Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
Hunter forever
 Tigra PRELEPI psi bas prelepi...svaka cast i sve najbolje u odgoju DD-a.
marka Engleski poenter marka

nele

VOM TIGRA HAUS kaže:
Energo je vec u "komsiluku" nastavio dinastiju i sa kujom Bubasaur Fantastic of Miki dao stenca Deni-ja koji izgleda kao njegova fotokopija a koliko cujem od njegovog vlasnika vrlo rano je poceo i da radi kao i njegov otac..

Deni je nasledio ne samo izgled vec i radne osobine od svog oca...
Ima izuzetnu volju za rad u polju,na vodi,aport sa suvog,aport iz vode Pas
Ovo mu je prva lovna sezona i ja sam prezadovoljan Kiss
s2.mojalbum.com/17376932_17434450_19210621/nod/19210621.jpg
s2.mojalbum.com/17376932_17434450_18894225/nod/18894225.jpg
s2.mojalbum.com/17376932_17434450_18899053/nod/18899053.jpg
Pozdrav svima Bye
vom tigra haus B)

AcaVasic

spiker-mrmosh kaže:
i1225.photobucket.com/albums/ee388/Aca3ds/P1130457.jpg
Aco druze - sve je povukao na svoju stariju sestru po ocu !
Pojma nemam sta im je pa tako rano pocinju da se koce na to perce od fazana ! Chut
i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/DSC00929.jpg
mislim da cu morati da krijem to perce ali poceo je i na kozu od zeca tako da reaguje , ne znam dal je do roditelja ili do sestre ali opasan mali Pas 2

darkon
 VOM TIGRA HAUS, prva liga. I lepi i radni. B)

nele, ti što rano počinju sa radom, ti su pravi. B)

Evo koja slika od mene.
Ne slikam ih nešto u poslednje vreme, a lovimo i treniramo redovno.

Oštrodlaki Oskar, a pored njega NKD Aga. Iz ove marke je iskočio i zec, a poleteo i fazan.
Oskar ima već osam godina, a radi kao da mu je tri.
Oskar je pas moga oca, moja je bila dresura i moram biti neskroman i reći da je zaista pas kakav se poželeti može.
Veliki lovac, ne tako eksterijeran, ali što se radnog dela tiče, ovo se ne sreće svaki dan.

img72.imageshack.us/img72/6030/aoab13.jpg

Neka slika od Boja. Njega sam dosta puta prikazivao...

img833.imageshack.us/img833/24/aoab.jpg

img189.imageshack.us/img189/5471/agrbola4.jpg

Naravno, ulov iz nedelje u nedelju ne izostaje.

http://imageshack...11447.jpg/

http://imageshack.../fazl.jpg/

http://imageshack...delja.jpg/

A rade odlično i u kooperaciji sa kratkodlakim.

Ma milina jedna.

Pozdrav.

nele
 darkon - Svaka cast kolegaBravo 2 dobri kerovi ,dobar strelac B)

VOM TIGRA HAUS
 spiker-mrmosh--Ma ne ljutim se mogao sam i ja da stavim sliku ali taj dan sam obukao malu majcu Shock pa reko nije mi slika ok.Nadam se da si bio zadovoljan vidjenim avgusta kada si bio u poseti sa Peky-jem..

Nikola Vukovic --Jel imas neku svezu sliku Alex-a,koliko se secam bio je jako perspektivno stene..

Hunter forever-Hvala puno na iskrenim cestitkama iveli

nele--Drago mi je zato sto je Deni kod tebe i sto znas da cenis njegove kvalitete..Nestrpljivo ocekujem svaku njegovu novu sliku.Zelim ti puno uspeha i da nadmasi oca u svakom pogledu..

darkon--Oskar ne izgleda uopste lose na ovim slikama neznam zasto mu zameras eksterijer..Nadam se da je ostavio i dobro potomstvo jer vec zalazi u pozne godine..Takvog lovca treba sto vise iskoristiti u priplodu..
Cestitke na svemu ali posebno za odstrel ovog plavog fazana jer to se ne vidja cesto...

spiker-mrmosh
 VOM TIGRA HAUS Ma cuti bre - mislis da neko vidi mene i tebe pored ovog dase u sredini ! No no no Sa posetom i gostoprimstvom sam ne zadovoljan nego prezadovoljan - ali i razocaran , zato sto mi nije uzvracena , tako da pod hitno u kalendaru za iduce ferije poseta Spikeru upises velikim slovima ! Naravno uz pratnju odgajivaca onih crvenih pozera ! ;)
Sto me je najvise odusevilo kod vas dvojice izuzimajuci kerove je iskrenost, neposrednost i dobronamernost ! Jer sam ubedjen da los covek i lazov - nikad ne moze biti dobar odgajivac , pa se sa takvima i ne druzim ! Ko sto je uvek govorio nas pokojni Patrijarh Pavle - "Na prvom mestu moramo biti ljudi- pa onda sve ostalo."Nadam se da ce ovo relativno sveze poznanstvo prerasti u trajno prijateljstvo ! B)
Nikola Vukovic Ma mora bre da ima glavu i gradju jelena da aportira ! B)
nele-darkon Odobravam
Hunter forever Nemoj tu samo da lajkujes - nego kupuj stenca i pridruzuj se ! Pas
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

Nikola Vukovic Plandiste NKD
 Spiker mrmosh svaka ti je ko Njegoseva Grin
Vom tigra haus, nemam slike sveze... Alex je izrastao u jednog stilski odlicnog psa, sa jakim nosem, velikom voljom, markira na veoma lepim daljinama, i odlicno je gradjen, jedina ''mana'' je to sto se razboleo od parvoviroze kao stene, i to je dugo trebalo da se oporavi, ali je zbog toga i ostao na donjoj granici visine, ali sve ostalo je na veoma visokom nivou, kompletan pas, ostar po potrebi, stabilan, radi vodu i aport odlicno, znaci radno fantastican, ali mu je izlozbena vrednost slaba zbog te visine od nekih 61 62... Parvoviroza mu je ubila i brata i sestru, koji su oboje bili daleko jaci i perspektivniji od njega...
i297.photobucket.com/albums/mm234/nikola911x/18092010018.jpg
Astra njegova sestra iz legla takodje uginula
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!

DESPERADOS
 Novoosnovani DD klub ,, MORAVAC ``

i19.photobucket.com/albums/b170/-PEKY-/Moravac_Logo_Mala.jpg

Bravo 2

----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

WILD SENSE
 Sve najbolje MORAVCI!!!! B)
Svestranost

mirkogl

Nikola Vukovic Plandiste NKD kaže:
Spiker mrmosh svaka ti je ko Njegoseva Grin
Vom tigra haus, nemam slike sveze... Alex je izrastao u jednog stilski odlicnog psa, sa jakim nosem, velikom voljom, markira na veoma lepim daljinama, i odlicno je gradjen, jedina ''mana'' je to sto se razboleo od parvoviroze kao stene, i to je dugo trebalo da se oporavi, ali je zbog toga i ostao na donjoj granici visine, ali sve ostalo je na veoma visokom nivou, kompletan pas, ostar po potrebi, stabilan, radi vodu i aport odlicno, znaci radno fantastican, ali mu je izlozbena vrednost slaba zbog te visine od nekih 61 62... Parvoviroza mu je ubila i brata i sestru, koji su oboje bili daleko jaci i perspektivniji od njega...
i297.photobucket.com/albums/mm234/nikola911x/18092010018.jpg
Astra njegova sestra iz legla takodje uginula

A od kojih pasa su ti štenci?

Mirko kuja je Luna od Avrama x Rover od Urtemanna, a muzjaku se ne secam tacno rodovnika... Davno je bilo kad je pario Dejan kuju, a s obzirom da nisam bas u NODu puno brzo i zaboravim, ostalo mi je nesto samo da je imao Epresuti Brava u papirima, ne znam... Blizu ti je najbolje da odes do Dekija i pitas ga sam, pokazace ti rodovnik...

darkon
 VOM TIGRA HAUS, ma daleko je od lošeg, ali ima sitnijih eksterijernih nedostataka, kao što je slabija brada i donji zglob leve noge mu je malo zakrivljen, ali je to greška koju je napravio njegov prvi vlasnik i koij mu nije davao sve potrebne stvarčice, koje se daju štencima, a on je prebrzo izrastao...
Dosta je krupan, visine 66cm.

Inače, imao je samo jedno parenje od koga sam za sebe ostavio Boja, a ostali su otišli kod novih vlasnika. Kuja mi je bila braon boje, ali je nastradala kad su štenci imali mesec i po, pa sam iz tog legla ostavio Boja, jer me je najviše podećao na nju.
Velika većina štenaca je bila crne boje, ekstra dlake, svi krupni, bradati, a među njima je bilo odličnih radnika.
Boj je bio među sitnijima u leglu, ali se nisam pokajao što sam ga ostavio za sebe.

U planu mi je da pustim Oskara da pari neku dobru lovnu kuju, ako bude bilo zainteresovanih, čisto da izvučem 1-2 štenaca za sebe, jer je već u dobrim godinama, bez obzira što se odlično drži.

Juče, pred mrak, ugrabih malo vremena i prošetah Boja nakratko. Imao je par lepih marki iz kojih su se podigla 2 zeca, 2 fazanke i 1 fazan.

Evo snimka marke na jednog od tih zečeva.

http://www.youtub...JLa9AUUvDY

A evo i jedne marke na fazanku.

img844.imageshack.us/img844/7881/image00002zs.jpg

Novoosnovanom klubu "MORAVAC", želim sve najbolje u daljem radu. B)

spiker-mrmosh
 Nikola Vukovic Plandiste NKD Vidim da si bar sto se tice tog legla imao dosta problema sa virusnim infekcijama stenaca . Sad dal je Parvo ili nesto drugo to je tema za razmatranje !? Da li je tu zakazao odgajivac (da li su stenci bili vakcinisani), veterinar ili neadekvatno cuvane vakcine ? I dobro je sto pored svega ostalog ta infekcija nije ostavila posledice na nos , vid ili sluh steneta sto je veoma cest slucaj - tako da lovacki pas pored i najbolje genetike jednostavno ostaje neupotrebljiv u lovu .
Bez obzira na sve to - potrudicu se da cim budem imao vremena na ovoj temi iznesem plan vakcinacije , dehlmintizacije i smernice odgoja stenadi na ovoj temi . Nadam se da ce to mnogima biti od koristi - posebno mladim odgajivacima koji tek ulaze u vode kinologije .
Pozdrav !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *

Emil-1
 http://img85.imag...011098.jpg
Ana sa aportom u jednom komercijalnom lovu.

Emil-1
 http://img440.ima...011101.jpg
Evo i jednog petla.

Spiker mrmosh, nisam ja odgajivac tog legla, a i rekla su 2 veterinara su odmah rekli da je parvo tako da je drug to uzeo zdravo za gotovo... Vakcinisani su bili na moje oci.....
moguce da je od drugih pasa se prenelo jer je u to vreme imao terijera, 2 braka, i nod kuju i 7 stenaca noda... A boksovi su bili cisti, i kucica takodje lepo odrzavana...

spiker-mrmosh
 Nikola Vukovic Plandiste NKD I posle koliko vremena od vakcinacije su se razboleli ?

20tak dana od revakcine...

spiker-mrmosh
 Onda je jedini razlog svega toga nekvalitetna ili neadekvatno cuvana vakcina !
Posle svake vakcine - potpuni imunitet se stvara za najkasnije 14 dana od vakcinacije , a u praksi je to nekih 7-10 dana .
A posebno posle revakcine koja sluzi za to da nadogradi, pojaca i produzi imuni odgovor organizma do godinu dana - vec postojecih , stvaranjem jos vece kolicine novih antitela . Poenta je da je kod prve vakcine organizam suvise mali da bi stvorio imuni odgovor na duze staze . zato se daje revakcina . Ali iz iskustva znam da bi cak i ta prva vakcina (bez revakcinacije) trebala da drzi stene zasticeno do nekih minimum 3.5 -4 meseca pa i duze .
Dogadja se u praksi da se vakcinise vec inficirano stene kod koga jos uvek nisu nastupili simptomi bolesti . I tada se na prakticno dogadja da se infekcija davanjem vakcine samo jos vise pojacava ( umesto da zastiti stene) - i posledice su uglavnom pogubne . Ali kod takvih stvari se simtomi javljaju mnogo pre i mnogo jace - nego sto bi se javili da stene npr nije vakcinisano . Obicno drugi treci dan posle vakcinacije .
U predelima (distrihtima) gde se bolest veoma cesto i kod velikog broja pasa javlja - primenjuje se metoda vakcinacije kuja od 40-42 dana skotnosti - kako bi majka jos u utrobi a kasnije i putem mleka prenela gotova antitela na stence i tako ih zastitila u prvim nedeljama zivota . S tim sto u tom slucaju vakcinaciju stenadi ne bi trebalo raditi suvise rano , da ne bi doslo do "sukoba" postojecih antitela od majke i novostvorenih od vakcine .
U principu glavni problem koji nastaje sa vakcinama je njihov neadekvatni transport i cuvanje . Svaka temperatura iznad 8 stepeni , izlaganje suncevoj svetlosti , smrzavanje i sl uticu na to da vakcina izgubi ili znatno smanji svoj efekat . Vakcine se cuvaju na temperaturi od 2-8 stepeni , u friziderima ili rashladnim komorama bez izlaganja suncevoj svetlosti i sa naznacenim rokom trajanja !
Eto toliko za veceras - nadam se da ce ovo nekome pomoci u buducnosti , kako bi imali sto vise zdravih legala bez zaraza i problema .
Pozdrav !

Ovakvi i slični upisi su dobrodošli i na temi 'Napredna kinologija', jer se odnose na sve rase pasa.
Srbijalov Admin Tim

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
Obaveštenje korisnicima lovišta
Dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,147,206 posete www.srbijalov.com