Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kundak

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kundak
Neca92

dragomir78 kaže:
Pozdrav svima. Imam problem pa mi treba savet ili informacija. Dakle imam IZ 27 koja je odlicna i nebih da je menjam ali ima kundak koji je zakrivljen za desnorukog strelca, a meni bi trebalo da je "ravan" ili još bolje da je za levorukog strelca. Za svaki savet bio bih zahvalan, a ako neko hoće mozemo i da menjamo kundake

Moze jedna slika gde se lepo vidi to o cemu pricas? Smile
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

dragomir78
 Postavicu
Smile

PEZ

Neca92 kaže:

dragomir78 kaže:
Pozdrav svima. Imam problem pa mi treba savet ili informacija. Dakle imam IZ 27 koja je odlicna i nebih da je menjam ali ima kundak koji je zakrivljen za desnorukog strelca, a meni bi trebalo da je "ravan" ili još bolje da je za levorukog strelca. Za svaki savet bio bih zahvalan, a ako neko hoće mozemo i da menjamo kundake

Moze jedna slika gde se lepo vidi to o cemu pricas? Smile

Neco nije potrebna slika, radi se o fabrickom kundaku koji ima otklon u desnu stranu,prilagodjen desnjacima.

Kolega dragomir78, imas dve mogucnosti, jedna je da se naviknes na taj kundak, kakav je, i druga, izrada novog kundaka sa otklonom u levu stranu.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

dragomir78
 Ma nesto mi to navikavanje neide. lovac A nesto moram da resim, a to ce po svoj prilici da me kostaGlavu o zid , al sta je tu je.
Smile

PEZ
 Pa i nece te mnogo kostati a resice ti probleme sigurno, jer u najboljem slucaju imas problem sa 6-10 mm u otklonu, jes' malo ali zayebava Confused
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Uca
 Danas sam nabavio Balsin Schaftol -dunkelbraun (tamnobraon) kako bih zaštitio kundak na IŽ27Em koji je crvenkastosmeđe boje i da bih ga malo potamneo. Danas sam naneo dva sloja - utrljavao parčetom vate ali osim sjaja nisam primetio da je kundak potamneo. Kolko puta treba da se premaže kundak da bi se dobila tamnija nijansa? Očekivao sam da će to odmah da bude vidno ali sam se očigledno prešao. Čini mi se da kundak nije više ''suv'' ali razlike u boji ne primećujem. Da napomenem da je ovih godinu dana koliko imam ovu pušku, kundak tretiran samo sa malo sinola. Da napomenem da je u pitanju bukov kundak sa lepom šarom.

ultras035
 Drugari, imao sam nezgodu na kundaku moje ruskinje, pa mi treba savet tj. majstor da vidi sta moze da se uradi i koliko bi kostalo...
odpalo je parce drveta na delu odmah ispod kocnice...
evo slika:

i44.tinypic.com/6p5gyd.jpg i39.tinypic.com/2relhdw.jpg i39.tinypic.com/n14d1l.jpg i41.tinypic.com/2r56d1c.jpg

Hvala na pomoci!!!!
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

Neca92
 Moj ti je savet da uzmes kit za drvo, odradis to, prefarbas i gotova stvar. Smile

ultras035
 ...ma ne pada mi na pamet da sam bilo sta radim na pusci osim ciscenja.Treba mi neko ko se time bavi, u Jagodini,Cupriji,Kragujevcu, Krusevcu itd. i ko ima resenje da se sto manje primecuje defekt...
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"

Neca92

ultras035 kaže:
...ma ne pada mi na pamet da sam bilo sta radim na pusci osim ciscenja.Treba mi neko ko se time bavi, u Jagodini,Cupriji,Kragujevcu, Krusevcu itd. i ko ima resenje da se sto manje primecuje defekt...

E, u tom slucaju nemoj da trazis majstora puskara, vec majstora kundacara... Chut

PEZ

Neca92 kaže:

ultras035 kaže:

E, u tom slucaju nemoj da trazis majstora puskara, vec majstora kundacara... Chut

Ima tu istine Neco...;)
P.S.

ultras035
 Trazim nekog ko radi kundake, je ne poznajem u svojoj okolini nikoga ko to radi...

Nikola M

ultras035 kaže:
Trazim nekog ko radi kundake, je ne poznajem u svojoj okolini nikoga ko to radi...

e pa sto si otkino parce pa sada neznas sta ces hehehhe....
Dobar Pogled
lovac

ultras035
 @Nikola M
Stvarno nemam pojma sta ti je smesno!
Imam problem i pitao sam za pomoc, a ti ako ne mozes nista pametnije da napises idi na drugu temu pa skupljaj postove...

Neca92
 Tvoja stvar, ali stvarno mislim da nema potrebe da menjas ceo kundak zbog ovoga sto ti se desilo. Zasto da ''puknes'' 100 eura+- kad vec ne moras. Uzmes kit za drvo, popunis ''rupu'', sacekas da se lepo osusi, a onda vodenom smirglom obradis povrsinu, nakon toga je prefarbas u boji drveta i problem resen. Nemas cega da se plasis, nema sta da zeznes. Smile E, a ako si bas resavao da promenis kundak pa je ovo sto ti se desilo samo prelomilo, onda u redu. Smile
Prelistaj malo temu unazad, naci ces vec neki kontakt. Kragujevac ti je blizu, imas tamo bas puno majstora. Srecno sta god radio i javi kako si pros'o.

Podunavac
 Neca je u pravu. Ni majstor ti to nebi drugačije napravio, znači džaba bacaš pare. A ako planiraš novi kundak, onda traži pravog majstora koji će ti ga napraviti po tvojim fizičkim dimenzijama kad već plaćaš. Meni se mnogo svideo kundak (i potkundak) koji je urađen za IŽ-27 našeg kolege Sniper Huntera. Mislim da ga je radio majstor Boban iz Užica (Sevojna).
Tri prsta 2Kolce

ultras035
 Ma ne planiram da radim nov kundak, nego ovo da se zakrpi sto moze bolje...Ja ne zelim sam da pokusavam bilo sta, zato sto ne znam, hocu da neko ko se time bavi to pogleda i popravi!

PEZ
 Slazem se sa Necom da ovo nije problem zbog kojeg bi bilo potrebno praviti nov kundak ako ovaj odgovara vlasniku, jedino treba obratiti paznju da slucajno nema dubljih pukotina u rukohvatu, kit za drvo nije resenje...
P.S.

Uca

Podunavac kaže:
Neca je u pravu. Ni majstor ti to nebi drugačije napravio, znači džaba bacaš pare. A ako planiraš novi kundak, onda traži pravog majstora koji će ti ga napraviti po tvojim fizičkim dimenzijama kad već plaćaš. Meni se mnogo svideo kundak (i potkundak) koji je urađen za IŽ-27 našeg kolege Sniper Huntera. Mislim da ga je radio majstor Boban iz Užica (Sevojna).

Ako si za bilo kakvu intervenciju bez obzira bilo to izrada novog kundaka ili reparacija postojećeg imam prijatelja puškara (iz Kruševca) koji upravo sarađuje sa majstorom iz Užica - nisam siguran da li je majstor Boban, ali znam da je moj drug učio zanat u Užicu. Pošto ne voli da se reklamira i da se njegov tel. nalazi na netu pozovi me na moj broj i daću ti njegov telefon pa se dogovorite. Moj br. je 064/1226290 Uča

Neca92

pez kaže:
Slazem se sa Necom da ovo nije problem zbog kojeg bi bilo potrebno praviti nov kundak ako ovaj odgovara vlasniku, jedino treba obratiti paznju da slucajno nema dubljih pukotina u rukohvatu, kit za drvo nije resenje...

Da, ako ima pukotina u rukohvatu, jedino resenje je novi kundak, ali po slikama bih rekao da nema. Jednostavno se ocepila ''iverka''... Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Plastični kundak PUŠKARSKA RADIONICA 9 12.03.2011. 01:43
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,573,639 posete www.srbijalov.com