Gledacu pod obavezno da dodjem na tu tribinu posto idem tetki po lek za NS pa cu iskoristiti priliku da svratim.Sto se peticije tice ja sam za tu peticiju bio jos pre dve-tri godine da se odradi po LU.Eto ja vam stojim na raspolaganje za moje LU sta vam treba recite i ja cu biti prvi na spisku.Ako mogu jos kako da vam pomognem oko te peticije tu sam,da ne bude kako samo znam da kritikujem i kocim te nadljudske napore i napone.
Pa par puta sam vec pisao o tome da LSS sa 70-80 hiljada clanova nista nije uradio u vreme donosenja zakona a ljudi su opsednuti kritikom NAOSa koji jos uvek se nije izborio da bude krovna organizacija za sve ljubitelje oruzja.
E sad mic po mic nesto se popravilo prvo kod zdrastvenih uslova gde je na pocetku sa oruzjem dobijas i licencu da vozis i MIG 29 ili ulazis u SAJ, zatim ne cujem da diraju nase kolege lovce za karabine i puske i da je pometnja najvise oko kratkih cevi.
Ja sam u grupaciji koja bi svakom dala kalasnjikov u kucu ako ima ausvajs da je normalan i nije krivicno kaznjavan a vojsku je odsluzio ali ako puknes bojevi metak na svadbi strpao bi svakog na tri godine robije pa da je ministrov sin.
Ali moja istina nije i vasa sto je normalno.
Za mene je uspeh ako uopste budem dosao u NS a jedini moguci termin mi je 3-ci mada me pojedinci, da ih ne imentujem iako imaju englesko sakojce i jahace pantalone, miniraju.
Mozda zato da im ne kvarim imidz apa-trapa outfitom.
Elem ja se nadam da ce se neko setiti mog predloga da vlasicima lovackog a i ostalog oruzja koji vise ne ispunjavaju zdrastvene uslove za koriscenje istog omoguce ili naslednicima pokojnih nam drugara, da deponuju na cuvanje oruzje na neki pristojan period do recimo 5 godina (moze i bez roka ako se placa neka godisnja taksa vec), ovlascenim preduzceima za promet oruzja ili u magacin MUPa do dobijanja neke fer cene za oruzje ili stasavanje i ispunjavanja uslova za oruzje nekog od potomaka.
Sto se tice ukidanja diskrecionog prava bilo bi lepo da ga ukinu ali ce to biti tesko prihvaceno jer kakva su onda oni vlast kad ne mogu da ti sasiju sudbinu kako oni hoce a i registracione takse za davno registrovano oruzje im nekako i dalje zgodno dodju u budzetu bas kao i suludi porez na kratke cevi trzisne vrednosti 0e.
Pa nece valjda placati porez na umetnicke slike od 20 hiljada evra, luksuzne satove za iste pare, iznosenje milijardi na Sejsele i Kipar ili sta ja znam za sta???
Zbog čega li ovoliko borbe protiv "kritike"?
"Paljenje lomača" protiv bilo koga ko se usudi da kritikuje ili "pljucka" po "vaskrslim borcima" za prava i tih kritizera!?! A možda, da nije bilo kritika i "prozivki" borci ne bi ni vaskrsli, možda!?
Savremeno demokratCko društvo.... ko god misli, kaže ili piše drugačije "postaje neprijatelj"
Znači li da treba svi da se povinuju i da ćuteći klimaju glavama odobravajući i podržavajući sve što im se servira?!
Svaka čast borbi i pokretanju pitanja za boljitak.... ALI, ti neki su ćutali onomad kad su trebali da govore da, možda, i ne dođe do ovoga i "ove borbe". I, kako sad da im svi tapšemo i da ih podržavamo kad još nismo zaboravili??
Evo Tomo je predlagao još onomad taj neki vid borbe za koji sad treba svi da tapšemo i "ljubimo skute" nekome ko se sada toga dosetio, A Tomo je sad kritizer koji "nosi tetki lek", neće da se "bori" već samo "pljucka" sa strane!?.... Svašta... bzvz...
Na ovim stranicama, i drugim temama, bilo je mnoštvo kritizera... neki su napustili zbog "borbe s vetrenjačama", neki su "preleteli" u cilju možda adekvatnije borbe, neki i dalje pišu ono što misle... i, nije bilo uskraćivanja tih demokraCki' prava a pogotovo diskriminacije, "prozivanja" , pa i vređanja!
... kritike su dobrodošle, mišljenja i predlozi takođe u pravoj demokraCiji... jer treba čuti(videti) šta "narod" misli možda ima tu i nešto valjano i pametno... recimo, baš kao ova Tomova ideja koja je tek sad isplivala kod "nekih" da se s istom "busaju u grudi" ( )
U čemu je problem, Krilaš? Ko te zastupa i ko te brani? Pa nije NAOS doneo to uputstvo o oružju za ličnu bezbednost, nego MUP, iako su se protivili i NAOS i LSS. A zašto, Krilaš, ne braniš sam sebe, javno, ili čekaš da neko drugi obavi ogroman posao umesto tebe, a da ti onda bereš plodove tudjeg truda?
Meni nikako ne ide u glavu zbog čega tolika odbojnost prema NAOS, a oni su do skoro bili jedini koji su se borili za izmene ZOM, dok se nije uključio LSS sa novim rukovodstvom. I sad ni ti ljudi koji nešto pokušavaju ne valjaju? Ja Duletu Iliću skidam kapu za ogroman trud i napor koji ulaže za promene ZOM, iako ga svako malo neko mnogo bistar oplete i proziva za koješta. Pričali smo Dule i ja o tome, čovek se od muke smeje kad čita šta se sve piše. Ne zamera, ali brate, preteraste...
A šta bi ste, drage kolege, radili da je prošao nacrt Zakona o žigosanju? Da li znate šta je u tom Zakonu o žigosanju bilo predvidjeno, i kakve bi posledice bile? Taj nacrt je srećom povučen, a dobar deo zasluga za to povlačenje nacrta ima baš NAOS, ali i magazin Predator, pa i ja lično, jer je nacrt bio 'isečen' na tribini u Privrednoj komori Beograda, kada predstavnici predlagača - MUP nisu imali odgovore na iznete kritike. Samo vi to ne znate, a možda je i moja greška što ne udaram na sva zvona sve ono što se uradi.
Evo ovako: da li bi ti, Krilaš, i ostali koji pljuckate po bilo čijim naporima da se nešto izmeni bili spremni da svojim imenom i prezimenom, JMBG i potpisom stanete iza kritika ZOM, i tražite promene? Ili bi radije sačuvali svoju lagodnu poziciju da sa anonimnim nickovima ovde pametujete, pri tom ne preduzimajući ništa i ne rizikujući ništa?
Pozivam vas sve kritizere da lepo dodjete u Novi Sad na Sajam lova, i da na javnoj tribini koja će biti održana u vezi izmena ZOM lepo ustanete, predstavite se i iznesete svoje kritike ali i vaš konkretan predlog za rešenje problema. Biće prisutan Braca Ćirković, preds. LSS, biće Dule Ilić iz NAOS, biće tu još nekih ljudi, biću i ja. Ili ne možete da dodjete jer baš tog dana 'nosite tetki lek', a i ne bi da se javno eksponirate jer vam to NEKO može zameriti?
I još jedna molba: hajde sačekajte još par dana, pa ću vam javiti dosta važne novosti, baš u vezi sa tim ko nas zastupa i brani i na koji način. Ali onda očekujem od vas da javno pokažete da imate veća mooda od pauka.
Kome ne odgovara dosadašnji rad NAOS i LSS na izmenama ZOM, eno mu Šormaz pa neka vam objasni kako je ZOM jedan 'sjajan proevropski zakon', s.erem mu se u rečenicu.
Nemojte molim vas ovde bzvz palamooditi o nečem o čemu ne znate dovoljno, i svojim pisanjem minirati poziciju onih koji nešto pokušavaju da promene na bolje.
Evo i ja se prepoznade kao jedan od Krilasa,tj ovih sto pljuckaju sa strane.
Ima ovde nekih zamena teza!!!
Cekamo da nas drugi brani???
Nisam ja trazio glas od Brace Cirkovica nego on od mene. On se kandidovao za presdnika i trazio podrsku uz obecanje da ce svom snagom i znanjem raditi u interesu i za boljitak lovaca i lovstva.
Podrsku mu dali,clanarinu platili,dobio sve privilegije i uslove za rad......
I sta sad mi trebe da zastupamo sebe jer,sta on obavlja posao za mene da bih ja profitirao,odnosno ostali lovci koje se obavezao zastupati. Jel mu tesko???
Gosp. Dusko Ilic pre vise od 10 god. i gospodja Subotic napravise organizaciju postavise se na celne pozicije i prve izjave glasise "prvi cilj nam je menjanje postojeceg zakona i uskladjivanje sa evropskim".
Istupaju povremeno u javnosti i pricaju kako imaju radne grupe eksperata koje imaju odlicnu saradnju sa MUP-om,rade vrlo konstrukktivno,daju kvalitetnne predloge i niko im ne treba nit koga pitaju za sta od sirokih masa posednika oruzja.
Nako vise od decenije tog njihova pregalastva mi zavrsismo ovde gde se sad nalazimo,u provaliji i to dubokoj.
Sta treba da im aplaudiramo. Oce da ostampamo diplome i napravimo pehare.
Ovo pitanje " a sta ste vi napravili" mi mnogo lici na NJEGA!
Roditeljima mi uzeo penziju,meni pola plate,deci pola decijeg,ocerupao me svim porezima,prirezima i taksama i onda me pita a kolko si ti fontana i trgova napravio. Simptomaticno
Evo cujem i magazin Predator je osnovan da bi se borio za nas lovce i posednike oruzja ,a ne da bi njegov osnivac imao finansijsku dobit pisuci i informisuci nas o nama interesantnim temama sto bi bilo sasvim normalno.
Sta sad da bi rekao da se ne slazem sa postojecim stanjem trebam poslati forumu i MUP-u JMBG. Pa to se casom nadje preko IP adrese tako da nema skrivanja.
Ja swarovski iz Deronja,a Srbijalov registriovan ne u Beogradu vec u Svicarskoj i sta je to bitno vazno je koliko je relevantno ono sto se kaze jer ovo nisu pisanja na licnoj osnovi.
Ja sam radi lova i lovstva rizikovao sve i izgubio osetivsi dobro cizmu mocnika na svom vratu,ali to je moj problem.
Ovo oko mooda ne prihvatam.
Mooda ne pokazujem muskarcima (Ilicu,Cirkovicu,Stefanovicu) nisam gej, a Premijerku ne zanimju ni mooda ni pistolji ni puske ni metkovi.
Ako ja ovim pisanjem miniram poziciju ovih sto rade nesto u moju korist ja cu prestati,ali bi ih zamolio da me ne brane i ne rade vise ovako i u ovom pravcu za moje dobro.
Sto se tice predloga o skupljanju potpisa po LU odlicna incjativa i naravno da zasluzuje pohvale i podrsku.
Tu incjativu davao davno(,navedose i moji predhodnici) Tomo i nije trazio aplauze i priznanja za to,a eminentni timovi eksperata koji se tim bave NAOS;LSS;PREDATOR 20 ljudi koji se tim bave se toga dosetili i sad svi treba da vicu bravo i aplaudiraju???
Pre nekog vremena setam i mislim oni sekretari i upravnici LU sede po onim kancelarijama ,pa sto im ne bi dali da sakupljaju potpise lovaca pa da se s tim nastupi.
Naravno ja ne mogu to reci presednikuLSS nemam bazu iza sebe, nisam ni Tamara Pesti da mogu uskociti kad hocu,a mozda i ocenjuju decije crteze,jer je to najintezivnija i najprezentiranija aktivnost LSS...
Ostavljam mogucnost da puno toga ne znam i da nisam informisan....
Evo bas me cudi da se toliko ljudi eksperata nije setilo da iskoristi predstojeci sajam lova Lorist koji ce posetiti 30000-40000 ljudi pa da se naprave tri standa ispred LSS,LSV,NAOS-a i prikupljaju potpisi.....
vVeliki broj tih ljudi koji budu tamo i njihovih familija i prijatelja bi potpisali.....
Posto ce medijski biti dobro propraceno,a ima cak i sajamska hronika TVNS koju preuzimaju i neke lokalne TV ja bi predlozio da se dovede neka licnost da to potpise..
Neko ko bude otvaro sajam bice neki DRUG pa kad bude obilazo sajam iskoristiti to i ukazati na problem kad dodje do standa (imaginarnog)
Razgovarati sa politicarem koji se jedini zalagao za lovacka pitanja Nenadom Cankom i zamoliti ga da pri obilasku sajma(dolazi uvek) potpise peticiju protiv neustavnog zakona i rece koju rec za TV,a hteo bi.....
Drugi dan napraviti zapis kad su dosli presednik LSCS i presednik LSJIS i potpisali peticiju...
Potpisat ce Miroslav Aleksic i on je lovac...
Ima toliko malih regionalnih TV stanica koje bi to prenele po citavoj Srbiji....
Bas me cude da se tekvih stvari ne sete ovi eksperti sto skapavaju od posla za NASU stvar.........
A zamoliti Milicica,Kostica,Grbica.....da uz(nakom pise peticija protiv neustavnog zakona) stand na sajmu potpisu i daju izjavu uz prisustvo medija..........
Ja mislim Canis da nisi u potpunosti ispratio temu niti pažljivo pročitao sve upise , na žalost neki su i brisani.
Uuhh daleko bilo
To bi značilo da ne znam ni šta pišem?!?
Jedino što ne znam je kako si došao do tog mišljenja i zašto tako misliš! Ako si napisao samo zbog "odbrane" ... razumem i to.
Jedini upis koji nisam pročitao je poslednji upis Krilaša jer je obrisan pre nego...
Ajd Daki pročitaj i ti sve upise pa mi napiši dal sam pogrešio i tačno gde je greška!, al da budeš ISKREN
Deder da pljucnem i ja koju glupost.....
Omoguciti nekom podrsku i politicku moc da menja zakone, bez garancija sta ce u njima pisati i bez mogucnosti kontrole i penala ako rezultati zakazu je poprilicno rizicna rabota.
Prica se...ko sa djavolom tikve sadi...
A sto se tice NAOS-a, koliko je meni poznato i pored imena oni nisu krovna organizacija i udruzenje svih vlasnika oruzja.
Samim tim nerealno je i ocekivati da se njihova organizacija zauzme za dobrobit svih vlasnika oruzja.
Normalno je po ovim modernim drustvenim standardima da takve organizacije lobiraju zarad svojih clanova i osnivaca i u njihovu korist, te da njima odgovaraju za svoj rad i delovanje.
Neka logika koja se moze koristiti kod predvidjanja pravca delovanja takvih organizacija je sagledavanje njihovih izvora finansija i strukture ljudi koja radi u korist organizacije.
Opsta korist od delovanja takvih organizacija se dogodi kad se interesi poklope i to je sve sto se moze ocekivati.
Ono sto se moze videti iz stavova na ovu temu je da postoji izuzetna podeljenost i rascepkanost onih koje zakonske i druge mere pogadjaju , medjusobno nemaju postovanja i tolerancije a medjusobno glozenje je bitnija stvar od zajednicke nedace.
Tako, stice se utisak da problem sa vlasnistvom oruzja nije dovoljno veliki da bi se nesto preduzelo za resavanje.
Swarovski odlična ideja za prikupljanje potpisa a takođe i za "prodor" kroz medije
Možda će eksperti doći na takvu ideju dogodine za Lorist
Pošto ovo nije politički forum... neka sledeći upisi budu bez "njega" i uplitanja politike
Koliko puta treba da se ponovi: ministar policije je formirao radnu grupu za izmenu ZOM, i u tu radnu grupu izmedju ostalih uključio NAOS i nešto kasnije LSS. Dakle, o reprezentativnosti NAOS pitajte ministra, ako sumnjate u njegov izbor kompetentnih ljudi ili imate neki drugi predlog.
ZOM je usvojen dok nam je vajni predsednik LSS bio onaj mučenik Šormaz, a zamenik predsednika Milan Kovačević, oba su bili narodni poslanici.
Ne zaboravite da je Braca Ćirković na čelu saveza nepunih 10 meseci.
Sve primedbe na dosadašnji rad naših predstavnika u radnoj grupi imaćete priliku da iznesete na tribini na sajmu u NS, pa izvolite. Biću tamo i baš bi mi bio merak da vidim da sve ovo što ovde iznosite, kažete i tamo javno i u lice ljudima koji se polomiše da nešto poprave. Jedva čekam. Mada, kladim se da neki ne bi voleli da se javno pokažu, anonimnost je ipak jako udobna. Ima ovde ljudi koji nikad nigde nisu jednu svoju sliku stavili, koji neće da napišu ni svoje ime i prezime /stide li se možda?/, a o javnom istupu... Ma daj šta se pravite blesavi.
Canis, kolega administratoru cenjeni: član krilaš je banovan jer je rad NAOS i LSS nazvao šiptarskim, odnosno, uporedio natezanje u radnoj grupi sa šiptarskim pregovorima. Ako ti kao administrator nisi našao za shodno da reaguješ ne samo tada, nego u celom periodu od kada si postavljen za admina /ni jedna opomena, ni jedno brisanje gluposti, ni jedne reakcije/, i na bilo kojoj temi, ja ti ne mogu objašnjavati šta funkcija admina znači, i šta znači očuvati nivo diskusije na forumu, i rejting Srbijalov portala; pa nije ovo kafančina na ibarskoj. Ove upise ovde čita i prati vrlo velik broj ljudi. Nije u redu da se sa mnom prepucavaš javno, imaš našu admin temu, pa ako ti nešto nije jasno, trebao si pitati tamo, ako ti nešto smeta, trebao si to tamo napisati, a ne ovako, da moram javno da ti odgovorim da si admin samo po tome što ti to piše ispod nicka, i to uz debelu anonimnost. Toliko o tvom shvatanju demokratije... Za mene se zna skoro sve, i ko sam i šta sam i odakle sam, kako izgledam - moje fotografije sa forumašima nisu retkost, nemam problem da ljudima dam svoj broj telefona, ovde na forumu su čak neki objavili i moju adresu stanovanja i moje zanimanje; zna se šta radim i sa kim radim i kako radim; zna se da nemam problem da se sastanem i upoznam sa bilo kojim lovcem, a posebno sa forumašima, znaju se valjda i neki moji rezultati, mada mi smeta kada čujem da neko počne da ističe 'Lala uradio ovo ili ono'... Ne volEm.
Tolerantan sam maksimalno prema svima, poštujem tudje mišljenje, ali ne dozvoljavam iznošenje neproverenih priča i proglašavanje ličnih utisaka o bilo kome za činjenice. Smeta mi bilo čije besmisleno pisanje i kontriranje svemu samo radi kontre. Ne dozvoljavam omalovažavanje bilo čijeg korisnog rada, a naročito kad to omalovažavanje i minimiziranje dolazi od ljudi koji imaju samo deo informacija, ili čak uopšte ne znaju ni deo cele priče, i pri tom ne rade ništa osim kuckanja i pljuckanja.
Izmene ZOM jako teško idu, bori se za svaki zarez, piše se o tome tu i tamo, i na FB, i u Predatoru, i u Kalibru, i još na nekim mestima, pa ko hoće da sazna, može uz malo truda.
Što se tiče predloga koje je Tomo dao, može biti da je bio negde takav predlog, ne sećam se zaista, ali ti predlozi ako su i davani, davani su u mandatu onog dilbera koji nas je fino uvalio i koji je hvalio ZOM. Sećam se predloga nekih da se organizuju protesti lovaca, što ne bi bilo ni sprovodivo ni baš jako pametno u ovim okolnostima. I ne vidim ništa loše da se bilo čija dobra ideja usvoji i sprovodi. Pa i mojih ideja su se dohvatili neki drugi ljudi i sprovode ih, i ja sa tim nemam nikakav problem, štaviše drago mi je i ne volim da ističem šta sam ja pričao, pisao i radio sve ove godine - radim ono što mislim da je najbolje i na način kako mislim da je najbolje.
Vidim da je sad počelo neko prozivanje i Predatora? Svaka čast. Nemam druge reči. Da li vama ljudi uopšte išta odgovara? Ma pljucnite na sve, genijalci mamini, verovatno se onda osećate važnijim, u stilu 'al sam im skresao'. U redu je. Razumem ja lične frustracije, može to da bude od nesrećnog detinjstva, ili od socijalnog statusa, ili od ko zna čega...
Niko nema čarobni štapić da preko noći ispegla brljotine koje su neki drugi napravili. Nemojte barem smetati onima koji pokušavaju, ako vi već sami ništa ne preduzimate. Pustite ljude koji hoće da rade, nek rade.
Tribina na sajmu je u petak, 04.10., u 12 sati, pa izvolite. Sa zadovoljstvom ću biti tamo da čujem ko šta ima da kaže, a naročito forumaši. Malo sam sumnjičav da će neko da istupi javno, ali hajde da sačekamo.
Znam šta govorim
Koliko puta treba da se ponovi: ministar policije je formirao radnu grupu za izmenu ZOM, i u tu radnu grupu izmedju ostalih uključio NAOS i nešto kasnije LSS. Dakle, o reprezentativnosti NAOS pitajte ministra, ako sumnjate u njegov izbor kompetentnih ljudi ili imate neki drugi predlog.
ZOM je usvojen dok nam je vajni predsednik LSS bio onaj mučenik Šormaz, a zamenik predsednika Milan Kovačević, oba su bili narodni poslanici.
Ne zaboravite da je Braca Ćirković na čelu saveza nepunih 10 meseci.
Sve primedbe na dosadašnji rad naših predstavnika u radnoj grupi imaćete priliku da iznesete na tribini na sajmu u NS, pa izvolite. Biću tamo i baš bi mi bio merak da vidim da sve ovo što ovde iznosite, kažete i tamo javno i u lice ljudima koji se polomiše da nešto poprave. Jedva čekam. Mada, kladim se da neki ne bi voleli da se javno pokažu, anonimnost je ipak jako udobna. Ima ovde ljudi koji nikad nigde nisu jednu svoju sliku stavili, koji neće da napišu ni svoje ime i prezime /stide li se možda?/, a o javnom istupu... Ma daj šta se pravite blesavi.
Canis, kolega administratoru cenjeni: član krilaš je banovan jer je rad NAOS i LSS nazvao šiptarskim, odnosno, uporedio natezanje u radnoj grupi sa šiptarskim pregovorima. Ako ti kao administrator nisi našao za shodno da reaguješ ne samo tada, nego u celom periodu od kada si postavljen za admina /ni jedna opomena, ni jedno brisanje gluposti, ni jedne reakcije/, i na bilo kojoj temi, ja ti ne mogu objašnjavati šta funkcija admina znači, i šta znači očuvati nivo diskusije na forumu, i rejting Srbijalov portala; pa nije ovo kafančina na ibarskoj. Ove upise ovde čita i prati vrlo velik broj ljudi. Nije u redu da se sa mnom prepucavaš javno, imaš našu admin temu, pa ako ti nešto nije jasno, trebao si pitati tamo, ako ti nešto smeta, trebao si to tamo napisati, a ne ovako, da moram javno da ti odgovorim da si admin samo po tome što ti to piše ispod nicka, i to uz debelu anonimnost. Toliko o tvom shvatanju demokratije... Za mene se zna skoro sve, i ko sam i šta sam i odakle sam, kako izgledam - moje fotografije sa forumašima nisu retkost, nemam problem da ljudima dam svoj broj telefona, ovde na forumu su čak neki objavili i moju adresu stanovanja i moje zanimanje; zna se šta radim i sa kim radim i kako radim; zna se da nemam problem da se sastanem i upoznam sa bilo kojim lovcem, a posebno sa forumašima, znaju se valjda i neki moji rezultati, mada mi smeta kada čujem da neko počne da ističe 'Lala uradio ovo ili ono'... Ne volEm.
Tolerantan sam maksimalno prema svima, poštujem tudje mišljenje, ali ne dozvoljavam iznošenje neproverenih priča i proglašavanje ličnih utisaka o bilo kome za činjenice. Smeta mi bilo čije besmisleno pisanje i kontriranje svemu samo radi kontre. Ne dozvoljavam omalovažavanje bilo čijeg korisnog rada, a naročito kad to omalovažavanje i minimiziranje dolazi od ljudi koji imaju samo deo informacija, ili čak uopšte ne znaju ni deo cele priče, i pri tom ne rade ništa osim kuckanja i pljuckanja.
Izmene ZOM jako teško idu, bori se za svaki zarez, piše se o tome tu i tamo, i na FB, i u Predatoru, i u Kalibru, i još na nekim mestima, pa ko hoće da sazna, može uz malo truda.
Što se tiče predloga koje je Tomo dao, može biti da je bio negde takav predlog, ne sećam se zaista, ali ti predlozi ako su i davani, davani su u mandatu onog dilbera koji nas je fino uvalio i koji je hvalio ZOM. Sećam se predloga nekih da se organizuju protesti lovaca, što ne bi bilo ni sprovodivo ni baš jako pametno u ovim okolnostima. I ne vidim ništa loše da se bilo čija dobra ideja usvoji i sprovodi. Pa i mojih ideja su se dohvatili neki drugi ljudi i sprovode ih, i ja sa tim nemam nikakav problem, štaviše drago mi je i ne volim da ističem šta sam ja pričao, pisao i radio sve ove godine - radim ono što mislim da je najbolje i na način kako mislim da je najbolje.
Vidim da je sad počelo neko prozivanje i Predatora? Svaka čast. Nemam druge reči. Da li vama ljudi uopšte išta odgovara? Ma pljucnite na sve, genijalci mamini, verovatno se onda osećate važnijim, u stilu 'al sam im skresao'. U redu je. Razumem ja lične frustracije, može to da bude od nesrećnog detinjstva, ili od socijalnog statusa, ili od ko zna čega...
Niko nema čarobni štapić da preko noći ispegla brljotine koje su neki drugi napravili. Nemojte barem smetati onima koji pokušavaju, ako vi već sami ništa ne preduzimate. Pustite ljude koji hoće da rade, nek rade.
Tribina na sajmu je u petak, 04.10., u 12 sati, pa izvolite. Sa zadovoljstvom ću biti tamo da čujem ko šta ima da kaže, a naročito forumaši. Malo sam sumnjičav da će neko da istupi javno, ali hajde da sačekamo.
Znam šta govorim
Pa druze Lalo sto tako ostro po kolegama koje kritikuju rad NAOS i LSS po pitanju izmena ZOM?
Oni kritikujuci njihov rad samo brane sadasnji zakon,valjda im odgovara sadasnje zakonsko resenje!!
Kolege moje, svi ste u pravu ali po malo jer se mešaju neke stvari. Mi smo lovci i nas kao takve treba da zanima deo zakona koji se tiče lovačkog oružja, problem nastaje kad se u tu priču dovede pitanje pištolja i opravdanog razloga za nabavku ( i da ga se zadrži ko ga ima) sa nabavkom lovačkog oružja- to nije isto... Morate to da razdvojite... još malo i proći će rok za preregistraciju a šta će biti sa onima koji prestanu da love sledeće godine (jer su za preregistraciju dali potvrdu iz LU da imaju uslova za lovnu kartu) dali će morati onda da predaju lovačke puške jer više nisu lovci?
Ovo jeste opšti "pretres" države da se svima pooduzima oružje da ga ima samo onaj sa "opravdanim" razlogom. Najglavniju ulogu za nas lovce sa lovačkim oružjem treba da ima LSS da se ne oduzima lovačko oružje ljudima koji nisu više lovci....
Pustite NAOS, šta se hvatate za njih.... imate LSS... Ko ima pištolje (koji nisu u vezi sa lovom) nek ih juri za objašnjenja...
Mi krivimo NAOS što nije reagovao a koje oni imaju veze sa nama... to su strelci svih oružja i kalibara a ne lovci.... lovac i strelac nije isto.... Ima stvari koje vežu lovačko i sportsko oružje u zakonu ali svako nek se bori za svoje....
Vidite, zaboravljamo šta smo preživljavali i šta smo preživeli pod Šormazom i šta ste očekivali od onog saveza... da nas zastupa pod sloganom"ovo je divan evropski zakon o oružju".... tu je greška ne u NAOSU...
NAOS je uvideo (po mom mišljenju) da bez lovaca nemože da istera promene zakona zato spominje i lovce, i tada nije bio uvažavan-neko ko se pita- uticajan ( nije možda ni sada) ali sve je jači kao i LSS...
Opet se setite vremena Šormaza.... Nemože neko za 10 meseci da ispravi sav sr...a koja su se skupljala godinama da će preko noći da reaguje i promeni loše stvari u jednom zakonu jedne države (a duša mu u nosu- mislim na LSS), polako, pomozimo sad...Pomozimo sebi pre svega....
Najgore vreme LSS je bilo upravo u najvažnijem momentu kad se usvajao zakon o oružju i municiji pa se pitam da je savez bio stabilan i moćan dali bi uopšte došlo do ovakvog zakona.....
Opet kažem, pustite NAOS, dajmo podršku NAŠEM SAVEZU....
Što se tiče Predatora, setite se lovačkih novina ranije, meda i mleka u savezu, kritike nula... pa neće sami sebe da kritikuju... Naravno je da se novine prodaju za pare ili je možda gosp.Dragišić trebao da deli Predator i da sve o svom trošku štampa... Ja kupujem Predator i samo te novine kupujem baš zato jer podržavam kritiku ( i pohvalu, naravno) i dajem 100 din za podršku sledećem broju... Znajte, i kad se bude radilo dobro uvek treba razmišljati kako može još bolje...
Pa druze Lalo sto tako ostro po kolegama koje kritikuju rad NAOS i LSS po pitanju izmena ZOM?
Oni kritikujuci njihov rad samo brane sadasnji zakon,valjda im odgovara sadasnje zakonsko resenje!![/quote]
Mihajlo, LSS onda i sad nije isti niti ga vodi isti čovek....
Opet da ponovim, najgore vreme rada saveza bio je u vreme donošenja zakona....
Mi smo malo bespotrebno digli tenziju izmadju nas samih a onda i izmedju nas i NAOS i LSS sto bi opet trebalo da bude slicno.
Ne znam da li je proslo onih 100 dana od novog rukovodstva LSS i mogu reci da smo mi lovci medijski mrtvi.
Cak ne cu da LSS ima youtube kanal koji pretpostavljam da nije carevo blago.
Interaktivan sajt LSS i Lu po Srbiji je isto mislena imenica a to bi se moglo unificirano odraditi da se ne bi troslie pare svakog udruzenja.
Onaj prvi spot se nigde nije prikazao a ni u jednoj emisiji televizija (osim mmozda RTV) ne videh ni jednu emisiju o lovu a sada imam mogucnost i da prevrtim i ono sto je bilo dok sam odsutan iz kuce.
Provuce neko od kolega proteste.
Pa ja ne bih pravio proteste ali bi bilo zgodno da se lovci jedared okupe i predstave kao interesna grupa pa i politicka snaga, jer nas ima da popunimo jednu Marakanu, i nazvao bih to nekim zborom lovaca na kome bi mogli zbog manjih troskova i veceg broja ucesnika da se skupimo tokom jeseni ili zime istovremeno u recimo NS, Beogradu i Nisu, najbolje tokom marta na kraju lovne sezone a u predizborno vreme, i da jedinstveno istaknemo svoj znacaj u drustvu kao i nase pravo na lov i oruzje koje smo nasledili od predaka a da formulisemo i koji su nasi zahtevi u odnosu na ZOM i Zakon o lovstvu i divljaci koji je mozda i vazniji za nas.
Znaci ne da mi protestujemo protiv ove vlasti, ne da glumimo opozijiu iako mnogi od nas tako se osecaju, vec smo mi lovci koji imaju svoje obaveze ali i prava.
Da, mi smo potomci onih koji su ginuli na Mackovom kamenu, Ceru, Tekerisu, Solunskom frontu pa i Sutjesci, Uzicu, Neretvi.. a medju nama ima i onih koji su krvarili na ratistima 90tih ili bar podnosili nedace ove zemlje i svi znamo sta sutra moze doneti i zasto je vazno imati oruzje i biti osposobljen da ga koristis.
Tako da kolege bolje da usmerimo snagu i da formulisemo to sta su nasi zahtevi, na kraju sta su predlozi sa kojima Srbijalov ide na tribinu u NS i ka LSS i sta je to sto na kraju sa cim LSS ide na vladu.
A za NAOS nek brinu clanovi NAOSa.
Kolega koji predstavlja NAOS ne znam cime se bavio pre ovoga i da li je covek iz sistema bezbednosti ili nije ali vidimo po drugim oblastima ako se neko postavi kao opozicija to je siguran put da mu zahtevi budu odbijeni bilo ko da je na vlasti.
Bar u Srbiji.
Moram da dodam i jednu vrlo važnu stvar povodom predloga koji je izneo Swarowski, a podržao moj uvažeTi koleZa Canis aureus: momci, sve je to lepo što predlažete, ali je NESPROVODIVO, i opet pokazujete da ne poznajete dovoljno problematiku i pišete pomalo napamet!
Evo zašto: važeći propisi, kada su peticije u pitanju, kažu da se mora prikupiti 30.000 potpisa u roku od NEDELJU DANA! Samo u tom slučaju se peticija priznaje i ne moraju da se overavaju potpisi kod notara! U slučaju da prikupljanje potpisa traje duže, onda se svaki potpis mora overiti i platiti taksa u iznosu od oko 300 dinara po potpisu (cifra je otprilike tolika, ne držite me za reč). Dakle, ako probijemo rok, neko bi trebao da plati samo za overu potpisa 9 miliončića, a ja takvog nekog platišu ne vidim na horizontu.
Dakle, početak akcije prikupljanja potpisa mora biti prijavljen državnim organima da bi se pratilo poštovanje roka od 7 dana. Da bi akcija bila uspešna, uz korišćenje infrastrukture i logistike LSS, priprema mora biti vrlo temeljna kako bi se praktično u isto vreme u svim LU i svim sekcijama krenulo sa akcijom. Za vreme trajanja sajma dobar deo uprava LU i saveza su angažovani ili na štandovima, ili kao posetioci, tako da... Razumete šta govorim? POčetak akcije će biti tek posle početka jesenjeg dela lovne sezone kada se i lovci masovnije okupljaju u svojim lovačkim domovima, i tada ima smisla krenuti.
Cenim dobru volju kada predlažete ovakve stvari, ali opet, nije sve tako jednostavno kako mislite ili kako bi voleli da jeste.
Bićete na vreme obavešteni kada sve pripreme budu obavljene i kada krene akcija. Pozovite tada i svoje rodjake, prijatelje, kolege, da i oni pomognu svojim potpisom.
Nemojte da ispadnemo neozbiljni, kao što se već jednom desilo, kada je svojevremeno potpisivana peticija za ukidanje poreza na oružje, pa je za dve godine skupljeno svega oko 5-6 hijada potpisa. Doduše onda u akciju nisu bile uključene lovačke organizacije.
Ovaj put je priča mnogo drugačija jer se pored lovaca angažuju i strelci (nadam se), a po poslednjim informacijama vrlo verovatno da će peticiju podržati i članovi udruženja rezervnih i penzionisanih vojnih starešina. Malo li je?
Planinko, Srbijalov nije nikakva lovačka organizacija da bi zastupala nekog. Predlozi forumaša sa Srbijalov su bili prikupljeni na moju inicijativu, prosledjeni su i dobrim delom uvršteni u nacrt izmena koji su pripremili LSS i NAOS, i koji je iznet na radnoj grupi. Pretresa se detaljno svaki zarez, ponavljam, ovi iz MUP su tvrdokorni, na kozmetičke izmene pristaju ali čim se dotakne neki ozbiljniji problem, onda je odmah gard. Što bi rekli šaljivdžije: 'vrište kao da brata žene'!
Dakle, izmene zakona će svakako biti, ali ne tako brzo (izbori su na proleće), a koliko duboke izmene će biti to zavisi i od nas samih, ne samo od ljudi u državi. Masovna peticija jeste vrlo snažno sredstvo pritiska da izmene budu suštinske, a ne kozmetičke. Ozbiljna stvar je u pitanju, i lovci i NAOS i svi koji traže izmene moraju pažljivo i promišljeno raditi. Zato vam ponavljam, ne cepajte NAOS i savez, ne ubacujte klipove u točkove, ne omalovažavajte ljude koji svoje vreme i energiju troše da bi svima bilo bolje. Neću to ovde tolerisati više ni od koga, ni od članova portala ni od admina, jer takvim stavom 'sečete granu na koju bi trebali da sednemo', a i demorališete i demotivišete ljude koji rade. Napisao sam 'SVE SE MOŽE KAD SE LOVCI SLOŽE', pa ako vam ni to nije jasno, onda oni koji misle da mogu da pokušaju da miniraju celu ovu priču će morati da potraže neko drugo mesto da pričaju gluposti.
Ovo oko zborovanja po stadionima, Planinko, nema šanse: cifre za zakup stadiona, za organizaciju obezbedjenja, za sve ostale troškove, ne može se to platiti, a pitanje je koliko ljudi iz manjih mesta bi bilo spremno da plaća troškove dolaska i mitinguje na stadionu. Lepo to zvuči, ali... Čak ni najbogatije političke partije ne mogu sebi da dozvole luksuz zakupa stadiona.
Držimo se realnih i sprovodivih predloga.
Planinko, jesi li siguran da bi svako dao? Ja sam siguran da ne bi.
Isto tako se pribojavam da će jedan deo lovaca odbiti da potpiše peticiju i ostavi svoje podatke, sve iz nekog meni nerazumljivog straha bez osnove. Ne mislite valjda da neko može imati problem? Nema šanse, jer je velik broj potpisa automatski i zaštita svakog potpisnika pojedinačno.
Niko iz državnih organa nije blesav da pravi bilo kakve probleme velikom broju ljudi, naročito u predizborno vreme. Naprotiv, verujem da je i državi u interesu da zakon bude pisan po meri gradjana, a ne po meri jedne male grupe ljudi sa parcijalnim interesima. Kada jedan zakon kao što je ZOM ovakav kakav je izazove opštu uznemirenost velikog broja ljudi, i kada ljudi jasno iskažu svoj stav prema zakonu kroz npr. peticiju, onda i u državnim organima hteli-ne hteli moraju da stave prst na čelo i ispoštuju volju gradjana.
Nema razloga za strah.
Ako je mnogo 300dinara onda ne treba ni da potpisuje.
Za normalne zahteve sto ne bi dali podatke ali ne da nas neko koristi za politicke interese.
Ali sta vredi zamlacivanje sa zahtevom i potpisima ako se to neformalno unapred ne dogovori sa vlascu.
Tesko Skupstini da odbije.
Ja sam pre za zbor lovaca u tri ili deset gradova po regionima sa zahtevima a skup 2-3000 ljudi tj 70 hiljada bi medijski odjeknuo.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻