Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
AcaVasic

spiker-mrmosh kaže:
Nikola Vukovic Plandiste NKD Vidim da si bar sto se tice tog legla imao dosta problema sa virusnim infekcijama stenaca . Sad dal je Parvo ili nesto drugo to je tema za razmatranje !? Da li je tu zakazao odgajivac (da li su stenci bili vakcinisani), veterinar ili neadekvatno cuvane vakcine ? I dobro je sto pored svega ostalog ta infekcija nije ostavila posledice na nos , vid ili sluh steneta sto je veoma cest slucaj - tako da lovacki pas pored i najbolje genetike jednostavno ostaje neupotrebljiv u lovu .
Bez obzira na sve to - potrudicu se da cim budem imao vremena na ovoj temi iznesem plan vakcinacije , dehlmintizacije i smernice odgoja stenadi na ovoj temi . Nadam se da ce to mnogima biti od koristi - posebno mladim odgajivacima koji tek ulaze u vode kinologije .
Pozdrav !
Spiker svaka cast mislim da si pravi covek koji bi znao nesto vise da kaze o uzgoju stenadi a i struka ti dozvoljava da se upustas u takve price, svaka cast bice to svima nama od koristi .

DESPERADOS
 Juce je novoosnovana podruznica DD kluba Moravac napravila mali trening i mini smotru pasa .
Grupa mala ali odabrana.

i19.photobucket.com/albums/b170/-PEKY-/Trening_01.jpg

*
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Boban
 Pa druze neka je sa srecom novi pocetan kluba,sve najboljeBravo 2
Pa gde ti je kapa hoces da se prehladisGrinBye

Nikola Vukovic Plandiste NKD
 Spiker mrmosh, znam ja to sve, ali eto desi se... od celog legla je samo on i jos jedna kujica ostali zivi, koliko ja znam... a cak je i to sto si pomenuo i kuja vakcinisana...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!

DESPERADOS
 Da se nismo samo slikali nego i radili svedoce sledece slike .
Svim ljubiteljima i vlasnicima DD u Rasinskom okrugu zelimo dobrodoslicu i neka se jave
ako hoce da nam se pridruze . E-Mail :

i19.photobucket.com/albums/b170/-PEKY-/Gatar_06_600x400.jpg

i19.photobucket.com/albums/b170/-PEKY-/Gatar_05_600x400.jpg

i19.photobucket.com/albums/b170/-PEKY-/Gatar_03_600x400.jpg

*
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

KREC
 Radonjicu,Cajo,Peky i ostali = cestitam na osnivanju DD kluba Moravac i zelim vam puno uspeha i lepih lovova i druzenja.

Zubane = e neka si mu reko' ,a svima je jasno da je to obicno slaganje pricica Smile dobar ti pogled,Mirko

nele
 Deni
s2.mojalbum.com/17376932_17434450_19227329/nod/19227329.jpg
s2.mojalbum.com/17376932_17434450_19227330/nod/19227330.jpg
PasVeselo
A evo i rezultata...
http://s2.mojalbum.com/17376932_17434...227332.jpg
vom tigra haus tek mu je prva sezona lova ali vec iduce mozda i stanemo Energu na crtu Hmmm Grin
Pozdrav svimaPozdrav

Zuban

KREC kaže:
Radonjicu,Cajo,Peky i ostali = cestitam na osnivanju DD kluba Moravac i zelim vam puno uspeha i lepih lovova i druzenja.

Zubane = e neka si mu reko' ,a svima je jasno da je to obicno slaganje pricica Smile dobar ti pogled,Mirko

E Hvaaaala Gospodu, da si ziv! Ja sam vec razmisljao da posaljem nekog iz NS,da vidi dali jos zivis?!Smeko Pa odavno te nema nigde. Racunao sam sa tobom u Kovinu, ali ono jok !
...e sad mi Srce na mestu. Lovis li sa "Malim" DD-ima?!
Pzzz.
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

VOM TIGRA HAUS
 Nele-San svakog oca je da mu sin bude bolji u svemu.Po ulovu na slici vidim i da ima zivih donetih kuci pa se nadam da ce Deni vrlo brzo stati uz rame ocu ,,
Samo nastavite ovako veruj mi imam razloga da se radujem koliko i ti Jelen

Cvele
 Evo mog Maxa posle pronalazenja zeca koji je odneo pogodak i posle 100-tinak metara crk'o u jednom vinogradu, Max ga je pronasao i aportirao Smile
Cvele priložio:
1_88.jpg

srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Radonjic
 Peky kao i uvek slike su fantasticne.

Doslo je do greske prilikom pisanja jer se ovde radi o Grupi-produznici pri Srpskom DD klubu tako da nebi doslo do zabune " Moravac " je grupa pri klubu.
http://srpskiddkl...gspot.com/

Nemacki ostrodlaki lovni pas nema neku veliku tradiciju na terenima centralne Srbije tako reci ovo su neki pionirski koraci kolonizacije ove rase na nasem terenu. Kod nas pretezno preovladavaju NK, Bretoni i Poenteri ali nadam se sa sirenjem kvalitetnih jedinki da NOD ima itekakve sanse da se nadje u posedu lovaca naseg kraja. Podrucija centralne Srbije su prosto stvorena za ovu rasu i sto se tice divljaci i terena. Posedujemo od prepelice do divlje svinje od polja, vode, sume, vrzina do velikih planina tako da na ovakvom prostoru NOD je prosto moranje jer sa njim mozete loviti sve vrste divljaci na svim terenima.

Mnogi lovci nisu upoznati sa kvalitetom i mogucnostima ove rase zato smo i stvorili ovu grupu da bi omogucili nasim lovcima da saznaju nesto vise o ovoj rasi. Do pre nekih desetak godina su NOD-a poredili sa NK i poenterom misleci da je njegovo jedino ucesce u lovu stajanje-markiranje divljaci i tako mu dali ne bas kompetentno ime PTICAR. Velikim zalaganjem pojedinaca ovakva misljenja su pocela polako da se menjaju gde su lovci u prakticnom lovu poceli da shvataju njegovu svestranu upotrebu u lovu.

Evo jednog primera:
Pre cetiri godine skupilo se nekoliko lovaca i odgaivaca gonica-brakova ispred jednog gatara koji se nalazi u blizini moje kuce. Videvsi o cemu se tu radi ne budem lenj nego spakujem mog NOD-a u kola pa ajd za grupom. Kada sam stigao vec se cuo lavez pasa po gataru. Slusam vodice kako hvale svoje azdaje ( kao i svugde u Srbiji ) i gledam. Poznavaju ci vlasnika gatara priupitah ga da li bi mogao i ja da pustim svog psa. Na moje pitanje odgovori mi on isto tako pitanjem sta imas gonica, braka ili terijera. Kada sam mu rekao NOD-a po njegovom izgledu lica pomislio je da ga zavitlavam, ali kada sam otvorio auto i pokazao mog NOD-a on je samo zbunjeno odgovorio " moze zasto da ne ". Da ne duzim dalje svi oni koji su tu bili prisutni su za par minuta promenuli svoje misljenje o ovoj rasi.

Nadam se da ce rukovodstvo sa svojim clanovima grupe " Moravac " uz podrsku Srpskog DD kluba opravdati nase poverenje i postici ono zasta se ova rasa bori nekih 100 godina koliko i postoji

pozdrav uz Uvek dobar pogled
Igor Radonjic

Boban
 Pa Nele lepe slicice malo su udaljene ali dobro je vidi se markiranje,svaka cast i samo napred sa DenijemPas

KREC
 Nele = pas ti je prelep i jako lici na Energa koji je sigurno jedan od lepsih pasa kod nas,a ako si zadovoljan vec u prvoj sezoni kasnije ces uzivati u svakom lovu.Samo napred
Cvele=to je pas koji ne ostavlja loviste puno ranjenih zeceva i fazana vec svakog pronadje i donese vlasniku.Sa srecom i da radi jos bolje i bolje.
Radonjicu=drago mi je da svojim primerom mnogima otvaras vidike i rasu prikazujes u najlepsem svetlu jednako kao sto Baki i mala Donavekova pokazuju ono najbolje sto DD ima u sebi.
ps ne bih da malerisem,ali ako ih uparis ? ja bih da stanem u red na vreme=da ne bude da ti nisam rekao ?Smile
Slicna situacija ali iz lova je bila kod mog druga Nenada Kundacine koji ima mozda i najradnije primerke DD-a u Srbiji,kad je majku mojih stenadi odveo na patke sa jos tri lovca i vratio se sa veprom od 100 kg ??? ili kad je sa njenim bratom posle svih pasa tj setera i nkd-a isterao i odstrelio Shakala = e to se zove DD,a zamislite nema ni jednu titulu u lepoti ??!!!

dobar vam pogled i mirna ruka,Mirko

Radonjic
 Da ne dodje do pometnje posto Peky nije postavio imena ispod slika.
Na prve dve slike su Baldur i Pekijeva zenka stara 6 meseci Wiki.

Zadnja slika je Una (Uschi IV vom Donaueck)

pozdrav uz Uvek dobar pogled

Krec -- o svemu se da dogovoriti.
Igor Radonjic

Cvele
 Hvala KREC, ja sam i sada prezadovoljan njime Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Radonjic
 obrisan dupli post
Igor Radonjic

nele
 KREC Hvala , prezadovoljan sam kako sada radi Pasa naravno trudicemo se da budemo jos bolji ... pozdrav B)

KREC
 Igore = bilo bi jako zanimljivo videti sta bi ispalo iz kombinacije dveju po meni najjacih Nemackih linija,Kuhls i Donaueck.
Dobar vam pogled,Mirko

Nikola Vukovic Plandiste NKD
 Radonjic ne bi bas tako olako iskljucivao NKD kao ne svestranog psa i poredio ga sa poenterom... Meni je kuja radila sve od prepelice do svinje i to vrlo uspesno i mislim da takvih linija ima dosta samo sto ih kod nas ne cene dovoljno, zbog ekspanzije takmicara jer su isplativiji i trziste ih trazi tj Italijani, ali za prosecnog srpskog lovca svestran pas je zakon... Inace Poentera za otvoreno polje, pa cunjavca za gustise, labradora da aportira, pa nekog gonica za svinje, sve to treba naci vremena hraniti i izvoditi... A sve se to manje vise moze naci u nekim Nemackim rasama popud NODa, NKDa, Misterlendera.... Koje u svim ovim disciplinama mogu biti stvarno vrhunski...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!

nikola brkic
 Dobar nemac nema sta.
Nikola BrkicSmile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,637,397 posete www.srbijalov.com