Lovački karabin
|
Podunavac |
Objavljen 21.09.2013. 18:41
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Canise čudi me i Remington i Browning. I dalje mi nije jasno šta je rađeno na tom testu i i zašto cevi eksplodiraju. A može da bude i nečija antireklama. Danas ima svega na intrernetu. Ako izuzmemo kvalitet okidačkog mehanizma i finiširanje, sve cevi su podjednake čvrstoće pošto postoje standardi koji moraju da se ispoštuju. Velika i moćna fabrika kao Remington (i Browning) sigurno ne prave cevi loše kvalitete ili ispod propisanih standarda. Ni ja ne volim amere ali treba biti realan.
|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 21.09.2013. 20:30
|

Lovčina

Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
Stim da se brownigove cevi uglavnom rade u FNu |
|
|
|
hercegovac |
Objavljen 21.09.2013. 21:15
|

Stari član

Upisa: 394
Pristupio: 16.05.2011. 20:37
|
stojkuki kaže:
Stim da se brownigove cevi uglavnom rade u FNu
Izgleda da se brovinzi rade u Japanu u fabrici Miroku, barem x boltovi. |
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 21.09.2013. 23:08
|

Lovčina

|
Cuj ovako, ima raznih, ali recimo na mom baru pise made in belgium assembled in Portugal!!!
Za dobar deo kvalitetnijeg oruzija sam siguran da se radi u belgiji. |
|
|
|
270 |
Objavljen 22.09.2013. 16:21
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Podunavac kaže:
Canise čudi me i Remington i Browning. I dalje mi nije jasno šta je rađeno na tom testu i i zašto cevi eksplodiraju. A može da bude i nečija antireklama. Danas ima svega na intrernetu. Ako izuzmemo kvalitet okidačkog mehanizma i finiširanje, sve cevi su podjednake čvrstoće pošto postoje standardi koji moraju da se ispoštuju. Velika i moćna fabrika kao Remington (i Browning) sigurno ne prave cevi loše kvalitete ili ispod propisanih standarda. Ni ja ne volim amere ali treba biti realan.
Na tom testu je rađena opstrukcija cevi odnosno istima su usta naslonjena na podlogu a zatim puška stegnuta u stegu!
A kad smo već kod Browninga i Amerikanaca evo jednog A-Bolt 270Win. manufaktured end assemblend in USA!
http://www.youtub...kz_Zuo8g0U
Ko što rekoh, daleko je to od Švabe dalekooooooooo!!!
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!
|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 22.09.2013. 17:18
|

Lovčina

|
Jeeeeee!!!! Pa svaki bi se raspao.
Vidi, kada se rade cevi kod ozbiljnih proizvodjaca, iz svakog lota cevi se uzima uzorak i testira do destrukcije. I prati se gde i kako se cev raspadne. Jer svaka se rasprsne. Bez pogovora.
Ali vazno je da se rasprsne na odredjeni nacin i na odredjenim mestu. Predvidljivost. Ako pukne na mestu na kome ne treba znaci da nesto nije u redu i ceo lot se vraca nazad odnosno odbacuje.
I da ne kazem, nesto sto sigurno niko nece potvrditi, projektuje se mesto pucanja, a sve u cilju sto manje stete po strelca.
I da se ne lazemo, svaka, ali svaka cev ce puci, ako se pod opstrukcijom. |
|
|
|
270 |
Objavljen 22.09.2013. 20:26
|

Veteran

|
stojkuki kaže:
Jeeeeee!!!! Pa svaki bi se raspao.....
I da ne kazem, nesto sto sigurno niko nece potvrditi, projektuje se mesto pucanja, a sve u cilju sto manje stete po strelca.
I da se ne lazemo, svaka, ali svaka cev ce puci, ako se pod opstrukcijom.
Pa videsmo na onom snimku što ga Canis postavi da se ne raspade svaka.
Vidiš svaki čelik ima određene karakteristike a dve od njih su elastičnost i čvrstoća i dijemetralno su suprotstavljene a cilj svakog proizvođača je da čelik ima u sto većoj meri i jednu i drugu osobinu i uvek jedna ide na uštrb druge ali tu je Švaba majstor, pa onda Finci i Šveđani pa Japanci itd....!
I ostale cevke sa snimka su sigurno oštećene ali nisu se raspale već su verovatno samo naduvene, Browning i Remington imaju izgleda slabo elastičan da ne kažem "krt" čelik a cevke im proračunato pucaju da svi strelci ostaju živi, sad dal svi sačuvaju obe ruke i oba oka? Gledajući kako pucaju na onom Canisovom snimku, čisto sumnjam!
A to da se projektuje mesto pucanja cevi, baš bi voleo da vidim taj inžinjerski projekat i proračun u onoj "kovačko-potkivačkoj" radnji zvanoj Zastava oružje!!!
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 22.09.2013. 21:05
|

Lovčina

|
270 kaže:
Podunavac kaže:
Na tom testu je rađena opstrukcija cevi odnosno istima su usta naslonjena na podlogu a zatim puška stegnuta u stegu!
A kad smo već kod Browninga i Amerikanaca evo jednog A-Bolt 270Win. manufaktured end assemblend in USA!
http://www.youtub...kz_Zuo8g0U
Ko što rekoh, daleko je to od Švabe dalekooooooooo!!!
I ja bi više voleo Sauera, Steyr-a ili Mausera nego Remingtona ili Browninga. Ali ne može da se tvrdi da oružje iz ove dva fabrike ne valja. Puške nisu namenjene da se iz njih puca sa začepljenim cevima. I opet kažem, razlika u ceni je 2-3 puta pa mora da bude i razlika u kvaliteti.
|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 23.09.2013. 05:08
|

Lovčina

|
270 kaže:
stojkuki kaže:
Jeeeeee!!!! Pa svaki bi se raspao.....
I da se ne lazemo, svaka, ali svaka cev ce puci, ako se pod opstrukcijom.
Pa videsmo na onom snimku što ga Canis postavi da se ne raspade svaka.
Vidiš svaki čelik ima određene karakteristike a dve od njih su elastičnost i čvrstoća i dijemetralno su suprotstavljene a cilj svakog proizvođača je da čelik ima u sto većoj meri i jednu i drugu osobinu i uvek jedna ide na uštrb druge ali tu je Švaba majstor, pa onda Finci i Šveđani pa Japanci itd....!
I ostale cevke sa snimka su sigurno oštećene ali nisu se raspale već su verovatno samo naduvene, Browning i Remington imaju izgleda slabo elastičan da ne kažem "krt" čelik a cevke im proračunato pucaju da svi strelci ostaju živi, sad dal svi sačuvaju obe ruke i oba oka? Gledajući kako pucaju na onom Canisovom snimku, čisto sumnjam!
A to da se projektuje mesto pucanja cevi, baš bi voleo da vidim taj inžinjerski projekat i proračun u onoj "kovačko-potkivačkoj" radnji zvanoj Zastava oružje!!!
Ma vazi batice .... Znas oni tamo buse cevke pa im se **be za to sta ce snjom biti i kako ce biti kad neki indijanac nesto zezne, ...
E breeee pa tamo timovi advokata sede na ramenima svakoga, ...
Rade testove. Znam da sam gledao neke snimke dali italijana ili nemaca ili belgijanaca. A dal to rade u zastavi, ...
U svakom slucaju kad imas cevku kroz koju se oslobodi par iljada bara lepo je znati sta se i kako desava kada krene nesto naopako, .... |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 23.09.2013. 09:18
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Kolege , ajd pogledajte jos jednom onaj "Canisov" sLimak! Da li su ReGminton i BrovLing testirani pod istim uslovima kao i sve druge pucaljeke,Ja mislim da nEsu. A zasto tako mislim evo cu reknem a vi vidite da li je takoJ.
Pogledajte Browning-a i Remington-a ne krecu prilikom pucanja ni milimetar nazad iz stege i normalno je da cev prsne, za razliku od ovih kojima cev ostane citava ali zato pice nazac ko da nisu ni pricvrscene u onoj stegi, Manliher ode najvise. Misljenja sam da bi svaki od ovih "jakih" imao istu mozda cak i goru havariju od Browninga i Remingtona da su i oni bili stegnuti na isti nacin. Mozda i gresim ali cini mi se da je tako.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 23.09.2013. 13:10
|

Lovčina

|
gresis |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 23.09.2013. 15:24
|

Lovčina

|
^ zasto
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
270 |
Objavljen 23.09.2013. 16:33
|

Veteran

|
Trzaj unazad je izostao jer se sila razložila na sve strane kroz uništenu cev!
Što cev izdrži veći pritisak veće je sila i kretanje oružij na suprotni stranu od usta cevi!
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 23.09.2013. 17:11
|

Lovčina

|
270 kaže:
Što cev izdrži veći pritisak veće je sila i kretanje oružij na suprotni stranu od usta cevi!
kad malo bolje izanaliziras ovo sto si rekao i tebi ce biti smesno. Kako je uopste moguce da trzaj unazad izostane usled prskanja cevi...sila pritiska koja nastaje u cevi prilikom opaljenja deluje na sve strane podjednako tako da ti ova "teorija" ne pije vodu. Ta sila koja je dovela do prskanja cevi je podjednako delovala na celo zatvaraca, zrno u cevi i same zidove cevi. Sta mislis da li je jos u nekoj, sem Remingtona i Browninga, cevi ostalo zrno?
P.S.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 23.09.2013. 18:33
|

Lovčina

|
Ima nešto u ovome što reče kolega Pez. Interesntno je da cevi kod ova dva karabina prskaju na sredini. Ako je zatvorena cev tako što je na nešta naslonjena, onda je najlogičnije da prsne na ustima cevi gde je i prepreka i gde je cev najtanja, a samim tim i najslabija, a ne na sredini. Pošto zrno prilikom prolaska brtvi barutne gasove (pritisak) na taj način što se urezuje u žlebove, barutni gasovi ne mogu da prođu između zrna i cevi. Znači najlogičnije je da cev prsne na ustima kad zrno dođe do prepreke i ne može dalje da se kreće.
|
|
|
|
Barbarosa |
Objavljen 23.09.2013. 19:22
|

Stari član

Upisa: 245
Pristupio: 24.09.2012. 20:21
|
...a da li su u istom kalibru testirane puške?
Marketing je čudo  |
|
|
|
270 |
Objavljen 23.09.2013. 19:39
|

Veteran

|
pez kaže:
270 kaže:
 kad malo bolje izanaliziras ovo sto si rekao i tebi ce biti smesno. Kako je uopste moguce da trzaj unazad izostane usled prskanja cevi...sila pritiska koja nastaje u cevi prilikom opaljenja deluje na sve strane podjednako tako da ti ova "teorija" ne pije vodu. Ta sila koja je dovela do prskanja cevi je podjednako delovala na celo zatvaraca, zrno u cevi i same zidove cevi. Sta mislis da li je jos u nekoj, sem Remingtona i Browninga, cevi ostalo zrno?
Ne znam šta si imao iz fizika ali ako je više od 2 ocena ti je poklonjena! Ajd sad razmisli šta si rekao? Da li je isti intezitet sile pritiska na čelo zatvarača kad deluje samo u 2 vektorska smera napred-nazad i kad deluje vektorski u svim pravcima prostora od kojih je zatvarač jedan minimalni deo tog prostora???
Ma namestili Ameri test sigurno, da ispljuju svoje oružije....
Batalite se teorija zvere, to je što je bez obzira na kalibar, činjenica je da su cevi ostalih proizvođača žilavije od onih koje eksplodiraše! To ne znači automatski da to oružije nije dobro ali eto u nekim segmentima je lošije od drugih!!!
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 23.09.2013. 20:15
|

Lovčina

|
Kolega 270
Kad bi se sila na nacin kako ti kazes prostirala samo napred nazad kako joj u ovom slucaju supljina cevi diriguje sto bi onda zidovi cevi bili onako debeli,i gle cuda najdeblji su u lezistu metka, bas cudno, bili bi tanji od papira jer po tebi oni ne trpe nikakav pritisak jer zrno ide napred a i sila pritiska deluje samo na zrno i celo zatvaraca.
I batali se ocena jer ponekad i dvojka vise vredi od petice.
P.S.
|
|
|
|
Barbarosa |
Objavljen 23.09.2013. 20:29
|

Stari član

Upisa: 245
Pristupio: 24.09.2012. 20:21
|
Može da bude, a i ne mora da znači 
Ovo kako uvaženi kolega "270" napisa ispade da pri opaljenju metka iz cevke koja nije mehanički opstruirana sila pritiska se prenosi samo na čelo zatvarača u jednom smeru i zrno u drugom smeru. Iz toga izlazi da cevi ne trpe nikakav pritisak . To neće da može. ili ja nešto nisam dobro razumeo u gornjem upisu?
Što se tiče "teorije zavere" odavno sam prestao da verujem u sve što vidim na TV-u.
Ovde je koliko sam izbrojao testirano nekih 8 pušaka, moja pitanja su:
1. kalibar svih pušaka?
2.da li je municija korišćena za test istog proizvodjača ili je ručno punjena?
3. da li je svo testirano oružje novo?
4. ne vidi se tačno mesto gde je izvršena opstrukcija cevi, da li je to sam vrh cevi i da li su na istom mestu kod svih modela izvršili opstrukciju?
5. poslednje ali ne manje bitno, ko je naručilac testa (SPONZOR)?
Kada dobijem odgovore na sva pitanja onda mogu možda i da kažem da Remington i Browning zaista imaju problem.
Dotle...ne verujem ništa u ovakva "testiranja".
 |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 23.09.2013. 20:48
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Au kolege , al se podžapaste zbog ničega. Padoše tu i neki kečevi i raznorazne pretpostavke, je li pun mesec ili promena atm.pritiska, hajde lepo da se malo smirimo i nastavimo u drugarskom tonu, bez uvreda i omalovažavanja. posebno zbog nepotpunih informacija , kolega Barbarosa je postavio dobar upis!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|