Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
Nex357

Zlatar kaže:
Evo ga završen jedan Polar Lauri 85mmx23mm SS
drška je jasen,voskiran,koža od RAP m56,mesing,
i48.tinypic.com/9jj783.jpg
i48.tinypic.com/2jg841c.jpg
i47.tinypic.com/5ujy90.jpg
i49.tinypic.com/otnexe.jpg

ALAL VERA Bravo 2 al si ga uskladio, zajebalo vek , finski puko, al meni je ovaj lepsi od orginala Bravo 2
I tako ...

canis aureus
 Zlatar Bravo 2
svaka čast!!
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Max011
 img515.imageshack.us/img515/5470/zlatko.jpg

Šakale prpoznaješ li donji nož ?
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Zlatar

najic kaže:
Pozdrav kolege !! Nex nije bilo carine jer je cena ispod 50e , a shipping je bio 3$ . Najlepse slovo azbuke dz Smile Lepi paucici !!!! Svaka cast !!
Kolega Zlatar isti blackjack odlican noz !!!!!

E sada topla preporuka kolegama koji su kao i ja zarazeni nepovratno sa ovon naseom boljkom... Da bace pogled na sajt http://edcdepot.com/ paucici koje Zlatar vec poseduje Resilience i Tenacious su 40 i 31 dolar Preporuka i za rat1 koji je jos i jeftiniji a shipping je dz. I poenta price Mark je odlican decko za saradnju cak je voljan da nabavi svasta nesto i posalje kao poklon ... Ko razume razume ..

Tako je druže,Mark je dobar lik,često šalje za Srbiju,nije mu problem da stavi vrednost paketa 25-30$ i onda nema dažbina državi.

Nex.. razumeli smo se,slika sve govori,
www.srbijalov.com/forum/attachments/24072012755.jpg
e sad samo treba da probaju ljudi sami,nije problem uz malo vežbe dobiti perfektnu oštricu.

canis aureus

Max011 kaže:
img515.imageshack.us/img515/5470/zlatko.jpg

Šakale prpoznaješ li donji nož ?

Maxo moj dobri Bravo 2 Odobreno
Prepoznavam neg'šta Yes
ImpaMAX

... i ovaj moj pretrpe'A facelifting pa se teže prepoznaVa
i46.tinypic.com/2he99ax.jpg
odličan materijal!!!! za doradu i preraduJaooo

Nego, nije loš ni taj tovarish gornji na slikU!Odobreno
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Carlotta
 Cao svima,
unapred se izvinjavam ako ometam temu ali potrebna mi je mala pomoc. Moj decko je lovac i zelela bih da mu kupim noz za rodjendan, samo nemam pojma koji. Takodje moram da ga narucim preko neta jer u mom gradu nema nekog izbora.Nasla sam ovaj sajt:
http://www.magnum...amp;page=1

koji noz mi preporucujete za lovca za cenu do nekih 4000? Takodje ako znate jos neki sajt slobodno ostavite link.
Hvala momci Smile
P.S. meni se na izgled dopadaju Gerber Bear Grylls i Fox Predator 1 Smile

Bio bi red da se predstavite!

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!

josip-tuzla
 pozz,za tu lovu mozes kupiti MUELA NOZ,solidnog su kvaliteta i lovacki su.ova 2 primjera sto si navela su vise miltary furka....toliko...pozzz
josip moskovic

Zlocko
 POzdrav i od mene,posto me dosta vremena nije bilo na forumu...
Moje misljenje je da je opinel,ili duck mnogo bolji izbor,post je opinel proveren,a na sve to jos karboonski celik...
Ja takodje planiram opinel da uzmem,mnogo dobra stvar,a za bukvalno nikakve pare Grin

Zlatar
 Evo su futrole od starog RAPa, nije nešto al vrši funkciju
i50.tinypic.com/14cy3vk.jpg

i49.tinypic.com/345exs4.jpg

i49.tinypic.com/otnexe.jpg

Zlocko
 Pozdrav,pre neki dan mi je konacno stigao noz...
Opinel 9 inox verzija
A slika izgleda da je prevelika,nemogu da je postavim...

Zlocko

Zlocko kaže:
Pozdrav,pre neki dan mi je konacno stigao noz...
Opinel 9 inox verzija
A slika izgleda da je prevelika,nemogu da je postavim...

nemeza
 Danas mi je u goste bio kolega sa foruma Nex357 i malo se družili a dole prikazani sam dobio na poklon, doduše od njegove lepše polovine Smeko. Bye

http://www.srbija...011558.jpg

Pozdrav.

hercegovac

Dobar!

Nex357
 Pozdrav drustvo :-)

Moj muzej srpskih nozeva , je konacno dobio prve stanovnike :-) u ovome naletu su ubaceni nozevi ljudi koji prave nozeve iz juzne Srbije ,naravno da je planirana i centralna Srbija i Vojvodina za sledeci dolazak , pojedini se bave izradom nozeva iz hobija , pojedini pokusavaju da zive od toga , ali zajednicko nama svima je da volimo tu temu ... moram da priznam da sam na svom putesestviju po juznoj srbiji bio na momente razocaran , ali i imao vrlo prijatnih i iznenadjujucih momenata ...

Potrudicu se da o svakom nozaru i njihovim nozevima iznesem moje licno misljenje i naravno postovacu pojedinacne slike nozeva :-)

evo za pocetak slika muzeja srpskih nozeva :-)
Nex357 priložio:
01092012922.jpg

I tako ...

Nex357
 I evo i Nozeva , odozgo nanize ...

Nemezina verzija srpskog kurkija :-) to je bio poklon uvazenog kolege za muzej srpskih nozeva , i zahvaljujem mu se i ovim putem od srca :-)

Drugi odozgo je Skagel replika od kovaca Gorana Antanasijevica iz Oraovice i kad kazem Skagel mislim Skagel , ne lici samo, vec je sve iskopirano do najsitnijih detalja,pa i nacin brusenja,izvlacenje rikasa i slaganje drske ... Goran je ujedno najprijatnije iznenadjenje sto se tice samih nozeva i njihovog kvaliteta ali i odnosom prema poslu i odnosu cene i onoga sto covek nudi :-)

Treci je takodje Goranov sa drskom od crnog fosilizovanog hrasta i bio je narucen kao radni ekskluzivniji noz ... ali kad sam dobio gotov noz u ruke , s kojim sam odradio moje testove stabilnosti noza , ostrine i balansa ipak odlucio da i on zavrsi u muzeju ...

O O goranovim nozevima cu detaljno u posebnom postu jer je to zasluzio pre svega svojim nozevima :-)

I najdonji je od gospodina Petra topoljskog , koga sam smatrao nesto kao Srpskog Skagela, ali sam ipak na kraju shvatio da je Gosn.Topoljski ipak graver i to verovatno najbolji u Srbiji , ali da je to ipak interesna sfera Topoljskog a ne nozevi ... i inace Gosn.Topoljski vrlo ceni svoj rad,pa mi je i njegov najeftiniji bio preskup ipak zbog muzeja sam hteo jedan kako kod... ali posto i ja cenim svoje tesko zaradjene pare,taj noz ostace verovatno jedini od gospodina Topoljskog u mom muzeju ...

ko sto rekoh svaki noz bice predstavljen pojedinacno sa karakteristikama i mojim impresijama ...

Veliki pozdrav
Nex357 priložio:
02092012044.jpg

I tako ...

Nex357
 Pozdrav drustvo ...

Evo da predstavim pojedinacno i natenane nozeve za pocetak Gorana Antanaskovica iz Oraovice ...
Kao sto napomenuh u predhodnom postu najprijatnije iznenadjenje iz juzne srbije ,koristi za seciva uglavnom 5160 L6 52100 ili 4146 mada prekiva i druge vrste celika po zelji...

Evo prvi je verna replika Skagela od 5160 L6 celika , okaljenog ispod 60 rokvela , sto ce reci 59 do 58 rokvela,po misljenju mnogih najidealniji kompromis izmedju tvrdoce i zilavosti .. secivo je odradjeno besprekorno , kao i sama drska , pa na kraju i zavrtanj na kraju drske je zaliven u dvokomponentnu smolu i jos jednom pazljivo izbrusen , zavrsna obrada je moram da priznam i iznad Gospodina Topoljskog , kod koga sam i ocekivao perfektnu zavrsnu obradu (koja na zalost nije ispunila moja ocekivanja,objasnicu prilikom predstavljanja noza Gosn Topoljskog)

Samo brusenje je klasicni rani skagel , sa konveksom koji ide od drske i takodje se noz suzava od drske prema spicu,bas kao kod Skagela , spic je takodje odlicno uradjen (svi mi koji pravimo nozeve znamo koliko je tesko uraditi lep i skladan vrh noza) i takodje reprezentuje Skagela koji je i sam pravio upravo takve , i nema na secivu tj na ledjima noza ostre ivice , vec je sve pazljivo i simetricno oboreno i zaobljeno , verovatno sam vec dosadan,bas kao kod Skagela ... inace imao sam veliku srecu da u ruke uzmem orginalnog skagela kod kolege kolekcionara i mogu samo da kazem to je to , inace ovakvi Skagel nozevi ako ih uopste ima na prodaju, dostizu danas cifre do 5000 dolara ..

Ono sto me je iznenadilo kod goranovih nozeva je fantastican balans njegovih nozeva , nesto o cemu retko ko po juznoj Srbiji vodi racuna , tim vise pada u oci nesvakidasnji balans , koji kad se stavi na kaziprst kod balcaka , ostane da stoji bez klacenja i trazenja balansa (ima i slika kod crnog noza) ...

osim spica , Goran voli da da naostri svoje nozeve do maksimuma koje moze da pruzi karbonsko secivo (jer samo karbonac , moze da se naostri do te mere ) pa se desava da nenaviknuti ljudi ladno isecu futrolu,prilikom stavljanja istog u futrolu ( cuo sam licno razgovor s musterijom , dok smo razradjivali kod Gorana neke moje ideje i nacrte,koji su u planu ) a i na mojim malim testovima je sekao kao retko koji noz ..
Elem jedino sto nije na vrhunskom nivou kod Gorana su u stvari futrole, koje u principu i nisu lose, robustne , lovacki orijentisane , i rucno radjene ali... ipak je Goran mnogo bolji kovac i nozar , nego obucar :-) mada Goran je otvoren i po tom pitanju,pa ce u skorije vreme biti moguce naruciti futrolu po nacrtu i po slici ...

i na kraju cena ... vise nego povoljna , razlicite su od modela do modela , ali kod Gorana dobijas stvarno mnogo vise od onoga sto si platio ...
Nex357 priložio:
02092012053.jpg

I tako ...

Nex357
 Drska koja je uradjena u prvoj trecini od slagane koze , volujskog roga , i vulkanfibera... a i lepo se vidi zaliveni sraf od trna seciva ...
Nex357 priložio:
02092012055.jpg

I tako ...

Nex357
 I ledja noza ,nadam se da se vidi dovoljno da su ledja zaobljena ...
Nex357 priložio:
02092012060.jpg

I tako ...

Nex357
 I sledeci je Goranov ...
Celik je isti,i rokveli takodje ...
posto je u startu Skagel bio namenjen muzeju , a posto me je sam noz iznenadio i super zavrsnom obradom narucio sam jos jedan noz , sa idejom nekog ekskluzivnijeg i univerzalnijeg noza za nosenje i koriscenje u prirodi,pa i u lovu ...

Upravo zbog toga smo isli na jednostavnije linije i manje sarenila , ful tang nije radjen iz razloga sto je koriscen crni fosilizovani hrast msm da ga zovu u Srbiji Gambit ( ispravka je pozeljna ako sam pogresio :-)) i bilo me je zao da predivni materijal drske svedem na dve plocice :-( tako da je ostavljena drska iz jednog komada Gambita , ali sam trazio,i dobio :-) riba drsku sa potporom i udubljenjem za kaziprst , posto ja volim dugacke drske,koje dozvoljavaju dva i vise hvata , drska je pustena malo duze , nego sto bi moje umetnicko oko dozvolilo,ali se u praksi pokazalo kao pun pogodak :-)

Samo secivo je mnogo univerzalnije, nego skagel , i za balcak i kapicu je koriscen nerdjajuci celik, sa vulkan fiberom u polovini prednjeg balcaka ...

Elem posto je to bio noz namenjen za boravak u prirodi a ne za muzej ili ti vitrinu , najavio sam neke testove kod Gorana , a izmedju ostalih i one koje sam pomenuo u predhodnim postovima kad kupujete noz , sto je Goranu vise doslo kao dobra prilika da dokaze kvalitet svojih nozeva , jedino prilikom dizajna noza ja i Goran smo imali malo razmomilazenje kod vrha noza , gde je Goran hteo Skagelov vrh,a ja sam naginjao vrhu kao kod recimo bark rivera,gde se spic suzava tek nekih 5 mm od spica ...
posto nismo mogli da se usaglasimo,ostalo je da Goran odradi skagela,pa ako prodje testove neka ga , ako ne radimo po mojoj ideji :-)

Postavicu i slike sa testa noza pa cu tu i da komentarisem sam test ...

i evo noza :-)
Nex357 priložio:
02092012069.jpg

I tako ...

Nex357
 TO je taj BALANS :-)
Nex357 priložio:
02092012067.jpg

I tako ...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,383,891 posete www.srbijalov.com