Dobar nož
|
Nex357 |
Objavljen 04.01.2013. 04:52
|

Veteran

Upisa: 521
Pristupio: 13.10.2010. 22:15
|
Pozzz braticu 
Sve si u pravu sto se tice mikarte , sto se tice tezine tu problema nema 6 mm u ledjima sa ful tangom , nemam vagu al je tu negde s srednju sataru , ali u pitanju je prototip koji ce da zavrsi naravski u muzeju pa sam teo malo kolekcionarski tach , dizajn je ono najteze u celoj prici mnogo je tesko kod noza i kod tocka napraviti nesto novo i orginalno a da to ne ode u fantaziju i postane potpuno neupotrebljivo (imam i tih znas seriju poklona od moje zlatno zenice) a i na nemackom forumu za nozeve se uglavnom svi slazu da je dizajn potpuno orginalan , sto mi je izuzetno drago posto je ovo moj prvi dizajnerski prvenac , ako izuzmemo nekoliko preuredejenih i doradjenih od mene licno ..
vec kod sledecih modela je vise funkcionalnost nego orginalnost al ko sto reko tesko uvek nesto novo , mada se naravski trudim 
veliki pozdrav
P.S. Trebaces mi za poneki savet , posto ucestvujem sa tri moja dizajna na jednom nemackom konkursu za preklopni takticki noz , al ne znam smem li skice da postavljam na internet , moram da se raspitam , ako nije problem , pa da ih pogledamo zajedno B)
I tako ...
|
|
|
|
Nex357 |
Objavljen 04.01.2013. 04:55
|

Veteran

|
-ANUBIS- kaže:
Evo i od mene jedan novi noz dobijen na poklon neznam o kom se proizvodjacu radi kupljen u austriji koja vrsta celika je ni to neznam jedino da je dosta lep i lepo lezi u ruci
mlogo leeeeep  
I tako ...
|
|
|
|
Nex357 |
Objavljen 04.01.2013. 04:57
|

Veteran

|
Max011 kaže:
Kovanica kaljena u ulju na starinski način. Čelik ugljenična feder platna sa nemačkog vagona stara 70ak godina . Na njega ide ,,senf patina,, i ručno šivena futrola.
i ovaj mlogo leeeep   jos rucni rad
I tako ...
|
|
|
|
Nex357 |
Objavljen 04.01.2013. 05:32
|

Veteran

|
E pa evo da predstavim moj drugi dizajnerski rad ...
Serija je Nex 1 a ime Last Blood , omaz cuvenom rambo nozu koji bi uz svo duzno postovanje po mojoj viziji trebao da izgleda ovako ,,,
Mere mozete da vidite kod skice , ali je zamisljen kao veliki kamperski ili outdoor noz , oblik seciva najvise podseca na stare evropske i germanske ostrice ciji se uticaj takodje vidi kod nekoliko evropskih proivodjaca od Pume ,preko Foxa itd ali su predvidjena dva nacina brusenja ostrice nabred je konveks, a pri drski je takozvani negativni konveks koji bi trebao da bude idealan za deljanje isto kao i konveks za cepanje B).. balans mu je pomeren prema napred zahvaljujuci trbusatom delu prednjeg dela seciva , a dovoljno dugacka drska u ful tangu sa wenge koricama i sa knaufom pozadi, dozvoljava produzeni hvat priliko udarca zamahom ...
orginalna futrola je zavrsila na dnu kutije za preradu uz nadu da tamo i ostane , posto mi se nikako nije svidela a i nisam video mogucnost poboljsanja , ali ono sto je dobro kod kolekcionara da posto ima puno seciva nuzno ima i puno futrola a jedna je spasovala kao budali samar u pitanju je Fox tracking knive 440C sa crnom mikartom ,fantasticna futrola ,koja dozvoljava izvlacenje noza na stranu plus ima onaj magnetni metalni deo koji potpomaze zadrzavanju noza , jos jednom fantasticna futrola ali i prelepa 
inace i ovde ima par kozmetickih gresaka pa je izvodjac radova stavio mesingani balcak umesto nerdjajuceg celika( iako je mesing bio predvidjen samo za treci dizajn moja vizija bovi noza ) al aj , ali sta mu je trebalo onda da stavlja nerdjuce zakivce , komada dva , pa onda opet mesinganu biksnu i dan danas mi nije jasno , a i balcak je bio izrezana plocica bez predvidjenih krivina,pa sam i njega doradio i zavrsio poliranje seciva ...
Kako god evo i slika gotovog noza u novoj futroli B)
[img] [/img]
u futroli ...
[img] [/img]
Evo i slike balcaka i seciva pre moje obrade ...
[img] [/img]
i posle moje dorade ;)
[img] [/img]
i na kraju pored noza koji mu je darovao futrolu 
[img] [/img]
veliki pozdrav i srecna nova godina svima
I tako ...
|
|
|
|
nemeza |
Objavljen 04.01.2013. 19:28
|

Veteran

Upisa: 830
Pristupio: 11.12.2010. 02:10
|
Nex357, mogu da ti kažem samo BRAVO i ovaj mi se više sviđa od prvog (stvar ukusa), očekujem sa nestrpljenjem i treći da vidim jer crteži i gotov proizvod su velika razlika. Nadam se da letos kad dođeš da ćeš ih poneti da ih vidimo uživo. 
P.S. Ovaj sirotan što ti ostao bez odela ako nemaš gde da ga staviš ponesi i njega naći ću mu ja odelo.  |
|
|
|
Nex357 |
Objavljen 04.01.2013. 23:34
|

Veteran

|
Sta bi ?? zasto su izbrisani moji zadnji postovi ??? u redu onda, ovim postom zavrsavam moje ucesce na ovom forumu , i ujedno zamoljavam administratora da izbrise i ostale moje postove ...
Sve najbolje u daljem radu, a prijateljima sa ovog foruma sam i dalje dostupan na FB-u ...
veliki pozdrav
Kolega to je tvoj izbor! Zamoljeni ste da lične rasprave rešavate preko PP.
Srbijalov Admin Tim
I tako ...
|
|
|
|
Zlatar |
Objavljen 05.01.2013. 00:02
|

Član

Upisa: 156
Pristupio: 06.07.2011. 03:26
|
postove ne treba brisati osim ako nisu uvredljivi a nisu bili.
Čovek je pravio nož,vlasniku se nisu svideli neki detalji,pa šta?
Najbolje da hvalimo jedni druge,nekea zezanja koja razumeju dvoje ili troje ljudi i sl..Čemu vodi to-praznim temama.
Evo postaviću ja jedno konkretno pitanje pitanje ponovo na temi Gadjanje karabinom. |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 08.01.2013. 21:00
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Na drugim temama ima mnogo više rasprava i "sukoba mišljenja" pa nije bilo brisanja!
Ovde se radilo o tome da je dogovoreno jedno a da dogovor nije u celosti ispoštovan što je kolega Nex357 javno izneo zbog svog nezadovoljstva a verovatno da bi i drugi sa ovog foruma mogli da naprave bolji dogovor ako bi se odlučili za nož ...
Pisano je o zamerkama koje su na mestu dok "druga strana" nije počela da iznosi ... (ako je ispod cene rađeno, to je zato jer je ta cena dogovorena, zar ne?!?!)
Dok je poštovan dogovor Nex je to javno ovde hvalio i to nikome nije smetalo a kada je izneo svoje nezadovoljstvo ...
Sećamo se i nekog "kundačara" koji je "poštovao dogovor" pa je sa istim dolazilo do "sukoba mišljenja" ...
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 08.01.2013. 21:57
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Mislim da kolega Nex nije nikog uvredio, a niti zaslužio da bude na ovaj način prozvan!! Nije trebalo da se brišu postovi čoveku, jer je čovek jako puno znanja nesebično podelio sa svima nama na ovom forumu!! Razmene mišljenja i razotkrivanje nekih stvari su sastavni dio javne rasprave, a to su i forumi na neki način..znači nije bilo vređanja i ružnih reči, pa prema tome mislim da se velika nepravda učinila prema kolegi Nex-u!!!..a to nije dobro!
Taj njegov upis o zapažanjima nije ni brisan!
Srbijalov Admin Tim
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 08.01.2013. 23:36
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
zoranp kaže:
Mislim da kolega Nex nije nikog uvredio, a niti zaslužio da bude na ovaj način prozvan!! Nije trebalo da se brišu postovi čoveku, jer je čovek jako puno znanja nesebično podelio sa svima nama na ovom forumu!! Razmene mišljenja i razotkrivanje nekih stvari su sastavni dio javne rasprave, a to su i forumi na neki način..znači nije bilo vređanja i ružnih reči, pa prema tome mislim da se velika nepravda učinila prema kolegi Nex-u!!!..a to nije dobro!
Potpuno se slažem i drago mi je da nisam jedini koji je ovakvog ili sličnog mišljenja!!
Član koji nikada nije imao neke zle namere je neopravdano "prozvan" što je izazvalo njegovo napuštanje ...
Iz negodovanja više neću zalaziti na ovu temu iako mi je jedna od "omiljenih" !!
voZdra
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
270 |
Objavljen 08.01.2013. 23:50
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
canis aureus kaže:
zoranp kaže:
Potpuno se slažem i drago mi je da nisam jedini koji je ovakvog ili sličnog mišljenja!!
Član koji nikada nije imao neke zle namere je neopravdano "prozvan" što je izazvalo njegovo napuštanje ...
Iz negodovanja više neću zalaziti na ovu temu iako mi je jedna od "omiljenih" !! 
voZdra

Meni ova tema nije omiljena ali uspeo sam da pročitam postove pre brisanja! Lično znajući kako naši majstori rade (većina, ne svi) u bilo kom zanatu pa i vezanom za oružije i drugu opremu realno je da na svaki post hvale dođe bar devet kritika a ovde samo hvalospevi ko da smo u centru Ferlaha ili Brescie!
Zbog takvog odnosa i dalje rade neki neuki i priučeni umesto da se dobar glas daleko čuje a loš još dalje zahvaljujući ovakvom odnosu za loše glasove smo gluvi, sve je dobro dok se nama lično ne desi a i kada se desi moramo da ćutimo kao da smo mi zbog toga krivi, kome šteta tome i sramota!!! |
|
|
|
Max011 |
Objavljen 16.01.2013. 14:46
|

Stari član

Upisa: 487
Pristupio: 10.06.2009. 12:00
|
Jna komplet za zbrinjavanje opekotina iz 1970 ima i ovaj preklopni nožić . Skoro da smo školski drugari 
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!
|
|
|
|
acakeba |
Objavljen 26.02.2013. 14:47
|

Mlađi član

Upisa: 11
Pristupio: 26.09.2012. 16:04
|
Jos par komada...
Aleksandar Petrovic
|
|
|
|
acakeba |
Objavljen 26.02.2013. 14:49
|

Mlađi član

|
Aleksandar Petrovic
|
|
|
|
acakeba |
Objavljen 26.02.2013. 14:52
|

Mlađi član

|
Aleksandar Petrovic
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 26.02.2013. 18:03
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
E ovde baš fali kolega Nex 357. Bez njega ova tema više neće biti ista. Šteta što se ovako završilo.
|
|
|
|
hercegovac |
Objavljen 26.02.2013. 21:10
|

Stari član

Upisa: 394
Pristupio: 16.05.2011. 20:37
|
Podunavac kaže:
E ovde baš fali kolega Nex 357. Bez njega ova tema više neće biti ista. Šteta što se ovako završilo. 
Tačno, tema je skoro mrtva. NEX 357 VRATI SE! |
|
|
|
Zlatar |
Objavljen 02.03.2013. 17:32
|

Član

|
acakeba kaže:
Jos par komada... 
Sjajni noževi majstor Bece,tzv Becina kujica
Inače znam celu priču i uopšte nije bilo potrebe za ovim a pogotovo za brisanjem upisa.
Majstor Beca pravi noževe(svaki dan) i nema potrebe da se raspravlja na internetu niti ima vremena.
Ko je sarađivao sa njim zna kakva je ljudina! |
|
|
|
Zlatar |
Objavljen 02.03.2013. 18:51
|

Član

|
Ja sam jedan čekao pola godine,pa šta,rekao sam majstoru bez žurbe,dali je vredelo?
Doduše imam noževa pa nije problem

|
|
|
|
hercegovac |
Objavljen 08.03.2013. 18:28
|

Stari član

Upisa: 394
Pristupio: 16.05.2011. 20:37
|
Da malo pokrenem temu. Tanto Kobun, čelik aus 8.
|
|
|