Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "SREM" Šid

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "SREM" Šid
ficha007
 E pa pošto smo videli da po Zakonu o udruženjima i Statutu LU "Srem" ne postoje zakonske pretpostavke da se neka dokumenta proglašavaju "internim", "samo za tvoje oči", "top secret"... i pošto među lovcima ima dobrih i iskrenih ljudi, koji žele dobro svome LU, gledam ja tako ove papire i čudim se nekim stvarima koje nikako da se uklope.

Na primer:

Fin. planom iz 2013/2014 godine vidi se da LU "Srem" ima 430 lovaca, 350 redovnih i 80 počasnih. To je 430 lovnih karata odnosno planirano je 430.000 dinara.

Fin. planom za 2014/2015 predviđen je isti broj lovaca.

E sad šta znači podatak o rashodima u 2013/2014 godini od 458.000 dinara za lovne karte?

To je razlika od 28.000 dinara.

Kako to da ako imamo 430 lovaca i stoji da je od njih LU "Srem" naplatio 516.000 dinara za članstvo u LSV ( 1.200 po lovcu ), dakle kako to da onda u rashodima stoji da je članarina LSV-u 409.100 dinara.

Gde se dede razlika od 106.900 dinara i ko je to uzeo.

Nemojmo samo zaboraviti da je Skupština LU "Srem" kao najviši organ taj finansijski plan za 2013/2014 izglasala. Dakle glasalo se da 350 lovaca plati članarinu od 12.000 dinara i 80 lovaca po 4.000 dinara.

Sve ukupno 430 lovaca, 430 lovnih karata, 430 članarina LSV-u ( osiguranje lovaca, novine...itd... )

I šta je sada ovo?

Odakle to sada ovaj dug prema LSV-u od 106.900 ako su sve članarine naplaćene od lovaca.

Da potsetim - u onu prvu ratu ( akontaciju ) od 4000 dinara prošle godine ulazi: lovna karta 1.000 dinara, članarina LSV-u 1.200 dinara i ostatal udruženju.

Dakle ako je akontacija plaćena za 430 ljudi i uzeti novci od 430 ljudi za lovne karte odakle višak od 28.000 dinara za lovne karte i kako to da je LSV-u plaćeno 409.000 dinara članarine od projektovanih 516.000 dinara koje su uredno naplaćene od lovaca.

Dakle 430 lovaca a članarna plaćena za 340 lovaca.

KAKO LI ĆE NO LU "SREM" DA AMINUJE SVE OVO PRED NADOLAZEĆU SKUPŠTINU PITAM SE PITAM!!!!?????

Kamo se deduše lovačke novine i osiguranje za 90 lovaca????!!!!!
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

ficha007
 Ajmo dalje.

Plan 2013 kaže 430 lovaca, 1.800 dinara po lovcu za fazane ( plaćaju ih i lovci koji daju 12.000 dinara i počasni koji daju 4.000 dinara ).

Od lovaca za ovu namenu uzeto 774.000 dinara a u rashodima ( realnim??!!!) stoji da je za fazane plaćeno 673.627 dinara.

Gde je razlika od 100.000 dinara koja je naplaćena????

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

ficha007
 Bruto plate zaposlenih po planu - 1.650.000 dinara a rashodi za plate ( realni ) 1.727.341 dinara.

Kako to ako i odakle razlika kada je cena radnog sata ista, dakle 115 din/satu, ugovor o radu se zna na koliko glasi, dakle fiksni iznos plate, minuli rad je mali tako da je ta razlika beznačajna.

Odakle razlika od 77.341 dinara. Ako neko ima veću platu u odnosu na ugovorom o radu propisnu gde su aneksi ugovora o radu????

ficha007
 E sad jedan deo koji je interesantan.

Sekretar. Na prošloj Skupštini sekretar je trebao da ode u zasluženu penziju. Dobio čovek i sat.

Pa kako onda Skupština usvaja plan za 2013/2014 godinu kojom predviđa iznos od 120.000 dinara za rad sekretara ako su ga kolege lovci poslali u zasluženu penziju i dogovorli se da te poslove obavlja upravnik lovišta.

Što je još gore, na kraju 2013/2014 godine vidi se da je oko 98.322 dinara plaćeno od lovačkih para za sekretara i ako čovek treba da bude u penziji.

Gde su papiri za taj rashod, kako se to išlo protiv odluka Skupštine kao najvišeg organa LU?

ficha007
 Za telefone je predviđeno 160.000 dinara a potrošeno 243.656 dinara.

To je 80.000 dinara više nego što je planirano.

Zašto?

Ako se zna ko ima mobilni telefon, ako je limitiran iznosom koji mu udruženje plaća veoma je lako izračunati taj trošak, pa postavljam pitanje otkuda ta razlika od 80.000 dinara????

Da li je udruženje saznalo ko je taj ko je prekoračio limit i ako jeste zašto UO nije doneo odluku da se ta razlika nadoknadi od strane onoga ko ju je i napravio?

ficha007
 Takođe jedna stavka bode oči.

Troškovi LU od 107.029 dinara.

ŠTA JE OVO???!!!!!!

GDE SU PAPIRI ZA OVAKVE BRLJE???????

ficha007
 Idemo dalje.

Šta znači trošak održavanja opreme???

Iznos od 92.875 dinara. Ako je to neki od lovočuvara svojim nemarom pokidao moped, auto ili ne znam šta, gde je po Zakonu o radu pokrenut postupak da se šteta od zaposlenog koji je svojim nemarom štetu prouzrokova nadoknadi?

Pa ne može ako je neko nešto pokidao da niko ne bude kriv ni odgovoran i da se samo prelazi prećutno preko toga!!!!!

Kod privatnika ako nešto pokidaš svojom krivicom, slupaš auto ima da platiš ako se dokaže da je tvojom krivicom šteta napravljena.

Ovako je lako. Niko nije kriv, pojeo vuk magarca, a lovcima ćemo da povećamo članarinu za 14.000 dinara da to nadoknadimo.

ficha007
 Ajmo dalje.

Troškovi sajta na internetu. Planom predviđeno 80.000 dinara za 2013/2014 godinu, a realizovano na neku reklamu 99.548 dinara.

Za kakvu reklamu?

Gde se to LU "Srem" reklamirao da vidim i to čudo?

Sajt LU "Srem" ima najsvežiju informaciju iz 2012 godine ali je bino da je lova planirana i utrošeno VIŠE NEGO ŠTO JE PLANIRANO!!!!!! za običnu maglu.

Čak se zloupotrebljava i objekat "Lovačke kuće Šid" i navode lovci na pogrešan zaključak da LU ima sedište u tom objektu što nije istina.

Ali su pare uredno potrošene i to ni manje ni više nego blizu 100.000 dinara!!!!!!

DakiNS
 Au ficho, pa ima li stavka gde se nije drpalo?Sad
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ficha007
 Lovno tehnički objekti – planirano 200.000 dinara a urađeno samo za 60.000 dinara. Naravno da više nije moglo kada je bilo „neproizvodnih“ rashoda ove 2013/2014 godine.

Priručnici za ispite – to je navodno rashod od 15.000 dinara, ali kako kada su svi lovci koji su polagali morali da plate svoj primerak priručnika pa bi to trebalo da bude na prihodnoj a ne na rashodnoj strane jer koji je rashod LU imalo?

Neplaćene obaveze su tek posebna priča i tu ima par nejasnih stvari:

Članarina LSV u iznosu od 349.600 dinara.

Pa ako kako sam gore naveo LU od svakog lovca početkom kalendarske godine uzme 4000 dinara u koje ulazi lovna karta, članarina LSV-u i ostatak udruženju, kako to da mi na kraju 2013. godine imamo neizmirenih obaveza prema LSV-u.

Kakav je to dug prema „OVS“ u iznosu od 49.870 dinara? Verovatno za preglede mesa ali da li mi stalno moramo da radimo sa „OVS“ kada na teritoriji Šida imamo privatnih veterinarskih stanica „na izvoz“. Da to nije varijanta – ja tebi uslugu – ti meni uslugu za neke postupke?

ficha007
 A najgore je što će svi delegati na Skupštini glasati za sve ovo i aminovati te gluposti.

Ali mi je najveća enigma od svega NO LU koji će takođe, pre Skupštine, reći da je sve ovde u redu i da nema nelogičnosti.

Verovatno ću biti opet prozvan da "serendam" ali s obzirom da sam član ovog foruma nije ni čudo. To nam je izgleda u krvi.

Izgleda nije sumnjiv onaj ko sve to radi, ko fabrikuje ovakve izveštaje, dostavlja ih lovcima na usvajanje i uzima im svake godine sve veću i veću članarinu, nego je sumnjiv onaj ko o tome piše iskreno u nameri da se ove brlje isprave, da ih više ne bude, da struka radi posao, da krivci odgovaraju i nadoknade štetu koju svojim ponašanjem i radom prouzrokuju udruženju.

Neki lovci lagano odlaze iz LU Srem u neke nova udruženja, neki napuštaju LD Šid i odlaze u druge sekcije...

ficha007
 Pa pošto se meni ovih dana preti nekim tužbama čisto da ukažem na niz nelogičnosti koje mogu da dovedu do ozbiljnih problema, a sve u skladu sa onim gore navedenim odredbama Zakona o udruženjima i Statutu LU "Srem". Problema po udruženje, i odgovorna lica u njemu.

Sremac75
 Xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa......

Sve ovo, na žalost, GLAT PROLAZI!!!!!

A što se tiče tužbi.....ja ću te zastupati, pa kada ih klepim po Tarifi i Troškovniku..... ima da se puše do LSV-a!!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

ficha007
 Sremac, na nikog drugog nisam ni pomislio kao eventualnog punomoćnika. Pa neka posle objašnjavaju lovcima kako i ko je kriv za rebalans budžeta i ponovno povećanje članarine za troškove LU.

Mogli bi da uvedu i novu stavku u "Finansijski izveštaj" - troškove gubitaka sporova po raznim osnovama.

ficha007
 Ja samo znam da mi na pamet ne pada da plaćam 14.000 dinara nekome da me "radi" i troši moj novac kao da ga ja skupljam na ulici.

Radije ću svojim klincima za te pare da kupim nešto ili da negde sa porodicom odem nego da me neko "levati" i da mi potura ovakve finansijske izveštaje i dokumente i da misli da sam ja naivna budala koja to sve treba da proguta i da još bude sretna što im, etoj jelte da je svoje novce.

Vi ostali kako hoćete, ali ja znam šta neću.

Sremac75
 Ловна карта у џеп, и за 13 хиљада имаш 7-8 господских ловова!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

ficha007

Sremac75 kaže:
Ловна карта у џеп, и за 13 хиљада имаш 7-8 господских ловова!!!

Веруј ми друже да је све више људи који размишљају тако и мислим да ће и ово као и остала ЛУ бити у жестоком проблему јер им се чланство рапидно смањује а младих и заинтересованих је такође све мање.

Она удружења која буду имала шта да понуде на тржишу ће опстати, а она која се на овакав начин буду водила имаће стварно великих проблема у будућности.

ficha007
 Danas se odigrava Skupština LU "Srem". Verovatno da aminuju gore navedeno, a posle zna se - paprikaš, vino, pivo, ko šta voli.

E Srbijo zemljo međ' šljivama i po kojim orajem.

Lala

ficha007 kaže:
Troškovi sajta na internetu. Planom predviđeno 80.000 dinara za 2013/2014 godinu, a realizovano na neku reklamu 99.548 dinara....

Au brate ala se to neko časti sa održavanjem sajta LU!?!?

Čisto kao digresija, portal Srbijalov i njegovo održavanje NE KOŠTA ni približno toliko!!! Zakup domena košta oko 1500-2000 dinara godišnje, a koliko vam neko naplaćuje za postavljanje teksta i slika?!?! Pa svaki član Srbijalov može da postavi tekst i sliku, kao da je to neka mudrost!

Eno im INTERMAKER, napravio čovek sajtove za LSCS i za 10-15 LU, pa nek zatraže ponudu za izradu i održavanje sajta, pa će videti koliko su preplaćivali!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Pola pija pola Šarcu daje
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,472 posete www.srbijalov.com