Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
arsa

ivan djordjevic kaže:
Konacno napravio sam kovacku vatru-pravu (sad je na redu nakovanj, belt grinder i td...) ali sam vec poceo sa radom evo kacim slike tri razlicita noza u razlicitim fazama izrade i jedan zavrsen.Pozdrav!FIK

Bravo kolega za radove. Karbonce cenim i ja vise od ostalih.
lovac Joca i Luka srbijalov

ivan djordjevic
 Damaskus je izazov ja nemam mehanicki cekic(jos) anekako sam ubedjen da bez njega nema damaskusa,rucnim cekicem ne mogu dovoljno brzo da kujem(ohladi se materijal),neznam mozda gresim,probacu jednom.Kazi mi molim te taj damaskus jel prodavao majstor ili neki trgovac?cudno je jel to je cena -dzabe .Ja sam mislio da je to bez obzira sto je kod nas mnogo skuplje,jedino ako je kvalitet nula tj. sluzi samo za ukras.Ja nisam imao prilike da koristim damaskus ali me mnogi uveravaju da to nije za ozbiljnu upotrbu vec za vitrinu,neznam?Pozdrav.

DakiNS
 Prodavao ga je jedam čovek pristojnih godina i rekao je ime proizvođača-kovača ali nisam upamtio .Bilo je i modela od 150 e a najjeftiniji mislim 30 E
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ivan djordjevic
 Hvala.

DakiNS
 Sada nešto razmišljam po čemu je neki nož loš a neki dobar, posebno vezano za lov. Na stranu izgled , voleo bih da čujem mišljenja o tome . Kolega Ivane napisao si da neki smatraju da je damaskus više za vitrinu.Moguće je i to ali isto tako mislim da je u pitanju neupućenost.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ivan djordjevic
 Kolega DakiNS i ja bih voleo da cujem iskustva"onih koji imaju iskustva sa damaskusom" ja nemam.

burke

ivan djordjevic kaže:
Konacno napravio sam kovacku vatru-pravu (sad je na redu nakovanj, belt grinder i td...) ali sam vec poceo sa radom evo kacim slike tri razlicita noza u razlicitim fazama izrade i jedan zavrsen.Pozdrav!FIK

Ivane,Ivane pa jel ja treba preko foruma da saznajem o novim aktivnostima ? Lepo.
ker nista nije kriv,on se samo ponasa kao svoj gazda

ivan djordjevic
 Sta da ti kazem burazeru ,nisam stigao da se pohvalim kad smo se videli kod Nese,razgovarali smo o drugim stvarima(znas vec kojim). Nadam se da ce mo sledeci put razgovarati o nozevima(u izradi su jos nekoliko modela atek imam ideje).Pogotovo sad kad sam nabavio i nakovanj a u fazi izrade je i "belt grinder" tj. tracna brusilica.Pozdrav.

klaja
 i42.tinypic.com/24y2q37.jpg

i42.tinypic.com/15yvxw4.jpg

Prvi Srpski noz tkz. Pupcara
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Predator

klaja kaže:
i42.tinypic.com/24y2q37.jpg
i42.tinypic.com/15yvxw4.jpg

Prvi Srpski noz tkz. Pupcara

Tata je ranije radio slične nožiće i pravio korice od jelenskog roga. Žao mi je što su nepovratno svi izgubljeni. Inače, nož ovog oblika kod nas nosi naziv "koričaš".

Sasvim prirodno

Podunavac
 Nož koričaš ili koričanac se koristio i u nekim delovima Krajine. Drška mu je izrađivana od roga ovna, vola ili krave. A čini mi se kolega Predator da mi i jesmo zemljaci, ako se ne varam?
Tri prsta 2Kolce

duskov
 Ovo se kod nas zove BRITVA, preklapača...

Nex357
 Pozdrav drustvo Grin
Konacno dodjoh iz Srbije, i kao i uvek treba mi odmor od odmora (znaci radio sam s majstorima do deset uvece poslednji dan)tako da nisam stigao malo i da se posvetim kolegama , pre svega Nemezi i gosp. Topoljskog Confused

ali evo da prijavim da sam konacno kompletirao Gerber kolekciju , pored gatora 2, i evo juniora dodao sam Steadfast bouvi (prvi s leva) i mali multitol Vise (poslednji u nizu )...
Steadfast je sa ostricom identican Gerberovom legendarnom LMF-u,samo je drska redizajnirana i uradjena u soft grip tehnologiji kao i Gator ...

Osnovne specifikacije :

- Klingenmaterial: 440er Stahl (materijal seciva)
- Klingenlnge: 14,3 cm (duzina seciva)
- Klingenstrke: 4 mm (debljina seciva)
- Gesamtlnge: 27,4 cm (ukupna duzina)
- Gewicht: 330g (tezina)
- Gesamtgewicht inklusive Scheide: 425 g.(sa futrolom)

inace ono sto mi se svidja je da zbog futrole moze da se stavi i levo i desno tj pogodan je i za levake i za desnjake , drop point secivo kao sto rekoh LMF,odlicno i zasticeno titan nitritom ...

Vise multitol je u principu u klasi mini tolova ali vrlo funkcionalno sa upotrebljivom ostricom i klestima ...

veliki pozdrav
Nex357 priložio:
26042012382.jpg

I tako ...

hercegovac

Nex357 kaže:
Pozdrav drustvo Grin
Konacno dodjoh iz Srbije, i kao i uvek treba mi odmor od odmora (znaci radio sam s majstorima do deset uvece poslednji dan)tako da nisam stigao malo i da se posvetim kolegama , pre svega Nemezi i gosp. Topoljskog Confused

ali evo da prijavim da sam konacno kompletirao Gerber kolekciju , pored gatora 2, i evo juniora dodao sam Steadfast bouvi (prvi s leva) i mali multitol Vise (poslednji u nizu )...
Steadfast je sa ostricom identican Gerberovom legendarnom LMF-u,samo je drska redizajnirana i uradjena u soft grip tehnologiji kao i Gator ...

Osnovne specifikacije :

- Klingenmaterial: 440er Stahl (materijal seciva)
- Klingenlnge: 14,3 cm (duzina seciva)
- Klingenstrke: 4 mm (debljina seciva)
- Gesamtlnge: 27,4 cm (ukupna duzina)
- Gewicht: 330g (tezina)
- Gesamtgewicht inklusive Scheide: 425 g.(sa futrolom)

inace ono sto mi se svidja je da zbog futrole moze da se stavi i levo i desno tj pogodan je i za levake i za desnjake , drop point secivo kao sto rekoh LMF,odlicno i zasticeno titan nitritom ...

Vise multitol je u principu u klasi mini tolova ali vrlo funkcionalno sa upotrebljivom ostricom i klestima ...

veliki pozdrav

Šestitam Nex, lijepa kolekcija. I ja bi ovakvog među gerbere koje imam. koliko košta.

Nex357
 Pozzz hercegovac pa kod mene je 106,90 fr bez postanskih troskova evo i link gde sam ga narucio,ako moze da pomogne Grin

http://www.der-me...=6&y=9

veliki pozdrav
I tako ...

Predator

Podunavac kaže:
Nož koričaš ili koričanac se koristio i u nekim delovima Krajine. Drška mu je izrađivana od roga ovna, vola ili krave. A čini mi se kolega Predator da mi i jesmo zemljaci, ako se ne varam?

Drvarčani kažu koričnjak. Naravno da se ne varaš kolega. Svi smo mi naši. ;)

Sasvim prirodno

BUCKO
 i50.tinypic.com/29oh8xv.jpg

SPYDERCRO ENDURA

Zlocko

marko m kaže:
Moj nozi nozic,prezadovoljan sam njime...Smile
Zlocko priložio:
bahco01.jpg

sasa035
 Ovo su moja dva favorita Svajcerski Venger i Extrem Ops Smith&Wesson
sasa035

nenad_franc
 ajde da predstavim i ja svoju kolekciju Smile nije nesto velika,ni nesto kvalitetna,ali meni je draga Smile da pocnem odozgo:
1) pise na kutiji da je kao herbertz damaskus,ali na drsci su utisnuta kineska slova,tako da mislim da je to samo kopija! ali sekao sam i odvajao meso od kostiju sa njim i drzi ostricu!
2) muela
3) obican pijacar,koji je placen 250 dinara i njega ne stedim,secem sve zivo sa njim Smile
4) linder,koji sam danas kupio i bas mi se svidja kako izgleda
5) opinel,koji je sav pohaban i raskliman,ali je meni drag zato sto ga je nosio moj pradeda non stop sa sobom i sekao sve sto je pomislio da odsece,pa je zato i pohaban,ali nece napustiti moju kolekciju Smile
to sve od mene za sad Smile sledeci je u planu jedan opinel koji je u boljem stanju od ovoga,a za dalje cemo videti Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,389,156 posete www.srbijalov.com