"Gebruder Merkel Suhl"
|
Podunavac |
Objavljen 12.05.2011. 21:48
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Da se vratim na temu. Merkel je do sada radio svoje cevi bez hromiranja, ali nije računao ozbiljnije na Srpsko tržište (gde korisnici ne smatraju da pušku treba očistiti posle svake upotrebe), ali u zadnje vreme i oni uvode hromiranje cevi. Smatram do ovo nije loš potez, pošto je spojen trediocionalno visok nivo izrade, kvalitetni materijali i dobra antikorozivna zaštita.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 13.05.2011. 07:15
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Podunavac kaže:
Da se vratim na temu. Merkel je do sada radio svoje cevi bez hromiranja, ali nije računao ozbiljnije na Srpsko tržište (gde korisnici ne smatraju da pušku treba očistiti posle svake upotrebe), ali u zadnje vreme i oni uvode hromiranje cevi. Smatram do ovo nije loš potez, pošto je spojen trediocionalno visok nivo izrade, kvalitetni materijali i dobra antikorozivna zaštita.
Ma da, Merkel je promenio način izrade cevi zbog srpskog tržišta, garant! Njihove puške se na srpskom tržištu prodaju u ogromnim količinama 
Pre će biti da nismo jedini koji ne ljube guslanje cevki posle svakog lova, kanda ima još naše lovačke sabraće sa sličnim navikama
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.05.2011. 07:56
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Evo rešenja , ajde vi meni recite da li u Srbiji neko kvalitetno hromira cevi iznutra, pa da moju Suhlovku hromiram i ondak lepo ima bata Suhl sa kvalitetnim čelikom i tvrdo hromirane cevi ,a još kad Vlade ispoklanja kundake gde će mi biti kraj
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 13.05.2011. 08:28
|

Lovčina

Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
Podunavac kaže:
E vala Lalo potpuno si u pravu. Prvi put sam se obradovao tvojoj intervenciji. B) Već sam umoran od ovog preterivanja. Što reče neko ovde nedavno: nekima je lakše uterati metar u guzicu, nego cenat u glavu !!! Pa ne mozes ti meni da predajes o prohromu i da se pravis mnogo pametan i jos na to kazes da je nekima lakse da uteras metar u guzicu nego centar u glavu. Nije centar nego cm. Ko si ti da meni tako nesto kazes??? Da nisi slucajno masinski inzenjer kad se tako dobro razumes u celike... Od prohroma se ne prave puske kao sto si naveo gilendere itd... i nemoj molim te da mi predajes o celicima jer sam to predavanje sljusao mnogo davno... A da su bolje hromirane cevi to je video i sam Suhl pa ih sada hromira... Valjda ce neki masinac procitati ovo sto sam napisao pa ce da skapira o cemu se radi.
Momci imam jedan predlog smirujte strasti i spustite loptu i !
ne terajte me na i !

Admin Tim! |
|
|
|
Max011 |
Objavljen 13.05.2011. 12:37
|

Stari član

Upisa: 487
Pristupio: 10.06.2009. 12:00
|
DakiNS kaže:
Evo rešenja , ajde vi meni recite da li u Srbiji neko kvalitetno hromira cevi iznutra, pa da moju Suhlovku hromiram i ondak lepo ima bata Suhl sa kvalitetnim čelikom i tvrdo hromirane cevi ,a još kad Vlade ispoklanja kundake gde će mi biti kraj
Evo reći ću ti kad već pitaš U Srbiji tvrdo hromiranje unutrašnje trase može da se kvalitetno uradi SAMO u Zastava Armsu Kragujevac i Prvoj Petoletki iz Trstenika... ima samo jedan mali zajeb što njih baš zabole kiton za tvoju sulovku i sve druge puške honovanih ne hromiranih cevi ... oni samo rade svoje cevke ))
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.05.2011. 13:02
|

Admin

|
Hvala Max , dobra informacija, smo što ima bata dobrog drugara u zastavi, pa će da odradimo
|
|
|
|
rokvic |
Objavljen 13.05.2011. 13:12
|

Član

Upisa: 184
Pristupio: 22.02.2010. 07:06
|
moje misljenje je da ostavis pusku kako jeste, a u zastavi nisu sposobni da urade nista kako bog ljubi, govorim ti to iz licnog iskustva, imao sam problem , sa karabinom i nosio kod njih, isto sam imao prijatelja koji ce kao da mi sredi to , Epilog svega karabin sam prodao, i resio se muke i kupio CZ 550, a od zastave bezite ko vampir od krsta...... |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.05.2011. 13:18
|

Admin

|
rokvic kaže:
moje misljenje je da ostavis pusku kako jeste, a u zastavi nisu sposobni da urade nista kako bog ljubi, govorim ti to iz licnog iskustva, imao sam problem , sa karabinom i nosio kod njih, isto sam imao prijatelja koji ce kao da mi sredi to  , Epilog svega karabin sam prodao, i resio se muke i kupio CZ 550, a od zastave bezite ko vampir od krsta......  Možda si u pravu u kom pravcu je krenulo lovstvo puška će mi uskoro služiti samo da skuplja prašinu i kao osnovica za porez
|
|
|
|
VLADE |
Objavljen 13.05.2011. 13:40
|

Stari član

Upisa: 238
Pristupio: 12.03.2011. 11:49
|
DakiNS kaže:
Evo rešenja , ajde vi meni recite da li u Srbiji neko kvalitetno hromira cevi iznutra, pa da moju Suhlovku hromiram i ondak lepo ima bata Suhl sa kvalitetnim čelikom i tvrdo hromirane cevi ,a još kad Vlade ispoklanja kundake gde će mi biti kraj jos se nije rodio majstor i fizika koja ce hrom nabaciti na koriscenu cev hrom ide samo na novo
jankovic vladimir
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.05.2011. 21:37
|

Lovčina

|
Vlade mislim da nisi u pravu. Bitna je dobra priprema.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.05.2011. 21:40
|

Lovčina

|
Lala kaže:
Podunavac kaže:
Ma da, Merkel je promenio način izrade cevi zbog srpskog tržišta, garant! Njihove puške se na srpskom tržištu prodaju u ogromnim količinama 
Pre će biti da nismo jedini koji ne ljube guslanje cevki posle svakog lova, kanda ima još naše lovačke sabraće sa sličnim navikama 
Lalo, kao i obično opet si me shvatio pogrešno. Ono o Srpskom tržištu je bila z@jebancij@. Sreća što nije neka nezgodna tema, opet bi zaradio opomenu od tebe.
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 13.05.2011. 21:46
|

Lovčina

Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
VLADE kaže:
DakiNS kaže:
Evo rešenja , ajde vi meni recite da li u Srbiji neko kvalitetno hromira cevi iznutra, pa da moju Suhlovku hromiram i ondak lepo ima bata Suhl sa kvalitetnim čelikom i tvrdo hromirane cevi ,a još kad Vlade ispoklanja kundake gde će mi biti kraj jos se nije rodio majstor i fizika koja ce hrom nabaciti na koriscenu cev hrom ide samo na novo Vlade kako onda nabace Hrom na koriscenu glavu puske? |
|
|
|
Max011 |
Objavljen 13.05.2011. 22:48
|

Stari član

|
Ti to ozbiljno pitas ili zaebavas za sitne pare? Proces uukrasnog hromiranja glave i hromiranja unutrasnje trase gotovo da je tehnicko tehnoloski identican. Ali debljina sloja kod unutrasnjeg je znatno tanja dok na ukrasnom mozes sipati dok ne zapunis sve rupe. Zato unutrasnje hromiranje mora biti perfektno uradjeno sa posebnom pripremom (fizicko hemiskom) sloja koji nosi odnosna prima te dve ili tri desete mm hromne zastite. U protivnom posle par kutija municije sve ode napolje. Kod ukrasnog turis komad u kadu pustis struju i zezi bato do zeljene debljine obicno oko 1mm ...
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 13.05.2011. 23:06
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Max, teoretski, da li bi mogla tudja pushka da se hromira u Zastavi? Pod uslovom da su cevi perfektne? Fala!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
Max011 |
Objavljen 13.05.2011. 23:16
|

Stari član

|
... konkretan odgovor ne jer oni rade samo svoje nove cevke. Drugo Fabrika , Servis i Ziz nisu ista firma ... teoretski bi moglo da se napasaju nove sirove zastavine cevke koje su hromirane na tvoju pusku ali taj koji bi pasovao mora bi da bidne velemajstor i da oznoji onu kesu sto se mediicinski zove skrotum! ;)
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.05.2011. 23:29
|

Lovčina

|
Max011 kaže: Kod ukrasnog turis komad u kadu pustis struju i zezi bato do zeljene debljine obicno oko 1mm ...
Mislim kolega da si malo preterao sa debljinom. Ako bi se nanosio sloj hrome debljina 1mm dolazilo bi do zastoja klizećih i zbravljujućih površina zbog povećanja ukupne debljine delova.
|
|
|
|
Max011 |
Objavljen 13.05.2011. 23:39
|

Stari član

|
he kad izvadis komad onda on ide na poliranje gde se skida odredjena debljina sloja, drugo kod starih pusaka slojevi popunjavanja u delovima koji su pojedini su negde i veci od 1mm ... ali to nije moja briga nego briga puskara i njegova sposobnosta da to sve posle spakuje i da nema gubitka funkcionalnosti... Ono sto je vazno a to je i namera posta bila koji sam napisao da se stekne vizuelna razlika u debljini sloja koji se nalazi u unutarsnjosti cevi i sloja koji se nanosi kao spoljasnja zastita. Zato spoljasnju zastitu moze da radi i mala zanatska radionica a unutrasnju trasu cevi samo fabrika a koliko sa ja pretio literaturu bacuske su taj postpak razvile kod sebe do savrsenstva ( a i ostali su ovladali time u roku od 10ak godina) tamo negde 50-60 godina proslog velka... sto ce reci da do tada malo koja puska je imala tvdo hromiranu unutrasnju trasu...
|
|
|
|
VLADE |
Objavljen 14.05.2011. 01:10
|

Stari član

Upisa: 238
Pristupio: 12.03.2011. 11:49
|
cev koja ispali 1 metak nemoze se hromirati da valja mogu u srbi da se uzmu pare naravno pitajte pacete videti saradjujem sa puskarima koji imaju hromiranje a igrom slucaja stric mi je bivsi poslovodja povrsinske zastite iz zastave u penzi je sad nema sanse imam 3 sula sve sam ja to pitao nemoguca misija
jankovic vladimir
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.05.2011. 09:29
|

Admin

|