Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
duskov
 šta mislite o nožu Zlatous Klychok?
vita jela zlatan bor
čekam brzo odgovor.

DakiNS
 Kolege , šta mislite o nožu koji koristim kod mene u kuhinji?Grin

Dajte sliku ili neki linjak ,će da vidimo.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

duskov
 DakiNS da nije ovako: http://www.youtub...-ZXScgIng0

duskov
 i ovako

Dikavac

duskov kaže:
DakiNS da nije ovako: http://www.youtub...-ZXScgIng0

uh, Moram priznati da sam slab na ovakve stvari od uvek...
Jeste lov i sve to ...
Najbolje da nisam blizu ...Confused (mesaru svaka cast, brz je ..ali sam pogledao onaj drugi video sa onom spravom hm.... )

Dikavac

midji djidji kaže:
evo jos jedna slikica

Slika jeste slabijeg kvaliteta, ne vidi se dobro, ipak drska je vrlo lepo odradjena, e sad za secivo ..Deluje nekako , hm, ja bih eksperimentisao i obrnuo ostricu kao kod Japanskih nozeva (oni manji od katane) a drska se uglaca da dobije boju slonovace.Imao sam to iskustvo na faxu, pravi izazov. Ali je unikat... Covek se vremenom udalji od dosta toga... Ali sve sto odradi, uvek je lepa uspomena ... (kada nema rogovlja, odlicna je drska od oraha blize korenu, ili sljive malo je meksa ali se zato pazi da se ne osteti..)

midji djidji

Dikavac kaže:

midji djidji kaže:
evo jos jedna slikica

Slika jeste slabijeg kvaliteta, ne vidi se dobro, ipak drska je vrlo lepo odradjena, e sad za secivo ..Deluje nekako , hm, ja bih eksperimentisao i obrnuo ostricu kao kod Japanskih nozeva (oni manji od katane) a drska se uglaca da dobije boju slonovace.Imao sam to iskustvo na faxu, pravi izazov. Ali je unikat... Covek se vremenom udalji od dosta toga... Ali sve sto odradi, uvek je lepa uspomena ... (kada nema rogovlja, odlicna je drska od oraha blize korenu, ili sljive malo je meksa ali se zato pazi da se ne osteti..)

Svi mi volimo nesto dobro, da li je to noz ili puska ili patronusa nebitno.Ponekad stvari ne moraju da budu skupe da bi bile dobre, cak sto vise one neke sitnice koje prirastu srcu su najbolje i najvrednije nebitno dali su skupe ili jeftine.
Ponekad zaboravimo da male stvari covjeka cine sretnim, pa tako i ovaj noz sto sam ga pravio sam.
Jednostavno je prirastao srcu i dzaba ovi ostali u ormaru koji su bolji(mozda) on je uvjek u lovu samnom i uvjek odradi posao.
samo opusteno

Dikavac

midji djidji kaže:

Dikavac kaže:

midji djidji kaže:
evo jos jedna slikica

Svi mi volimo nesto dobro, da li je to noz ili puska ili patronusa nebitno.Ponekad stvari ne moraju da budu skupe da bi bile dobre, cak sto vise one neke sitnice koje prirastu srcu su najbolje i najvrednije nebitno dali su skupe ili jeftine.
Ponekad zaboravimo da male stvari covjeka cine sretnim, pa tako i ovaj noz sto sam ga pravio sam.
Jednostavno je prirastao srcu i dzaba ovi ostali u ormaru koji su bolji(mozda) on je uvjek u lovu samnom i uvjek odradi posao.

Tako je kolegaSmile Ja isto jedan Hubertus (Austrijski) kome deda polomio vrh, a ja preradio- teglim godinama u lov (nisam hteo ni da pogledam neke keramicke itd..stvarno za oko , ali nema tu privilegiju kao ovaj stari Smile iveli

velja
 evo moj doprinos temi svi nozevi su mi i radni i paradni Gladan 1.FAMIPA PRIZREN 2.FAMIPA PRIZREN 3.OPINEL 4.SCHNEIDTEUFEL ROSTFREI SOLINGEN 5.LAGUIOLE Q TRADITION PONT-A-MOUSSON S.A 6.kopija MUELE GAZAPO,moj rucni rad 7.moj rucni rad,moja konstrukcija,hrastove korice,celik turpija za metal iz 70ih god. 8.MUELA 9.EKA SWINGBLADE -na 1,2,3,4 nozu su drske od roga jelena,inace mojih ruku delo Bye
8x57jsStari

Dikavac

duskov kaže:
da li postoje lovački noževi od keramike ili keramičkog premaza koji spadaju u višu kvalitetnu grupu noževa i kako se zovu?

Dragi kolega Duskov, keramicki nozevi su neunistivi po mom licnom iskustvu kada je u pitanju ostrica. E sad ako bi se gledalo iz drugog ugla imamju slabiju tacku na savijanje, pad pljosnom stranom moze rezultirati lomom seciva.. Ali su stvarno za pohvalu ( za opkladu se covek orbijao ) Ja sam nabavljao nekoliko komada iz Slovacke, na pakovanju opet pise da su proizvedeni u Nemackoj . Cena je razlicita od 60,120, 200 eura, zavisi koja je duzina seciva, debljina, obrada drske.. Vrlo lepog prakticnog dizajna. Takodje sam nedavno zapazio keramicke nozeve koji se reklamiraju preko TV, ali sasvim drugacijeg dizajna od lovackih . (Iskreno ne znam koja bi svrha bila u lovu, izuzetno su ostri, moze se covek lako povrediti ako bi se koristio za dranje, drugacija anatomija seciva , za secenje mesa su izvrsni .Posebno za ``susi`

Trebali bi da postavimo neke fotografije ( kao ljubitelj dobrog dizajna skupljam modele iz celog sveta, dosta su lepi iz Rusije, ali ovi nisu keramicki , vec od hrom vanadul celika.. )
Ipak keramika je tu da pokazemo recimo da i takav imamo Smile

Upis prebačen iz teme PRODAJEM - LOVAČKI NOŽEVI

Dikavac
 Na omotu stoji samo naziv ``Keramik Messer 12,5 cm, Ostalo je na Nemackom (sta sve moze seci ) Od drugih nisam sacuvao kutiju .

Upis prebačen iz teme PRODAJEM - LOVAČKI NOŽEVI

PEZ
 Dikavac daj koju sliku, lep nož je lep nož, bez obzira od kog materijala je napravljen (čelik-keramika).
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

BasCelik
 Pozdrav ja sam Marko sa Zlatibora zelim da vam predstavim neke moje dosadasnje radove nema ih puno posto se od skora bavim ovim zanatom tj od proslog leta.
i61.tinypic.com/15d44uf.jpg

BasCelik
 Ovaj gore je od n690c celika koji sam poklonio svom ocu drska mu je od jelenskog roga ostrica 24 cm 4mm debljine ovaj sledeci je od gibnja 19 cm ostrica 5mm debljine drska je od masline.
i61.tinypic.com/29xeql2.jpgi62.tinypic.com/fm54t4.jpg

BasCelik
 i59.tinypic.com/6ris6c.jpg
i60.tinypic.com/29pt0qp.jpg

BasCelik
 Ovaj sledeci je vise po lovackom ukusu mad isto ima poduzu ostricu 16cm 5mm debljine drska je mikarta koju sam ja pravio.
i62.tinypic.com/2f0aqzk.jpg
i62.tinypic.com/14jvivr.jpg

BasCelik
 i57.tinypic.com/2448mrm.jpg

Shiki
 www.dodaj.rs/f/3K/6r/2glqD94/img2404.jpg
Moja kolekcija Smile

moravac 1

BasCelik kaže:
Ovaj sledeci je vise po lovackom ukusu mad isto ima poduzu ostricu 16cm 5mm debljine drska je mikarta koju sam ja pravio.
i62.tinypic.com/2f0aqzk.jpg
i62.tinypic.com/14jvivr.jpg
Lep noz kolika je cena?
srbija

BasCelik
 Ovakav noz bi bio 50 evra (prodat je) nesto manji 40 celik je od gibnja pa bi se moralo voditi racuna oko njega zbog korozije. Uskoro cu moci da radim i nerdjajuce celike jer nabavljam digitalnu pec za kaljenje.Tada cu vec raditi i futrole pa cu kompletirati svoju ponudu. Pozdrav

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,378,857 posete www.srbijalov.com