput taksi za "preregistraciju".
Zec, lisica, jarebica, divlja patka, prepelica, a i golub, i grlica, i po koja komšinica...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА PROPISI O LOVU 106 27.07.2019. 16:13
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,692,431 posete www.srbijalov.com