Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
radenko1

huntinggirl1 kaže:
da li ja grešim ili ne, to vi sigurno možete samo da nagađate, čovek koji radi za rukovodećeg čoveka kluba, obučavanje njegove pse, vodi ih, po vama je odgajivač, mani te se priča,
tip samo sedi i piskara,
pošto ga neznate lično, tako ste rekli, a ja ga znam, manite se izugravanja njegovog advokata,

Vratite se temi i ton koji je na BK ovde neće proći,
tema DD!!!!

Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2

vladant
 Ipak je vecina nas koji cene rezultate postignute postenim radom i zalaganjem, i koji cenimo dobar savet i preporuku.
Usput da kazem da se Zubanovi saveti mogu primeniti na skoro sve rase lovnih pasa.
Ali necemo vise o tome jer on nije ovde prisutan.
Sveta Srpska zemlja!

slavaplana
 Imati NOD dve godine neznaci da su ti isti ljudi kopetentni da govore o psima koje su jedva upoznali za te dve godine!!!
Uskoro cu obaviti slike koje ce vam vise pomoci o vremenu koje treba da se dodje do dobre linije i svojim znanjem od par decenija bavljena sa istom!!!!
Nije to bas tako lako kako pojedinci misle!!!
Zubanu pozdrav i cestitke na dosadasnjem radu!!!

Lala
 Ovo nije tema o Zubanoviću.
Neki postovi i slike su brisani.
Ako nešto imate lično da raspravite sa Zubanovićem, kontaktirajte ga, i rešite to. Ako ga hvalite, reklame se naplaćuju!
Isto važi i za komentarisanje bilo kog drugog odgajivača ili vlasnika psa.
Ovo je tema 'Nemački oštrodlaki'.

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Malo mi je smesna prepiska oko izgleda psa, pa nije se sam pas okotio ima verovatno i kuja a ona moze biti svakakva posebno sto se kod nas dobijaju papiri kako hoces i kad hoces, pisao sam jednom o mom psu koji je izlozen sa tudjim papirima isto tako mogu se neciji papiri prilepiti nekom bez veze dzukcu, Pad morala ,standarda ,kriterijuma kod uzgajivaca, i recimo kod sudija koji redovno sude trimovane pse dovodi do toga da hocu da imam samo psa koji se kod mene ostenio
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Aca Velika Plana
 ja o Zubanovicu nema sta prvo da kazem sem reci hvale,moj muzjak NOD potice od njegovih pasa iz odgajivacnice vom Balkanhoff,a ovo prepiranje je bespotrebno,lepo sam jos pre rekao ako smo toliko pametni da se svadjamo na forumu bolje bi bilo da se negde nadjemo u nekoj kafanici ida se lepo razmene misljenja! uz Rotilj Raanj$ NazDrAv Harmonika ja sam za to da tako uradimo a ovde da batalite ova prepucavanja! FrownNo no no ode tema u 3 lepe sto bi reko nas narod! Angry

spiker-mrmosh
 vasa DND - A ko se to bavi kinologijom samo 2 godine ? Ali molim te obavezno da mi odgovoris ! 
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

spiker-mrmosh
 vladant - I za tebe vazi isto pitanje kao za tvog istomisljrnika . A slike Zubanovicevih pasa imas na predstavljanju odgajivacnice Trn- Vukanovic Sinisa . Jedan je sasvim beo , drugi je cupav ko ovca i tako dalje i tako dalje . Da bi se postavila slika DD-a , treba da imas sta da slikas . A ako imas nekog prijatelja ili rodjaka u Austriji ili Nemackoj zamoli ih da ti kupe jedan Bilten DD centrale u Nemackoj - evo ja cu da ga platim , cisto da ne ostanes slep kod ociju i vidis odakle doticnom gospodinu svo to "znanje" ! Takodje bi ti preporucio temu na BK koju je sam Zubanovic otvorio Obuka Svestranih Lovno-radnih Pasa Stajaca, za Lov i nadji mi makar jednu recenicu kojom je mlad i neiskusan odgajivac upucen na bilo koji deo dresure ! Nije napisano ni kako psa nauciti da sedne , a kamo li sta vise . Ali je zato napisano Kako su odredjeni vidovi dresure "male tajne velikih majstora , kako je celih 15 strana forum aprevise umoran da bi se unosio u temu , kako za te tajne treba izdvojiti 5 000 evra i dovesti psa kod "majstora" i sl. gluposti ! Ali mu zato u opste nije smetalo da udje na predstavljanje odgajivacnice Fantastik of Miki i rasp[rede pricu o desuri ( gde joj nije mesto) - kako Miki laze , kako to sto on iznosi svoja vidjenja dresure nije tacno , kako je "mus" dresura zakon i opet slicne gluposti !
Takodje vidim ovde od strane "vecitog potpaljivaca vatre" na svim sajtovim da je greh pitati decka od kojih su mu pasa stenci ?!
Neki stvarno imaju velike probleme u svojim glavama !
Izvinjavam se admin timu Srbija lova - jer ovo zaista nije tema , ali sam jednostavno morao da napisem par reci o onima ciji opis stoji u odmah ispod ovog teksta ! Pozdrav - sve najbolje !

* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *

spiker-mrmosh
 Takodje - kad smo vec kod nemilosrdnog propagiranja Muss dresure kod DD-a - sto u bukvalnom prevodu znaci Mora , a svi znamo uz koje metode se "mora" postize - evo jednog linka iz kojeg ce mnogi koji budu hteli nauciti mnogo toga i videti koliko doticni gospodin nije u pravu !
http://youtu.be/Y...
A kad na izlozbi ili utakmici u radu budete videli psa koji ide pored vodica sa podvijenim repom , spustenim ledjima i hodom kao da maltene puzi , uz stalni nervozan pogled upucen ka vodicu znacete da je pas propisno ubijen i nateran da nevoljno radi sve te radnje koje se od njega zahtevaju , ili u prevodu radjen Muss dresurom !
Pa vi sad sami izaberite nacin - ali samo da znate da je ovaj drugi i kaznjiv zakonom !
Pozdrav - sve najbolje ! 

vladant

spiker-mrmosh kaže:
vladant - I za tebe vazi isto pitanje kao za tvog istomisljrnika . A slike Zubanovicevih pasa imas na predstavljanju odgajivacnice Trn- Vukanovic Sinisa . Jedan je sasvim beo , drugi je cupav ko ovca i tako dalje i tako dalje . Da bi se postavila slika DD-a , treba da imas sta da slikas . A ako imas nekog prijatelja ili rodjaka u Austriji ili Nemackoj zamoli ih da ti kupe jedan Bilten DD centrale u Nemackoj - evo ja cu da ga platim , cisto da ne ostanes slep kod ociju i vidis odakle doticnom gospodinu svo to "znanje" ! Takodje bi ti preporucio temu na BK koju je sam Zubanovic otvorio Obuka Svestranih Lovno-radnih Pasa Stajaca, za Lov i nadji mi makar jednu recenicu kojom je mlad i neiskusan odgajivac upucen na bilo koji deo dresure ! Nije napisano ni kako psa nauciti da sedne , a kamo li sta vise . Ali je zato napisano Kako su odredjeni vidovi dresure "male tajne velikih majstora , kako je celih 15 strana forum aprevise umoran da bi se unosio u temu , kako za te tajne treba izdvojiti 5 000 evra i dovesti psa kod "majstora" i sl. gluposti ! Ali mu zato u opste nije smetalo da udje na predstavljanje odgajivacnice Fantastik of Miki i rasp[rede pricu o desuri ( gde joj nije mesto) - kako Miki laze , kako to sto on iznosi svoja vidjenja dresure nije tacno , kako je "mus" dresura zakon i opet slicne gluposti !
Takodje vidim ovde od strane "vecitog potpaljivaca vatre" na svim sajtovim da je greh pitati decka od kojih su mu pasa stenci ?!
Neki stvarno imaju velike probleme u svojim glavama !
Izvinjavam se admin timu Srbija lova - jer ovo zaista nije tema , ali sam jednostavno morao da napisem par reci o onima ciji opis stoji u odmah ispod ovog teksta ! Pozdrav - sve najbolje !

Spiker, administratori su vec obrisali neke postove jer ovo nije tema o Zubanovicu, zato nema smisla da pisemo nesto sto ce verovatno biti izbrisano. Ja Vama samo preporucujem da otvorite oci i da DD-a sagledate kao lovackog psa a ne kao psa za pratnju i razonodu, gde ga razvlace, trimuju itd...
Kao sto znas pas iz Zubanovog odgoja je Radonjicev Baldur vom Blakhanhof koji je veoma uspesno polozio Hegevald, a Zuban verovatno ne bi dobio sva ona priznanja koja je dobio da to svojim radom nije zasluzio. Ko je jos osim njega vodio pse na Hegevald i na druge uzgojne ispite u Nemackoj?I kazi mi molim te ko ima vise znanja od njega kada je u pitanju DD?
Ja iz svog lovackog iskustva sam shvatio i sve vise mi se to potvrdjuje kroz lovacku praksu da bez mus dresure nema pravog i efikasnog svestrano upotrebljivog lovackog psa.
Svako ko lovi mora to da prizna.
Sveta Srpska zemlja!

spiker-mrmosh
 vladant Nemoj to "VAS" jer ja ne patim od kompleksa vise vrednosti kao neki koji obozavaju kad ih oslovis sa "Gospodine" !
Lepo sam te pitao - pa bi bilo red da ti meni prvi odgovoris !
Ko se bavi kinologijom od prosle godine ? Ko to "rasteze" pse po izlozbama i uzme po koji CAC ? Koje su to seoske izlozbe - i u kom se to selu odrzavaju , da i ja znam posto sam dosad vodio psa po nekim gradovima - Kragujevac , Kraljevo , Paracin . . . ?
Sta si pametno procitao na temi koju sam ti preporucio ?
Pa izvoli - cekam ! 

vladant
 Sta da ti odgovorim a da to ne izazove licne prozivke i prepucavanja, za sta ovde nije mesto a i administratori to ne bi dozvolili.
Svako ko ima DD neka izvede pse na ispite propisane od maticnog kluba neka ih polozi i ja mu skidam kapu da ima pravog lovackog psa.
Poneki CAC ili CACIB nije nikakvo merilo vrednosti svestrano upotrebljivog DD-a ili NKD-a.
Sveta Srpska zemlja!

spiker-mrmosh
 Tako sam i mislio ! Ali u buduce da ovako razmisljas i pre nego sto budes pisao onako kao u predhodnim postovima . A posebno ne o ljudima i njihovim psima o kojima ne znas nista , i ljudima ciji cilj nije licno exponiranje i prepricavanje licne biografije po raznim forumima ! 

slavaplana
 Ukoro cu ovu temu da zakljucam pa pozurite sa upisima!!!!!

vladant
 Ja iza svega sto sam napisao ranije stojim.
Nijednog odgajivaca DD-a, ne poznajem licno, ali znam da procenim kada se neko reklamira a i znam da procenim ko ima znanje i iskustvo.
Protiv reklame ukoliko je u pitanju kvalitet nemam nista u suprotnom sam mnogo kivan jer smo i ja a i moji dobri prijatelji u proslosti to skupo platili, jer smo nasedali na hvalisanja i kupovali stence koji apsolutno nisu ispunili ocekivanja u radu.
Kod nas sampiona u lepoti ima koliko hoces, svaki treci je sampion Srbije, mene interesuje njegov nos, volja i karakter jer ja psa vodim u lov a ne kod frizera, manikira i pedikira.

ili se vratite temi DD ili idete na kraći desetodnevni odmor!
Sveta Srpska zemlja!

vasa DND

spiker-mrmosh kaže:
vasa DND - A ko se to bavi kinologijom samo 2 godine ? Ali molim te obavezno da mi odgovoris !

Koliko se bavis konologijom neznam niti me interesuje, ja sam napisao recimo 2 godine.Drugo zivotinja nisam ,prostak nisam,a nisam ni nenaucen da bi ucio drugog, kao sto si napisao uz izvinjenje adminima. Biraj reci kako komuniciras s ljudima i ne omalovazavaj nikog.
Toliko od mene.
Pozdrav
kude nadje taj rec

vasa DND
 Daki ne mislim u opste da vodimo raspravu vec pisemo o istom samo nam je prilaz razlicit.
kude nadje taj rec

DakiNS
 Ovo je slika psa kojega sam pominjao tada je imao 1o meseci kada je slikano, Ima li neko sliku psa koji je pobedio u razredu mladih pa da bar po slikama uporedimo jeste da nije merodavno ali bice bar neke uporedbe
DakiNS priložio:
boj_1.jpg

goranqw
 ShockShockShockShockShockShockShock
nod je temaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!
ciji je pas bolji SadSadSad !?!?!/!
meni je moj najbolji , najlepsi , najpametniji pa se ne hvalim GrinGrin
mislim ljudi dosta je bilo !!!

DakiNS
 Kolega pa Nod je na slici a uporedjujuci dobre pse mnogo se moze nauciti o rasi inace ovo uopste nije moj pas ja drzim bretone

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,641,331 posete www.srbijalov.com