Mihailo, to je samo prepakovana postojeća odredba 6) na osnovu bezbednosno-operativne provere u mestu prebivališta, boravišta, mestu rada, svojim ponašanjem ne ukazuju na to da će predstavljati opasnost za sebe ili druge i javni red i mir;
Pošto sam često potencirao da je ovo 'opasan po sebe i druge' u stvari dijagnoza, onda su se dosetili da preformulišu, pa napisali tako kako si ti naveo.
Nije šija, nego vrat. Diskreciono pravo procene. Baksuz zaostao iz nekih drugih vremena koji se toliko dopada gospodi iz MUP da jednostavno ne mogu da ga se odreknu.
Mihailo, to je samo prepakovana postojeća odredba 6) na osnovu bezbednosno-operativne provere u mestu prebivališta, boravišta, mestu rada, svojim ponašanjem ne ukazuju na to da će predstavljati opasnost za sebe ili druge i javni red i mir;
Pošto sam često potencirao da je ovo 'opasan po sebe i druge' u stvari dijagnoza, onda su se dosetili da preformulišu, pa napisali tako kako si ti naveo.
Nije šija, nego vrat. Diskreciono pravo procene. Baksuz zaostao iz nekih drugih vremena koji se toliko dopada gospodi iz MUP da jednostavno ne mogu da ga se odreknu.
Lalo,znam ja da je to samo prepakovana postojeca odredba.
Kako je ovu izmenu predlozio lovacki savez, a mi clanovi foruma smo lovci i clanovi saveza,lepo bi bilo da nam se pojasni predlozena odredba.
Ko ce bilje znati sta je sustina predloga izmene i objasniti svom clanstvu ono sto predlaze od samog predlagaca?
Sve oko ovog zakona postaje tuznije i tuznije.
Ja sam bio neko ko je oznacen kao pljuvac navodnih organizacija koje se predstavljaju kao nasi predstavnici ili de fakto to jesu. Nisam lupao napamet i nisam kritikovao da bih nekog ili neciji rad i zalaganje omalovazio,vec da bi rekao da se kalkulisalo u sopstvenim interesima a ne u interesu onih u cije se ime navodno nastupa.
Kritikovao sam jer sam mislio da se u buducim aktivnostima moze ozbiljnije i srcanije pristupiti resavanju problema,medjutim to je definitivno iluzija.
Danas pogledam na FB stranici NAOS-a objavu u vidu samopohvale.
Kolege pa to je debilizam ili nas vlasnike oruzja smatraju debilima (vec pre sam naveo izjavu jednog uglednog clana koji je izjavio da smo seljaci).
Objava glasi citiram
"Razgovori NAOS-a sa Ministarstvom finansija konacno dali rezultate.
I dalje ce mo traziti potpuno ukidanje godisnjeg poreza na oruzje!
Ostatak o cemu se radi procitajte na FB objavi .
Ovo potpuno ukidanje ocekujemo za 10 god. kad ne bude vise ni jednog komada tog oruzja kod OBICNIH gradjana.
Ovi predlozi LSS su toliko mlaki i deluje mi onako aj da kazemo da smo nesto radili po tom pitanju da odbijemo od reda.
Tu se ne oseca ni malo zelje i agresivnosti da se stvarno tu nesto promeni.
Vise mi deluje da ajde da se nikom ne zameramo tj oni koji predstavljaju LSS i oni koji su ucestovali u tome.
Naravno oni ne dele probleme obicnih vlasnika jer oni su tu u kontaktu sa ministrom i drzavom i resice se to lako,samo da ne talasaju puno.
Ko je nas predstavnik ispred LSS sa kojim kredibilitetom i kojim kvalifikacijama za tu oblast.
Ima jos al se pocmem nervirati...........
Opet citam ovu objavu NAOS-a sve mislim da nisam nesto dobro shvatio ili zakljucio,ali izgleda mi da sam razumeo sta pise.
I onda pocinjem da razmisljam o tome.......
Mislim da se u navedenoj situaciji nalazi jedan promil (jedan od hiljadu) posednika oruzja. Znaci da ima dozvolu za nosenje oruzja,a jos pri tom da imaju jos dva ili vise komada pistolja il revolvera.
Sad ko moze biti u tom jednom promilu povlastenih.
Tu mogu da budu u tom odabranom drustvu vrlo uticajni ljudi sa politicke vlasti ili finansijski kapitalci.
Dakle drzavni visoko rangirani kadrovi,kontraverzni bizimeni,direktori velikih drzavnih ili sa drzavom povezanih firmi,po koji fudbaler ili ucesnik rijalitija....
Dakle sve u svemu to su ljudi koji mogu da sebi izglasaju ono sto im odgovara ili im je povoljno.....
Sad ono glavno,otkud se NACIONALNOJ agenciji za oruzje javila ideja i potreba da se zalozi za tu kategoriju posednika oruzja....
Koji su razlozi da se NAOS aktivira u poboljsanju uslova toj vec privilegiranoj skupini....????
O Boze.......
Sve se slazem kolege... snimim juce u nekim novinama naslov i to kao predlog izmena zakona o porezu, i pomislim nije valjda da ce ukinuti na oruzje, a onda procitah i samo se nasmejah...onako slatko...od muke.
LSS je u objavi na svom sajtu nešto kao upozorio da će, ako lovački zahtevi ne budu uvaženi, krenuti u skupljanje potpisa /30.000/ za izmenu ZOM.
Da li je ovo samo blefiranje, ili mislite da bi, ako se pokrene takva akcija, uspelo?
Ne vidim sto bi bio problem da se skupi 30000 potpisa, cak i u ogranicenom roku od nedelju dana. Sve je stvar dobre promocije i pripreme. Vece pitanje je da li treba podrzati takvu akciju kada predlozene izmene nisu potpune i ne resavaju najvece probleme ZOMa. A na sve to predlazu se izmene koje zastupaju odredjene interesne grupe a na stetu vlasnika oruzja.
Ako sam dobro procitao NIJE ispravljena glavna zamerka prethodnog zakona a to je komplikovana i nepotrebna dokumentacija kod nabavke oruzja sto je tacka 13 kao i situacija ako se nabavlja druga puska recimo ostaje da se svi papiri moraju vaditi ponovo sto je prava nebuloza, a o mogucnosti da za bilo kakvu glupost vam oduzmu oruzje i nikad ne vrate necu ni komentarisati
Drage moje kolege mada sam mislio da malo odmorim od ove teme ipak procitam upise pa sledeci svoj usud Jovandeke Babica da priupitam sledece:
1) Ako recimo deset kolega misle da NAOS ne valja i da ne zastupa vlasnike oruzja na pravi nacin, sta ih sprecava da se ne organizuju u grupu gradjana i iznesu radikalnije zahteve MUPu i Skupstini sa argumentima koji se moraju uvaziti?
I jos nesto, ako se recimo skupi tih 30 hiljada potpisa za nedelju dana i plati 300din po potpisu za nekakve zahteva sta sprecava skupstinu da digne ruku protiv kada u Srbiji od 45te ionako mogu da ukinu Skupstinu jer clanovi partija glasaju samo onako kako glasaju predstavnici partija kojima pripadaju ili vam vecina glasa kako Vlada hoce.
Uzgred, koji su to zahtevi za koje treba potpisati i ko ce organizovati taj broj ljudi?
2) Zasto toliko ogorcenosti na NAOS ciji vecina kolega i nisu clanovi a tako malo na LSS ciji smo svi clanovi?
Pa iza LSS stoji 80 hiljada clanova a iza NAOSa koliko? 2000?
3) Da li je neko iz LSS izneo lovcima koji su stavovi i konkretni zahtevi izneseni pred predlagaca zakona tj Vladu?
Ovako po vama sta je nepotrebna dokumentacija za dobijanje oruzja?
Uverenje da nismo pod istragom? To MUP pribavlja i sluzbeno ako ne prilozite
Diplomu o lovackom ispitu ili lovnu kartu kao dokaz da smo lovci?
Uverenje da vidimo i cujemo kao za voznju automobila i da nemamo F dijagnozu?
Uslov da dokazete da imate obezbedjen prostor da drzite oruzje van domasaja ukucana?
E sad za mene jeste budalastina informativni ragovor sa mojom komsinicom iz ORKE koja svima skace po mozgu drzeci neku dzukelu u hodniku i trebalo bi odrediti primerenije takse od 100e za koje mozete kupiti polovan karabin.
Takodje sam za to da ako neko donese papir da je lovac, da je zdrav i da nije imao krivicnih dela MUP ne treba da ima pravo da razmatra da li da mu da oruzje ili ne.
Ali ipak da se ne lazemo zakon se moze menjati samo predlozima koji su unapred dogovoreni sa ministrom policije ili njegovim saradnicima.
^ ...aaaa znači normalno je da ukoliko kupujem drugu, treću, petu ...pušku prolazim opet istu proceduru, dokazujem iste stvari, svaki papir ponovo, i naravno ništa bez takse? To tako treba???
Da ne komentarišem famozni opravdani razlog i diskreciono pravo, pa gospodo, ako to nisu stvari koje treba menjati, onda ništa ne dirajte.
Drage moje kolege mada sam mislio da malo odmorim od ove teme ipak procitam upise pa sledeci svoj usud Jovandeke Babica da priupitam sledece:
1) Ako recimo deset kolega misle da NAOS ne valja i da ne zastupa vlasnike oruzja na pravi nacin, sta ih sprecava da se ne organizuju u grupu gradjana i iznesu radikalnije zahteve MUPu i Skupstini sa argumentima koji se moraju uvaziti?
I jos nesto, ako se recimo skupi tih 30 hiljada potpisa za nedelju dana i plati 300din po potpisu za nekakve zahteva sta sprecava skupstinu da digne ruku protiv kada u Srbiji od 45te ionako mogu da ukinu Skupstinu jer clanovi partija glasaju samo onako kako glasaju predstavnici partija kojima pripadaju ili vam vecina glasa kako Vlada hoce.
Uzgred, koji su to zahtevi za koje treba potpisati i ko ce organizovati taj broj ljudi?
2) Zasto toliko ogorcenosti na NAOS ciji vecina kolega i nisu clanovi a tako malo na LSS ciji smo svi clanovi?
Pa iza LSS stoji 80 hiljada clanova a iza NAOSa koliko? 2000?
3) Da li je neko iz LSS izneo lovcima koji su stavovi i konkretni zahtevi izneseni pred predlagaca zakona tj Vladu?
Ovako po vama sta je nepotrebna dokumentacija za dobijanje oruzja?
Uverenje da nismo pod istragom? To MUP pribavlja i sluzbeno ako ne prilozite
Diplomu o lovackom ispitu ili lovnu kartu kao dokaz da smo lovci?
Uverenje da vidimo i cujemo kao za voznju automobila i da nemamo F dijagnozu?
Uslov da dokazete da imate obezbedjen prostor da drzite oruzje van domasaja ukucana?
E sad za mene jeste budalastina informativni ragovor sa mojom komsinicom iz ORKE koja svima skace po mozgu drzeci neku dzukelu u hodniku i trebalo bi odrediti primerenije takse od 100e za koje mozete kupiti polovan karabin.
Takodje sam za to da ako neko donese papir da je lovac, da je zdrav i da nije imao krivicnih dela MUP ne treba da ima pravo da razmatra da li da mu da oruzje ili ne.
Ali ipak da se ne lazemo zakon se moze menjati samo predlozima koji su unapred dogovoreni sa ministrom policije ili njegovim saradnicima.
Malo da pojasnim: u slučaju organizovanog prikupljanja potpisa za ulazak predloga izmena u proceduru, zakon dozvoljava mogućnost da se tako skupljeni potpisi ne moraju overavati i plaćati overa, ako su skupljeni u predvidjenom roku.
Predlog izmena ZOM koji je pripremio LSS zajedno sa NAOS u okviru radne grupe može se pogledati na sajtu LSS, link: http://www.lss.rs/vesti/izmene-zakona...-municiji/.
Moram da kažem da su u predlog izmena ubačeni samo neki od predloga poteklih sa Srbijalov, od nas forumaša.
Planinko, sa tvojim upisom se slažem, a najvažnija stvar jeste upravo to diskreciono pravo, koje se provlači kroz skoro sve primedbe forumaša, na ovaj ili onaj način. Demagogija je priča da diskreciono pravo pomaže bezbednosti gradjana. Teška zamena teza, jer je upravo zloupotreba i nakardno tumačenje diskrecionog prava uzrok nesigurnosti.
Uostalom, setimo se da je i Sindikat policije zatražio liberalizaciju uslova za nabavku i držanje oružja, a sindikat čine upravo operativci policajci koji su u direktnom kontaktu na terenu sa problematikom.
Dakle, tvrdoglavo insistiranje na diskrecionom pravu je plod kabinetskog razmišljanja, a odbijanje svake priče o toj vrsti prava je po mom mišljenju izostanak dobre volje političara i raznih funkcionera, koji su promenljiva kategorija - promeni se vlast, promene se i funkcioneri. Obični radnici MUP su tu do penzije, uglavnom, a preko njih kabinetlije sprovode svoju volju, bila ona dobra ili loša.
Ostajem pri mišljenju da je priča o izmenama ZOM preko Radne grupe ipak kupovina vremena sve dok se ne oduzme predvidjeni broj cevi od naroda. A posle toga će biti manje-više svejedno.
Ja lično sumnjam da će se išta značajno promeniti, jer zbog famoznog "možda" prijema u EU naša vlada ispunjava sve njihove zahteve , a jedan od zahteva je upravo smanjenje broj cevki kod građana. Dakle dok se ne ispuni tej zahtev i dalje će se oduzimati oružije često bez valjanog razloga. Policija je upravo takvo naređenje i dobila.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Istina je da se upravljacke garniture menjaju(manje, vise), ali je takodje istina da se niko nije odrekao privilegija koje je njegov prethodnik sebi izborio, vec se odredjena pozicija nadogradjuje novim privilegijama bez obzira na ime i prezime te funkcije.
A i to da se obicni policajci gade sopstvenih privilegija i mogucnosti da se neka korist nadje sa strane isto nije tacno, ljudi su razliciti svuda, ali svoje privilegije obicno prihvataju kao nesto najnormalnije i ne preispituju koliko zasluzuju to.
Istina je da se upravljacke garniture menjaju(manje, vise), ali je takodje istina da se niko nije odrekao privilegija koje je njegov prethodnik sebi izborio, vec se odredjena pozicija nadogradjuje novim privilegijama bez obzira na ime i prezime te funkcije.
A i to da se obicni policajci gade sopstvenih privilegija i mogucnosti da se neka korist nadje sa strane isto nije tacno, ljudi su razliciti svuda, ali svoje privilegije obicno prihvataju kao nesto najnormalnije i ne preispituju koliko zasluzuju to.
Bravo kolega!
Prvi deo teksta se može ocigledo potvrditi na LSS.
Sjasi kurta da uzjasi murta. Izgleda da je aktuelni presednik dobro pratio kao predsednik nadzornog il upravnog odbora sta se i kako radilo zadnjih 8 god. i uz nadogradnju se nastavilo.
Reklamerstvo i privilegije, a od ozbiljnog mukotrpnog posla koje bi zahtevalo trenutno lose stanje u lovackoj organizaciji,a posebno u lovistima nista.
Pojavljuju se neke osobe koje se pojavljuju ispred LSS a da na sajtu ne mozete naci koje im je svojstvo u savezu, ko ih je izabrao i na koji nacin.
Jedna devojka olako izjavi sta hocete za 200 dinara 🤣.
Ne znam koja joj je funkcija,vidim na sajmu nosi uniformu LSS.
Jel rade na ugovor o privremeno povremenim poslovima ne znam. Zna gosp. Lala bio je sa njima na sajmu,al izgleda da su ga pritisli pa nesme divaniti🤣.
Ta obeco je nesto kasti al ne rece nista.
Razumem jaki igraci se namestili.
Jedino do sad bi pozitivno sto gos. Zarkic polupa one zastitare na tv.
Sad je zakazana manifestacija od velike vaznosti za lovstvo ,lov udruzenja lovkinja Tamare Pesti pa tu treba usmeriti svu energiju.
EU trazi da se smanji korupcija,da se priimenjuju zakoni,da radi sudstvo i mnogo stvari koje vlada nema nameru da menja.
EU ne trazi oduzimanje oruzja i pljackanje gradjana.
To je rekao i expert EU iz Belgije.
Kolega i drugi deo teksta Vam je odlican.
Tacno ste sve rekli.
Veliki broj policajaca koje interesuje oruzje sa nestrpljenjem ocekuje da koji komad stigne u magacin pa ako je moguce da do njega dodju jeftino na neki nacin.
Izjave tih nekih koji nisu u vrhu mupa da se ovo radi jer trazi EU sluzi da bi oni sebi digli rejting kao i oni nesto znaju, i da bi se nekako argumentovano opravdali kod kolega i poznanika .
Jel neko rekao od njih stigla je depesa da se uglavnom nikom ne izda odobrenje za posedovanje kratkog oruzja.
Jasno je nama mnogo toga.......
Pojavljuju se neke osobe koje se pojavljuju ispred LSS a da na sajtu ne mozete naci koje im je svojstvo u savezu, ko ih je izabrao i na koji nacin.
Jedna devojka olako izjavi sta hocete za 200 dinara 🤣.
Ne znam koja joj je funkcija,vidim na sajmu nosi uniformu LSS.
Jel rade na ugovor o privremeno povremenim poslovima ne znam. Zna gosp. Lala bio je sa njima na sajmu,al izgleda da su ga pritisli pa nesme divaniti🤣.
Ta obeco je nesto kasti al ne rece nista.
Razumem jaki igraci se namestili.
Jedino do sad bi pozitivno sto gos. Zarkic polupa one zastitare na tv.
Sad je zakazana manifestacija od velike vaznosti za lovstvo ,lov udruzenja lovkinja Tamare Pesti pa tu treba usmeriti svu energiju.
EU trazi da se smanji korupcija,da se priimenjuju zakoni,da radi sudstvo i mnogo stvari koje vlada nema nameru da menja.
EU ne trazi oduzimanje oruzja i pljackanje gradjana.
To je rekao i expert EU iz Belgije.
Kolega i drugi deo teksta Vam je odlican.
Tacno ste sve rekli.
Veliki broj policajaca koje interesuje oruzje sa nestrpljenjem ocekuje da koji komad stigne u magacin pa ako je moguce da do njega dodju jeftino na neki nacin.
Izjave tih nekih koji nisu u vrhu mupa da se ovo radi jer trazi EU sluzi da bi oni sebi digli rejting kao i oni nesto znaju, i da bi se nekako argumentovano opravdali kod kolega i poznanika .
Jel neko rekao od njih stigla je depesa da se uglavnom nikom ne izda odobrenje za posedovanje kratkog oruzja.
Jasno je nama mnogo toga.......
Hajd' ovako: gosn Lala zna dosta, ali zaista ne znam u kom svojstvu i kako je angažovana od strane LSS ta devojka o kojoj govoriš, koja je bila na sajmu, mislim da joj je ime Marija. Bio sam svedok da se bogme naradila kada je pripremana izložba, ali zaista nisam u toku u vezi njenog angažmana. Priče i pričice o bilo čijem privatnom životu me ne zanimaju, i nije moje da se bavim time, nije to moj nivo. Ima LSS svoj UO, pa neka pitaju onog ko je dogovarao angažman za detalje. Ne znam ko je lupio tu izjavu oko 200 dinara, ali ko god da je, pilično je neozbiljno i neodgovorno. Jos ako taj neko prima naknadu za rad od LSS tim gore.
Drugo, Lalu pritiskaju razni evo već desetak godina, i pravo da ti kažem, mislim da su ljudi naučili da nije pametno mene pritiskati ili stiskati, jer može da grune iz mene štošta nekontrolisano pa da nastane opšte umazanije, i mene i ostalih, a ja ne volim da se umažem. Ionako prečesto Lala drma kavez onima koji umisle da su 'mali bogovi', pa ljubazno molim da se još poneko priključi i olakša mi ovaj teret. I ne brini Swarovski za mene, pliva čika Lala više nego dobro u tom bazenu sa 'jakim igračima', pre svega zato što nemam nikakav lični interes, naročito ne materijalni, pa me ne moze niko prozivati ni za sta.
Žarkić nije pocepao zaštitare u onoj emisiji, Beuković ih je poderao, a Žarkić uputio verbalni 'samilosni hitac'. Na sajmu se Žarkić nije baš nešto pokazao ni kolegijalno, ni lovački, po mom mišljenju, ni prema meni ni prema još nekim ljudima. Možda nije čovek bio svestan težine nekih svojih postupaka, ili možda nije znao neke osobe k9 su i šta su... Nisam siguran, a i ne zanima me. Ja znam svoje, imam oči i uši, a i par vijuga mozga mi vrlo dobro rade, tako da... Nomen est omen. Svako nek vodi računa o svojim postupcima. Kad sam 100% siguran u nešto, onda iznosim ovde, ili u drugim medijima. Nisam šaran da se pecam na provokacije.
Tačno je, EU ne traži od Srbije oduzimanje oružja od gradjana; direktiva Evropske komisije koja za članice EU ima obavezujuću formu, a za nečlanice formu preporuke, kaže da se nabavka i držanje oružja treba liberalizovati. To je ja mislim i pomenuto od tog belgijanca, Alan Lapon mu je ime, expert UN za problematiku ličnog naoružanja i zakonodavstva u vezi toga. Sadašnji rigidni ZOM je plod domaće pameti, a odbijanje liberalizacije plod tvrdoglavosti i želje da se vlasnici oru
ja drže u stalnom šahu.
O toj manifestaciji na Fruškoj gori u organizaciji Tamare Pešti i o njenom klubu lovkinja ne bih da pričam. Imaju oni svoju temu koju sam im otvorio svojevremeno na Srbijalov portalu, pa neka pišu ako hoće. Zanimaju me isključivo njihovi rezultati koji doprinose lovstvu, ako ih ima? Ne treba zaboraviti da je tu i drug Karlo Kvapil, možda bi on mogao da nabroji rezultate Artemida? U novom broju glasila LSS 'Lovac' sam napisao tekst o Damskom klubu Bečej i njihovim rezultatima, a bio je dogovor da neko drugi napiše tekst o Artemidama, ali eto nekim čudom se taj drugi tekst nije pojavio, tako da ostadosmo uskraćeni za odgovor o rezultatima. Inače, na izbornoj skupštini LSS pre godinu dana gosn Lala je džedžao 4 sata na ulici kao akreditovani novinar, a pored sadašnjeg predsednika LSS Ćirkovića u sali je sedeo upravo Karlo, iako nije bio član Skupštine LSS. Toliko.
Izgleda da su gratis lovovi u boljim lovištima i dalje vrlo popularni. Baš lepo zvuči: hajde da se družimo, o tudjem trošku, super nam je, lepo nam je. A ko to plaća i koliko košta? Pa, raspitajte se ako vas zanima. Imate Zakon o dostupnosti informacija... Ja sam generalno kada su lovkinje u pitanju vrlo tolerantan i bolećiv, toliko ih malo ima da im je što se mene tiče prag tolerancije izuzetno visok ali ne i bezgraničan.
Ne sporim da medju policajcima ima koristoljubivih ljudi koji bi da se na mufte i na foru dočepaju nekog dobrog komada oružja, ali je glupo to generalizovati i reći da je većina takva. Ubedjen sam da nije. Možda je moj problem što poznajem više pripadnika policije koji nisu takvi?
Swarowski, vidim da imaš neke informacije, pa što ih ne podeliš sa nama ovde? Ili bi samo da pitaš, onako?
U pravu je Planinko.Otkud ljudi toliko ogorcenje na organizaciju koja verovatno nema ni tih 2000 clanova i kakva je njihova veza sa ovim nasim(lovackim)portalom.Mozda i imamo neke zajednicke interese,ali im ne treba zameriti ako se bore i za neke koji su samo njihovi.Na kraju krajeva,da nisu oni zaduzeni da zastupaju lovce u zemlji i inostranstvu,a za uzvrat im ti isti lovci uplacuju clanarinu????Pa nece da bidne gospodo lovci
Ja se pitam,a gde su to nasi"reformatori" i sta im je ucinak nakon prve godine mandata.Pa ta je"reforma"lovstva najavljivana toliko pompezno da su nam se u pocetku svima gace zatresle,a tresle su se sve dok novoizabrani selektor nije predstavio tim,a kad smo videli ko je u prvoj postavi,gace se umirise,euforija splasnula,aplauz se utihnuo i presao u tiho negodovanje.Uzalud su nas neki,dali zavedeni ili obmanuti ili pak nepopravljivi optimisti,uveravali da dolazi zlatno doba u lovstvu Srbije.Da stizu promene losih zakona,pre svega ZOM i ZODIL,jacanje i modernizacija lovocuvarske i strucne sluzbe,edukacija clanstva u cilju povecanja brojnosti gajenih vrsta divljaci i poslednje i meni licno najsmesnije,otklon od politike koju je u prethodnom mandatu sprovodio Dragan Sormaz.
Pa zar su trebali sami od sebe da se otklone???Pa u to ni predskolci nebi poverovali.
Pa prica o jedinstvu lovaca,ali neki da udju u salu za glasanje tek kad se isto zavrsi,eeeee moji naivci.Pa koliko cete puta zedni preko vode?
Kada se nalazimo u situaciji da se jos uvek kao u ikonu gleda na protuve koje sistematski unistavaju lovstvo u trajanju od 30 i kusur godina,kolika je sansa da se izborimo sa losim zakonima koje su donosile sve nenarodne vlasti koje su u tom periodu bitisale(bez izuzetka).Mi bi sad,a nikad slabiji i razjedinjeniji nismo bili,da cistimo celu drzavu,a nismo u stanju ocistiti ni sopstveno dvoriste,pa jos predvodjeni onima od kojih se pita ne pravi(ne smem da napisem,ljutice se Lala).Daj se uozbiljite i pogledajte se u ogledalo.Videcete uprljano lice,jer je glava vec tri decenije u pesku,a ako osecate bol u goozici,to je zato sto je ona u tom polozaju ostala na izvolte drugovima i gospodi "vecitima"koji taj zicer nisu propustali niti to planiraju propustiti u buducnosti.
Tvrdnja da je sad za sve kriv NAOS,samo dokazuje da nam i pored tog polozaja,jos nista nije doslo iz doopeta u glavu.
Dobar pogled!!!
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻