Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
Planinko011
 Mislim da je izjava Cirkovica o prikupljanju potpisa radi ZOMa greska u koracima, pogotovo zato sto su izbori rekose u aprilu-maju pa za mesec dana nema ni sa kim da se prica o tome.
Najbolje bi bilo da se nekako isposluje jos jedno odlaganje roka za preregistraciju na dve godine sto bi realno dalo lufta i MUPu da posao odradi a i lovcima da pokusaju da trosak svedu na lekarski pregled i zamenu oruznog lista sto bi rekli 2500-3000 dinara a da se ukine deo koji je pljacka a to je taksa za registrovanje vec registrovanih cevi.

Da se razumemo, ja sam list zamenio krajem 2018te i cak dobio dve nabavne dozvole i to bez urgencije(da iskoristim vaznost zdrastvenog pregleda).

Kolega Swarovski opet fali u upisu ono: ja sam za to da Cirkovic uradi to i to-konkretno.

A na sajam treba da idu i nije to preskupo ako ne odsednu u Hiltonu (Pesta 100evrica sa ulaznicom)- i ja bi voleo ali se nadam nekom lovu pa da sacuvam budzetska sredstva za to ionako sam vise za blatnjave cizme nego lakovane cipelice a imam jednog delagata sa engleskim sakojcetom i bridz jahacim pantalonamaSmeko.

AcaNik
 Овако се то ради где власници оружја стварно имају своје представнике а раднике МУП-а, чија је свхра да амортизују незадовољство власника оружја и стварају привид да има неко ко их представља.
https://www.glasa...nB8tLtT8Jo
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Planinko011
 Ja sam o skupu cini mi se ovde prvi poceo da trabunjam.
Samo u to ne bi bas ubacivao agresiju i americku histeriju.
Za razliku od nas Srba Ameri imaju kontinuitet permanentne upotrebe oruzja otkako je Kolumbo ugledao kontinent.
Pobili su Indijance, pootimali sta se moglo pa su tu legalnu oruzanu pljacku prebacili van granica. Sama drzava im drzi tu ratnu psihologiju jer treba ljudi za pljackaske pohode po svetu a i danas biraca da to podrze.
Mi Srbi uglavnom smo imali po neku skrivenu tandzaru zlu ne trebalo a drzava bi svaki put jkad nam politicari nesto zabrljaju gurnu oruzje u ruke pa nam posle rata uzmu jer su nam se vladari uvek plasili kako cemo propratiti njihov lopovluk.
Sta je tu je.
Skup ne treba drzati samo zbog ZOMa, vec pre svega zbog nase pozicije u drustvu, pristupa i dobronamernog izvestavanja medija, privlacenja mladih u prirodu i lov kao i podrske drzave za to.
Obzirom na izbore u maju, formiranja vlade i odmora skup pre jeseni bi bio rasipanje energije.
Tako bar ja mislim.

kolega_LOVEc
 Pa bilo gde u svetu da izadje 50000 naoružanih ljudi na ulice "upraviteljima" ima da se protresu gaće.
Mogla se videti gomila vlogova i snimaka sa lica mesta sa sarkastičnim komentarima o tome kako policija i privatna obezbedjenja pod oružjem nikad nisu bila ljubaznija , inače nije bilo ni jedno hapšenje.
Pričalo se da i najveći zagovornici masovnih hapšenja sa druge strane momentalno "postaju pacifisti" kad sopstvenim očima vide more cevki u rukama onih koje su planirali da hapse.
Bez obzira na amere i njihov ukus za dramaturgiju, naoružana masa je bila važan politički činioc od kako je čovek izašao iz pećine, i biće dok postoji čovek.
Vim vi repellere licet

@andjelkovic
 Vremena je sve manje i manje a nadležni se ne oglašavaju. Po ps-ovima vlada misao da produžetka neće biti, e sad videćemo.
Moje subjektivno mišljenje je da smo imali i više nego dovoljno vremena. Ja sam na primer čim je 2016 godine izašao novi ZOM, odmah izvršio preregistraciju na nove biometriske oružne listove. I odmah sam izvadio lekarsko uverenje.
Mislim da je naš mentalitet takav, da sve ostavljamo za poslednji tranutak ( pa i ja sam za neke druge stvari ) i onda naposletku nemamo vremena i upadamo u ovu vrstu problema. Budimo relani od 2016 godine je bilo sasvim dovoljno vremena. Čak i sam sam apelovao na kolege iz sredine u kojoj lovim da izvrše preregistraciju na vreme kako bi izbegli guzve i ostale probleme, a odgovor je bio mahanje rukom i ''ma ima vremena''
E sad postavlja se drugo pitanje ko je pametniji. Jer očigledano ko je sačekao proćiće jeftinije što opet nije fer prema onim ljudima koje su svoje obaveze izvršili na vreme.
Lov nije naše bogom dato pravo, već obaveza, pa se u skladu sa tim i treba ponašati.

betula
 Pozdrav braco,kolege i drugari iz Sumadije...
Zanima me da li je neko upoznat sq ovim sastankom radne glupe mupa i lovackog saveze,Braca je izbacio da su produzili na 10 god lekarski pregled i da vise nema terenska kontrola za drugo trece oruzje itd...
Posto je Mup to ponudio kao nacrt zakona,to treba da se valjda izglasa ,pa me zanima da li je neko bolje upucen,hvala drugari unapred .

Planinko011
 Tesko je pricati o rekla - kazala dok ne izadje neki papir da je to to.

Kada bi to bilo istina to bi bio neki boljitak ako se usvoji uz odlaganje roka za preregistraciju (jos kada bi se odrekli nemoralne takse za registraciju registrovanog oruzja ih).
Bez obzira sto sam ja to obavio i platio radovao bi se da bar ostali lovci ustede neki dinar iako bih i ja te novce znao drugde da utrosim.
Meni bi bar lekarski trajao 5 godina jos. Posteno je da ga izjednace sa pregledima za vozacku B kategorije uz eventualno obavestavanje MUP a u slucaju bitnih psihickih i fizickih oboljenja.

Kao sto sam vec pisao siguran sam da se zasada nece odreci diskrecionog prava a bilo bi red da ukinu instituciju komsije - svedoka saradnika u oceni naseg karaktera i finoce i da nam dopuste mogucnost da ako je neko sero..a da mu ne govorimo dobar dan i ne osmehujemo se jer ko zna ako bas njega budu pitali....

I na kraju to nece biti poslednja izmena ZOMa jer da se dodje do neceg pravednog treba jos da evouliramo i mi lovci a i funkcioneri MUPa tako da ostaje mogucnost nekog zbora u jesen pred lovnu sezonu tj sajma u NS recimo.

AcaNik
 https://www.youtu...pkCLrmTuWs
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

neca90
 Управо прочитах негде на фејсбуку да је МУП званично предложио да се пререгистрација продужи до марта 2022...

Lala
 1. MUP ne donosi odluku o produženju roka, nego je donosi Skupština Srbije na predlog Vlade, pošto je u pitanju zakonska odredba koju jedino Skupština može da izmeni.
2. Neodgovorno pisanje samo unosi dodatnu zabunu kod već sludjene raje. Ne prenosite ovde gluposti i glasine, piše i na tarabi... pa niko ne naskače.
3. Znam celu priču, u ovo se sad uvlače svesno ili nesvesno i neki ljudi kojima to može da šteti, a Srbijalov neće učestvovati u igricama te vrste.
4. Moguće je da je bilo nekih razgovora u MUP oko produženja roka za preregistraciju, ali nikakva odluka još nije doneta. Možda će MUP taj predlog izneti pred Skupštinu, ali ja u dnevnom redu tekućeg zasedanja nisam našao tu tačku dnevnog reda.
5. Na RTS je predsednica NAOS Zorica Subotić iznela logičnu MOGUĆNOST da će doći do produženja roka, pominjući kao jedan od argumenata i navode iz mog teksta o neizvodljivosti terenskih kontrola u zadatom roku, i pomenula je upravo to dvogodišnje produženje kao neko potrebno vreme. A neko pametan je to uzeo zdravo za gotovo.

Dakle, ne istrčavajte pred rudu i ne sludjujte raju!
NIKAKVA ODLUKA O PRODUŽENJU ROKA JOŠ UVEK NIJE DONETA!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

neca90
 Нисам написао да нешто знам, већ да сам нешто прочитао, и нисам написао да је одлука донета, већ да је наводно предложено да буде донета, уз ограду да то можда и није тачно! Уопште, али уопште не разумем чему ова нервоза, али није ни битно. Намера ми сигурно није била лоша!!!

Lala

neca90 kaže:

Управо прочитах негде на фејсбуку да је МУП званично предложио да се пререгистрација продужи до марта 2022...

Ovo si napisao, majstore, kao tvrdnju da je MUP zvanično... Jesi li ti možda portparol MUP, ili Fejsbuka? Ne igraj se ti tumačenjem nepostojećih zvaničnih odluka, ne znajući pri tom šta je nadležnost MUP, a šta Skupštine Srbije.
Uprskao si, eto omaklo ti se, i sad se ne nastavljaj više. i naveo si jedan broj ljudi da pretražuju internet ne bi li našli tu nepostojeću odluku, da zivkaju telefonom i rukovodstvo LSS, i mene, i još neke ljude, sa pitanjima o nepostojećoj odluci. Zakuvao si, pa se sad kao vadiš.
Dakle, molim za tišinu dok se nadležni organ ne izjasni o ovom veoma važnom pitanju. Imaćete informaciju ovde u najkraćem mogućem roku, budite sigurni. Špekulacije, glasine, nagadjanja i 'čitao sam negde' ili 'neko mi rekao' ostavite za kafanske priče, mada čak ni to ne preporučujem u ovoj situaciji.

repaja957
 Dok se NECA90 i LALA prepucavaju o nadležnosti MUP-A, Skupštine i Vlade, i da li je zvanično ili nezvanično produžena preregistracija, oni savesni lovci i ostali vlasnici oružja koji blagovremeno završiše preregistraciju - ostadoše bez pištolja i revolvera. To im je nagrada za savesnost, i još pride ostadoše blesavi i poniženi jer im pre oduzimanja oružja, oduzeše i pare za takse. A sad odlaganje, ( najverovatnije ), pa izbori, pa novi ministri i nov saziv Skupštine, i možda posle dve godine neko se opameti pa ukine preregistraciju. A oni savesni ( čitaj blesavi ) se češu iza uveta i psuju one koji nas zamlaćuju.

Lala
 Repaja957, ne prepucavam se ja ni sa kim, nego neću da kao administrator kredibilnog portala dozvolim da se ovde iznose nepouzdane, neproverene i netačne priiče koje sludjuju lovce. Mogao sam odmah obrisati Necin upis, a onda bi drečao kako ne dam pravo na različito mišljenje i bla-bla.
Što se tiče pištolja i revolvera, oduzeti su ti zbog one gluposti oko 'opravdanog razloga' i po diskrecionom pravu MUP. Upravo oko te dve stvari sam ja lično uputio predlog za izmenu tih članova ZOM pre godinu i po dana, prvo preko NAOS, pa posle i preko LSS, i upravo ja insistiram da se te budalaštine ukinu. Isto tako sam molio ovde kkolege da daju svoje predloge izmena ZOM, pa sam dobio gomilu gluposti i možda par pametnih stvari koje su prosledjene i ugradjene u nacrt izmena, kao i ona dva moja predloga.
Na sajlmu LORIST sam sedeo jedno vreme na štandu NAOS i nagledao sam se više komada rešenja o oduzimanju oruža za ličnu bezbednost, sve sa istimi obrauloženjem, da vlasnik nije sužbeniiku MUP 'učinio verovatnim da će mu bezbednost biti ugrožena'. Dakle, budalaština.
Nadam se da si i ti, Repaja, barem nešto učinio povodom izmena ZOM, umesto što moj trud nazivaš zammlaćivanjem? Kad malo razmislim, možda si i u pravu? Što bi ja gubio vreme i energiju da se zamlaćujem zbog takvih kao što si ti, Neca i slični?
Sedite i čekate da vam drugi rešava probleme, i prstom ne mrdate prstom osim po tastaturi, a i to radite kontraproduktivno.

repaja957
 Ja kao skorašnji član, čitajući razne upise, vidim vrednost ovog portala u informisanju i edukaciji lovaca. U tome značajan udeo imaš i ti Lalo.
Ali treba biti malo tolerantniji i objektivniji. Evo zašto bi brisanje upisa NECE90 bila greška. Ako bi zaista došlo do odlaganja preregistracije do 2022. kako NECA90 nagoveštava, onda bi mnogi lovci kojima predstoji ovo mrcvarenje uštedeli novac, trud a možda bi i dočekali ukidanje, ili značajne izmene zakona. Sa druge strane, ako ne bude produženja roka, a lovci ne započnu blagovremeno sa prikupljanjem potrebnih dokumenata i uverenja, neće imati dovoljno vremena za to i onda postoji realna opasnost da budu sankcionisani po zakonu, a mi svi znamo šta to znači. Ko je u pravu Ti ili NECA90. E upravo ovakvi razgovori daju mogućnost lovcima ( i ostalim vlasnicima oružja ), da sami donesu svoje odluke po ovom pitanju.
Znači nema brisanja upisa NECE90 jer bi onda neko mogao da kaže da se ova dilema usmerava u jednom pravcu.

Što se tiče mog doprinosa po pitanju izmena ZOM-a, kolko sam dugo član ovog portala, mislim da je dovoljan.
Pročitajte moje upise.
A evo i sledećeg mog doprinosa:
U jednom od narednih upisa objaviću model teksta Žalbe na rešenje MUP-a o oduzimanju oružja. Kao što sam ranije sugerisao svim oštećenim kolegama, trebalo bi da podnesu Žalbu kako bi ostali u postupku, posle ukidanja odredbi ovog Zakona, do koje će doći posle odluke Ustavnog suda. Naravno koju ćemo mi da izdejstvujemo zahvaljujući ovom portalu, Lali i svim jedinstvenim
članovima i posetiocima.
Sledeći moj doprinos je otvaranje nove teme na portalu: miran, dostojanstveni skup lovaca sa već izloženim ciljem i na već izložen način. ( Izložen u mojim ranijim upisima ).
Što se tiče tvrdnje da sedimo i čekamo da nam drugi rešavaju probleme, e to je već maliciozno. Ko su ti drugi. Dok sam ja prozivao LSS i rukovodsvo zbog ne preduzimanja obećenih potpisivanja peticije, ti si ih pravdao angažovanjem oko hvatanja onog pedofila. OK isti je uhvaćen a oni i dajle ništa ne preduzimaju. Znači klasično zamlaćivanje.
repaja 957

Planinko011
 Ja sam razumeo upis Lale da ako vec ne postoji papir Vlade u Skupstini ili bar radne grupe ili MUPa Vladi da se rok produzi bespredmetno je teoretisanje da ce on biti produzen i lovci bi bili zbunjeni i ometeni da podnesu zahteve u sadasnjem roku.

Sto se tice peticije lovaca to bi u vreme kada su izbori u maju bio pucanj u prazno i greska u koracima ( ne fatalna) predsednika LSS.
Ali po meni Cirkovic i LSS mogu docekati jesen i novu Vladu sa spremnim amandmanima ili predlogom nama prihvatljivim clanova ZOMa ali i vaznijih Zakona o divljaci i lovstvu ali i resrnjima cvrsce koordinacije lovocuvarske sluzbe sa MUPom koji mora sluzbi dati momentalnu asistenciju bilo gde gde postoji prekrsaj itd.
Ti predlozi bi mogli biti potkrepljeni peticijom lovaca i drugih vlasnika oruzja a i zborom recimo u vreme odrzavanja sajma LORIST u NS a ja mislim najbolje istog dana i u NS i u Nisu ili mozda i u sedistima ovih regionalnih udruzenja sto bi bilo jeftinije za lovce a ima ko da to da prebroji i sabere.

Tako da Cirkovic i pravni sektor LSS skrate svoje odmore i ostave srndace na miru ovog leta ili da na odmor ponesu laptopove i udare u pisanje predloga.

mihailo
 Интересантно мишљење Института(Министарства здравља) о изменама и допунама Закона о оружју и муницији.....

http://www.lss.rs...Zakona.pdf

tomo vrbas
 Osladile im se pare na nista,a i obrazlozenje im je jadno"zahtevan zadatak kao sto je posedovanje oruzija" pa jbte kao da smo trazili dozvolu za atomsko oruzije za masovno unistavanje.Lepo kazu stari ljudi na sirotinju i zec silji k,,,rac tako i na nas lovce svaka susa mlati onu stvar na nas.

AJDUK
 Mozda to ovi iz mup-a i vlade namerno pustaju buve da ce se navodno produziti rok a mi smo skloni svakojakom verovanju, a sta ako ne bude odose cevke za afriku ili ko zna gde, zvanicni rok je do marta 2020

DakiNS
 Kad istekne rok , niko više ne može da se žali na rešenje. Kreće masovno izvršavanje naredbe EU o razoružavanju naroda.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА PROPISI O LOVU 106 27.07.2019. 16:13
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,688,687 posete www.srbijalov.com