Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
ssekir75
 to je istina, ali je veeelika stavka imas li mogucnosti da to uradis. a nije bas ni tako prosto kako izgledaConfused
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

midji djidji
 ma prosto ko pasulj,
ako imas brusilicu, busilicu, aparat za varenje(moze i komso da zavari)

dok prebacim slicice objasnim i postpak
samo opusteno

Dikavac

canis aureus kaže:
... eto, ovaj sa slika se već pokazao kao 20x bolji od tih sa buvljaka a ne košta 20x više od njiju Stari
Iako je još u fazi testiranja mislim da je vrlo kvalitetan i ako ne dozvolim da mi ga marnu ili da ga izgubim, trajaće ohooho!
Majstor Tišler ga iskov'o od nekog tenkovskog "zupčastog prenosnika" ili tako nečeg sličnog, nisam dobro upamtiJo Jaooo
Čim sam ga vid'o o'ma mi se svid'o a sad sam zadovoljan i ne samo izgledom već i mehanikom!!Odobreno

Bravo Canis aureus.I od Prilepa Marko je nosio sve najbolje i najvrednije . Dobar noz vredi puno .Posebno kada ga drzimo dugi niz godina (Hubertus, mislim da je kupljen negde sredinom 50 -ih mozda malo kasnije , ali je unikat... vracao sam se i desetak km kada ostane za ruckom ...Te se nauci covek da stvarno bolje cuva stvari.. E sad , meni je tokom rada u Ruskoj F. u Sociju (sanatorij Dzerzinsk)dobar drug Rus doneo komad cevke topa kako rece, te mi to iskovao i nacinio pravi Japanski unikatni primerak(da sece papir ) Onda i prelepa drska od roga Losa .. Lov je druzenje, ali nas uvek za neke predmete vezu lepe uspomene.Tu bih pomenuo i prave Keramicke unikate iz Nemacke i Slovacke ... (ne treba coveku pribor za brijanje Smile Mana im je sto mogu lako puci , ali su neverovatno ostri i ako su radjeni van serije sa lepim dizajnom ....

ssekir75

midji djidji kaže:
ma prosto ko pasulj,

"grešiš, ovaj grešeiš silno sine". može se napraviti nož koji će raditi possao, u rangu onih buvljačara koje sam pomenuo. samo što će još i da rđa. ali ako govorimo o ozbiljnom radu, onda ti treba kovačka radionica, ili bar prostor gde ćeš da kuješ i kališ. a tek o kaljenju ne biK...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

survivor
 Pozdrav svima,nov sam na forumu,ali sam ljubitelj nozeva pa se nadam da cemo se lepo druziti. Imam veliku kolekciju nozeva pa cu pokusati da objavim neke nozeva koje imam,neke sam i sam pravio pa mi svaki komentar-sugestija znaci.

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!

survivor

lovac junior
 evo nozica koji sam kupio pre 2 dana Grin
lovac junior priložio:
2998noz.jpg

Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

lovac junior
 2.
lovac junior priložio:
2998noz1.jpg

Elmermarkafazan

lovac junior
 3.
lovac junior priložio:
2998noz2.jpg

Elmermarkafazan

Zlatar
 Predator@ taj Helle je mislim od 12C27 čelika, sigurno će poslužiti tvom ocu,ali ako mogu da apelujem na sve neka nauče da oštre svoj nož,pričano je o tome ima na youtube nije nikakva pamet a sprečićete da vam neki lokalni oštrač sprži oštricu na motoru sa brusnim kamenom.
Šmirgla od 400,800,1000 košta sve ukupno 100din.

Mrva@eto tebi je lepo radio nož a kad si počeo da ga oštriš kod "stručnjaka" i od tad on lošije radi.

E sad treba malo vremena sa šmirglom 30min -1h,ja oštrim na vodenm kamenju ručno i to može da potraje i 5h ako menjam geometriju sečiva ili oštrim nož od D2 čelika kao ovaj,
ali kad ga jednom doteram onda je posle lako.
i40.tinypic.com/2wd8swn.jpg
Dok je ovaj derač lako oštriti jer je od karbonskog čelika 1095,lako se oštri ali lakše i tupi ,zato i ima svoju namenu,dranje
i43.tinypic.com/ornu3r.jpg

Planinko011
 Preporuka jednog prakticara koji dvoje redi nedeljno vec jedno 20 godina je cold steel master hunter. Dosada je dva potrosio i za tih 100e je jako zadovoljan. Plasticna hrapava rucka i ne kliza moze i kaisic oko zgloba ruke a ima i tvrdu futrolu pa je bezbedno pri nosenju. Ja jos da odvojim tih 100e pa da zamenim par mojih nozica koji sluze za ovoliko koliko trebajuOdobreno.

mrwa22250

Zlatar kaže:

Mrva@eto tebi je lepo radio nož a kad si počeo da ga oštriš kod "stručnjaka" i od tad on lošije radi.

]
lepo je radio,jednog jarcica i jednog srndaca o ode ostrica.drugar ga naostri opet kao zmija ali najmanji kontakt sa koskom i opet ispocetka.Ne razumem
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

DakiNS
 Meni se isto dešava sa muelom.Zato i jesam mišljenja da se kupi jedan kvalitetan=skup nož , ili da se naruči kod dobrog majstora izrada istog , što je po meni povoljnije , jer možeš birati formu koja ti najviše odgovara, ili nositi najobičniju kinesku bricu koja se i od stajanja istupiYes
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

midji djidji
 evo kao sto sam rekao slicica sto sam ja pravio nozic

slike su sa mob. pa su mozda malo losije

imam ja tu i kupovnih raznih, ali kao sto sam rekao kad ka sam napravis najdrazi je
samo opusteno

midji djidji
 evo jos jedna slikica
samo opusteno

midji djidji

ssekir75 kaže:

midji djidji kaže:
ma prosto ko pasulj,

"grešiš, ovaj grešeiš silno sine". može se napraviti nož koji će raditi possao, u rangu onih buvljačara koje sam pomenuo. samo što će još i da rđa. ali ako govorimo o ozbiljnom radu, onda ti treba kovačka radionica, ili bar prostor gde ćeš da kuješ i kališ. a tek o kaljenju ne biK...

ne ovde kod nas ima firma koja radi sa industriskim inox materijalima koji se koriste za izradu specijalnih alata
jedan mi je ciko dao tacan uff imam negdje zapisano,naziv tog materijala koji sam uzeo kod njih i eto ga
samo opusteno

midji djidji
 e sad da li je on kao ovi sa pijace ili kao ovi markirani,jedno znam mojih je ruku djelo i meni je najbolji
a posao odradjuje kako treba
samo opusteno

mrwa22250

DakiNS kaže:
Meni se isto dešava sa muelom.Zato i jesam mišljenja da se kupi jedan kvalitetan=skup nož , ili da se naruči kod dobrog majstora izrada istog , što je po meni povoljnije , jer možeš birati formu koja ti najviše odgovara, ili nositi najobičniju kinesku bricu koja se i od stajanja istupiYes
potpisujem!!!Vaistinu
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

ssekir75
 bogami, ja imam jednog kineza koji je pa jedno 3-4 godine maltretiran po moto skupovima, od sečenja hleba i slanine, preko raznih izolacija, žica i creva, pivskih flaša za levke i istakanje, služio ko šrafciger i otvarač za pivo, i da se ne sećam više. pa i dalje sasvim pristojno drži oštrinu Confused

izrada noža nije baš posao koji svako može da uradi. treba tu znanja, veštine, mesta i alata. naravno da dobar majstor može da napravi zmiju od noža, i takvi noževi su obično mnogo kvalitetniji (ali ne i skuplji) od raznoraznih markiranih igrački.

duskov
 da li postoje lovački noževi od keramike ili keramičkog premaza koji spadaju u višu kvalitetnu grupu noževa i kako se zovu?

Upis prebačen iz teme PRODAJEM - LOVAČKI NOŽEVI

velja
 sta mislite o nozu EKA SWINGBLADE?
8x57jsStari

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,378,840 posete www.srbijalov.com