Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
darkon
 Charuga,pa video si i sam sta je na oglasu.Jeste malo starije proizvodnje,ali ako je konzervirano,jos je remington...
Takodje,kalibar je dobar,ali opet nisam siguran kako nase trziste stoji sa municijom za ovaj kalibar,posto je dosta redak,pa to moze biti problem.Najbolje je da se cujes sa prodavcem,posto on verovatno zna.

Ti kazes da ces loviti od srndaca,pa na nize,pa mislim da bi trebao da razmislis sta bi u toj situaciji bio dobar izbor.
Da li poluautomat,obrtno cepni,kiplauf?

Joe the hunter

charuga kaže:
jeste,na drugoj strani nasih oglasa..remington 742.kalibar 280rem.

Ako mogu da ti pomognem u vezi Remintona.To je stari model pod oznakom WOODMASTER i prilicno je napravljen "americki" tj. ni prineti Brovingu.Sanduk je od presovanog lima i kada ga malo protreses sav zvoni.80-tih godina par mojih drugara je kupilo takve karabine u cal.30-06 ali su ih brzo prodali.Uglavnom zbog zastoja jer je "birao" municiju tj. nije rado(zaglavljivo) sa ceskom i nekom evropskom municijom.Inace kalibar 280 je identican sa cal.7x64 a municija se moze nabaviti kod zeleznicke stanice(ali u Minhenu)Smile Dobar pogled

Sniper Hunter
 Da se tesko nalazi municija to sam i ja cuo Confused

charuga
 dovoljno,odustao sam..sta kazete za karabin FERLAH,komtem ga prodaje..ima ga u oglasima..malo je preterao sa cenom,ipak je kriza Smile
..............

270
 Charuga, imas u oglasima dva odlična karabina u odličnim kalibrima za tvoje potrebe Mauzer 2000 u 7X57 i Sauer 80 u 7X64!B) Po mom mišljenju imaju stvarno realne cene i moderniji i kvalitetniji su od FERLAHA! koji je prerađeni M98! Ne znam šta bi on imao što kod "Zastave" ne možeš da nađeš osim zvučnog imena!

Sniper Hunter
 Ma kupi poluautomat 30-06 imas za sve situacije uz svenk i dve optike uz 2 -e razlicite gramaze municije i resio si sve od lisice do jelena;)

darkon
 Ja licno nisam za upotrebu poluautomata u lovu na srndace i predatore.
Tu je jedan metak i vise nego dovoljan.

Joe the hunter
 Imenjace Hunter-u. pa zar poluautomatom na jelena i srndacaNe-ne pa gde ce ti dusa.Dobar pogled(poluautomatski)lovac

Cvele
 darkon, onda mozemo i polovinom metka da pucamo Smeko Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

darkon
 Tako ispade.Grin
Ali naravno,mislio sam jedan srndac-jedan metak,ili jedan predator-jedan metak.

petar
 To se darkon kaze "One shot, one kill!" to je sa jednog filma o snajperistima...Grin
Just like old times!

darkon
 Meni se cini da je to iz filma "The deer hunter".

petar
 Moguce, mada mislim da je ima i u nekom ratnom filmu isto...Grin
Just like old times!

Sniper Hunter
 Moje resenje za sve situacije je bar cal 30 -06 sa dve optike na svenk montazi sa dve gramaze pokriva sve vrste lova ako covek hoce samo jedan karabin a ja licno imam za svaku situaciju i vrstu divljaci po jedan karabin sa optikomGrin sasekoste me u startu sa kritikama ali razmislite o opciji a za poluautomat ne brinite okvir od dva metka je resenje mislio sam ovako optika 1-4x24 sa crvenom tackom za DS pogonom i na prosekama i teze zrno a za ostalo lakse zrno i nesto od optike 3-9x50 i imas i za pirs i za ceku i za srndaca i predatore jelena .....to je bila neka moja ideja razmisljanje ako bih morao da se odlucim za jedan karabin samo tako bih uradio sto sam i sinu uradio na njegovom karabinu jer nije kupio drugi ima samo jedan a lovio bi te smo tako nasli kompromis neki;)

Joe the hunter
 E moj imenjace znas kad sam pre cetrdeset godina pozeleo da imam jos jedan karabin resim ja da kupim 5.6x57 i zapucam u miliciju.Kad tamo sedi narogusena sluzbenica .gleda u moj zahtev prevrce neke papire i rece Pffta TI imas vec jedan karabin a stace ti jos jedan.A ja je pitah :A jel vama kad dodju gosti dajete veliki kuhinjski noz da seku meso u tanjiru.Bese zacudjena ali ja dobih odobrenje i kupih moj 5,6x57.E to ti je tvoja prica o jednom karabinu.Lov nikada nije bio jeftin hobi pa ako oces time da se bavis moras malko i da ulozis a sve u cilju veceg zadovoljstva.Kupovina.Ne zameri nesto molim te .nista licno.Dobar pogled

Sniper Hunter
 Ma nema zamerke u pravu si Joe to stoji jedan ko ni jedanGrin zato ih i imam 4 ali sin jos je mlad tek poceo da radi pa je kupio BAR-a isprsilo se dete pa sada mora da stedi te smo uradili ovakvo privremeno resenjeiveli

Joe the hunter
 Ma razume se ja sam imao srecu da nasledim dosta oruzja od dede a Bogami ni ja nisam stedeo na tome a inace i ja imam jedan poluautomat cisto da se nadje ali sa njim jako retko idem u lov.Neznam zasto ali mozda sam vec suvise retro pa volim karabine sa obrtno cepnim zatvaracem.Dobar pogled

270
  Pozdrav svimaB)
Sto se tiče broja karabina i kalibara za lov divljači na određenom područiju generalno postoje dva stava o tome.
1. "Treba loviti jednim karabinom i jednom eleboracijom svu divljač"
(Odnosno, lovac treba da izabere karabin , kalibar i elaboraciju metka koji odgovaraju lovu naj krupnije katagorije divljači koju namerava da lovi i tom kombinacijom lovi sve)
2. "Za svaku kategoriju divljači i za različite lovne uslove poseban karabin,kalibar i elaboracija"
Svaki od ova dva stava ima svoje prednosti i mane!
Prednost prvog je što je lovac uspešniji kada lovi jednom puškom na koju je navikao i podesio prema sebi pa nema prilagođavanja već sve ide instinktivno.
Mana je što su jedan kalibar, konstrukcija zrna, karabin i optika izabrani po ovom stavu idealni samo za lov naj krupnije divljači u određenim uslovima dok je za drugu divljač i lovne situacije ovo kompromis, odnosno polovično rešenje!
Prednosti i mane drugog stava su u suprotnosti ovom prvom.
Moj lični stav se nalazi između ova dva.
Lično smatram da koliko raznoliku divljač lovite u bilo kakvim uslovima i podneblju, na bilo kom kontinentu, sasvim su dovoljna dva karabina različitih kalibara!
Pri tom ni jedan od ova dva u mom izboru ne bi bio poluautomatski!tU.a
Ostalo kao što je izbor tipa karabina(obrtnočepni, kip-lauf, dvokuglara, driling, konbinirka); optike i kalibra zavisi od zakonskih ograničenja, ličnih afiniteta i finansijskih mogućnosti!

Joe the hunter
 Ima smisla i logike u tome sto govoris.Medjutim moje licno iskustvo je drugacije.Sluzbovao sam u svojoj karijeri koja je sada vec na zalasku u mnogim zemljama i tamo sam lovio naravno uglavnom(90%)tudjim oruzjem i od vise desetina odstreljene krupne divljaci promasio sam samo tri puta.Sa svojim oruzjima kada lovim nisam nikada promasio tj nisam od pucaca po svaku cenu vec uvek cekam siguran pogodak pa ako se i ne "namesti" nikom nisra.Istina nikada nisam pucao na divljac preko 180 metara jer nisam bio siguran u pogodak.Moguce da sam tom prilikom propustio neki trofej ali zar je to najvaznije u zivotu.Dobar pogled

dusanandra
 Kolega Joe the hunter,molin za jednu informaciju i ako je polovicno za ovu temu jer se tice kalibra 5.6x57 a ta tema vec postoji a tice se i karabina.Dakle,sta mi mozes bitno reci o toj kombinaciji (karabin 5.6x57)? Gde naci municiju i karabin u tom kalibru i kog proizvodjaca za oboje?Moze li slika tvog karabina?Hvali pozdrav,dobar pogled.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,625,007 posete www.srbijalov.com