Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kundak

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kundak
270
 Stari "Monte Karlo" ima višu obrazinu, peta je pod 90%+ u odnosu na osu cevi tanji i zaobljeniji u vratu kundaka i zaobljeniji u prednjem delu ispod kanala cevi u odnosu na ovaj CD koji je obična panjina i u odnosu na stari kao da je sekirom otesan!!!
E taj stari je rađen po ugledu na Remington i Watherbi kada su svoje kompletne karabine izvozili u Ameriku pod nazivima "Interarms" i "Mark-X"!
U zadnjoj turi izvoza za Remington im nije trebao kundak jer su za njega izvozili samo ocevljene mehanizme sa nazivom Remington 798 a kundaci su u Americi radjeni po uzoru na Remington 700 BDL samo od laminata a ne oraha!!!

canis aureus
 Ovo je sadašnji oblik kundaka iz CZa koji se montiraju na M70 i M98
i ovaj "Monte Karlo" (što "preliva" obrazina na drugu stranu) nije ni blizu onog MK kundaka koji se nekada radio za modele koji su uglavnom išli van granica i dalje od domaćeg tržišta i tako to
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

270
 http://www.gunauc...mmons-3x9x

Ovde se sve lepo vidi, - STARI MONTE KARLO ZASTAVA -

270
 http://www.gunauc...mmons-3x9x

Stranicu obavezno pogledajte do kraja na dole!

canis aureus
 onomad kad sam pretraživ'o po netE a vezano za qndake i tako to
... a ovo je još jedan izgled naše domaćice Zastavice Izvolte .... Hoemo jo
canis aureus priložio:
317.jpg

Dim

sheytan
 ^ Bravo 2

novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 Stvarno lep kundak, nema šta. A nema ni žiška.Grin
Tri prsta 2Kolce

270
 Kundak je vrh i po kvalitetu drveta i po dizajnu!
Karabin jeste sistema M98 ali bi mogao da se zakunem da nije Zastava!

hercegovac

270 kaže:
Kundak je vrh i po kvalitetu drveta i po dizajnu!
Karabin jeste sistema M98 ali bi mogao da se zakunem da nije Zastava!

Možda je Zastava ali maksimalno dorađena.

Podunavac
 I meni se čini da je kolega 270 u pravu i da ovo nije Zastavin karabin. Spojnica deluje ista kao na M70, a ručica zatvarača kao na M98. Ali se ne vidi ni bočna kočnica ka ona na M70, ni lepitr kočnica kao na M98. I obarači mi deluju drugačiji po obliku u odnosu na one na Zastavi.
Tri prsta 2Kolce

I Jevtic
 nekada je zastava radila ovakve magacine ovo su original mauzer magacini i kocnica je na vratu kundaka to su stari magacini i ima ih retko inace nemora da bude zastavin mozda je mauser ali stavljena spojnica zastavina a moze da bude i zastavin pozdrav
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

canis aureus
 Yeah,
Zastava je radila ovakve "hibride", ne sa 'vakom drvenarijom ali Yes
čak sam imao priliku da vidim jedan tak'i vrlo sumnjajući da je to "fabrička Zastava" već misleći da je reč o "FrankensteinU" dok je vlasnik tvrdio da je je u pitanju Zastava!
Verujem da i jeste "hibridizacija" ali iz fabrike ...
Ovaj predstavljeni sa oraJovim qndak je po rečima vlasnika takođe ZastavaYes iako slika može dovesti u zabunu ... samim tim je još interesantnijaLupa
iveli 3
Dim

I Jevtic
 cenis druze sta se brines jer sam ti reko spremis visa platnu karticu i dodjes da napravimo vaki ako oces i sumu cemo da kupimo zbog slikanja ByeROFL
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

270
 Viđao sam Zastavine karabine proizvedene od 1956 god. pa na ovamo! Ima ti svega i svačega, i akcija od M98, raznih okidačkih sistema kod njih urađenih ili od stranih dobavljača.
Viđao sam i razne modifikacije urađene po želji naručioca, kočnice na vratu kundaka, flutovane i oktagonalne cevi, laminatni, sintetički kundaci ili oni od biranog oraha koje bi poželeli i na stranim prestižnim karabinima, nerđajući čelik pa čak i ugrađene Lothar Walter cevi!
U suštini velika fabrika sa takvim mašinskim parkom bukvalno može sve da uradi pa i da kompletno prekopira na primer moj Steyr, ali pitanje je cene takvog velikog rada u odnosu na mali broj proizvedenih jedinica.

Zato kad kažem "Zastava" mislim na serijski proizvedene karabine!

Baš zato što znam šta sve mogu a šta prodaju domaćem tržištu zahvaljujući pre svega monopolskom položaju i zabrani individualnog uvoza oružija (osim privilegovanih pojedinaca i trgovaca koji dobijaju ekstra izradu i kvalitet po cenama obične serijske puške), to samo govori o njihovom odnosu prema domaćem tržištu odnosno, građanima šire populacije ove zemlje u koje i ja spadam, pa ću zato punim pravom da ih napljujem gde god stignem...
Ovakav njihov odnos prema tržištu i inertnost prema razvoju i novitetima gde stalno kasne, konstantno srozavanje kvaliteta, za koji su krivi rukovodioci a ne radnici ove fabrike, doveo je do toga da se proizvodnja lovačkog oružija u ovoj fabrici svela na kapacitete jedne jače radionice i u stalnom je padu! Da nije namenske proizvodnje vojnog naoružanja koja opstaje uz veliku pomoć države, kakva im je tržišna politika odavno bi okrenuli ključ u bravi uz natpis "zadnji koji izađe neka ugasi svetlo"!

duskov
 Sam sam potpuni laik za ovu temu ali pitam čljude koji se dobro razumiju u temu : da li je korijen od oraha pogodan za izradu kundaka...

najic

270 kaže:
Viđao sam Zastavine karabine proizvedene od 1956 god. pa na ovamo! Ima ti svega i svačega, i akcija od M98, raznih okidačkih sistema kod njih urađenih ili od stranih dobavljača.
Viđao sam i razne modifikacije urađene po želji naručioca, kočnice na vratu kundaka, flutovane i oktagonalne cevi, laminatni, sintetički kundaci ili oni od biranog oraha koje bi poželeli i na stranim prestižnim karabinima, nerđajući čelik pa čak i ugrađene Lothar Walter cevi!
U suštini velika fabrika sa takvim mašinskim parkom bukvalno može sve da uradi pa i da kompletno prekopira na primer moj Steyr, ali pitanje je cene takvog velikog rada u odnosu na mali broj proizvedenih jedinica.

Zato kad kažem "Zastava" mislim na serijski proizvedene karabine!

Baš zato što znam šta sve mogu a šta prodaju domaćem tržištu zahvaljujući pre svega monopolskom položaju i zabrani individualnog uvoza oružija (osim privilegovanih pojedinaca i trgovaca koji dobijaju ekstra izradu i kvalitet po cenama obične serijske puške), to samo govori o njihovom odnosu prema domaćem tržištu odnosno, građanima šire populacije ove zemlje u koje i ja spadam, pa ću zato punim pravom da ih napljujem gde god stignem...
Ovakav njihov odnos prema tržištu i inertnost prema razvoju i novitetima gde stalno kasne, konstantno srozavanje kvaliteta, za koji su krivi rukovodioci a ne radnici ove fabrike, doveo je do toga da se proizvodnja lovačkog oružija u ovoj fabrici svela na kapacitete jedne jače radionice i u stalnom je padu! Da nije namenske proizvodnje vojnog naoružanja koja opstaje uz veliku pomoć države, kakva im je tržišna politika odavno bi okrenuli ključ u bravi uz natpis "zadnji koji izađe neka ugasi svetlo"!

Bravo 2
22-250, 30-06, 12, 20

duskov
 Imam ogroman orah i vidim da ima isto toliko impresivan korijen. Kako i na koji način da ga izvadim i upotrijebim u kundak(e)?
A imam i motornu testeru...

stojkuki
 U bre mićo to i je krvav posao. Mora da se otkopa. Pa kad se otkopa, da se izvadi, pa ga nosiš nege gde će da ti ga iseku .... Ima tu posla kolko hoces...

hercegovac

stojkuki kaže:
U bre mićo to i je krvav posao. Mora da se otkopa. Pa kad se otkopa, da se izvadi, pa ga nosiš nege gde će da ti ga iseku .... Ima tu posla kolko hoces...

Ima posla, al bit će i ćeifa. A moglo bi se i nešto zaraditi.

duskov
 Jasno mi je da će biti posla. Znam i da se mora otkopavati i da je to mnogo mukotrpan posao iako u startu nemam namjeru da to sam radim. Platim pa otkopavaju. Ja sam tu da ljude počastim pečenjem, pićem i kafom. Ali koliko se to isplati raditi. Čuo sam priču starijih ljudi koji kažu da je orah u korijenu isto onoliki koliko i u granama.
Kakav je dalji postupak, rezanja, sušenja i pripremanja za izradu kondaka...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Plastični kundak PUŠKARSKA RADIONICA 9 12.03.2011. 01:43
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,575,135 posete www.srbijalov.com