Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
Nex357
 i vako se susila 48 sati haha na kuhinjskom stolu ,posto je taj lak za camce vrlo specijalan i trazi susenje u nekoliko pozicija bas zbog toga sto mu treba dugo vremena da se stvrdne,al onda je stvrdnut daleko bilo ... ima zena da me resi jednog dana :-)
Nex357 priložio:
406486_278143962252996_100001721825624_721569_2002794629_n.jpg

I tako ...

DakiNS

Nex357 kaže:
i vako se susila 48 sati haha na kuhinjskom stolu ,posto je taj lak za camce vrlo specijalan i trazi susenje u nekoliko pozicija bas zbog toga sto mu treba dugo vremena da se stvrdne,al onda je stvrdnut daleko bilo ... ima zena da me resi jednog dana :-)

Ne brini barem ćeš stradati od dela svojih ruku a ne nekih nepoznatihGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Nex357

DakiNS kaže:

Nex357 kaže:

Ne brini barem ćeš stradati od dela svojih ruku a ne nekih nepoznatihGrin

Smeko Pfft haha pa dobro jes neka uteha , ovako znam (ako se resi , sto se vrlo nadamo da se desit nece ) da me nece mrcvari ne daj boze s tup noz il loso sekirce , za sta god das uvati ena tolko mi bese Shock
I tako ...

arsa

RADO kaže:
ZELENKO by Rado

Duzina noza: 228 mm,
duzina sjeciva: 120 mm,
debljina sjeciva: 3.8 mm,
Drska noza stabilizovano drvo: Box Elder
/korijen jasena/.
Crveni vulkanfiber i ukrasne osovonice /pins mosaico/
precnika od 6.3 mm.
Futrola rucno radjena od biljno stavljne koze
debljine 4 mm .
Molim diskusiju i kritike ?

Pozdrav; Rado Radic ika

i40.tinypic.com/23kofvr.jpg

i42.tinypic.com/2my0ked.jpg

i43.tinypic.com/1434on.jpg

i44.tinypic.com/23h21bp.jpg

i44.tinypic.com/c6kie.jpg

i43.tinypic.com/kf6053.jpg

i43.tinypic.com/f0zypj.jpg

Pilot

Ovo je oblik noza koji ja najvise volim i cenim . Noz ti je perfektan , danas sam ga video u KALIBRU i odusevio se.
Cestitam ti!!!B)
lovac Joca i Luka srbijalov

Podunavac
 Pa gde si Nex druže? Ja sam već pomislio da te žena nasekirala (sasekla sekiricom) kad se ne javljaš.Grin Lepo ti ovo sekirče vatrogasno. I ja imam jedno ovako, istog oblika ali ni blizu kvalitetno. Možda bi mogao malo da ga uglancam kao ovo tvoje. Mogao bi Dakiju da nabaviš malo toga laka za učvršćivanje da si nešta prelakira, da više ne kuka ovde.HaHaHa
Tri prsta 2Kolce

RADO
 @ Nex 357 ; Hvala na komplimentu, a ujedno cestitke za sikjerce !Odobravam
@ arsa ; Hvala na komplimentima , da tacno je da je u najnovijem
casopisu Kalibar izasao clanak o mojim nozevima i hvala ti zapazanju !Veselo 2
Rado Radic - Zvornik

DakiNS

Podunavac kaže:
Pa gde si Nex druže? Ja sam već pomislio da te žena nasekirala (sasekla sekiricom) kad se ne javljaš.Grin Lepo ti ovo sekirče vatrogasno. I ja imam jedno ovako, istog oblika ali ni blizu kvalitetno. Možda bi mogao malo da ga uglancam kao ovo tvoje. Mogao bi Dakiju da nabaviš malo toga laka za učvršćivanje da si nešta prelakira, da više ne kuka ovde.HaHaHa

Znaš ti šta Rođo danas sam isfrezao 20 ari bašte još mi od vibracije se ruke tresu , ne smem ni pi.ati da odem,a što se tiče onog laka može ali za tarabu,jer ako hoćeš dugo da vatra gori onda navališ stari panjLovac 3

Podunavac
 Rođo bez starca nema ni udarca. Znači kukaš da zavaraš naprijatelja i ena. http://youtu.be/8...
Tri prsta 2Kolce

Nex357
 Pozdrav drustvo :-)
Evo konacno malo vremena .. pa reko ajd da predstavim nesto stvarno novo u mojoj kolekciji Frown
Upitanju je Paul Ehlerov projekat sa vrrrrlo interesantnim vidjenjem i resenjima koja su i meni skroz nova Frown elem posto smo razjasnili ranije sta je karmbid (onaj sto resava zapetljavanje creva ) kao i to da bi se tako zvao mora da ima prsten na kraju drske ili rupu moze da se definise i ovako i onako itanje
elem kod ovog se prsten sklapa a otklapa se kao kod skakavca na dugme B) a kad je prsten u sklopljenom stanju noz ide u (ili bar pokusava) kategoriju spasilackih , za presecanje pojasa u autu,a ima i za presecanje sajli pa i masivni celicni prsten svakako moze da posluzi za razbijanje stakla od vrata vozila inace sama ostrica nije automatska vec se otvara pinom , a bravi je vrlo solidna linerbrava , za tu cenu (jos kad se setim kolko je bio Emersonov)neocekivano dobri materijali ,440 celik (to bi bilo 440a jer 440C ne propustaju da istaknu na ostrici) avionski aluminijum korice , i cak zbog konstrukcije sa TRI celicne platine od 1i nesto mm,
vrlo ,vrlo robustan i u odnosu na Emersona ( samo za samoodbranu) ovaj i koje kude moze tj gledali su i da posluzi za navedene svrhe spasilackog ,ali opet pod golemi znaci navoda ;)
Rezime ... vrlo interesantan noz , sa novim resenjima , i na kraju i lep ko voli takticki fazon kod noza Kiss
Nex357 priložio:
21032012325.jpg

I tako ...

Nex357
 sklopljen , onu futrolu za zippo to je moj pokusaj Veselo
Nex357 priložio:
21032012323.jpg

I tako ...

Nex357
 i skroz rasklopljen , vidi se dobro dugme skakaca prstena , ah da i klip je tu , ali kolko su vodili racuna sto mi se svidja,kad je u ajd borbenom tj skroz rasklopljen u osnovnom hvatu palac pada na taj deo prstena msm svaka cast i ah da cena je 38 svajcaraca :-)
Nex357 priložio:
21032012326.jpg

I tako ...

DakiNS
 Nex koji je to po redu

Nex357

DakiNS kaže:
Nex koji je to po redu

Lele brate zazvucao si mi ko moje zence Shock jedan dan cu sednem da ih prebrojim Confused malo me stra kad ih prebrojim da ne kazem sam sebi Nex brate stvarno preterujes Frown
I tako ...

ivan djordjevic
 Konacno napravio sam kovacku vatru-pravu (sad je na redu nakovanj, belt grinder i td...) ali sam vec poceo sa radom evo kacim slike tri razlicita noza u razlicitim fazama izrade i jedan zavrsen.Pozdrav!FIK

ivan djordjevic
 i jedan zavrsen-secivo spoljni prsten od lagera kovan ipoliran drska africko drvo"dussie."ika
ivan djordjevic priložio:
[2474]slika0052.jpg

DakiNS
 Kolega pa ti izgleda prelaziš u profi timBravo 2

ivan djordjevic
 Kolega DakiNS sta da ti kazem ,trudim se.....Do duse mene interesuju samo karbonska seciva i iskljucivo kovana.Kao sto se vidi uzori su mi nozevi koje radi g-din Karlo Ban iz zagreba,nozevi francuske firme"Citadel" i naravno skidam kapu g-dinu Ilincicu(Rale blade smith) odusevljen sam njegovim nozevima od damaskusa.Ja sam inace stolar a nozeve pravim iz hobija.Pozdrav iz Leskovca.Rotilj

DakiNS
 provedoh 4 lepa meseca u Sinkovcu 81 godine

ivan djordjevic

DakiNS kaže:
provedoh 4 lepa meseca u Sinkovcu 81 godine
A ja dvanaest meseci 82 i 83-ce na Plesu pored zagreba jbg...srbijalovlovacElmer

DakiNS
 Ne pominjem 5 m u Vipavi i 3 u KM UpsVan teme. Noževi od damaskusa su posebna priča . Na Loristu smo Lala i ja gledali neke noževe u prolazu između hala i cena nije bila preterana,oko 50 E . Jedino što nema nikakve garancije o kvaliteti jedino reč prodavca

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,389,162 posete www.srbijalov.com