Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
stojkuki

Nex357 kaže:

stojkuki kaže:

Nex357 kaže:

canis aureus kaže:
NexE braćelo dobro nam doš'o i sve čestitke na prinovi!
iveli 3

... your name is Bond, James Bond?!?
i50.tinypic.com/2ihl4xv.jpg

Zbunjen

Hahaha trebalo mi je deset minuta Hmmm sta je pesnik teo da rekne Confused al sam onda mahinalno pogledao kolko je sati Shock i seti se mujo tajne Njanjanja haha ... msm alal ti oko , ti bi u mojoj bateriji bija snajperista samo da znas ika xexe bas lepa Omega , ali primetio sam da su ljubitelji dobrih i preciznih alatki U RUCI,obicno i ljubitelji dobrih i preciznih alatki NA RUCI kao sto je jelte i Omega ... mada imam mnogo bolje za lov sa tricijumima , itd ali bolje da ne otvaramo ta vrata na ovom forumu haha jer sam satovima zaludjen ko s nozevima Yes

veliki pozdrav bracala Bye

A koji tije to speedmaster pro 007? Nesto se razmisljam zar Jamsdin Bondovic nije nosio Seemaster. Nesto mi tu cudno ... Ili sam pobrkao, ... Ispravite me ...

Hmmm

Paaaa bre niko nije ni spomenuo spedmastera Confused a jeste seamaster pro , serija je od filma Quantum trost i ima na staklu pod odredjenim uglom vidljiv naziv filma , probao sam da slikam ali nesto nece moj foto lepo satove da slika ... ali vidi se dovoljno ... inace i omega i tawatek (moj izbor za lov ,predstavicu ga malo kasnije) imaju dodatne produzetke za nosenje preko neoprena ili uniforme kod zatvaraca , samo sto je tawatek za lov skoro pa idealan ,po mom skromnom misljenju Yes

Sorry, ucini mi se. Gledah na telefonu. Pa reko otkud speed master. Posto je omega jedan od mojih omiljenih. Pogotovo speedmaster.
Iako ga ne nosim u lov ali nIkada. U lov ide Fortis B42 chrono. A ima i drugig specijalnih za posebne prilike ...Jos jednom izvinjenje ''bo me telefon ...

Nex357
 OPusteno bratz ;) sve ok Odobreno aaaa fortis kosmanaut aaa, bio je i on u najuzem izboru Bravo 2 ali tawatek je jedini bio sa tricijumima a i 500 jevrica manje nije bilo za bacanje ... kako god svaka cast na izboru Odobreno
veliki pozdrav
I tako ...

Max011
 img52.imageshack.us/img52/7990/krugerizlatoust.jpg

Zlatoust N1T i pivo Crveni Kruger modni detalji lovne sezone 2012/13Dasa
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Podunavac
 Koja je cena Zlatoust noževa u Srbiji?
Tri prsta 2Kolce

Max011
 Mislim da nema ovlašćenog distributera ali ima preduzetničke domišljatosti pa je u tom slučaju cena dosta visoka. Ovaj komad po tom sistemu bi mogao da ide između 150 i 200eGrin to ne znači da ga oglašavam za prodaju jer na netu imate entuzijastu kojim se time bavi Grin
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

najic
 i914.photobucket.com/albums/ac343/najicigor/249.jpg
Stigao iz amerike najnormalnije postom a cena smesna u snajperu je 8700din a ja sam ga platio 31 dolar
22-250, 30-06, 12, 20

Zlatar
 Najić,to je odličan i praktičan nož,imam i Tenacious i starijeg brata Resiliance,puno daju za te pare(mislim na USA cenu)
Preporuka da izoštriš oštricu na konveks,lakše se dooštrava i održava;)
Skoro sam uradio jedan nož za sređivanje krmadije na terenu.
i48.tinypic.com/2u6dx60.jpg
Dakle čelik 12c27 kaljenje odlično prihvatio,
dužina 26cm,sečivo 145mm,brušenje konveks
drška rog
slagana koža,aluminijumski zadnji štitnik,
napred bolster u kombinaciji mesing aluminijum.
i49.tinypic.com/2010g87.jpg
treba još malo poliranja al obzirom da će se koristiti onda i ne moraSmile
i47.tinypic.com/se4ls1.jpg

Nex357
 Pozz drustvo

Zlatar leeeep , ali bas lep noz Bravo 2 zivo me interesuje kakvu futrolu si mu zamislio Hmmm

Naijicu , pitanje koliko su ti bili postanski i jel pala neka carina Comp

... ono sto pomenu zlatar da ga konveksno naostris , mislim da nece moci, posto vidim da je ravni flat do ledja noza ( msm teoretski je moguce ako izgulis pola sirine noza) ali i ravni flat do ledja ima odlicne osobine i geometriju za secenje tako da nista strasno ako ne moze konveksno (i inace se moze videti da se flat do ledja,veoma cesto koristi kod tkz takmicenja secenja upravo zbog geometrije seciva) mada i ja subjektivno vise volim konveksnu ostricu ( ona je najcesce i pokazatelj rucne obrade noza) dok se ravni flatovi rade najcesce masinski ...

Veliki pozdrav
I tako ...

Nex357
 Evo i tri spayderco nozeva koje sam skoro nabavio , iskljucivo iz kolekcionarskih pobuda ;)
odozdo navise :

Spyderco full sceleton model Q
Spyderco Civilian G2 with Tuffram handle
Spyderco Police G2 with full stainless handle ...

U pitanju su Spyderco nozevi iz 90ih i i modeli su retki,neki se vise i ne prozvode a radjeni su u Sekiju u Japanu , G2 celik je takodje retko koriscen , i to skoro samo od spydercoa tako da nemam bas neku predstavu (eto pitanje za Nemezu)
Zavrsna obrada je odlicna ,mehanizmi zabravljivaca su kratki back lock na ledjima drske kod police i civilian modela,a skeleton ima specijalno zabravljivane ( vrlo simpaticno i pasend uz klip)

inace spyderco police se mnogo puta pojavljivao u filmovima,samo da pomenem staloneov clifhanger , gde se pojavljuje bas ovaj model Police-a, inace su svi nareckani (jeste da to ne volim,ali kod spydercoa koji su predvidjeni za urbane sredine,i presecanje vlaknastog materijala,sajli,i pojaseva apsolutno opravdano)ali ako vec nareckano,onda ima bar najbolji narez (tkz spyderco narez zasticen i patentiran)

Spyderco civilian ima takodje interesantnu istoriju i nastao je kao zahtev CIA za potrebe njihovih agenata u samoodbrambene svrhe i ovo na slici je prva verziija ...

big pozz
I tako ...

Nex357
 ovde se lepo vide drske :-)
I tako ...

Nex357
 i sklopljeni odpozadi ... gde se vidi da su i klipovi resenja za sebe posebno za svaki model ...
I tako ...

nemeza
 Kolega, nemogu ti mnogo pomoći oznaka G 2 znači, G-Liveni čelik, 2-Umireni, za neke preciznije informacije treba mi još neka oznaka (slovna i brojčana) koja obavezno ide uz G2---. Pozdrav. Bye

nemeza
 Što se noževa tiče prelepi su mada mi se najmanji Spyderco full sceleton model Q najviše sviđa. Bye

Zlatar
 Nex druže mislio sam na ostrenje same oštrice na konvenks,neko to zove sekundarni konveks ili mikro konveks.Ne konvenksno brušenje,to naravno ne može.
Znači obori se ivica sečiva na šmirgli i mekoj podlozi,ili kamenu različite finoće ali obzirom na dostupnost šmirgla ima prednost.
E onda je jezivo oštar i održava se na stropu.
Veoma korisna prepravka koju koristim na svim ful flat sečivima jer je lako dooštravanje.
Evo ga video u kojem je čak holow grind brušenje pa je konveksirana oštrica koliko se sećam Buck Vangarda,poučan video.Lepi snimci oštrice ispod mikroskopa,jasno je šta čini sečivo oštrim.

[movie=youtube]o9VnZ7cETQs&feature=bf_prev&list=UUZLaWayFxnhCAoCWqASKeDQ[/movie]

najic
 Pozdrav kolege !! Nex nije bilo carine jer je cena ispod 50e , a shipping je bio 3$ . Najlepse slovo azbuke dz Smile Lepi paucici !!!! Svaka cast !!
Kolega Zlatar isti blackjack odlican noz !!!!!

E sada topla preporuka kolegama koji su kao i ja zarazeni nepovratno sa ovon naseom boljkom... Da bace pogled na sajt http://edcdepot.com/ paucici koje Zlatar vec poseduje Resilience i Tenacious su 40 i 31 dolar Preporuka i za rat1 koji je jos i jeftiniji a shipping je dz. I poenta price Mark je odlican decko za saradnju cak je voljan da nabavi svasta nesto i posalje kao poklon ... Ko razume razume ..
22-250, 30-06, 12, 20

javor
 Njegovo veličanstvo: Švicarski vojni nož!
javor priložio:
552507_2023860052388_1713888658_n.jpg

Lisica

hercegovac

javor kaže:

meni izgleda kao lovačkiOdobreno

javor

hercegovac kaže:

javor kaže:

meni izgleda kao lovačkiOdobreno
Zapravo si djelomice u pravu.Ovo je "hunter" verzija.Meni najdraži.
Lisica

Zlatar
 Evo ga završen jedan Polar Lauri 85mmx23mm SS
drška je jasen,voskiran,koža od RAP m56,mesing,
i48.tinypic.com/9jj783.jpg
i48.tinypic.com/2jg841c.jpg
i47.tinypic.com/5ujy90.jpg
i49.tinypic.com/otnexe.jpg

Nex357
 [quote]Zlatar kaže:
Nex druže mislio sam na ostrenje same oštrice na konvenks,neko to zove sekundarni konveks ili mikro konveks.Ne konvenksno brušenje,to naravno ne može.
Znači obori se ivica sečiva na šmirgli i mekoj podlozi,ili kamenu različite finoće ali obzirom na dostupnost šmirgla ima prednost.
E onda je jezivo oštar i održava se na stropu.

Pozzz i mislio sam da nisam razumeo kako treba Ne razumem nego reko ae da napomenem kolegi, da ne razume ko ja, pa da mu ne krene Shock

Ta konveksna sekundarna ostrica je inace tkz solingenov danasnji slif , medjutim (malo sam potrazio po mojoj literaturi , na zalost tako nekih stvari nema na internetu Hmmm ) ispada da je tradicionalni solingen slif u stvari rucni flat i da ga danas radi samo jedna jedina firma u Solingenu, u pitanju je firma Robert Herder, osnovana1872 i od osnivanja radi samo tu vrstu slajfovanja ajd da ga preveden u tanko izvuceni solingen flat , i koriste isljucivo carbonska seciva , finija struktura i visoka elasticnost celika su osnova tanko izvucene ostrice , koja se i dan danas radi iskljucivo rucno (ni CNN masine nisu u stanju dan danas to da urade) moraju da prodju prsten probu na kraju (vidi sliku)gde talas ide pravilno celom ostricom (inace se radi ponovo) ...

Rade fantasticne kuhinjske nozeve koji su cuveni po svojoj ostrici i drzanjem iste ( sekundarna ili prava ostrica nije milimetar do dva kao kod drugih vec nekoliko milimetara,i dovoljno je vrlo malo ,par puta masatom, ako noz izgubi na ostrini , za vracanje na staru ostrinu) i koriste uglavnom domace vrste drveta kao npr tresnjino,sljiva i javor ...

eto cisto da dodam na temu :-)

veliki pozdrav
Nex357 priložio:
24072012755.jpg

I tako ...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 27
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,482
Najnoviji član: Radovan Dacovic

Poslednje vesti
ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ
JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI: Rasprava će trajati do 20. ap...
46. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Vojo
· 30.05.2026. 09:29

Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

66,789,872 posete www.srbijalov.com