Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: kalibar 16

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
kalibar 16
ultras035
 od svega sto sam koristio najvise mi je prljao cev F2 classic fiber i RC oro fibre, naravno oba bez korpice (cal.12) i to dosta vise nego krusik spec. a malo vise od ceskog belota rb...posle ciscenja je kao nova.
Sad prelazim na cal.16 i zanima me sta ima u ponudi bez korpice za ovaj kalibar!
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

sheytan
 Ček, ček, šta ja to vidim??? Ne prlja samo domaća džebana cevq??? Shock

Grin

SVE JE TO DOBRO, što kaže jedan isqsni kolega s drugog foruma - DAJ SAMO NAJJEFTINIJU DŽEBANU, I UDRI! Smile Sem za extremne daljine i sl., naravno!

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Miroslaw

ultras035 kaže:
Sad prelazim na cal.16 i zanima me sta ima u ponudi bez korpice za ovaj kalibar!
Krusik BK , Sellier bellot Red &Black 30.1gr 65 din cena, Rottweil Waidmannsheil Pappe 31gr mislim da mu je cena oko 80 din nisam siguran, M90 28 gr ima polucasicu i lepo radi posao isto tako i nobel sport. Za RC ne znam nisam ga koristio do sada.

Cvele
 Gde je to Krusik 65din? Shock
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Miroslaw

Cvele kaže:
Ne znam gde si procitao da sam naveo da je 65din???????Za krusik nisam naveo nista posto ne znam cenu za ono sto znam napisao sam, prvo procitaj!

sheytan

Cvele kaže:

Imam ja! Koliko ti treba?

Smeko
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

ssekir75
 cvele, s&b je 65din. krusik bk je 36din gde ja kupujem
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Cvele

Miroslaw kaže:

ultras035 kaže:
Krusik BK , Sellier bellot Red &Black 30.1gr 65 din cena, Rottweil Waidmannsheil Pappe 31gr mislim da mu je cena oko 80 din nisam siguran, M90 28 gr ima polucasicu i lepo radi posao isto tako i nobel sport. Za RC ne znam nisam ga koristio do sada.

Tu sam procitao !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne moze da se gleda u bob dal' kad napises nekol'ko proizvodjaca pa stavis cenu je samo za jednog, ili za sve !!!
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Podunavac

ultras035 kaže:
od svega sto sam koristio najvise mi je prljao cev F2 classic fiber i RC oro fibre, naravno oba bez korpice (cal.12) i to dosta vise nego krusik spec. a malo vise od ceskog belota rb...posle ciscenja je kao nova.

Kod municije bez korpice svi proizvođači imaju pojačano prljanje cevi, ali ne sa barutom nego sa olovom. Olovo prilikom prolaska kroz cev ostavlja deo naslaga na zidovima cevi i to je normalna stvar. Tvrđa sačma koja ima određeni postotak antimona (do 2%) manje poolovljava cev, a mekša sačma više, ali svaka ostavlja deo naslaga. Međutim kod pojedinih proizvođača je i barut lošije kvalitete pa i on jače prlja cev.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

kelt kaže:
Sve sta ima korpicu nece da prlja mnogo tako da moze bilo koja. dok bez korpice ipak bolji su talijanski zbog tvrdje sacme koju koriste,a koja se manje lepi za cevi. pre ciscenja nije lose ispaliri dva metka sa korpicom da prociste naslage olova.

Zemo upravo iz ovog razloga ne koristim municiju bez korpice. Korpica ako je plitka, rasečena i meka nema velikog uticaja na posip sačme (znam da ti ovo znaš ali pišem zbog drugih kolega koji odavde uče). Što se tiče italijana prošle godine sam se malo razočarao u Mirage koji inače koristim zadnjih godina. Bio sam na sajmu u N. Sadu i planirao da obnovim zalihe municije za predstojeću sezonu. Inače koristim Mirage T3 u granulacijama 3 i 3,5 mm (sa korpicom). Pošto nisam našao ovaj metak uzeo sam T4 3,5 mm bez korpice. Nakon nekoliko ispaljenih metaka primetio sam veliko poolovljavanje cevi. Ovo ne bi bio problem kod moje puške pošto je unutrašnjost cevi tvdo hromirana (što pojednostavljuje čišćenje i održavanje). Međutim moja puška ima izmenjive čokove koji nisu hromirani, nego su brunirani. Toliko je ostalo olova na čoku da ne mogu da ga očistim, ili je skinut brunir na pojedinim mestima pa izgleda kao trag od olova. Sreća je što nisam imao potrebu da "popravljam" pogotke pa sam ga pucao samo iz donje cevi. Pošto je sezona završena ovih dana planiram da ga detaljno pregledam i očistim. Tako da sam posle ispucanih nekoliko metaka Mirage T4 bez korpice prestao da upotrebljavam ovu muniiju iz moje puške. Imao sam kutiju NSI koju sam uzeo na sajmu po Lalinoj i Klajinoj preporuci (i koja mi se dobro pokazala), a onda sam u Osijeku uzeo Mirage T3 H.V. (sa korpicom) sa kojom sam završio sezonu (uspešno).
Tri prsta 2Kolce

Miroslaw

Cvele kaže:

Miroslaw kaže:

ultras035 kaže:

Tu sam procitao !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne moze da se gleda u bob dal' kad napises nekol'ko proizvodjaca pa stavis cenu je samo za jednog, ili za sve !!!
Da sam recimo napisao Krusik BK i Sill.. Bell.. r&B 30.1gr cena 65din onda bi vazilo za oba proizvodjaca ali posto je nabrajanje odvojeno zarezom a ne samoglasnikom ''I'' onda cena vazi za proizvod koji je nabrojan ili ako procitate upis i vidis da je prilikom svakog nabrajanja po nesto nepisao i o samom proizvodu jednostavnom logikom stice se utisak da je svaki nabrojani proizvod zasebno opisan. Mozes tumaciti kako hoces to je tvoje pravo ali mozes da citas kao sto je napisano.

pavlepavlaka
 imam neki strah dali ce nestati kalibar 16 posto su obe moje puske u tom kalibru ja najvise volim taj kalibar i ne bih mogao da menjam jer mi on najvise odgovara sta mislite dali ce nestati municije za taj kalibar ili ne i sta da radim?? Confused
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

arli
 A u kojoj radnji se može naći Rotwel u cal 16 da je bez korpice? U snajperu imaju samo TigarFrown

Podunavac

pavlepavlaka kaže:
imam neki strah dali ce nestati kalibar 16 posto su obe moje puske u tom kalibru ja najvise volim taj kalibar i ne bih mogao da menjam jer mi on najvise odgovara sta mislite dali ce nestati municije za taj kalibar ili ne i sta da radim?? Confused

U tvom lovnom veku neće nestati municije, pošto mnogo lovaca u evropi poseduje ovaj kalibar. Međutim činjenica je da će biti ograničen izbor ove municije, i već sada jeste ograničen. I biće veoma teško kupiti novu pušku u ovome kalibru, pošto već sada većina proizvođača svoje nove puške više ne proizvodi u kalibru 16.
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Za godinu dve će ponovo promovisati kalibar 16 i svi svetski značajni lovci i fabrike će da pišu kako je to jedini i neprevaziđen kalibar. Reklama je čudo , a i trgovina.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

klaja
 Imam dve puske u kalibru 16,prvu sam nasledio od tate a drugu sam ja kupio. Sa tim kalibrom sam potpuno zadovoljan i nisam primetio da je 12-zica puno superniornija u odnosu na 16. Sa dobrim odabirom municije i navike na samu tu municiju zavrsava svaki lov. Verovatno cu u buducnosti kupiti i 12-ticu ali za sada ostajem veran 16-tici.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Miroslaw

arli kaže:
A u kojoj radnji se može naći Rotwel u cal 16 da je bez korpice? U snajperu imaju samo TigarFrown
meni juce stigao Rottweil Jagd braun Plastik 16/70 od 3,5 mm i verujem da ce se extra pokazati obzirom da je sa filcanim cepom a kosta 5.5e za 10 kom. Koja je cena za Tajger??? Pitacu u top-gun-u oni su imali nesto rottweila pa javim.

arli
 Tigar sam uzimao prošle godine pa se ne sećam cene. Zovem sutra snajper pa ti javljam.
Da li može da se pruči još neka kutija kolega Miroslaw?Inače tigar mi se nije ništa posebno izdvajao u odnosu na ostalu municiju;)

DakiNS

klaja kaže:
Imam dve puske u kalibru 16,prvu sam nasledio od tate a drugu sam ja kupio. Sa tim kalibrom sam potpuno zadovoljan i nisam primetio da je 12-zica puno superniornija u odnosu na 16. Sa dobrim odabirom municije i navike na samu tu municiju zavrsava svaki lov. Verovatno cu u buducnosti kupiti i 12-ticu ali za sada ostajem veran 16-tici.

Da Klajo kod tebe 16-ica ni malo ne zaostaje za 12-icom - jednako dobro promašišGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Miroslaw

arli kaže:
Tigar sam uzimao prošle godine pa se ne sećam cene. Zovem sutra snajper pa ti javljam.
Da li može da se pruči još neka kutija kolega Miroslaw?Inače tigar mi se nije ništa posebno izdvajao u odnosu na ostalu municiju;)
Imas odgovor na pp. Drugo resenje je da zamolimo uvoznika kada ponovo uvozi da malo prosiri asortiman.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kalibar 20 MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 72 29.08.2022. 19:52
Univerzalni kalibar kod karabina KARABINI 253 25.12.2017. 22:22
Kalibar 223 vs 7,62x39 iskustva i mišljenja MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 20 27.06.2013. 13:38
kalibar 5,6x57r MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 4 22.06.2010. 18:47
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,477
Najnoviji član: uhazaminje

Poslednje vesti
46. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,293,228 posete www.srbijalov.com