Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Informacije o radu LSCS

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Informacije o radu LSCS
Lala
 Predavač za LSCS lično Živko Radosavljević? Opaaaa....

Cenim principijelnost rukovodstva LSCS - svaka čast!!!

Izgleda da mazohizam ne poznaje granice!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Mozda sam ja glup i mozda ne razumem politiku koja se trenutno vodi ali ZIVKO je LSCS SATANIZOVAO na svakom mestu i LSS je zarad saveta koje je Popovic bas od ovog gospodina dobijao izmedjuostalog doveden tu gde jeste sada...Sad

Vladi iz Aradjelovca svaka cast Odobreno i ostalim predavacima sa Sumarskog fakulteta Odobreno ali LSCS da staje iza ZivkaSad posle svega je kranje smesno i bezobrazno od strane pojedinaca iz LSCS koji su doneli ovakvu odluku !!Kome to mi pomazemo ???????VLADI ili promovisemo ZIVKA????SMESNO???????????LSCS ima samo stetu od ovakvih postupaka....Cudi me da je Tomica pristao na ovako nesto????Confused

Mislim da ce mo na U.O. koji je najavljen dotaci i ovu temu sigurno jer bar meni ovo vredja inteligenciju.............sramota koga promovise LSCS posle svega.........

Zivku Radosaljevicu mesto nije u LSCS a ne da jos i predavanja drzi.........reko je sve sto je imao........hvala mu..

Vlada iz Aradjelovca je trebalo sam ako je hteo da dovede Zivka i organizuje predavanje ali da LSCS da zaglavlje u pozivnici stvarno nema veze sa zivotom posle svega sto je taj Zivko uradio na stetu LSCS ......
Vece zlo od Zivka je samo Pantelic kome su takodje mogli da organizuju predavanje pa da svi kao deca gledamo cika Zooteku kako lepo prica price za decu.........ja dete odavno vise nisam.............!!!!

LSCS pravi gresku za greskom koja ce nas sve zajedno kostati na kraju...................

ROE
 Pa, kolege, nemojte sad i vi da nas satanizujete...Smile
Ovde je doslo do malog nesporazuma. Vlada je predlozio Zivka, kao svog dugogodisnjeg saradnika, za jednog od predavaca, a ujedno je i zamolio LSCS za pomoc u organizaciji, tako da, ukratko, kada je slat poziv, radi ozbiljnosti samog predavanja i uvazavanja predavaca sa Sumarskog fakulteta sa kojim LSCS ima vrlo dobru saradnju, Lovacki savez Centralne Srbije je upisan kao organizator, a iz nekog postovanja prema drugom organizatoru Vladi Djurdjevicu, iz grupe predavaca nije izbrisan Zivko...
Nije kriv ni Tomica, ni Dragan, ni UO LSCS, zabrljali su Vlada i Marko sto su malo radili na svoju ruku i na brzinu... Smile
Tako da, nije nikakva prodaja u pitanju, ili gazenje nekih principa...LSCS ostaje na istoj crti kao i do sada, a ja se nadam da nece da izgubi bodove, tj. da vec imamo neku zagarantovanu sumu tih bodova kod lovaca Srbije... Smile

Sniper Hunter
 Poverenje se teško stiče, ali se lako gubi,bez obzira na pozitivne poene.....Stari
A ima i ona narodna"Ko Sa djavolom tikve sadi..."

kelt
 Drage kolege pa nemojmo biti na kraj srca. svi znamo da gospoda iz ul. A. Nenedovica trenutno slabo daju za nauku jer im se nesto kasa pobrljavila, a naucni kadrovi moraju da kupuju leba ili vode supruge na more. curak se u Srbiji lako okrene, danas za Tita sutra za Drazu..
i takoo... psi laju vetar nosi...morava zubori...Harmonika
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Lala
 Kad ste već krenuli ovako, predlažem da, posle Ž.Radosavljevića, LSCS organizuje jedno predavanje na temu 'Ishrana srneće divljači', ili 'Dragocena iskustva iz lova u Africi', uz angažovanje uglednog predavača Z.Popovića. U sledećoj turi bi mogao i M.Zeremski da održi predavanje za stručne pratioce...Ja mislim da će Slava i Elko svesrdno podržati ovaj predlog! Honorar za predavače? Sitnica!
Kakva bi to navala bila da se čuje i vidi takvo nešto!

ROE kaže:
Tako da, nije nikakva prodaja u pitanju, ili gazenje nekih principa...

Ako nije ni jedno ni drugo, onda ipak izgleda da sam ja u pravu - ostaje samo mazohizam kao motiv! Grin

ROE kaže:
Nije kriv ni Tomica, ni Dragan, ni UO LSCS, zabrljali su Vlada i Marko sto su malo radili na svoju ruku i na brzinu

Pa kako to 'malo radili na svoju ruku'?!? Kako tek izgleda kad 'malo više' neko radi na svoju ruku? I koliko to ruku ima u LSCS?
Od svih ljudi u lovstvu Srbije...
Samo da do kraja ne bude kriv i Srbijalov?Hmmm

Gedza66

ROE kaže:
........ zabrljali su Vlada i Marko sto su malo radili na svoju ruku i na brzinu...

Roe, molim te da upitas Vladu Djurdjevica za njegova iskustva sa Vlasotincanima negde u periodu od 2001-2003 godine. Upitaj ga ko je koga i za cega tuzio i kako je taj izvrsni postupak nakon sudskog spora zavrsen. Zamoli ga tom prilikom i da nam dostavi onu "uspavljajucu" municiju koju nam je debelo naplatio prilikom prodaje puske za uspavljivanje divljaci identicne obicnoj ruskoj kiplauf sacmari ali za dobre pare. Podseti ga i za onog kapitalnog vepra koga su njegovi kompanjoni odstrelili nakon neuspesnog lova na Staroj planini 2010 godine, da jos uvek nije placen. Takodje mu reci da onaj njegov sa licencom br. 0432 jos uvek nije postao lovocuvar niti upravnik u LU iz Svodja ( a tako je brzopotezno zavrsio cak i V stepen za specijalistu lovstva, gde, pa naravno u Kraljevu) i da se plan cepanja lovista tesko ostvaruje a da li ce se ostvariti? videcemo, mada ako Djurdjevic organizuje predavanja po Srbiji, sve je moguce. Zbunjen

Ako je on u ovoj prici pozitivac, kakav li je tek Zivko negativac. Poznavajuci Zivka, ne verujem da se toliko iskvario ali sve je moguce, jer kaze ona narodna: S kim si, takav si! (Roe ovo ne vazi za tebe).Zum

Evo i te cuvene puske za uspavljivanje divljaci. Ako neko ima municiju za istu, molim da mi se obrati na PP.

http://i41.tinypi...dvj4zl.jpg
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

elko
 Jako puno bih voleo da svi ili barem najveći broj lovaca ove naše domovine daju svoj doprinos kako se ne bi pravile greške za greškom, kako reče moj drug Slava ( koji je inače od samog početka u timu koji eto pravi toliko grešaka ) ali ne samo u LSCS već od baze pa nadalje, od mene pa nadalje i tako redom.
Ne, neće, niti je do sada Srbijalov bio kriv nikome iz LSCS ( možda malo nepravedan prema meni i mojoj naivnosti u jednom trenutku ali i to sam sam izabrao ).

Voleo bih da se jave ovi časniji od LSCS koji su ćutali kada smo mi govorili šta ne valja i to javno na Skupštinama LSS, Upravnim odborima, Nadzornom odbopru i sl.

Ako u najboljem slučaju pod okriljem ovakvog krovnog saveza ostaje 40.000 lovaca Srbije vernih svemu što je mnogo puta napisano i prozvano kao nedolično u lovstvu baš na ovom forumu treba da se zapitamo da li je Don Kihot ikada nestao ili je možda vaskrsao baš na ovom forumu koji čita dosta lovaca ( i onih koji to nisu i verovatno ne žele kada vide šta se dešava ) a opet se na ovom forumu po aktuelnostima javlja upisima 20-ak vaskrslih koji postaju omraženi i kod svojih najbližih.

Puno bih voleo da mogu, i da mi odgovornost prema nečem što je smatram veće od mog ličnog razmišljanja a i vrednije to ne ograničava, da " opletem " po draganu, Peri, Miki ili Lazi, da iznesem sav moj jed i jad, opišem mnogo neprijatnih epizoda u kratkom ali mojim izborom lovno - političkom stažu.

Da postoje problemi, postoje, da se radi o greškama - možda, bilo ih je i biće.
Da LSCS postoji već treća godina ( tri teške godine ) postoji i to je najvažnije, i što je još važnije ostao je veran svojim izvornim principima, bar ja to tako mislim.
A pamtim mnogo toga i mnogo čijih uloga se sećam i dobro je što postoje mobilni telefoni pa da svako može da me i lično iskritikuje i to je moj izbor ali samo kao moju gršku ali ne kao greške LSCS.

Imena koja se pominju i za šta se proziva LSCS nisu vredna pomena a postoje poodavno, mnogo pre LSCS i svi smo im se na ovaj ili onaj način klanjali - kada su bili na vlasti kao i ovima koji su sada na vlasti.Da li je to politika, licemerje, mazohizam ili već nešto slično u svom lovačkom varijetetu svako ima pravo da lično procenjuje.Blago onom ko je gore-razmišlja onaj dole, e kako je onom dole fino i jednostavno,opušteno - razmišlja onaj gore.
Pade mi jedna pričica iz detinjstva na pamet, čini mi se : Teško je svijetu ugoditi - a tek lovcima.
Onaj ko radi i treba da odgovara što radi i treba da trpi i ćuti, zato je tu.
Ostali dođu i odu, popiju piće, pozovu kada se nešto ne odvija po njihovom rezonu, u međuvremenu, ma nema veze, ja se malo raspričao, jednom kriv opet kriv.Neka visi Pedro.

slavaplana
 Dragane Slava jeste u timu koji se izgleda ne pita mnogo jer se odluke donose u okviru par ljudi a ne u okviru U.O. koji je za to nadlezan a o tome ce mo vise na U.O. koji se toliko odlaze da meni vise nije jasno nista...........

U.O. nije nikada doneo odluku da Zivka agazuje kao predavaca kao ni da se vuku potezi koji samo stete LSCS vec je to greska u koracima VAs par koji konstantno radite sta i kako hocete bez odluka U.O. sto ce Vam biti receno na prvom U.O. od strane vise clanova istog jer LSCS sve vise lici na LSS u kome sekretar i par ljudi vode politiku dok se ostali koji bi trebali da se pitaju i da donose odluke na U.O. kako ja vidim ne pitaju nista..........donete odluke se ne sprovode i pitanje je dana a mozda se to desi i na prvoj Skupstini LSCS kada ce se nesto ili promeniti ili ja vise necu biti u organima upravljanja ovog saveza jer mi smeta ovakav rad istog koji umasto da se krece ka ciljevima za koje smo se i osnovali pluta na pucini .....ceka se ne nesto a ni sami vise ne znamo sta i koga cekamo...cekamo pravi trenutak......cekamo da vidimo........kalkulisemo.........od Urosa do ostalih clanova U.O. ima mnogo nezadovoljstva u radu LSCS ??????
Vise o tome na U.O. gde ce se nesto promeniti na bolje ii misljenja sam da LSCS sve vise lici na LSS???

To nije bio cilj osnivanja istog..............ja sam licno razocaran kao se radi...............ocekivao sam zaista mnogo vise..............

ficha007
 Vidim ja da je Živko kao "trojanski konj" ubačen izgleda da "zavadi pa vlada". Vodite računa o tome, jer mislim da je po sredi pokušaj razbijanja LSCS na ovaj način. Svesno ili nesvesno.

Kao u "ona" stara vremena. Pokušava se na sve načine diskreditacija poštenih ljudi dok neko ne "legne" na rudu, a onda kreću svađe.

Setite se "Top liste nadrealista" i svađe između Srbina i Muslimana kod igre bilijara, uz "posredovanje" pregovarača iz Evrope.

Sve mi više počinje ličiti na to. Nemojte dozvoliti da vas neko žedne prevesla preko vode jer mu smeta to neko početno jedinstvo koje ste postigli, kao i dobar rad i saradnja sa LU koji su vaši članovi.

Sve nedoumice ovakve vrste treba da rešavate na UO,a ne da par pojedinaca donose odluke u ime većine, bez da ikoga informišu o svojim potezima.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Indjijanac
 da se nudi jabuka razdora,nudi se,verovatno se neki sad smeškaju oko novonastale situacije i mole boga da razjedine LSCS.
Članovi LSCS ovo vam je samo još jedan od ispita zrelosti,situaciju morate rešiti u vašem dvorištu,budite svi prisebni i nadjite najbolji način da prebrodite ovu krizu.
Sa druge strane na predavanju će sigurno biti pričano isključivo o struci,ništa drugo netreba da bude tema priče za vreme predavanja.
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Vuki

slavaplana kaže:
ika

Postovani drugari ,
napravi se polemika oko pojedinih predavaca i predavanja .Da je bilo srece ranije pa da LSS i njihovi predavaci koji sede u BGu , po programu razvoja ili edukacije organizuju svakogodisnje na desetine i stotinak predavanja u skoro svim udruzenjima , angazujuci i druge kolege inz.ranih profila i iz drugih obrazovnih i strucnih ustanova , zarad pravilnog rasporeda sredstava saveza i primanja , mnoge stvari u praksi ,na terenu , a i obrazovanost lovaca bila bi na mnogo vecem nivou.
Veoma je pohvalno sto je Savez Centralne Srbije ,pokrenu ovaj nadam se serijal edukativnih predavanja i to je i uloga Saveza da obrazuje lovce zbog strucnijeg gazdovanja u lovistima.LSCS je organizovao i Izlozbu trofeja na Sajimu u Kragujevcu sto je takodje napredak , a nadam se da ce se u svakom udruzenju organizovati kontrolne smotre trofeja o ispravnosti odstrela i to postati svakogodisnja praksa ,kao sto je u zemljama u okruzenju.
Sto se tice gosn.Zivka ,kao karakter brzak ima svojih preuranjenih poteza koji mu smanjuju dugogodisnju reputaciju strucnjaka inz. sa ogromnim iskustvom koji je radio u Istocnoj Srbiji , zatim u vojnim lovistima , a kao savetnik ministra za sumarstvo svojevremeno imao uticaja i susretanja sa mnogim lovistima i njihovim problemima sirom Srbije , te bi iz kurtoazije trebali da respektujemo bar njegovu starost od 73 godine,.
Pozdravljam rad LSCS i njihovo angazovanje na ovom edukativnom radu , kada ostali deo Srbije zbog raskola LSS , nezna gde se nalazi i za cega postoji.Nadam se da ce i fazanerije u pomoravlju proraditi punim kapacitetima i napuniti lovista jarebicom i fazanima.Takodje mislim da ce i divljac koja vec celu deceniju luta Rudnikom i sire -muflone i lopatare uvesti u lovne osnove i gazdovati njima u svojim lovistima na prirodan nacin kao i u drugim zemljama u okruzenju.
Pozdravljam rad na sintezi udruzenja Saveza i stvaranju baze podataka za region po vrstama divljaci i kapacitetima podrucja.
Inace da napomenem u zemljama u okruzenju postoje obavezni kursevi -predavanja uzgoja divljaci koji se pohadjaju i polazu da bi mogao lovac clan da ide u lov -uzgojni i trofejni odstrel i takav kurs u Bugarskoj kosta 182 leva. Prema tome dobro je kod nas dok je na ovom nivou predavanja gratis...pozdrav Lj ,M.

elko
 Dosta odgovora je dao kolega sa foruma Vuki i trebalo bi voditi računa o suštini stvari a ne o pojedinačnim slučajevima ili licima.

Jako bi bilo neumesno da se članovi jednog te istog tima ( možda se neko ne oseća tako ) prepucavaju po forumu.
Za utehu svima ne postoji ni trunke razdora u LSCS niti će postojati.
Ko se pita i koliko rešeno je Statutom LSCS, Odlukama Skupštine LSCS, Upravnog odbora.
Sve nerešeno kao i nezadovoljstvo bilo koga treba rešavati na organima LSCS i ne postoji bilo kakav razlog za bilo kakve najave.
Forum jeste mesto da se iznesu bilo čija i bilo kakva razmišljanja i komentari i forum je odgovorio svojoj svrsi.Da nije ovog foruma bilo bi više mraka svuda u lovstvu.
Dobro je da ima različitih mišljenja u jednom timu i dobro je da je LSCS prvi primer i verovatno početak nove prakse.Očekujem da isto učine i LSS ( članovi UO kao i LSV - članovi UO.)
Nije i neće LSCS naći primer u LSS ali ni u jednom drugom Savezu, iako postoje priželjkivanja.
Pravo ali i obaveza svakoga ko smatra ( a član je LSCS ) da se ne poštuju Odluke organa LSCS, da postoji samovolja, despotizam ili nešto slično je da o tome iznese mišljkenje na organima Saveza mnogo pre nego na forumu ali ni to nije problem, isto kao što je pravo svakog da napusti priču u kojoj ne nalazi sebe.
ja bih ponekad voleo da budem tako moćan ( nisam i neću biti ) pa da po svakome u lovstvu Srbije "drvim " i preporučujem se kao jedini zaštitnik " izvornih " principa.
O mojim aktivnostima u LSCS ima pravo samo da raspravljaju organi LSCS a ostali samo ako su uradili više od mene.
Moja odgovornost nalazi osnova u broju udruženja koja su se izjasnila kao članovi LSCS kao i moja odgovornost prema lovcima udruženja koje broji 1000 članova.
Nema bojazni za LSCS a sve ostalo je podložno promenama pa i moje sićušno ja.
Posebno mi je interesantna informacija da postoji nezadovoljstvo članova organa LSCS, ja je nemam a danas sam bio sa predsednikom Skupštine LSCS koji ni reč o tome nije progovorio.
Po pitanju pojedinačnih poteza - odluka nije mi jasno a i ne smatram da aktuelnosti u radu Saveza ( kao što je organizovanje stručnog predavanja , verovatno poseta nekom udruženju, razgovori sa predstavnicima udruženja ) podležu obavezi konsultovanja članova UO, ali njihovo informisanje na prvom UO svakako i tada sveko ima pravo da kritikuje pojedinačne poteze.Toliko i u svakom slučaju Hvala.Informacije sa prvog narednog UO biće objavljene na sajtu LSCS.

Lala
 E. pa, ovi zadnji upisi malo proširuju priču, zalaze u principijelnost, i otvaraju prostor za pristojnu polemiku, koja sledi:

elko kaže:
Jako bi bilo neumesno da se članovi jednog te istog tima ( možda se neko ne oseća tako ) prepucavaju po forumu.

Da li je ovo oko neumesnosti važilo i kada su čelni ljudi LSCS bili deo tima u LSS, a kritikovali na sav glas rad LSS i ljudi u njemu? Onda je izgleda bilo umesno prepucavati se, i to vrlo često baš preko ovog foruma; medjutim, kada padnu kritike na njihov račun (LSCS), onda je odjednom 'neumesno'? Pa kako to, majku mu? Dok su upisi na Srbijalov išli na ruku LSCS i njegovim čelnicima, onda je sve u redu, a kad se kritikuje doslovno JEDAN konkretan potez (koji negira neke ranije stavove ljudi iz LSCS), onda je neumesno? Principijelno?

elko kaže:
ja bih ponekad voleo da budem tako moćan ( nisam i neću biti ) pa da po svakome u lovstvu Srbije "drvim " i preporučujem se kao jedini zaštitnik " izvornih " principa.

A ko ti brani, čoveče, da kritikuješ bilo čije loše poteze? Rad svakog udruženja gradjana je javan (barem bi trebao biti) i podložan kritici javnosti, a jednom izgovorena ili napisana reč, koja se kasnije negira postupkom, govori o principijelnosti onih koji tako postupe! Nema tu 'drvljenja' po svakome, zaboravi tu uopštenu priču, ELko, i zaklanjanje iza nekih 'viših interesa'. Seti se svojih priča i upisa od ranije, lako je to proveriti! Dalje, jedan čovek ili nekoliko ljudi ne čine i ne predstavljaju lovstvo Srbije, pa da bi bilo ko bio 'sveta krava' nedodirljivi i zaštićen od kritike.
Kolega Vuki piše o potrebi edukacije lovaca, održavanja predavanja ili radionica, gde bi lovci bili edukovani. To niko nije osporio i ne vidim zašto se to sad piše? Ali, uz svo uvažavanje ličnosti svakog pojedinca, pa i Ž.Radosavljevića, posle svih dogadjaja kroz koje su prošli ljudi iz sadašnje garniture LSCS, još dok su svi bili pod kapom LSS i kasnije, zar niko drugi u Srbiji nije mogao da održi predavanje lovcima LSCS o regulaciji broja predatora, osim čoveka koji je i po Elkovim rečima ranije doprineo otežavanju starta LSCS? Da li se ovde može govoriti i o licemerstvu?! Ili sam i ja, što kaže Slava, 'glup za politiku'?Hmmm

Moje je pravo da mislim o vašem (LSCS) postupku ono što mislim, i da to lepo ovde i napišem, svidelo se to vama ili ne: mislim da je LSCS počeo da igra kalkulantski, i da će u toj igri izgubiti (ne bi vam bilo prvi put). Flertovanje sa onima koje ste ranije onoliko 'krpili' neće vam doneti 'poene', nego smanjiti rejting koji ste počeli da pravite.
Vi možete sad da pričate i pišete šta god hoćete, da svoje postupke tumačite kao veliki doprinos lovstvu Srbije i nekom opštem interesu lovaca, to je jedna strana medalje, i vaše vidjenje.
Druga strana medalje su činjenice i dela od ranije, koja ne korespondiraju sa sadašnjim delima. To je moje mišljenje. Da nije ovde u pitanju, srpski rečeno: 'jedno pričam, drugo mislim, treće radim'.

Nemoj meni ili Slavi ili nekom trećem, druže moj Elko, prišivati više kako zapi*avamo po svemu (kako mi ti diplomatski reče telefonom). Ako tako stvarno misliš, onda ćeš imati vrlo dobre istomišljenike u rukovodstvima i drugih saveza - istim onim rukovodstvima koji su vas u LSCS 'šutnuli' kad god su mogli (npr. LSS isključenjem vaših LU i pojedinaca iz organa, i ponižavajućim statusom na skupštini, LSV onomad oko lovačkih ispita, ili pričom o nedonoščetu, šahovskom klubu, i sl.). Članovi Srbijalov to nisu radili, nije vas niko ovde saplitao, nego su vam članovi ovde pružili punu podršku, kad vam je bilo teško i kada ste se borili za (zasluženo) mesto u lovstvu, jer ste svojim delima doneli novi koncept organizacije i naročito upravljanja novcem lovaca, koji je po svemu bio najbliži interesu običnog lovca. A sad se izgleda ponašate kao uvredjena mlada, jer Bože moj, sad imate infrastrukturu, članstvo, pa i finansije, stali ste na noge, pa vam sad možda ideal predstavljaju upravo oni od kojih ste se distancirali ranije? Zašto? Možda zbog više para, više uticaja, zbog čega?

Nego, nešto sam premotavao upise i sajt LSCS: zar niste vi trebali da imate novu SKupštinu LSCS? Čini mi se da je održavanje nove sednice vaše Skupštine bilo oročeno na par meseci posle poslednje održane? Jel to tačno? Ako je tačno, da li to znači da se ni vi ne pridržavate svojih skupštinskih odluka?
Znam ja da Elko neće da mi zameri na malo direktnijem pisanju, to je samo odgovor na njegove upise, i na jedan telefonski razgovor u medjuvremenu. Ovde svako od članova foruma iznosi samo svoje mišljenje, da se ne zaboravi!
Moram da kažem još nešto, unapred se izvinjavam ako neko shvati lično (nije lično) - ima narodna poslovica koja kaže: 'ako ti jedan čovek kaže da si magarac, ne obraćaj pažnju; ako ti 10 ljudi kaže to isto, onda idi i kupi sebi samar'.

Pozdrav šumadincima!Bye

slavaplana
 Na U.O. ce mo imati sta da kazemo jedni drugima i pisanje i moje licno nezadovoljstvo radom LSCS u poslednjih par meseci cu takodje izneti na U.O. !!!

Takodje cu isistirati na SKUPSTINSKIM odlukama i ODLUKAMA U.O. KOJE DO DANA DANASNJEG NISU SPROVEDENE U DELO ???

Udruzenja koje nisu vec dve godine ni dinara uplatila na ime clanarine NEMAJU STA DA TRAZE U ORGANIMA UPRAVLJANJA svidelo se to nekom ili ne???
A pritom LSS uredno placaju clanarinu???Sta to znaci???Oni javno nas samim tim ismejavaju misleci da mogu da rade sta hoce i kako hoce???
Ali da se ne zameramo...........pustaju se da i dalje to rade????????DOKLE?????????

Ako je to problem sto cu traziti da se dogovoreno sprovede a sto nekima izgleda nikako ne odgovara onda je to njihov problem a ne moj???

Licno sam vise nego mnogi stao na stranu LSCS i kad su ih svi napadali branio i pisao sta i kako se radi ,zamerio sam se sa pola Srbije zbog LSCS i osnivanja istog i necu nikako da dozvolim da se u liku pojedinaca od LSCS pravi drugi LSS u kome ce pojedinci da vode politiku kao sto je to radila STRUCNA SLUZBA LSS!!!!!!!!

To nece moci dok sam ja u U.O. istog i na to cu uticati svim silama ali ako budem u manjini povucicu se TO JAVNO KAZEM i STOJIM IZA TOGA jer u tome ne zelim da UCESTVUJEM KAO NEKO KO KALKULISE i polako sve gleda ko je sa kim dobar...sta ko moze ..sta ko ne moze......od kalkulacija mi je vise muka na relaciji LSCS -LSV....LSCS-MINISTARSTVO.......LSCS-LSS......

Ko nema jasan stav i pricu kako dalje sami i sa svojim ciljevima NEMOJ DA VISE GUBIMO VREME i da se zamlacujemo ???????????

LSCS su svi koji su mogli ZAJEBALI I PUSTILI NIZ VODU a mi se pomasamo i dalje gledamo u te iste ljude kao u IKONE???????????????A MAN VISE????????????????

Muka mi je od ljudi koji zarad svojih interesa i politickih poena koje sakupljaju uvlaceci se pojedincima ovo sto je u Kragujevcu napravljeno pustaju na LER i na cekanje kako bi videli KOM CARSTVU DA SE PRIKLONE sa zeljom da se jednog dana VRATE NA VELIKA VRATA U LSS??????????

Ko hoce u LSS neka ide tamo i tamo neka sa Popovicem i Zivkom GLUMI VELIKOG LOVNOG RADNIKA I BORCA ZA PRAVDU !!!!!

LSCS je napravljen kako bi se bas takvima suprostavili i kako bi se menjalo nesto u lovstvu u kome i dan danas samo pojedinci imaju korist a udruzenja nikad u goroj situaciji,divljaci sve manje a SVI GLUME GAZDE...............zato smo tu gde jesmo!!!!!!!!!!!

ficha007
 Ja bih samo da pitam:ima li u zemlji Srbiji neki drugi predavač i lovni radnik koji bi umesto Gospodina Živka Radosavljevića mogao da uzme učešće u predavanju.

Ima li u Srbiji još pametnih ljudi ili je sva pamet potrošena, pa trebaju ljudi od 70 i kusur godina ( svaka čast na znanju i iskustvu, ali takvi tamo u EU uživaju zasluženu penziju ) da drže predavanja. Pa dokle bre više ljudi takvi da vode glavnu reč.

Da li je moguće da ti penzioneri nemaju pametnija posla, da misle da su nezamenjljivi, da će posle njih da nastupi potom...šta li je?

Idite ljudi u penziju, svaka vam čast...uživajte u zaslugama koje ste stekli i pustite bre da se život dalje kreće, ali bez vas. Ima još mladih, pametnih ljudi koji mogu i hoće da rade, da predaju.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Lala
 Danas je zakazano održavanje Skupštine LSCS. Koliko sam saznao iz druge ruke, izgleda da su u toku vrlo burna dešavanja o ovom savezu, i da ima prilično nesuglasica oko nekoliko stvari, pre svega oko predstavljanja lovaca u organima saveza i oko plaćanja članarine!

Nadam se da će biti dovoljno mudrosti i pameti da prevazidju nesuglasice u LSCS, prvenstveno zbog lovaca koji su članovi tog saveza. Slava je tamo na SKupštini kao delegat i kao član UO LSCS, pa kad se vrati, očekujem da će da napiše šta se dešavalo i kako je završeno.

Moram da kažem svoje mišljenje, da je LSCS od svog početka krenuo dobrim putem, da je ideja o načinu kako jedan savez treba da radi bila zaista na korist lovaca i LU članova. Medjutim, u poslednje vreme (recimo oko pola godine-godinu) barem meni je primetno da je došlo do postepenog skretanja sa prvobitnog načina rada, i da su izgleda počeli da rade kalkulatori. Početna energija i entuzijazam je potrošen, i onda kada su trebali, po meni, da nastave svoju priču i strpljivo da grade svoj rejting i uvećavaju članstvo, nisu imali dovoljno strpljenja i živaca, a verovatno ni novca, da izguraju do kraja, nego su počeli da prave trule kompromise, čak i sa onima koji su ih pre toga debelo izneverili i omalovažavali gde god su stigli.
Biće mi jako krivo ako i LSCS promeni svoj način rada i skrene sa svoje početne ideje da bi nastavio 'svetlim stazama' svoje starije braće LSS i LSV, i ako počne da liči na njih - koliko vidim, ima šanse da tako bude. Šteta za jednu dobru ideju, da bude tek tako proćerdana, za kratkoročnu dobit gubi se dugoročna perspektiva.
Od takvog stava nema 'leba, a vreme će pokazati da li sam u pravu ili nisam.

Lala
 Poslednja informacija sa Skupštine LSCS:

Slava je podneo neopozivu ostavku na mesto člana UO LSCS!!!

Ne znam o čemu se tačno radi, ali sam siguran da takav jedan potez Slava ne bi povukao bez debelog razloga!!!

Šta se to, pobogu, dešava u LSCS?? Ne znam ni kako je reagovao Tomica, ni kako je reagovao Guberinić, Rudinac, Uroš Djoković, kako su reagovali drugi osnivači LSCS na ostavku jednog od njih?
Šta im to treba, da sebi dozvole ovakve stvari?

Interesantno je da je ova Skupština sazvana (slučajno ili ne) tek nakon mog podsećanja da su imali odluku od prethodnog zasedanja o obavezi sazivanja nove skupštine u odredjenom roku! Još je interesantnije da čak ni na svom sajtu nisu objavili datum zasedanja Skupštine, niti su ovde na Srbijalov to napisali (ranije su imali običaj da i na ovom portalu objave neke važne vesti iz svog rada).
Ovo bi mogao biti još jedan dokaz da su skrenuli sa početnog načina rada! Informisanje im počinje ličiti na stariju braću!

slavaplana
 Danas na Skupstini LSCS sam podneo NEOPOZIVU OSTAVKU NA mesto clana u U.O. LSCS!!!Pilot

slavaplana

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački glasnik LSCS LOVAČKE NOVINE 16 18.05.2016. 22:52
INFORMACIJE O RADU LSS! LOVAČKA UDRUŽENJA 409 19.10.2011. 11:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,541,058 posete www.srbijalov.com