Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
chaki
 Koliko kosta jedan takav noz Ivane? Prvom prilikom kad svratim kod Dekija Canone javljam se da pogledam to uzivo
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

ivan djordjevic
 Pozdrav,cene se zavisno od materijala i modela krecu od 50 do 150 evra.Vidimo se kod Dekija.;)

DakiNS
 Kolega Ivane, vrlo slično drvo, znači boja , tekstura i izuzetna tvrdoća, koje se jako teško cepalo a kada se rascepi liči na cepanje bagrema video sam pre dvadesetak i više godina .Od njega su pravljene palete za izuzetno teške terete. Bilo je skoro nemoguće polomiti dasku poprečno. Tada su mi rekli da je to neka vrsta afričkog hrasta.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ivan djordjevic
 Pozdrav,kolega DakiNS ja sam ovo parce drveta dobio iz Svajcarske a bilo je deo mozaik parketa.Znam da je iz Afrike,da je veoma jako i tvrdo.Zanimljiva je boja (ovde na nozu je laneno ulje i vosak "ubilo" malo boju )inace je drecavo narandzasta,a prasina prilikom brusenja je malo ljuta.Comp

Nex357
 Pozdrav drustvo :-)

Max011 super nozevi , i isto tako dobre futrole (mozda mi se futrole svidjaju jos i vise :-)) Borko je turet na spisak itanje za posetu , kako vidim vuku mu nozevi na bark river,gromana i ovaj drugi na na slici (tvoj) nijalu ... sto ce reci upotrebno,upotrebno ... big pozdrav

Canise bracala moj , HVALA puno , bitno da su poceli nozevi da se useljavaju u muzej Grin imas jos vremena dok se doklackam u tvoj kraj , da napravis nesto za muzej , ko toliko zna o nozevima , zasluzuje da se nadje u muzeju srpskih nozeva , ce nadjemo neko resenje ... a i kustos muzeja te gotivi Pfft ne mora bude najbolji , mada najbolji ne postoji,jer da ga ima samo on bi se i prodavo jelte :-) Veliki pozdrav bracala Bye

Beco (Gorane) nije hvaljenje nego iznosenje cinjenicnog stanja Grin cek da vidis moje pisanije ako mi isporucis noz ispod kvaliteta na koji sam naviko kod tebe , ima ti bridi nakovanj tri dana,ako se pre toga ne sakrije u sumu od sramote Grin salim se malo ali posteno ako je dobro treba reci , a ako nije i to treba reci ... sto se i vidi po mojim upisima... veliki pozdrav

veliki pozdrav za sve ostale
I tako ...

kimi
 Pozdrav za kolegu Ivana !! Pronašao sam članak u najnovijem Kalibru tu je slikom i rečju naš kolega lepo predstavljen, strana 56, svaka čast.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

BorisV90
 Novi sam član i oduševio sam se ovim sajtom. Bravo 2 Drago mi je što sam naišao na toliku skupinu ljudi koja voli i ceni skoro najstarije oruđe/oružje, nož. Počeo sam da skupljam noževe, pravim kolekciju, a nedavno sam i napravio jedan. Zanima me koji materijal je dobar za izradu noževa, a da ne treba da se kali? I da li je teško nabaviti takav materijal? Pozdrav svim ljubiteljima dobre oštrice Smile

nemeza
 Kolega, pošto si novi pregledaj svih 70 stranica ove teme i dobićeš odgovore na tvoja postavljena pitanja kao i na mnoga nepostavljena iz ove oblasti. Pozdrav. Bye

Zlatar
 Pozdrav za majstor Tislera i BecuBye
A i mi amateri sačinimo po neko sečivo za drugare
Ovo je 12c27 sa mikartom iz kućne radinosti,lepa je,udobna,lako se održava a jedina mana je težina pa treba dodatno olakšati dršku zbog balansa
i45.tinypic.com/15g71oz.jpg

i48.tinypic.com/2e6h7vk.jpg

DakiNS
 Kolege ljubitelji noževa pogledajte malo šta rade braća Rusi

www.zok.ru

Imam jedan njihov katalog i kada uhvatim vremena razgledam i sam sebi ličim na Homera SimpsonaGrin

Max011
 http://klinok.zla...ory_3.html

Mislim da je ovde lakše pratiti ponudu industrijskih noževa jer je Zok samo jedan od... plus na to treba dodati male radionice Grin levi čaršaf pa udrite Smile
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Max011
 Ako sam dobro informisan oko 4000 rubalja je 100e
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

canis aureus
 Predivno!!!
a ovde su im cene mnogo više nego tamo ... prava šteta!!

Zlatar OdobrenoBravo 2
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

BorisV90
 Pregledao sam skoro sve stranice, oči mi ispadoše Grin saznao sam dosta o vrstama čelika, tj. o tipovima čelika za izradu oštrica, ali nigde nisam video da piše koji čelik nije potrebno kaliti. Confused Zanima me da li ima negde u Srbiji Kolce da se kupi čelik (rđajući ili nerđajući ), a da mu je čvrstoća već oko 56-60 HRC? hvala Smile

I Jevtic
 druze svaki materijal koi se obradjuje mora da bude u napustenom stanju dabi mogao da se obradjuje a posle toga ide na kaljenje i napustanje a ti ako hoces to sto si napisao imas u metalskim prodavnicama da kupis materjal koi je vec kaljen kao sto su stirije ili turpije pa izvoli obradjuj ih neka ti je bog u pomoci kad ih budes obradjuvao i javi nam kako napredujes pozdrav
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

BorisV90
 Hvala na odgovoru Smile Znam da je mučno obrađivati kaljeni materijal, ali hteo bih da pokušam, pošto nemam nekih uslova za kaljenje, a želim kvalitetnu oštricu. Možda je bolje da pronađem firmu koja radi uslužno kaljenje Smile

I Jevtic
 postoje gomila njih svaki malo veci grad ima po neku moj ti je savet uzmi turpiju pa kreni e sad pazi da je neodgrejes kad budes pri kraju a kakav ce noz da bude to ces da vidis na kraju u svakom slucaju bice najbolji jer si ga ti napravio pozdrav
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

DakiNS
 Kolega samo pripazi da ti pri kraju ne ispadne iz rukeShock

BorisV90
 Smisliću nešto Smile Evo probaću da uploadujem sliku svog prvog ručno rađenog noža tipa Bowie. Ne znam koji sam čelik koristio, našao sam flah 50mm širok i 5mm debljine i počeo da pravim. Kalio sam ga, ne znam koliko uspešno Pfft A drška je od pertinaksa.

BorisV90
 nemam pojma kako da postavim sliku. Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,383,645 posete www.srbijalov.com