Na Zapadu ili Americi je to durgacije , a to bi bilo odprilike ovako ..
Potencijalni kupac ode do prodavnice i dobro osmotri koji proizvod mu se svidja ili odgovara , pruci ga detaljno i normalno zapise karakteristike i cene .Onda dodje kuci i pocne da trazi to isto po netu i kad nadje on to i naruci i posle par dana dobije taj proizvod kuci po znatno nizoj ceni nego da je pazario u prodavnici .
Eto tako rade u svetu , retko ko kupuje nesto a da ga nije video uzivo ili bar opipao kako izgleda i proverio kvalitet .I to se daju velike pare za pojedine proizvode , e sad to u Srbistanu nije slucaj i cela prica ima sasvim drugi tok koji nam je nazalost poznat .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED
1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m
Problem je isporuka u Srbiju, pošto većina firmi ne šalje robu ovde zbog neke crne liste. Ali kod mene je jednostavno. Carine na američku robu nema a plaća se samo PDV 23 %. Ono što sam ja gledao me izađe 2-3 puta jeftinije nego da pazarim u Hrvatskoj ili Srbiji. A što se tiče optika sve koje sam gledao na e-bay sam video uživo (uglavnom i isprobao) i znam kakve su (osim Zeiss Conquest), tako da me to ne sekira. I svi dobavljači daju fabričku garanciju na proizvod koji prodaju, pa čak i povrat novca nezadovoljnim mušterijama.
Evo nekoliko primera koliko izađu pojedine optike sa svim dadžbinama:
Bushnell Elite 4200 3-9x40 (256 evra),
Leupold VX-II 3-9x40 (268 evra),
Nikon Monarch 3-9x40 (232 evra) i
Zeiss Conquest 3-9x40 (374 evra).
Pa nek neko kaže da ovo nije povoljno, ili da ove optike nisu kvalitetne.
Kolega Podunavac , ti zivis u Lepoj Njihovoj i to je druga drzava , mi zivimo u Srbistanu i to je nesto sasvim drugo .
E tu je ta razlika skoro pa kao izmedju USA i Europe .
DOBAR POGLED
1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m
DESPERADOS kaže:
Kolega Podunavac , ti zivis u Lepoj Njihovoj i to je druga drzava , mi zivimo u Srbistanu i to je nesto sasvim drugo .
E tu je ta razlika skoro pa kao izmedju USA i Europe .
kolega nije ovo nikakav `srbistan `vec nasa jedna jedina zemlja Srbija i taj naziv prestani da proturas
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Nije moja izmisljotina nego nekog od kolega , a to sto smo zaostali 50 godina za svetom i sto smo najgori od svih ex-yu zemalja to nismo mi krivi nego neko drugi , a ko je taj drugi to ce otkriti sledece generacije .
I vratimo se temi a to je Leupold .
DOBAR POGLED
1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m
U Srbiju postoji mogućnost uvoza preko agencije. To je lepo i detaljno objasnio kolega 270 u jednom od njegovih ranijih postova. Samo izađe skuplje, pošto se plaća provizija za uslugu agenciji i traje duže isporuka. A nije u Srbiji niko kriv što nas ameri ne vole, pa nas stavili na crnu listu sa arapima i afričkim državama.
Ja sam autor-plagijator tog naziva, i uopshte se ne ponosim time SHTO TAJ NAZIV OVA JADNA ZEMLJA ZASLOOZOOJE! A od patriotizma se ne zivi...
Kelt, idi pogledaj koje sve zemlje imaju PayPal, natji tjesh GOMILU zemalja za koje nikad nisi ni chuo. Shta dalje da se pricha...
DESPERADOS kaže:
Nije moja izmisljotina nego nekog od kolega , a to sto smo zaostali 50 godina za svetom i sto smo najgori od svih ex-yu zemalja to nismo mi krivi nego neko drugi , a ko je taj drugi to ce otkriti sledece generacije .
I vratimo se temi a to je Leupold .
u komsijsko dvoriste uvek trava zelenija
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Kad ljudi koji zive u nekoj od zemalja EU uvoze nesto naplacuje im se carina pod obavezno i to ne mala carina jer sve carine po cenovniku stvari u EU.
Ostalo sve znate a duzurni pljuvaci zemlje Srbije ako Vam se nije svidjalo u Srbiji sto ne odoste negde vec ostaste a i ovi sto dodjose pa im se ne svidja takodje nisu trebali da dolaze.
Pay pal ulazi u Srbiju i o tome se vode pregovori a carina mora da se smanji na nivo koji je u EU ako se misli u EU.Druga stvar podignuta je maximalna vrednosta za robu bez carine na 75 eura ( sto ne na 100 to je pitanje za drzavu ali uskoro ce it o da bude)
Chaki, dusho, idi tamo na temu o svetskom rekorderu, pa objashnjavaj i dalje kako pokvareni mozgovi prevarantski funkcionishu, ti si za to expert! B)
A mogao bi i neq lootrijicu da organizujesh i na ovom forumu, ili neki nagradni konjqrs sa takodje unapred poznatim dobitnicima, vetj dugo nisam bio namagarchen, a i vetjina ovdashnjih chlanova nije to isqsila, pa izvoli, ne bilo ti zapovedjeno!
Hm da, Chaki. Tema je Leupold.
Mislim, samo da se razumemo nesto. U Evropskoj uniji se carine naplacuju samo za robu koja je proizvedena VAN EVROPSKE UNIJE. Da napomenem ... E sad posto se Leupold proizvodi van EU, za njega se placa carina. Za brendove koji se proizvode u EU, nema carina!!!!
To je i smisao Evropske unijije.
A niko ne kudi nasu Srbiju.
Druze moj mogoh otici ne jednom nego vise puta i to na gotovo ali mi nije palo na pamet.
Neki kazu da sam lud, ali ja zaista mislim da kosti treba da ostavim tamo i gde su nastale. I vise puta sam i na ovom forumu rekao da je Srbija iznad svega. U nekom mom radu imam cak i odredjen altruisticki nastup pa dobar deo stvari u svojoj poslovnoj aktivnosti radim PRO BONO ili ti u javnom interesu. Malo nas je ali nas ima. Zato, ... prozivanja tog tipa ostavi po strani.
A sto se Nasih trgovaca tice, a to znam sigurno, osim kompjuterasa koji zaista rade sa malim, minimalnim marzama, svi rade sa marzom od 60% pa na vise. Razloga je za to puno. Mala bara, malo ribica za lov pa mora da se zahvata siroko da bi se prezivelo. Ja to razumem, ali ne . Sticajem okolnosti, upravo iz tih razloga mnoga roba je kod nas, sem izuzetaka, drasticno skuplja nego vani, ... bilo gde, a pogotovo u USA. Zato ... Tako nam je kako nam je ....
Stoga, Leupold optika, kosta koliko kosta, .... vredi koliko vredi, ... a na nama jer da ocenimo prolazi li ili ne ....
stojkuki kaže:
Hm da, Chaki. Tema je Leupold.
Mislim, samo da se razumemo nesto. U Evropskoj uniji se carine naplacuju samo za robu koja je proizvedena VAN EVROPSKE UNIJE. Da napomenem ... E sad posto se Leupold proizvodi van EU, za njega se placa carina. Za brendove koji se proizvode u EU, nema carina!!!!
To je i smisao Evropske unijije.
A niko ne kudi nasu Srbiju.
Druze moj mogoh otici ne jednom nego vise puta i to na gotovo ali mi nije palo na pamet.
Neki kazu da sam lud, ali ja zaista mislim da kosti treba da ostavim tamo i gde su nastale. I vise puta sam i na ovom forumu rekao da je Srbija iznad svega. U nekom mom radu imam cak i odredjen altruisticki nastup pa dobar deo stvari u svojoj poslovnoj aktivnosti radim PRO BONO ili ti u javnom interesu. Malo nas je ali nas ima. Zato, ... prozivanja tog tipa ostavi po strani.
A sto se Nasih trgovaca tice, a to znam sigurno, osim kompjuterasa koji zaista rade sa malim, minimalnim marzama, svi rade sa marzom od 60% pa na vise. Razloga je za to puno. Mala bara, malo ribica za lov pa mora da se zahvata siroko da bi se prezivelo. Ja to razumem, ali ne . Sticajem okolnosti, upravo iz tih razloga mnoga roba je kod nas, sem izuzetaka, drasticno skuplja nego vani, ... bilo gde, a pogotovo u USA. Zato ... Tako nam je kako nam je ....
Stoga, Leupold optika, kosta koliko kosta, .... vredi koliko vredi, ... a na nama jer da ocenimo prolazi li ili ne ....
Kolega svaka čast i za ekonomiju i za patriotizam.
Teska srca ali moram da se slozim.
I Ja sam jedan od kupaca preskupog Leupolda ali sta cu morao sam bolje 600 eura nego 1600 za Swarowski .
DOBAR POGLED
1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻