Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
|
WILD SENSE |
Objavljen 10.10.2011. 15:45
|

Stari član

Upisa: 298
Pristupio: 10.04.2010. 19:57
|
Zana Fantastic of Miki aport ranjenog fazana!
Svestranost
|
|
|
|
alex |
Objavljen 10.10.2011. 17:11
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Svaka cast bas lepo svaka cast za psa
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
KREC |
Objavljen 11.10.2011. 11:28
|

Stari član

Upisa: 204
Pristupio: 09.12.2010. 15:58
|
ZOOOrane !!! pa kakav je to mekani aport kad fazancicc mase krilima |
|
|
|
WILD SENSE |
Objavljen 13.10.2011. 12:06
|

Stari član

|
;)
Svestranost
|
|
|
|
Sasa frrr |
Objavljen 13.10.2011. 16:26
|

Član

Upisa: 175
Pristupio: 28.02.2011. 20:04
|
B) Zorane je li ovo tvoj pas, i da li je na prodaju? poz. |
|
|
|
WILD SENSE |
Objavljen 13.10.2011. 22:13
|

Stari član

|
Sasa frrr kaže:
B) Zorane je li ovo tvoj pas, i da li je na prodaju? poz.
Taj pas nece biti nikad na prodaju!!!
Svestranost
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 13.10.2011. 22:43
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
jel mi neko moze nesta vise reci o NOP Hatz v.d vom Hollebachs Heide |
|
|
|
Zuban |
Objavljen 15.10.2011. 10:44
|

Stari član

Upisa: 251
Pristupio: 27.09.2011. 18:08
|
klaja kaže:
jel mi neko moze nesta vise reci o NOP Hatz v.d vom Hollebachs Heide
...nista. Osim da je ostenjen 2005. godine i da je iz Kombinacije : Dunja v.d. Hollerbachs Heide i Jup III v. d. Wupperaue...
Gde se nalazi taj pas?
pzz.
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...
...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 15.10.2011. 10:57
|

Lovčina

|
Zuban kaže:
klaja kaže:
...nista. Osim da je ostenjen 2005. godine i da je iz Kombinacije : Dunja v.d. Hollerbachs Heide i Jup III v. d. Wupperaue...
Gde se nalazi taj pas?
pzz. mislim da je u hrvatskoj. hvala na informaciji. |
|
|
|
Zuban |
Objavljen 15.10.2011. 11:20
|

Stari član

|
klaja kaže:
Zuban kaže:
klaja kaže:
Gde se nalazi taj pas?
pzz. mislim da je u hrvatskoj. hvala na informaciji.
Zanimljivo je ustanoviti, da postoje pojedini psi u svetu, a za koje se nije proculo da su izasli iz Maticne zemlje. Odnosno, da su uvezeni negde... Ja posedujem 4 ML-Majcinske Linije DD-a. Od kojih je jedna ista kao i spomenut pas. Naime radi se o Dolli v. d. Hollerbachs Heide (sestra Dunje, koju sam kao stene takodje odabrao za sebe, ali koju je naknadno vlasnik, ipak zadrzao za sebe, zato sto sam je/ih bas ja odabrao...! A onu, koju je predhodno odabrao za sebe, kasnije je obucenu prodao...). U sustini to "D" Leglo (Festa vom Balzplatz X Elan vom Reepmoor) je nastalo, samo na osnovu moje preporuke i rezervacije od najmanje 2 steneta... S obzirom da se radi o jednoj, delimicno nepoznatoj odgajivacnici, a ni vlasnik odgajivacnice nikada nije spomenuo, da je prodao stene nekome na Balkanu... malo sam iznenadjen!
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...
...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 15.10.2011. 12:53
|

Lovčina

|
Zuban kaže:
klaja kaže:
Zuban kaže:
klaja kaže:
Gde se nalazi taj pas?
Zanimljivo je ustanoviti, da postoje pojedini psi u svetu, a za koje se nije proculo da su izasli iz Maticne zemlje. Odnosno, da su uvezeni negde... Ja posedujem 4 ML-Majcinske Linije DD-a. Od kojih je jedna ista kao i spomenut pas. Naime radi se o Dolli v. d. Hollerbachs Heide (sestra Dunje, koju sam kao stene takodje odabrao za sebe, ali koju je naknadno vlasnik, ipak zadrzao za sebe, zato sto sam je/ih bas ja odabrao...! A onu, koju je predhodno odabrao za sebe, kasnije je obucenu prodao...). U sustini to "D" Leglo (Festa vom Balzplatz X Elan vom Reepmoor) je nastalo, samo na osnovu moje preporuke i rezervacije od najmanje 2 steneta... S obzirom da se radi o jednoj, delimicno nepoznatoj odgajivacnici, a ni vlasnik odgajivacnice nikada nije spomenuo, da je prodao stene nekome na Balkanu... malo sam iznenadjen! |
|
|
|
klaja |
Objavljen 15.10.2011. 13:05
|

Lovčina

|
klaja kaže:
Zuban kaže:
klaja kaže:
Zuban kaže:
klaja kaže:
Gde se nalazi taj pas?
Zanimljivo je ustanoviti, da postoje pojedini psi u svetu, a za koje se nije proculo da su izasli iz Maticne zemlje. Odnosno, da su uvezeni negde... Ja posedujem 4 ML-Majcinske Linije DD-a. Od kojih je jedna ista kao i spomenut pas. Naime radi se o Dolli v. d. Hollerbachs Heide (sestra Dunje, koju sam kao stene takodje odabrao za sebe, ali koju je naknadno vlasnik, ipak zadrzao za sebe, zato sto sam je/ih bas ja odabrao...! A onu, koju je predhodno odabrao za sebe, kasnije je obucenu prodao...). U sustini to "D" Leglo (Festa vom Balzplatz X Elan vom Reepmoor) je nastalo, samo na osnovu moje preporuke i rezervacije od najmanje 2 steneta... S obzirom da se radi o jednoj, delimicno nepoznatoj odgajivacnici, a ni vlasnik odgajivacnice nikada nije spomenuo, da je prodao stene nekome na Balkanu... malo sam iznenadjen!
ja imam stene otac je Hatz v.d vom Hollebachs Heide a Majka-Ramona kci internacionalnog sampiona Ricia von der Takica. mislim da je dobra kombinacija. ne razumem se bas puno u kinologiju pa mi puno znaci svaka informacija. |
|
|
|
Zuban |
Objavljen 15.10.2011. 17:28
|

Stari član

|
klaja kaže:
klaja kaže:
Zuban kaže:
klaja kaže:
Zuban kaže:
klaja kaže:
Gde se nalazi taj pas?
ja imam stene otac je Hatz v.d vom Hollebachs Heide a Majka-Ramona kci internacionalnog sampiona Ricia von der Takica. mislim da je dobra kombinacija. ne razumem se bas puno u kinologiju pa mi puno znaci svaka informacija.
Ne poznajem te pse licno, tako da neznam koliko je kombinacija dobra ili ne. U svakom slucaju, vazno je da se vama svidja i da ste vi sa stenetom zadovoljni. Ma da me zanima, na osnovu cega smatrate da je ta kombinacija dobra. Zato sto se vama psi svidjaju, zato sto ste ih gledali u radu ili zato sto su "Shampionskog" porekla...??? ...shampioni u cemu? ...Svestranom Radu, Eksterijeru ili necemu drugom???
Uvek vam Dobar Pogled.
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 15.10.2011. 20:12
|

Lovčina

|
gore sam napisao da MISLIM da je dobra kombinacija i da se ne razumem u kinologiju. prvo cime se vodim a verovatno i mnogi drugi da je pas dobre krvne linije a otom potom dali ce biti dobar u radu. to zavisi i ko ga obucsva i na koji nacin,koliko truda i vremena ulozi u njega. Ako je rasan ne znaci da mora biti i dobar. eksterijerno je lep a kako ce da radi to cemo da vidimo.. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 15.10.2011. 20:31
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Klajo napisaću jednu pričicu koja izkleda kao ali nije. Došla mlada domaćica u pekaru a ono nema hleba peć se pokvarila , umesto hleba dobila testo i to kvalitetno , otišla kući stavila testo u rernu i ispekla hleb, kad ono hleb tanak kao pogača tvrd , nikakav, isto jutro stara domaćica dođe u istu pekaru i ona dobije testo. Dođe kući uzme i premesi testo stavi ga na toplo i prekrije, posle pola sata kada je testo nadošlo ona ponovi pa tako nekoliko puta i na kraju ga stavi u rernu , kada se ispekao hleb a on ogroman , mekan rskava kora a mirišeeeee.Mnoge stvari se mogu podvesti pod ovu pričicu pa tako i mlad pas,čak i ako nije nekog superstar porekla a ima osnovne osobine može biti izvanredan pomoćnik ako mu pokloniš dovoljno vremena, za obuku i adekvatan smeštaj i ishranu
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 15.10.2011. 20:43
|

Lovčina

|
DakiNS kaže:
Klajo napisaću jednu pričicu koja izkleda kao  ali nije. Došla mlada domaćica u pekaru a ono nema hleba peć se pokvarila , umesto hleba dobila testo i to kvalitetno , otišla kući stavila testo u rernu i ispekla hleb, kad ono hleb tanak kao pogača tvrd , nikakav, isto jutro stara domaćica dođe u istu pekaru i ona dobije testo. Dođe kući uzme i premesi testo stavi ga na toplo i prekrije, posle pola sata kada je testo nadošlo ona ponovi pa tako nekoliko puta i na kraju ga stavi u rernu , kada se ispekao hleb a on ogroman , mekan rskava kora a mirišeeeee.Mnoge stvari se mogu podvesti pod ovu pričicu pa tako i mlad pas,čak i ako nije nekog superstar porekla a ima osnovne osobine može biti izvanredan pomoćnik ako mu pokloniš dovoljno vremena, za obuku i adekvatan smeštaj i ishranu
upravo sam to i napisao da je vazno koliko u psa ulozis truda i svega ostaloga,ako je dobre linije nemora da znaci da ce biti dobar. napisao sam da se ne razumem u kinologiju i DA MISLIM da je dobre krvne linije sto nemora da znaci. trazio sam samo da mi neko nesta vise kaze o toj kombinaciji. |
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 15.10.2011. 21:02
|

Stari član

Upisa: 357
Pristupio: 02.12.2010. 20:09
|
klaja Rici Von Der Takic se trenutno nalazi kod jednog mog poznanika u okolini Krusevca , koji ga je kupio zajedno sa njegovim sinom Makijem . Naravno video sam ga uzivo . Rici je braon meliran muzjak ,exterijerno veoma pavilne i robusne gradje - i verovatno zasluzuje te titule koje ima (bar u exterijeru - posto ga u radu nisam gledao, pa ne mogu da govorim o tome )- iako polako zalazi u pozne godine . Puno srece sa stenetom . Naravno pored srece trebace ti dobar smestaj , dobra hrana, redovno ciscenje od parazita , dodavanje mineralno vitaminskih preparata u ishrani i naravno rad sa njim . Svaki dobar pas se satoji iz dve polovine ! One sto je dobio nasledjem i one koju vlasnik stvori kod njega . Kod ove prve ti ne mozes nista , ali se trudi da ne zakazes u ovoj drugoj !
Pozdrav - sve najbolje !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 15.10.2011. 21:18
|

Lovčina

|
spiker-mrmosh kaže:
klaja Rici Von Der Takic se trenutno nalazi kod jednog mog poznanika u okolini Krusevca , koji ga je kupio zajedno sa njegovim sinom Makijem . Naravno video sam ga uzivo . Rici je braon meliran muzjak ,exterijerno veoma pavilne i robusne gradje - i verovatno zasluzuje te titule koje ima (bar u exterijeru - posto ga u radu nisam gledao, pa ne mogu da govorim o tome )- iako polako zalazi u pozne godine . Puno srece sa stenetom . Naravno pored srece trebace ti dobar smestaj , dobra hrana, redovno ciscenje od parazita , dodavanje mineralno vitaminskih preparata u ishrani i naravno rad sa njim . Svaki dobar pas se satoji iz dve polovine ! One sto je dobio nasledjem i one koju vlasnik stvori kod njega . Kod ove prve ti ne mozes nista , ali se trudi da ne zakazes u ovoj drugoj !
Pozdrav - sve najbolje ! 
hvala na dobrim savetima,trudit cu se koliko budem mogao. a uskoro cu i slike da ubacim. samo rad, rad i opet rad. |
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 15.10.2011. 22:22
|

Stari član

Upisa: 357
Pristupio: 02.12.2010. 20:09
|
Evo par linkova znacajnijih Evropskih odgajivacnica - pa pogledajte , mozda vam se nesto i svidi ! B)
http://www.costar...
http://www.liethe...
http://www.vom-bo...nhagen.de/
http://www.vonert...
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )
|
|
|
|
Radonjic |
Objavljen 15.10.2011. 23:56
|

Član

Upisa: 144
Pristupio: 27.12.2010. 21:15
|
Lovno kinoloski savez Nemacke-Lneburg je danas organizovao lovno upotrebni ispit. Na moje veliko iznenadjenje bilo je prisutno 25 psa razlicitih rasa ( NOD, NKD, Misterleder, Vajmeranac, NLT, Hanoverski i Bajerski krvoslednik, Brako italijano, Kopov, Vizla i NDD. )
Za pse koji su prethodno polozili HZP-Jesenji uzgojni ispit radilo se krvni trag ( 12 sati ) za svestrano lovno upotrebljive pse duzine 400 do 500 metara, a za specijaliste za krvni trag ( Hanoverski i Bajerski krvoslednik ) 1000 metara. Nakon krvnog traga odradjena je slepa dlakave divljaci u sumi, dresura i mirnoca na pucanj ispod ceke.
Za one pse koji nisu polagali HZP-jesenji uzgojni ispit preostaje u nedelju jos rad na vodi i polju.
Meni je ovaj vid ispita bio dosta zanimljiv jer na ovakvim ispitima ucesce uzimaju najcesce obicni lovci kojima svoji psi koriste prevashodno za lov. Bilo je zanimljivo videti te ljude koima je jedino bilo za cilj poloziti ispit ne obracajuci paznju pri tom koji pas ima vise bodova.
Organizovanje povorke po grupama

Sudije i vodici spremni za rad na krvnom tragu

Odlazak na krvni trag ( pas iz odgaivacnice aus dem Hhnermoor )

Nakon zavrsetka krvnog traga sudije su za svakog psa pojedinacno opisali njegov rad i razlog tolikog bodovanja istog

sledi nastavak
Igor Radonjic
|
|
|