Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
Neca92
 Ееее, хвала на информацијама! Живео Srbijalov !
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

IvicaL
 Ne mogu sliku da okacim pa to ti je,...
No mogu da se pohvalim, juce sam dobio oruzni list za svoj prvi karabin.
1974 godiste ispalio oko 30 metaka
Z M70 8x57
Optika je japanski Tasco, nije nesto ali moje prvo pa mi sve predobro,....
lala, pa sta

Vuja
 cestitam kolega ivical

ssekir75
 ништа том таску не фали. има га мој стриц. само грувај! puc puc
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Podunavac

IvicaL kaže:
Ne mogu sliku da okacim pa to ti je,...
No mogu da se pohvalim, juce sam dobio oruzni list za svoj prvi karabin.
1974 godiste ispalio oko 30 metaka
Z M70 8x57
Optika je japanski Tasco, nije nesto ali moje prvo pa mi sve predobro,....

Čestitam na prvencu.Bravo 2 Ako je očuvan godište nije bitno. Čak je i bolji od novog jer je više pažnje posvećeno detaljima i završnom radu (finišu). I ta Tasco optika ako je iz 80-ih godina će solidno da te posluži.
Tri prsta 2Kolce

IvicaL
 Hvala kolege, nadam se da cu resiti moj problem sa postavljanjem slika da se uverite kako fantasticno izgleda,... a optika je uzeta odma kad i karabin.

Nego imam problem sa njom. Moj prirodni stav kada je uzmem da nisanim, ne odgovara daljini optike, tj moram mnogo da gurnem glavu napred da bih video kako treba. A druga stvar je obarac. Pozicija gde je sneler bi mi bila idealna za glavni obarac. A ovako mi je glavni obarac malo predaleko,...
Confused
lala, pa sta

stojkuki
 a) pomeri optiku
b.) promeni potkov, ako je deblji stavi tanji
c) uradi kundak po meri
d) ili mozda cak i na prvom mestu konsultuj se sa nekim ko stvarno zna da ouca oko stava, ....

Obarac, ... Svaki puskar moze da resi, .....
U stvari konsultuj uzivo nekoga ko je u materiji. On ce ti preporuciti jednu od opcija

darko7x64
 kolega Ivice 8x57 je extra izbor i tih godina ,koje ti je i godište puška,je zaista juren kvalitet.
taj kalibar imaju nekoliko mojih drugova i oni kažu da ga nebi dali ni za koji drugi kalibar. Optiku Tasko, ili kako se već piše,ima jedan kolega iz moje grupe i ja sam zadovoljan kako se vidi a i kakve pogodke imao kolega. Sve u svemu nisi se z.... Dobar pogled i srećno sa novom puškicom.iveli
IN VINO VERITAS

IvicaL

stojkuki kaže:
a) pomeri optiku
b.) promeni potkov, ako je deblji stavi tanji
c) uradi kundak po meri
d) ili mozda cak i na prvom mestu konsultuj se sa nekim ko stvarno zna da ouca oko stava, ....

Obarac, ... Svaki puskar moze da resi, .....
U stvari konsultuj uzivo nekoga ko je u materiji. On ce ti preporuciti jednu od opcija

Hvala jos jednom na svim savetima i cestitkama.
Optika je pomerena do kraja tako da opcija a) otpada. Videcu sa skracivanjem kundaka jer bi mi to resilo priblizavanje oka optici a i prsta glavnoj obaraci...
Mislim da je potrebno svega 4 cm da se skrati, no to ce vec majstori reci...
Hvala jos jednom
lala, pa sta

PEZ
 Kolega Ivice, koji tip kundaka je u pitanju?
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

vlada lovac
 Koja montaza za optiku je u pitanju, niko ne rece ili je meni promaklo, u takvim slucajevima pomaze montaza (prstenovi) sa ekstenzijom, a duzina kundaka se lako premeri kad se stavi u lakat, mozda ga je prethodni vlasnik pravio prema svojim merama

IvicaL
 Kundak je originalan i nije diran. A montaza su prstenovi bez icega
lala, pa sta

PEZ

IvicaL kaže:
Kundak je originalan i nije diran. A montaza su prstenovi bez icega

Svinjska leđa ili Monte carlo?
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

IvicaL
 svinjska ledja
lala, pa sta

PEZ
 Mislim da će na tom tipu kundaka kraćenje od 4cm biti previše, jedino ako si baš nizak rastom i imaš kratke ruke.
P.S.

IvicaL
 isprobao sam ga juce jos jednom. Opalio sam 4 metka iz stojeceg stava sa naslonom kroz neke raslje na drvetu. Preciznost je u redu, ali mi jednostavno treba previse vremena da se namestim. Predugo traje. Jednostavno ne lezi mi za nisanjenje i nije mi prirodno. Divljac bi otisla davno da je ona bila u pitanju a ne cigla.
Moracu da poradim oko toga. ili skracenje ili novi kundak po meri...
lala, pa sta

ssekir75
 ако имаш пара ово друго ти је много боље решење...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Trska
 U planu mi je kupovina prvog karabina. Zelje su jedno, ali mogucnosti drugo... Zastava je svakako pocetna tacka vecina lovaca, zbog ekonomske strane. Ono sto sam procitao na forumu, jeste da oko zastave u ne tako malom broju slucajeva ima potrebe za nekom ispravkom, govorim o novom oruzju. Da bi se izbegli ti pocetni problemi, koji bi bio prvi sledeci, proizvodjac po ceni i kvalitetu.
Unapred hvala na savetima i izvinjavam se ukoliko je pisano ovome vec.

Podunavac
 Remington M770. Od njega jeftinijeg uvoznog karabina nema. A sa njim u kompletu dobiješ i montažu i optiku. Premda bi ja lično ipak pre kupio Zastavu M70 nego njega.
Podunavac priložio:
770-prod.jpg

Tri prsta 2Kolce

Cvele
 Podunavac, ne verujem da je ovaj karabin kvalitetniji od Zastavinog...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,390,391 posete www.srbijalov.com