Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
roedeer
 Imao sam sličnih problema, možda u manjoj meri. Idi na temu "Obuka lovačkih pasa", vidi šta sam danas napisao i gde možeš da pronađeš literaturu. Kolega Daki ima gomilu upisa na kojima lepo opisuje iskustva iz obuke.
Theory is nice to think about; facts determine the truth.

Cvele
 Prosle nedelje u lovu na zeca Max zategne marku u sred travuljine do pojasa, mislio sam u sebi ili je neki dugouhi stvor ili reponja Smile
Cvele priložio:
1_85.jpg

srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Cvele
 Kad ono prepelica Smile (Pogledati u gornjem levom uglu Smile)
Cvele priložio:
2_50.jpg

KREC
 Ukom smislu kad hoce ? nece da pretrazuje teren,nece da nosi aport,nece da ide u vodu ? ili nesto drugo.Dajte malo vise detalja.Dobar vam pogled,Mirko

grtabg
 spiker-mrmosh- Kolega jos uvek nista, niko ni da zucne, ili ne znaju ili su u pitanju neki nepoznati psi o kojima i ne vredi komentarisati, ja zaista ne znam u cemu je problem.ChutConfused

G-dine Zubanovicu moram vama da se obratim, mozda vi znate nesto o poreklu ovih pasa, posto sam primetio da ste vi bas upuceni u poreklo pasa iz drugih drzava.
Da objasnim :
imam kuju deveta joj je godina, uvezena iz Nemacke 2006 i sa svim polozenim sto se poloziti moze, eksterijerno lepa i veoma radna.
pario sam je nekoliko puta, ali stenci nisu ono sto sam ocekivao, ni priblizno kao ona a ne da su bolji kao sto svi hocemo
posto bi me parenje van granica sigurno mnogo kostalo, razmisljao sam da je parim sa nekim od ovih aktuelnih muzjaka u Srbiji,
ali ......... sa kim?
Nijedan dosad nije dao 3 odlicna eksterijerno-radna potomka.

Bili ste prisutni na jednom ispitu i sigurno vas je zagolicalo poreklo bar onih koji su poloziliHmmm

Uvek dobar pogled.

Cvele
 Uspesno odradjen aport Smile
Cvele priložio:
1_86.jpg

AcaVasic

spiker-mrmosh kaže:
Lord i Lora - Brik x Bina
i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/IMG_0080.jpg

Ponosni tata !
i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/IMG_0113-1-1.jpg

Lord je sada moje vlasnistvo nadam se da ce pratiti Oca (Brik-a) za sada pokazuje fenomenalne rezultate stene sa 50 dana markira bice slika pozdrav svim ljubiteljima NOD-a

VOM TIGRA HAUS
 Spiker-hvala.Vidim i tebi je dobro krenulo sa odstrelom..A i sa mladim nadama..Kod tebe ovi fazani ko pauni.srbijalov

Hunter Forever-hvala na komplimentu trudimo se uvek da budu lepi i radni..

Cvele -Po obicaju ekstra slike i pas.

GrtaBg--Posto je moderator posle tvog upisa opomenuo da se teme izlozbe i utakmice nalaze na drugom mestu nisam bas imao volje da pisem protivno pravila..Takodje ocekivao sam izvestaj sa potpunim podacima od Slave posto je bio organizator i verovatno ih poseduje.Ja nisam bio na utaknmici vec moj brat tako da podatke do danas nisam ni imao za ostale pse ...
Takodje moje pse sam predstavio na 24-toj stranici tako da sam mislio da ih poznajete ko su i od cega su a mogu i da ponovim...

http://www.srbija...wstart=460

Energo Vom tigra Haus je iz kombinacije Nick Vom Eschendorf x Cita Vom Tigra Haus
s0.mojalbum.com/8404080_15624151_19200705/energo/19200705.jpg

VOM TIGRA HAUS
 AcaVasic-Dobrodosao na forum.Drago mi je da je jos jedan vlasnik NOD-a na ovim stranicama.Takodje se nadam da ces nam redovno postavljati slike i izvestaje kako stenac napreduje..Pozdrav

DESPERADOS
 I Ja cestitam Bravo 2
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

VOM TIGRA HAUS
 GrtaBg-Da se jos nadovezem na vas post o uparivanju i stencima.Npr ja posedujem priplodnjaka NICK VOM ESCHENDORF koji je imao sasvim solidan broj uparivanja.Ali nije sa svim kujama tj.linijama dao podjednako kvalitetne stence..Tako da u vasem slucaju za neku ozbiljniju pomoc trebate da postavite pedigre i sliku vase kuje.Jer prilikom izbora priplodnjaka osnovno je da birate psa sa manama koje vasa kuja nema ako je to moguce.Jer dupliranjem mana mozete ponovo da ih ocekujete.Onda na red dolaze vrline itd.

Kad vec spomenuh NICK-a VOM ESCHENDORF on je najbolje stence dao sa kujama koje u sebi imaju krvi pasa VON DER TAKIC tj. OREGTEMPLOMI JANUSA

NICK
s0.mojalbum.com/energo-novi-foto_8404080_17389370_18104667.jpg

Njegov sin Energo
s0.mojalbum.com/energo-novi-foto_8404080_17389370_17789193.jpg

Nikova cerka Emilova kuja Birka (po majci isto dosta TAKIC krvi ako se ne varam)

img819.imageshack.us/img819/9137/fotografija0337001.jpg

Fortuna (Nik x Cita ) ponovljeno leglo

s9.mojalbum.com/oktobar-foto_15113739_17411279_18251911.jpg

Ovim postom zelim da kazem da ne moze svaka linija drugoj da pase kao i da za dobrog psa treba i dobar vlasnik koji ce da radi sa tim psom.Nikako nebih zelo da neko pomisli da preporucujem svoje pse a ko me poznaje zna da nikad nikom nisam rekao da treba da upari sa mojim psom sem u sali nekom mom dobrom kolegi Stari

Priplodnjak u Srbiji koga ja mogu da preporucim po lovnim,eksterijernim i karakternim osobinama je Zenit Fantastic Of Miki zato sto sam psa vise puta gledao i mislim da bi takvog psa svako pozeleo-...

VOM TIGRA HAUS
 Energo nastavlja stazom svog oca evo njegovog sina u 10 meseci Deni ako se ne varamBrzo se vraćam

s2.mojalbum.com/17376932_17434450_19093551/nod/19093551.jpg

s2.mojalbum.com/17376932_17434450_19093550/nod/19093550.jpg

Toliko od mene za sada nadam se da vas nisam udavio.Mada imam slika i video materjala za 10 stranica...Palica

spiker-mrmosh
 AcaVasic dobrodosao mladi kolega i druze ! iveli 3
VOM TIGRA HAUS Pozdrav druze ! Ma guramo napred na svim poljima !
grtabg Sve to bi prevashodno trebalo da bude obaveza i duznost organizatora ispita da obavesti javnost i nas zainteresovane o toku ispita i ocenama pasa po disciplinama . Ko je polozio i zasto je polozio - a ko je pao i zasto je pao !
To se odnosi i na ispit u Kovinu , Temerinskog kluba i u V Plani - i na sve buduce ispite koji god da su !

* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

spiker-mrmosh
 Sto se tice parenja rekao bih samo jedno . Najvece ZLO koje je ikad pocelo da se upraznjava u kinologiji , a i kod drugih zivotinjskih vrsta je parenje u srodstvu !
Odlicno znam zasto ovo kazem - a moje misljenje potvrdjuju mnogobrojne naucne studije sirom sveta ! Tema je zaista presiroka da bi se ovde mogla pojasniti , ali ako zelite mozete na netu pronaci mnogobrojne naucne radove po tom pitanju . Tako su upropastene mnoge rase pasa i stvorene su im bolesti i stanja koje u opste nisu njima svojstvene ! Izmedju ostalih - to je i jedan od glavnih razloga zasto zivotinje dobijene parenjem u srodstvu i koje su vrhunske po rasnim osobinama , nikad ne mogu da daju ni blizu toga sto su one same - vec uglavnom skart i jedinke sa mnogobrojnim deformacijama !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *

Hunter forever
 Vom Tigra Haus jos jednom da kazem imate prelepe pse. Najvise mi se svidjaju Energo i Fortuna. Ne sumnjam u njihove radne sposobnosti. Pozdrav
marka Engleski poenter marka

Aca Velika Plana

grtabg kaže:
spiker-mrmosh- Kolega jos uvek nista, niko ni da zucne, ili ne znaju ili su u pitanju neki nepoznati psi o kojima i ne vredi komentarisati, ja zaista ne znam u cemu je problem.ChutConfused

G-dine Zubanovicu moram vama da se obratim, mozda vi znate nesto o poreklu ovih pasa, posto sam primetio da ste vi bas upuceni u poreklo pasa iz drugih drzava.
Da objasnim :
imam kuju deveta joj je godina, uvezena iz Nemacke 2006 i sa svim polozenim sto se poloziti moze, eksterijerno lepa i veoma radna.
pario sam je nekoliko puta, ali stenci nisu ono sto sam ocekivao, ni priblizno kao ona a ne da su bolji kao sto svi hocemo
posto bi me parenje van granica sigurno mnogo kostalo, razmisljao sam da je parim sa nekim od ovih aktuelnih muzjaka u Srbiji,
ali ......... sa kim?
Nijedan dosad nije dao 3 odlicna eksterijerno-radna potomka.

Bili ste prisutni na jednom ispitu i sigurno vas je zagolicalo poreklo bar onih koji su poloziliHmmm

Uvek dobar pogled.

Druze kao to je vec rekao jedan kolega Zenit je dobar priplodnjak a ne bi bilo lose kada bi se probala kombinacija sa AS JORKOM ili njegovim sinom ARESOM(sa kojim cu mozda da parim kuju),cuo sam da su dali dobre potomke obojica,pogotovo AS koji ima vrlo jaku krvnu liniju,u u radu su smrt za ostale tj veoma radni psi! ... Bye

Nikola Vukovic Plandiste NKD

spiker-mrmosh kaže:
Sto se tice parenja rekao bih samo jedno . Najvece ZLO koje je ikad pocelo da se upraznjava u kinologiji , a i kod drugih zivotinjskih vrsta je parenje u srodstvu !
Odlicno znam zasto ovo kazem - a moje misljenje potvrdjuju mnogobrojne naucne studije sirom sveta ! Tema je zaista presiroka da bi se ovde mogla pojasniti , ali ako zelite mozete na netu pronaci mnogobrojne naucne radove po tom pitanju . Tako su upropastene mnoge rase pasa i stvorene su im bolesti i stanja koje u opste nisu njima svojstvene ! Izmedju ostalih - to je i jedan od glavnih razloga zasto zivotinje dobijene parenjem u srodstvu i koje su vrhunske po rasnim osobinama , nikad ne mogu da daju ni blizu toga sto su one same - vec uglavnom skart i jedinke sa mnogobrojnim deformacijama !

Kolega cilj ukrvljavanja je ucvrscivanje vec fenotipski ispoljenih osobina, u sledecoj generaciji u homozigotnom stanju, verujem da je sada vec kod svih pasa 7 grupe, velika vecina pasa ima parenja u srodstvu u svom rodovniku... E sad problem je sto pritom se pojavljuju i neke recesivne osobine koje se ne ocekuju takodje u homozigotnom stanju, zato se parenje u srodstvu radi Iskljucivo predhodnim analiziranjem svih osobina sto veceg broja pasa u rodovniku, izuzetno bitno je ne uparivati pse istih mana, ne uparivati ekstreme medjusobno u srodstvu.... To je jedini nacin za napredak, sa naravno obaveznim osvezavanjem krvi u sledecoj generaciji... Po meni svaki pravi priplodnjak mora biti isproban u bliskom srodstvu, jer samo tako mozete videti i one osobine koje se iz te linije prenose, a da se mozda na njemu nisu ispoljile, a kod vas se mogu pojaviti... Tako da po meni ukrvljavanje je od presudnog znacaja za svaku rasu, samo nije to za svakoga a pogotovo ne za nekoga ko ne zna osnove genetike...
Pozdrav
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!

Cvele
 VOM TIGRA HAUS, hvala, takodje! Smile

spiker-mrmosh
 Nikola Vukovic Plandiste NKD - verujte mi da sam ja definitivno neko ko zna bar osnove , ako ne nesto vise o genetici - inace se ne bih ni upustao u diskusiju na ovu temu . Da je tako kao sto vi pricate , sve bolesti ljudi i zivotinja bi se lecile "prostim izmenama" u DNK lancu - ali nazalost nije ! Zbog takvog nacina odgoja 2 /3 nemackih ovcara ima probleme sa displazijom kukova i laktova . Pa zar mislite da su ta ukrstanja radili nestrucni ljudi ?! Ili su bar mislili da su strucni - pa se malo igrali Boga !
Sta se desilo sa prvom kloniranom zivotinjom ?! Rodjena je i zivela kao bogalj i umrla u najtezim mukama ! Govorim o ovci Doli ! Zar ona nije trebala da bude identicna kopija svog prehodnika i donora DNK ?! Zar nije trebala da pozivi isto ili barem slicno njemu (ili njoj) ! Zar nije trebala da bude zdrava i prava - pa Boze moj to je identican DNK lanac !
E pa vidite dragi moj kolega , ne ide to bas tako ! A vi verujte u sta god hocete . Najveca varka u svemu tome sto se najveci broj negativnih posledica parenja u krvnom srodstvu ne ispoljava u prvoj i drugoj generaciji - vec generacijama i generacijama nakon toga !
Ali svako ima izbor i neka radi po svojoj savesti i "znanju" - ja sam svoj izbor davno napravio , a znam i zasto ! Pozdrav !

Radonjic
 Sto se tice pojedinacnog izvestaja sa HZP-jesenjeg uzgojnog ispita u Kovinu mozete naci na blogu Srpskog DD kluba. Isto imeni klub-organizator ima svoja informativni sajt tako da nema potrebe to pisati po drugim forumima.

za one koji neznaju
http://srpskiddkl...results=34

grtabg - rekoste da je vasa kerusa uvezena iz Nemacke sa svim polozenim ispitima? Ako tako vrsite selekciju uzgoja na istom ovom blogu imate sve pse koji su u Srbiji polozili date ispite, zato pogledajte i izaberite ono sto vam odgovara. Takvim radom se smanjuje mogucnost razocarenja kasnije u stencima.

Parenje u srotstvu? Kompletan uzgoj Nemackog Ostrodlakog je zasnovan na parenju u srotstvu. Ucvrscivanju nekih osobina je po nekad moguce samo takvim nacinom parenja. Mozete i sami pogledati da sve vece odgaivacnice u Nemackoj veoma cesto vracaju svojnoj liniji. Veoma cesto se ponavljaju na trecem ili cetvrtom kolenu. Kaoi sto je Nikola napisao, ovakva parenja zahtevaju poznavanje obe jedinke da se sem zeljenih stvari nebi duplirale i negativne . Ja licno nemam nista protiv takvog vida parenja, ali samo ako onj koji to radi poznaje materiju. Licno posedujem stene koje je dobijeno liniskim parenjem ( ponavljanje trecim kolenom ) sa kojim sam zadovoljan i trenutnim radom i eksterijerom.

pozdrav uz Uvek dobar pogled
Igor Radonjic

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
Obaveštenje korisnicima lovišta
Dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,149,338 posete www.srbijalov.com