Pozdrav, za sve clanove, evo jednog obavestenja:
Dana 04.11. i 05.11.2011. godine u organizaciji KSS,Srpskog DD kluba,Lovackog udruzenja iz Kovina odrzace se dva jesenja uzgojna ispita, uzgojna smotra i sudijski seminar i to na sledeci nacin
- Dana 04.11. sa pocetkom u 07,00 casova odrzace se prvi HZP,i istog dana od 18,00 caova nakon zavsenog HZP bice odrzan sudijski seminar za sve sudije koje su zainteresovane da u narednom periodu sude na uzgojnim ispitima u organizaciji Srpskog DD kluba. Seminar ce drzati sudije iz Nemacke,a on ce se sastojati iz dva dela i to prvi deo na terenu prilikom odrzavanja HZP i drugi teorijski od 18,00 casova.
- Dana 05.11. takodje sa pocetkom u 07,00 casova bice odrzan drugi HZP, a nakon ispita bice organizovana uzgojna smotra. Obe manifestacije sude sudije iz Nemacke.
Istog dana sa pocetkom u 20,00 casova bice organizovana i proslava povodom 10 godina postojanja i rada kluba.
Kompletan program i plan odrzavanja ispita,smotre, kao i uopste sadrzaja tog dana imate na blogu kluba srpskiddklubblogspot.com, a sve blize informacije kao i prijave pasa mozete dobiti i izvrsiti na telefon 065 246 16 35 Emil.
Koristimo ovu priliku da pozovemo sve sudije koje su zainteresovane da sude na manifestacijama u organizaciji kluba, posete ovaj seminar, da direktno iz prve ruke saznaju sve sto ih interesuje u vezi sudjenja na ispitima. Srpski DD klub je u saradnji sa KSS uspeo da obezbedi sredstva za dovodjenje sudija iz Nemacke i da na ovaj nacin stavi do znanja da klub tezi sto boljem i strucnijem radu kada su u pitanju organizovanje uzgojnih ispita,uzgojnih smotri i uopste rad, kluba.
Svi takmicari,vodici DD pasa mogu ukoliko zele na vreme da se prijave, da bude organizovan seminar o takmicarima,nacinu takmicenja,kulturi,i nacinu pripreme pasa za uzgojne ispite a koji ce drzati takodje sudije iz Nemacke. Krajnji rok za prijavu za ispite,seminare, kao i za prolsavu je 25.10.2011. godine na gore navedeni telefon.
Eto prilike za sve one koji smatraju da imaju kvalitetnog DD-a ili NOD-a, da svoje pse provere kod sudija iz maticne zemlje, bez veza i protekcija nego po pravilima maticnog kluba.
Tu je mesto gde se utvrdjuje i potvrdjuje kvalitet a ne na seoskim vasarima.
Dana 05.11.2011god u Starom Selu kod Velike Plane odzace se medjunarodna utakmica za Nemacke ostrodlake PTICARE u organizaciji K.D. Velika Plana i L.U."Pomoravlje Plana"Iz Velike Plane a po odobrenju KSS-a i FCI-a na fazansku divljac sa ostrelom.
rad u polju,markiranje,aport sa suvog,aport iz duboke vode .
Tereni lovacke sekcije u Starom Selu su idealni za ovaj tip utakmice pa se pozivaju svi zainteresovani da prisustvuju ovom spektaklu.
Utakmicu ce suditi doajeni Srpske kinologije specijalisti za ovu rasu Ljubisa Ivanovic iz Velike Plane,Stamenkovic Slavisa -Caka iz Pozarevca.
Uz tradicionalno gostoprimstvo lovaca iz Starog Sela postoji mogucnost za ucesnike i goste organizovanja komercijalnog lova na fazana u nedelju 06.11.2011god.
Kotizacija za takmicenje sa ruckom iznosi 1.500din i moze se uplatiti na dan manifestacije.
Nedeljni lov na fazana bi kostao 1.100din po lovcu ako bude zainteresovanih!
Na utakmici nema ogranicenja kod starosti i broja pasa po jednom lovcu-takmicaru.
Poneti sa sobom radnu knjizicu , i potvrdu o vakcinaciji pasa.
Skup takmicara je u lovackoj kuci u Starom Selu tzv. "Sondjelino blato" a bice vidno obelezeno iz svih pravaca ulaska u Staro Selo.
Prijava na tel: 060-0-841-843 Slavoljub Stojadinovic.
slavaplana kaže:
Dana 05.11.2011god u Starom Selu kod Velike Plane odzace se medjunarodna utakmica za Nemacke ostrodlake PTICARE u organizaciji K.D. Velika Plana i L.U."Pomoravlje Plana"Iz Velike Plane a po odobrenju KSS-a i FCI-a na fazansku divljac sa ostrelom.
rad u polju,markiranje,aport sa suvog,aport iz duboke vode .
Tereni lovacke sekcije u Starom Selu su idealni za ovaj tip utakmice pa se pozivaju svi zainteresovani da prisustvuju ovom spektaklu.
Utakmicu ce suditi doajeni Srpske kinologije specijalisti za ovu rasu Ljubisa Ivanovic iz Velike Plane,Stamenkovic Slavisa -Caka iz Pozarevca.
Uz tradicionalno gostoprimstvo lovaca iz Starog Sela postoji mogucnost za ucesnike i goste organizovanja komercijalnog lova na fazana u nedelju 06.11.2011god.
Kotizacija za takmicenje sa ruckom iznosi 1.500din i moze se uplatiti na dan manifestacije.
Nedeljni lov na fazana bi kostao 1.100din po lovcu ako bude zainteresovanih!
Na utakmici nema ogranicenja kod starosti i broja pasa po jednom lovcu-takmicaru.
Poneti sa sobom radnu knjizicu , i potvrdu o vakcinaciji pasa.
Skup takmicara je u lovackoj kuci u Starom Selu tzv. "Sondjelino blato" a bice vidno obelezeno iz svih pravaca ulaska u Staro Selo.
Prijava na tel: 060-0-841-843 Slavoljub Stojadinovic.
Slavo, jer organizovanje te manifestacije sluzi nekom unapredjenju DD-a? Ili su to neki pokusaji "Osvete" na dan svecane proslave osnivanja SDDK i Internacionalnog Jesenjeg Uzgojnog Ispita u Kovinu?! Za unapredjenje necega, neobhodno je pored svega i uskladjivanje dana odrzavanja necega. Tako su uradili i Temerinci prosle godine. I zbog ne-najave manifestacije, u javnost, Neverovatnih "rezultata" koje su sebi dodeljivali , Sami su sebe deskreditirali! Ispali su smesni i nepoverljivi! U odnosu na njih, Vi ste bar najavili odrzavanje manifestacije. Tako da bar Vi necete ispasti...,...za sada nepoverljivi.
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...
...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...
Hteo bih da pitam ko su sudije iz Nemacke njihova imena ako nije problem. I kako u isto vreme mogu da se organizuju dve manifestacije za istu rasu pasa pod pokroviteljstvom KSS?
Iskljucivo unapredjenje rase i takmicenje ljudi u lovu a ne bajke i price i pravila koja u lovu nemogu da se primene!!!
Nemci su slusali Firera slepo i 41 god pa znamo kako su prosli!!Neslazem se da to sto Nemci i maticni klub propagiraju mora da bude tacno!!Ja nemam ostrodlake nemce ali znam da vecina ljudi sa kojima kontaktiram i koji dolaze u Staro Selo vec godinama dele moje misljenje oko toga!Ko zeli on ima pravo da to sto radi DD-klub postuje ako je clan ili ne i radi kako misli da treba!!!
Pozivm sve da dodju u Staro Selo i makar gledaju utakmicu i rezultate pasa u terenu !Samo je to lov i rezultat tih pasa u prakticnom lovu!!!
Ja ocekujem da se pojave ljudi koji pisu na ovoj temi stanu u red za takmicenje i to sto su pisali i hvalili svoje kerove na ovaj ili onaj nacin pokazu na terenu !Obezbedjeni su pehari ,rucak ,lepi tereni i minimalna kotizacija da se pokriju TROSKOVI a ne da se zaradi i da sudije dobiju dobru dnevnicu!!!To nije cilj!!!
Ja zelim da se svi clanovi sa ove teme okupe makar i kao gledaoci i posle utakmice kazu svoje misljenje o njoj kao i o rezultatima iste!!!!Ko je bio prosle godine zna kako smo organizovali i koliko je pasa bilo!!!!
Nema revasizma vec je to zvanicno prijavljeno i mora da se odradi kako treba u interesu svih nas koji pomazemo na ovaj ili onaj nacin!!!
Druzenje pre svega!!!!
Zubane Goran Sestic,kao najstariji sudija sa nasih prostora po stazu, je ovu manifestaciju prijavio u avgustu 2010god Medjunarodnoj kinoloskoj organizaciji FCI-a koja je jedina merodavna i vazeca za ovaj vid manifestacija!!
imas njegov tel . pa ga nazovi!!!
CITIRAO SAM SETICA KOJI TE POZDRAVLJA!!!!!!!!!
milos zoric kaže:
Hteo bih da pitam ko su sudije iz Nemacke njihova imena ako nije problem. I kako u isto vreme mogu da se organizuju dve manifestacije za istu rasu pasa pod pokroviteljstvom KSS?
Na III medjunarodnom HZP-Jesenjem uzgojnom ispitu u organizaciji Srpskog DD kluba, KSS i Lovackog udruzenja Kovin bice prisutne 4 sudije priznate od strane maticnog kluba i to:
gospodin Fritz Blmel je jedan od najiskusnijih sudija Nemačke (A sudija): pobednik Hegewalda, 4 puta plasiran među prvih deset na Hegewaldu, četiri puta glavni organizator Hegewalda, odgajivač nemačkih oštrodlakih pasa, vlasnik renomirane odgajivačnice "vom Stadtgraben", jedan od 11 nosilaca zlatne značke Verein Deutsch Drahthaar od osnivanja (1902.) do danas, srebrne i zlatne igle Hegewalda, sudija koji je u svojij 74 godina ocenio na hiljade pasa
gospodin Gerd David, rodjen. 22.2.1949, profesionalni lovac i funkcioner u sumkom gazdinstvu Nemacke-Lneburg, vodic pasa od 1965, radni sudija u lovno kinoloskom savezu i VDD od 1978. Potprecednik grupe Hamburg i jedan od vodecih ljudi u Lovno kinoloskom savezu Nemacke-Lneburg
gospodin Claus-Wilhelm Wolle, rodjen 28.1.1956, radi na poslovima kontrole lovackih revira u lovnom savezu Nemacke, vodic pasa od 1972, radni sudija u lovno kinoloskom savezu Nemacke i VDD od 1988, vlasnik odgaivacnice vom Oechtringer Forst.
gospodin Goran Zubanovic o njemu valjda netreba da pisem posto je isti clan ovog foruma.
Na blogu Srpskog DD kluba mozete videti fotografije od prosle godine na kojima se sem nasih sudija nalaze Fritz Blmel i Goran Zubanovic
slavaplana kaže:
Zubane Goran Sestic,kao najstariji sudija sa nasih prostora po stazu, je ovu manifestaciju prijavio u avgustu 2010god Medjunarodnoj kinoloskoj organizaciji FCI-a koja je jedina merodavna i vazeca za ovaj vid manifestacija!!
imas njegov tel . pa ga nazovi!!!
CITIRAO SAM SETICA KOJI TE POZDRAVLJA!!!!!!!!!
Slava plana, Imadoh serece da se prikljucim ,jos na vreme i procitam originalnu verziju ovog priloga. Isto tako je dobro sto ste izpravili vas tekst! Tako da necu dalje komentarisati predhodne izjave i tvrdnje...
O kakvom Freru,Vi kao Moderator, na Lovackom i Lovacko-Kinoloskom portalu , pricate???!!! Jer je po vasem shvatanju, takvim stvarima mesto ovde?! Ili vam nestaju Strucni, dobronamerni, poucni i provereni argumenti. Ili sta???!!! Pre nego sto se komsiji skrene paznja na "Smece" ispred kuce, neobhodno je ocistiti ispred svoje kuce "Smece"! I mi smo slusali i pratili nekoga 15-ak godina i zato se nalazimo tu gde se nalazimo...
Sudeci po vasim godinama, ja sam isao u lov dve godine pre nego ste se vi rodili.Tako da mi je Goran Sestic, poznat vise od 35 god.! Prema tome, suvisno je ukazati mi na nesto u vezi lova i kinologije sa jedne ili druge obale Morave!Cak sam 2 puta lovio u Starom Selu. Od koga nas deli samo Velika Morava. Pored koje sam bezbroj puta lovio Patke Zimi. Isto kao i Staroselci sa druge strane reke. Tako da sam ja moje/nase patke uvek imao u rancu, zahvaljujuci "Nemcima". A bogami i one koje su sa druge strane odstreljene i koje su pale bar 20-ak m od vase obale. Ali nije imao ko da ihdonese iz vode!!! Jedino kad su pojedinci imali camac na raspolaganju, sto se isto cesto desavalo, tada su mogli svoje odstreljene patke skupljati iz struje. Ako ne verujete meni, pitaj te neke starije kod vas, neko ce to sigurno potvrditi. Ja sam procitao u vise vasih postova, da jedva cekate da vam dodju "Nemci" pa da ih u lovu kod vas "Osramotite" itd. Kao 1. Nemci bi dosli samo da sude i naravno bez svojih pasa. 2. I da ima "Boljih" pasa u lovu kod Vas/nas, sto cisto sumnjam, a i da ih ima, sigurno vode poreklo od mene, od mojih pasa! Vidljivo ili nevidljivo, skriveno... Tj.Na legalan ili Nelegalan nacin!!!
Bez obzira na "Rodovnike" , Krv nije voda...!!! Vidite, da je neko hteo nesto da unapredjuje, sigurno bi birao neki drugi dan za tako nesto. Naprimer 6. Novembar, ili dan kasnije. Tako da bih sigurno bar ja dosao kod vas na ispitu. Ko zna mozda bih poneo nekog "Nemca" sa sobom ili DD-a. Pa bi DD morao da se malo "muci" sa vasim domacim "Pticarima". Ne zato sto ima veliki problem sa "Pticar-om", nego zato sto jednostavno nezna Srpski...
Uvek vam dobar pogled.
Zuban.
ps. Broj telefona , od Gorana Sestica ,nemam, ali da mi je potreban sigurno bih ga od nekud dobio. Ali nevidim nikakvu potrebu, telefoniranja sa njime.
S obzirom da vas je zaduzio da mi iznesete Najsrdacnije Pozdrave, iz rodnog kraja. Zaduzicu vas sad i ja da ga, takodje Najsrdacnije Pozdravite od mene.
Hvala unapred.
Zuban.
ovde se neće voditi konverzacija kao na bk, forum nije za privatna stranica, obratite pažnju kako se ophodite prema ostalima, Admin tim SRBIJALOV
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...
...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...
Samo sam citirao Sestica i postavio njegov upis umesto njega jer je bio kod mene i ja to prenosim!!!!
Sto se mene tice nemam pojma ko je kome uskocio u termin ali znam da je Sestic prijavio uredno manifestaciju prosle godine kada Emil nije sigurno znao sta ce i gde da organizuju a jedan od sastanaka DD-a je i bio kom nas u Starom Selu ako se nevaram!
Ja sam satavio teren i eventualnu pomoc Sesticu oko reklame,organizacije i spozorstva ako treba da se ova manifestacija odrzi kako treba !Ostalo me neinteresuje !!
Nisam imao cast da Vas upoznam ali bice prilike!!!Vreme je pred nama!!!to sto sam mlad lovac,relativno od 2006 god neznaci da nisam kompetentan za oblasti koje me interesuju .Vec dve godine sam predsednik sekcije u Starom selu i predsednik udruzenja u ustom i radim kako znam i umem i imam rezultate koje su vidljivi na samom terenu!Sobzirom da se lovom bavim 5 god a toliko mi je trebalo da zavsim fakultet smatram da prosecnom coveku koji hoce nesto da nauci netreba vise vremena da udje u sustinu ove nase zanimacije jer ja od ovoga nezivim kao Vi i Sestic!!!O psima nepisem mnogo jer se NERAZUMEM kao pojedini clanovi sa foruma koji su citav zivot posvetili tome!
Sudija nisam niti prodajem kerove a ovo sto pojedini clanovi sami sebe reklamiraju a imaju dva takmicenja ili dve manifestacije na kojima su ucestvovali mi je malo smesno!!
Lako je Vama da pisete i kritikujete posle toliko iskustva ,takmicenja i manifestacija iza sebe ali ovde glavnu rec vode ljudi koji imaju NOD jednu ili 5 god.sto nije nista cime mogu da se podice a rezultata nema!!!!A svi pametni !Tu je problem!
Toliko za sada! PTICAR A NE KVOSLEDNIKE!!!!
Alo prijatelji usporite, sve ide kako treba, niko nikome ne smeta, samo organizujte i radite, tako i treba. To je medjunarodna utakmica i ona mora biti organizovana iz vise razloga a jedan i glavni je taj sto je to termin koji je KSS dolbio od FCI i to se mora organizovati iz mnogo razloga, tako da je sve ok, na istoj se takmice psi stariji od dve godine i niko ne smeta nikome. Sestic ce doci u petak 4.11.na HZP sa jednim mladim psom i to je za svaku pohvalu, covek u tim godinama ucestvuje na svim manifestacijama.
Slavo ti si dobar covek, samo guraj, vidis da je nesto pocelo da se desava u Starom Selu,pozitivno, samo napred.
Evo ja Vas ponovo pozivam da dodjete na HZP dana 4.i 5.11. da odgledate,takmicite se,prisustvujete seminaru i da na licu mesta vidite kako to sve izgleda,da to nije tako strasno, vec jako lepa manifestacija i jako korisna za rasu u svakom pogledu. Ovde svi ulazu jako puno rada, kako clanovi u zemlji tako i oni u inostranstvu, iz jednog razloga a to je unapredjenje rase organizovanjem uzgojnih ispita.
Zubanovicu moze i PTICAROM i PTICAREM u istrumentalu jer je to dublet i cak i u prisvojnom pridevu koji je izveden od ove imenice:
PTICAROV I PTICAREV!!!!
Toliko o gramatickoj gresci!!!!!!
Vama smeta 7 grupa!!!!!
U Kovinu nema dodele CACI-ta, titule ,koju Vas klub nepriznaje !A znate dobro sta je bilo na predsednistvu kad je Sestic postavio to pitanje !! Od KSS ocekujete PARE a nepriznajete Medjunarodnu priznatu organizaciju ciji je KSS clan!!!!
Lokalni klub nepriznaje nista van svojih pravila i to treba svi da postujemo???????
Gos. Zubanovicu nisam znao da Vi zivite u Porodinu pa mi smo takoreci komsije!!!!
Jer se secate kad ste izgubili kera koji je u lovu presao u nas teren Starog Sela,gonio je neku divljac, koji imamo preko Morave i kada vam je otac Gorana Sestica vratio istog na njegovoj kolibi????
Imam utisak da pojedini ljuid bas zele da svuda bude prisutna svadja i problemi i da se iskljucivo bave drugima a sebe ne gledaju i da konstatno pokusavaju da zapocnu svadju i nekoga pljuju,sebe uzdizu a druge srozavaju i nipodostavaju, a da pri tom ne gledaju iza sebe i svoje posutpke guraju u zaborav.Trebalo bi bar vi administratori da vodite racuna o ovom forumu, da ga cuvate od takvih stvari i da brisete postove bez konstruktivnosti, bez bilo cega sto je vezano konkretno za rasu, a prepucavanja i nove teme neka otvara ko hoce, jer izgleda da jedino forum postoji za njih na kome mogu sakriveni da lupetaju i da ne odgovaraju za to.
slavaplana kaže:
Zubanovicu moze i PTICAROM i PTICAREM u istrumentalu jer je to dublet i cak i u prisvojnom pridevu koji je izveden od ove imenice:
PTICAROV I PTICAREV!!!!
Toliko o gramatickoj gresci!!!!!!
Vama smeta 7 grupa!!!!!
U Kovinu nema dodele CACI-ta, titule ,koju Vas klub nepriznaje !A znate dobro sta je bilo na predsednistvu kad je Sestic postavio to pitanje !! Od KSS ocekujete PARE a nepriznajete Medjunarodnu priznatu organizaciju ciji je KSS clan!!!!
Lokalni klub nepriznaje nista van svojih pravila i to treba svi da postujemo???????
Ovo oko gramatike je sigurno bilo suvisno, ali nema veze. Ipak hvala. Ko ne priznaje sta i koga?! Ako je neko nesto drugacijeg misljenja, odma ne priznaje nekoga?! Promenite ugao gledanja nba materiju i videcete da se ne radi o nepriznaju, vec mozda samo o nekom toku i nacinu vredovanja necega! Pa cak, ni FCI grupa 7 ne smeta! Smeta samo njen naziv ili ime! I nista drugo! Promenom imena 7 FCI Grupe, odmah bi nestali i razni problemi i "Zla Krv" sa Foruma. U to sam potpuno uveren. A posmatrajuci druge zemlje, koje za 7. FCI grupu imaju adekvatnije nazive/imena, potpuno sam siguran. I nista vise. Sve drugo su izmisljotine i pogresne, namerne ili nenamerne, Inerpretacije i/ili Propagande...
S obzirom da ste Vi postavili Sesticeve poruke, a to niko nemoze da sanja. Sledeci put, napomenite Naprimer: ...Sestic kaze:, od/u ime/ Sestica... i sve je na svom mestu. Toliko o svemu tome, polako me to sve zamara...
Uvek Vam Dobar Pogled.
slavaplana kaže:
Gos. Zubanovicu nisam znao da Vi zivite u Porodinu pa mi smo takoreci komsije!!!!
Jer se secate kad ste izgubili kera koji je u lovu presao u nas teren Starog Sela,gonio je neku divljac, koji imamo preko Morave i kada vam je otac Gorana Sestica vratio istog na njegovoj kolibi????
Meni sigurno nije, mozda mom Pokojnom Ocu?!
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?