Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
DakiNS

Indjijanac kaže:

DakiNS kaže:
Jedno pitanje za naše majstore. Kada se radi drška za nož od roga čime se boji da bi se istakla udubljenja na rogu radi uočljivijeg reljefa.

kažu da kada se namaže svežom kravljom balegom daje strašan kontrast,samo balega nesme biti starija od 15 minuta jer se ohladi.drži se tako 2 sata i vrlo važna stvar mora se nanositi golom rukom.

Odličan savet doći ću kod tebe da mi pokažeš kako se radiGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DakiNS

kelt kaže:
cika Daki, a hocete li mozda da koljete po kucama.Smeko

Jeste i alat nosim sa sobomYes

Cvele
 Ja se malo po'novio nozicem na Niskom sajmu Smile
Cvele priložio:
1_135.jpg

srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Cvele
 I futrola i nozic Smile
Cvele priložio:
2_79.jpg

arsa
 Koliko para noz a koliko futrola?
lovac Joca i Luka srbijalov

Cvele
 1000 noz, a futrola 650...

Zlatar
 Ajd da malo živne tema,jedan skoro gotov
čelik D2,ukupna dužina 230mm,sečivo125mm,širina 35mm i sve uže ka vrhu,materijal debeo 4mm ali se sužava ka vrhu na manje od 1mm .
Drška je rog od jelena,pinovi su sakriveni,čelični a krije ih poludragi kamen tigrovo oko.
i40.tinypic.com/2wd8swn.jpg

i42.tinypic.com/2z5lq46.jpg

bogoljub
 Interesantne futrole.http://www.mycity-military.com/Pesadi...da_18.html
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Predator
 Pošto svake godine idem na LORIST iz navike, odlučio sam da odem danas poslije posla. Žao mi je što moram ovako napisati, ali svake godine sve "jadnije"! Ponovo postavljam sebi i ostalim pitanje: "Zašto na sajmu, mjestu na kome bi trebalo da bude izloženo sve iz asortimana nekog proizvođača, nema nekih osnovnih stvari koje čine sajam?" Na sajmu nisam uspio pronaći municiju B&P Light, B&P jedinačna zrna (osim Riflled Sluga i magnum kugle) ... Na samo jednom štandu sam uspio naći šator koji je koštao 2100 dinara. Cijele godine čekam sajam da bi' našao kvalitetan šator, a ono - cvrc! Angry
Još jedan od razloga odlaska na sajam je bila želja da nađem i kupim ocu solidan lovački nož (njegov stari nož od koga se nikad u lovu (a ni za vrijeme rata) nije odvajao, izgubio sam proljetos Glavu o zid). Nakon nekoliko krugova po sajmu, uvidio sam da ni ponuda noževa nije baš sjajna, pa sam se i tu dvoumio šta da kupim. Noževi španskog proizvođača "Muela" su bili najzastupljeniji. Tu sam gledao noževe oblika klasičnog bowie noža, kao i nekoliko modela koji po mom skromnom mišljenju najviše liče na klasične lovačke noževe. Sjećam se da sam u ruci držao nekoliko modela za koje sam bio zainteresovan (Elk, Predator, ...) Poslije dužeg razgledanja te slabe sajamske ponude i traženja novčanica po džepovima, prodavac sa jednog štanda me ubijedi da ima "pravu stvar" za mene i ja prelomih i kupih nož "Helle Jegermester". Molim kolege koji znaju nešto više o ovom proizvođaču i ovom modelu da napišu koju pametnu.
www.canadianoutdoorequipment.com/store/images/P/Helle-Jegermester.jpg

Sasvim prirodno

ssekir75
 lepo je imati lep i dobar noz, ali bas zbog tog gubljenja, koje je prilicna realnost, zastupam tezu da su nam kineski nozevi sa buvljaka sasvim dovoljni. realno, noz nam sluzi da zasiljimo drvce za kobasicu i secemo hleb i slaninu za vreme dourcka, eventualno za dranje. sve to zavrsice nam cakija od 500-600din, a uopste nisu za potcenjivanje. a ako ga izgubis, oteras ga u majcinu i bez mnogo sekiracije kupis drugi prve sledece subote. lep i skup noz nosis samo kad ides u neki gostinski lov, pa da se malo "prikazujes", sto bi rekle babe Smile
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

canis aureus

ssekir75 kaže:
lepo je imati lep i dobar noz, ali bas zbog tog gubljenja, koje je prilicna realnost, zastupam tezu da su nam kineski nozevi sa buvljaka sasvim dovoljni. realno, noz nam sluzi da zasiljimo drvce za kobasicu i secemo hleb i slaninu za vreme dourcka, eventualno za dranje. sve to zavrsice nam cakija od 500-600din, a uopste nisu za potcenjivanje. a ako ga izgubis, oteras ga u majcinu i bez mnogo sekiracije kupis drugi prve sledece subote. lep i skup noz nosis samo kad ides u neki gostinski lov, pa da se malo "prikazujes", sto bi rekle babe Smile

Krsti

po toj tvojoj tezi ne bi trebalo imati ni dobru pušku, ni kvalitetne cipele, ni dobar auto, ni lepu kuću, ... jer sve to može da se izgubi, bude ukradeno, preoteto i sl a takođe i sve to može da služi samo za "prikazivanje" ... jer i loš auto može da te preveze od tačke A do tačke B doduše možda iz više puta i pokušaja, da ti ne bude putovanje nimalo udobno ... da ti se cipele raspadnu već sa prvim prolaskom kroz rosu i td
BrezVeze Stari
A realno, zašta tebi nož služi još malo pa ti i ne treba Confused
Voleo bih da da mila Boga pa da dođeš u pravu priliku da koristiš nož! recimo, da odstreliš jednog veprića, ne mora većeg od stodvajestinu kila, te da ga odereš i ispangluješ sa tom čakijom sa buvljaka! Siguran sam da bi već posle te prilike promenio svoju tezu i da bi se potrudio da nabaviš iole kvalitetniji nož ... a možda bi mazohizam preovlad'o pa bi ost'o na kojekakvim flahovima Shock
... imam dosta drugara sa sličnom tezom po pitanju noža, više zbog nedostatka finansija se drže te teze a da imaju mogućnosti bila bi druga priča! ... pa kad su noževi na delu nji'nim mukama nema kraja, ponekad i potražU da im pozajmim svoju bricu "za prikazivanje" ali zbog straha da se ne iseČu po prstima ... uglavnom ih savetujem da si sebi promenU tezu ...

Kod mene su svi noževi RADNI a nijedan samo paradni i za prikazivanje! I više rade u domaćinskom lovu nego u nekom skupom gostinjskom.
Jedan sam izgubio, jedan mi je ukraden i bilo mi je žao što sam ostao bez istih ali se nisam odlučio za kupovinu jeftinih i, manje više, nikakvih noževa iz tog razloga već sam počeo više da obraćam pažnju i da više čuvam svoje stvari i opremu Confused
Zašto bi morao da se mučim sa tim lošim ako ne moram?!?

Evo na sajmu sam se počastio sa novim "sečivom"! Presrean
I jes da za taj novac može da se kupi 10 ili i više onih sa buvljaka ali eto taj sa buvljaka i da mi neko pokloni ... Fala ne treba mi!
Ne berem pare sa drveta ali ako nemam ikakvo ne treba mi ni to nikakvo! što bi bacio pare na nešto što ne valja??

E sad, sve je do potrebe Confused
za te neke svrhe može da posluži i onaj "reckavi" iz escajga ..... Trt Milojka
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus
 ... eto, ovaj sa slika se već pokazao kao 20x bolji od tih sa buvljaka a ne košta 20x više od njiju Stari
Iako je još u fazi testiranja mislim da je vrlo kvalitetan i ako ne dozvolim da mi ga marnu ili da ga izgubim, trajaće ohooho!
Majstor Tišler ga iskov'o od nekog tenkovskog "zupčastog prenosnika" ili tako nečeg sličnog, nisam dobro upamtiJo Jaooo
Čim sam ga vid'o o'ma mi se svid'o a sad sam zadovoljan i ne samo izgledom već i mehanikom!!Odobreno
Dim

DakiNS
 Canis za te novce mogao si da kupiš i nov a ne ovakav rđav sa kraterimaROFL

Moj plan je da u komšiluku naručim damaskus sečivo a ostatak da uradim ovako
DakiNS priložio:
3774046_1_1.jpg

ssekir75
 druže kanise, nije problem u parama već u nerviranju. imam par starih famipinih noževa, nekoliko švajcaraca raznij veličina, dve muele, jedan kercen, ručno kovane noževe od gibnjeva, mitraljeskih cevi, starih kosa... ali mi brate žao da ih pogubim Confused većina su pokloni. gledao sam onomadne u kanoni noževe, ima dosta toga da se probere za relativno male pare (800-2000din). što se panglovanja tiče, ja to ne umem da radim, ali itekako umem da raščerečim gundrcalo (domaće doduše, ali koja razlika...) i za to mi ne treba ekstra jak nož, već oštar. a divljak bi se ionako sredjivao kući, gde ti je sve na raspolaganu. samo nek padne ;)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

mrwa22250

Predator kaže:
Pošto svake godine idem na LORIST iz navike, odlučio sam da odem danas poslije posla. Žao mi je što moram ovako napisati, ali svake godine sve "jadnije"! Ponovo postavljam sebi i ostalim pitanje: "Zašto na sajmu, mjestu na kome bi trebalo da bude izloženo sve iz asortimana nekog proizvođača, nema nekih osnovnih stvari koje čine sajam?" Na sajmu nisam uspio pronaći municiju B&P Light, B&P jedinačna zrna (osim Riflled Sluga i magnum kugle) ... Na samo jednom štandu sam uspio naći šator koji je koštao 2100 dinara. Cijele godine čekam sajam da bi' našao kvalitetan šator, a ono - cvrc! Angry
Još jedan od razloga odlaska na sajam je bila želja da nađem i kupim ocu solidan lovački nož (njegov stari nož od koga se nikad u lovu (a ni za vrijeme rata) nije odvajao, izgubio sam proljetos Glavu o zid). Nakon nekoliko krugova po sajmu, uvidio sam da ni ponuda noževa nije baš sjajna, pa sam se i tu dvoumio šta da kupim. Noževi španskog proizvođača "Muela" su bili najzastupljeniji. Tu sam gledao noževe oblika klasičnog bowie noža, kao i nekoliko modela koji po mom skromnom mišljenju najviše liče na klasične lovačke noževe. Sjećam se da sam u ruci držao nekoliko modela za koje sam bio zainteresovan (Elk, Predator, ...) Poslije dužeg razgledanja te slabe sajamske ponude i traženja novčanica po džepovima, prodavac sa jednog štanda me ubijedi da ima "pravu stvar" za mene i ja prelomih i kupih nož "Helle Jegermester". Molim kolege koji znaju nešto više o ovom proizvođaču i ovom modelu da napišu koju pametnu.
www.canadianoutdoorequipment.com/store/images/P/Helle-Jegermester.jpg
ja sam zimus pazario ovakvu slicnu cakiju.prvi utisak bio extra ali kako vreme odmice sve je dalje od mog srca.drska od neke vrste breze posle prvog ozbiljnijeg kvasenja pokazala dve pukotine a secivo dosta brzo gubi ostrinu.nadam se da ga nisi puno platio jer vidim na netu da su im cene junacke(ja svog pazario u "kombinaciji ispod ruke za 25 jevrica").sve u svemu nije los ali daleko od ocekivanogConfused
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Zlatar

canis aureus kaže:
... eto, ovaj sa slika se već pokazao kao 20x bolji od tih sa buvljaka a ne košta 20x više od njiju Stari
Iako je još u fazi testiranja mislim da je vrlo kvalitetan i ako ne dozvolim da mi ga marnu ili da ga izgubim, trajaće ohooho!
Majstor Tišler ga iskov'o od nekog tenkovskog "zupčastog prenosnika" ili tako nečeg sličnog, nisam dobro upamtiJo Jaooo
Čim sam ga vid'o o'ma mi se svid'o a sad sam zadovoljan i ne samo izgledom već i mehanikom!!Odobreno

Čestitam!!
majstor Tišler pravi izuzetne noževe a ta geometrija je jedna od najzahvalnijih u lovu.
I sam još uvek eksperimentišem sa tom geometrijom i ostale su dve varijante koje koristim.
Džabe je pričati o nožu i kvalitetnom sečivu,u prodavnicama se prodaju noževi koji vrede 5x manje kao vrhunski,ljudi ne znaju da oštre,tako da kad me neko pita šta da kupi ja savetujem,Wengera ili Victorinox ili da naruči nož kod majstora
Recimo taj Helle samo sečivo bez drške košta 17 a sigurno nije plaćen ispod 8000din,a za te pare kod naših majstora naručiš nož kakav zamisliš;)

Predator

Zlatar kaže:

canis aureus kaže:

Čestitam!!
majstor Tišler pravi izuzetne noževe a ta geometrija je jedna od najzahvalnijih u lovu.
I sam još uvek eksperimentišem sa tom geometrijom i ostale su dve varijante koje koristim.
Džabe je pričati o nožu i kvalitetnom sečivu,u prodavnicama se prodaju noževi koji vrede 5x manje kao vrhunski,ljudi ne znaju da oštre,tako da kad me neko pita šta da kupi ja savetujem,Wengera ili Victorinox ili da naruči nož kod majstora
Recimo taj Helle samo sečivo bez drške košta 17 a sigurno nije plaćen ispod 8000din,a za te pare kod naših majstora naručiš nož kakav zamisliš;)

Nabode ga kolega iz prve! Htio sam kupiti ocu malo kvalitetniji nož, gledao sam neke Muele od 4,5 do 9 hiljada i na kraju me jedan prodavac sa Capriolovog štanda ubijedio da su Helle noževi dobrog kvaliteta i ja prelomim i kupim ovaj.

Sasvim prirodno

canis aureus
 Fala ti Zlatar na čestitq iveli 3

Mišljenja sam da ipak nije Helle ni blizoo toliko loš koliko neki kazuju!! Sad baš, ako je negde napukla drška može bit' da je to taj razlog kupovine "kombinacija ispod ruke" tj po nižoj ceni a može biti da taj nož i nema neke velike veze sa originalom već samo piše na njemu ... a takvih noževa na našem "tržištu" je ohohoo
Lično sa Helle Jagermaster nisam imao takvih problema a naročito sa rezom koji je dugo držao! Jedina zamerka na ta sečiva može biti teže oštrenje a sve ostalo ...

p.s. nemojte ljudi ko Boga Vas molim, da još oni sa buvljaka ispadnu bolji od Helle Shock
Dim

mrwa22250

canis aureus kaže:
Fala ti Zlatar na čestitq iveli 3

Mišljenja sam da ipak nije Helle ni blizoo toliko loš koliko neki kazuju!! Sad baš, ako je negde napukla drška može bit' da je to taj razlog kupovine "kombinacija ispod ruke" tj po nižoj ceni a može biti da taj nož i nema neke velike veze sa originalom već samo piše na njemu ... a takvih noževa na našem "tržištu" je ohohoo
Lično sa Helle Jagermaster nisam imao takvih problema a naročito sa rezom koji je dugo držao! Jedina zamerka na ta sečiva može biti teže oštrenje a sve ostalo ...

p.s. nemojte ljudi ko Boga Vas molim, da još oni sa buvljaka ispadnu bolji od Helle Shock
ne kazem da su plehovi sa boovljaka bolji,ali nije ono sto sam ocekivao.pri kupovini bio je ostar da nisi smeo da ga pogledas tako da cisto sumnjam da bi se potencijalni plagijator toliko potrudio,samo me razocarala cinjenica da svaki i najmanji kontakt sa koskom obara ostricu.mislio sam da je robustniji.neko ce opet reci da noz nije ni pravljen za koske ali nisam toliko vest da pri panglovanju idem rezom samo kroz meso.majstor koji mi ostri nozeve kaze da je secivo odlicnog kvaliteta ali sve u svemu na mene nije ostavio neki utisak.Confused
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

midji djidji
 naj bolji je onaj noz koji sam napravis
mislim da bi svako trebao pokusati napraviti sebi jedan

dok rijesim ove kablice prebacicu slike
samo opusteno

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 29
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,378,900 posete www.srbijalov.com