Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
karpatskivuk
 Kod drugog fazana nisam slikao marku nego samo aport,nije bas lako i loviti i slikati u isto vreme
i41.tinypic.com/k4z4tw.jpg
i41.tinypic.com/2poxy0i.jpg

AcaVasic

Zuban kaže:
Ziv ti sve...! Pa zar nevidis i sam da ti stene nije u redu. I da mu fali ZASTICENA Kucica, toplota(Debeo sloj Slame) i po koji gram vise Hrane!!! Zima je i od hranom unesenih 1000 kalorija, stene iztrosi samo za toplotu tela 1200 kalorija!!! I od cega ce onda zdravo da se razvija i raste...?! Nema zastitni sloj Masti oko Bubrega, dobice ti upalu bubrega, Besike itd.Ako nemas gde preko noci, a ti ga bar zavezi negde u stali kod stoke, tamo je bar toplo i ima prostirke. Kakva to opasna "licna karta"? ... kakav lepotan ? i kakvi Bakraci...???!!!
Postavljas takvu sliku i ocekujes sad neki "belosvetski" komentar ili sta?!
Umesto da se zamajavas "licnim kartama" bolje ulozi vreme u Stene, Smestaj i hranu. Ili mislis mozda da se "Lepotan" gaji pod metalnom "strehom/terasom/verandom" i bez prostirke( verovatno da je i patos "Kucice" za vecnost, tj.od metala, da je pas ne "probije"...?!). Ne postovani, ne... Lepota je = Zdravlje. A Zdravlje je =Hrana i smestaj...
Razmisli o tome...
u ostalom stojis u vezi sa strucnjakom pa pitaj njega sta on misli o tome,on bi kao strucno lice morao znati dobar savet da ti da...!
pzzz.

Nema potrebe vi Zubane da mi pricate o uzgoju pasa i o boksovima ne znam odakle vam ta informacija da mema adekvatan boks mnogo pametujete, postoje mnogo pametniji clanovi koji manje pricaju od vas a postuju druge vi iz ne znam kog razloga samo prozivate prozivate.

AcaVasic

rokvic kaže:
Dobro bre Zubanovicu....aman,pa mozda covek nije u mogucnosti da sve od jednom pruzi psu,(slazem se sa tobom da je to osnova). ...mogu se te primedbe reci i drugacije,podrzi coveka i reci druze ako si u mogucnosti,stavi mu izolaciju u kucicu,....cesce hrani psa ,., itd.... .
Ovo ne treba da shvatis kao bilo kakvu kritiku ni prozivku,nego kao dobronamerni savet....
Pozdrav i dobar pogled

Hvala kolega vidim da ste ok clan i da se sa vama moze razgovarati u ostalom Zubanovic misli da je naj pametniji pa vec zna kakav je boks strasno. pozz

spiker-mrmosh
 rokvic druze ! Jedina mana tog steneta je sto je kupljeno od mene i sto potice od mog kera ! Pozdrav
Inace ima odlicne uslove, zaseban box i ishranu - kao i ostala dva psa mog druga Ace ! Nista ja tu ne bi dirao !
Inace da se dusebriznici oslabelog vida ne bi brinuli - ono iza steneta u opste nije kucica za pse ! Grin
Ne daj Boze da je pored kerica bila sljiva , bor ili jela - moj drug Aca bi bio osudjen da mu pas spava na drvetu ! Smean
Do duse ima ovaj keric i svojih mana !
1- Rodovnik mu je cist kao suza i otac i majka su mu 100% ti koji pise da jesu !
2- Rodovnik mu je stigao sa nesto malo vise od dva meseca starosti !
3- Sva njegova braca i sestre su prodati pre nego sto su se i okotili !
2- Vakcinisan je i revakcinisan !
3- Do 2 meseca starosti je 3 X ciscen od glista !
4- Sa 50 i nesto dana je promarkirao na perusku i stoji po 3-4 minuta !
Ima tu jos po koja mana ali da ne davim previse ! ;)
Inace za njegovu besiku se ne brinemo u opste ni ja ni vlasnik - zapisavace taj redom !
Ziveli ! iveli 3
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

AcaVasic

Zuban kaže:
Ziv ti sve...! Pa zar nevidis i sam da ti stene nije u redu. I da mu fali ZASTICENA Kucica, toplota(Debeo sloj Slame) i po koji gram vise Hrane!!! Zima je i od hranom unesenih 1000 kalorija, stene iztrosi samo za toplotu tela 1200 kalorija!!! I od cega ce onda zdravo da se razvija i raste...?! Nema zastitni sloj Masti oko Bubrega, dobice ti upalu bubrega, Besike itd.Ako nemas gde preko noci, a ti ga bar zavezi negde u stali kod stoke, tamo je bar toplo i ima prostirke. Kakva to opasna "licna karta"? ... kakav lepotan ? i kakvi Bakraci...???!!!
Umesto da se zamajavas "licnim kartama" bolje ulozi vreme u Stene, Smestaj i hranu. Ili mislis mozda da se "Lepotan" gaji pod metalnom "strehom/terasom/verandom" i bez prostirke( verovatno da je i patos "Kucice" za vecnost, tj.od metala, da je pas ne "probije"...?!). Ne postovani, ne... Lepota je = Zdravlje. A Zdravlje je =Hrana i smestaj...
Razmisli o tome...
u ostalom stojis u vezi sa strucnjakom pa pitaj njega sta on misli o tome,on bi kao strucno lice morao znati dobar savet da ti da...!
pzzz.

Gospodine Zubnovicu - a mogu li se jednom u zivotu videti slike vasih boksova i vasih pasa , kako bi na prakticnom primeru videli kako to treba da izgleda !"
Posto ste meni kao pripravniku nasli samo mane aj kad toliko znate pomozite mi prakticno Pravilo

spiker-mrmosh
 Ishrana stenaca u porastu
Nakon prestanka dojenja (između 6 i 8 nedelja starosti) energetske potrebe štenaca su dvostruko veće od potreba odraslih pasa iste rase, po jedinici telesne mase. Kako štenci rastu njihove potrebe se progresivno smanjuju pa su do doba kada štenci dostignu 40% telesne mase odraslih njihove potrebe samo 1.6 puta veće od potreba za održavanje odraslih životinja. Pri 80% njihove odrasle težine štencima je potrebno samo 1.2 puta više energije nego odraslom psu po jedinici telesne mase.
Psi koji rastu takođe imaju veće potrebe u proteinima u odnosu na odrasle pse.
Minimalni procenat proteina za rast varira između 11% i 22% od energetskog unosa (u zavisnosti od klime, rase pasa i izvora proteina). Iako bi 12% proteina iz laktalbumina ili drugog visokokvalitetnog izvora trebalo podržavati rast u večine mladih pasa, neka istraživanja sugerišu da je procenat proteina od 15% marginalna za gigantske rase. Istraživanja su takođe utvrdila da ishrana bogata proteinima (33%) ne uzrokuje razvoj osteokondroze u pasa.
Iako se često misli da će velike količine dodatnih proteina doprineti razvoju dobrog telesnog stanja i mišića, to nije slučaj. Umesto toga, proteine koje pas pojede iznad svojih potreba metabolizovaće se za proizvodnju ili će biti uskladištene kao salo.
POTREBE PASA U HRANLJIVIM MATERIJAMA U BRAŠNASTOJ HRANI
1) Potrebe proteina za održavanje života 12%
2) Potrebe proteina za rast 20%
3) Potrebe proteina kod štenaca koji sisaju 30% (sitne rase),
37-38% (krupne rase)
4) Potrebe proteina kod skotnih kuja 16%
5) Potrebe proteina u dojnih kuja 20-22%
6) Potrebe proteina kod mladih pasa u porastu 18-20%
7) Potrebe proteina kod radnih pasa 20%
8) Potrebe za mastima min 5%
9) Potrebe za uhgljenim hidratima do 70%
10) Celuloza max 5%
11) So 0.5%
12) Kalcijum 0.6-1%
13) Fosfor 0.5-0.8%
14) Bakar 6mg/kg hrane
15) Gvožđe 50mg/kg hrane
16) Kobalt 0.2mg/kg hrane
17) Mangan 20-30mg/kg hrane
18) Cink 20-30mg/kg hrane
19) Jod 0.3mg/kg hrane
20) Vitamin A 5000 ij/kg hrane
21) Vitamin B1 1.5mg/kg hrane
22) Vitamin B2 2mg/kg hrane
23) Vitamin B6 1mg/kg hrane
24) Vitamin B12 10mg/kg hrane
25) Vitamin D 800 ij/kg hrane
26) Vitamin E 50 ij/kg hrane za rast
27) Niacin 10mg/kg hrane
28) Pantotenska kiselina 2mg/kg hrane
29) Holin 1200mg/kg hrane
30) Vlaga 10%
Ovde će biti prikazane dnevne potrebe pasa u kalorijama (kcal) za održavanje života na osnovu težine:
2,5 kg (težina psa) - 230 Kcal/dan
6 kg- 560Kcal/dan
4,5 kg - 390 Kcal/dan
9 kg - 650 Kcal/dan
13,5kg - 885 Kcal/ dan
18 kg - 1090 Kcal/dan
22,5 kg - 1300 Kcal/dan
27 kg - 1480 Kcal/dan
32 kg - 1675 Kcal/dan
36 kg - 1850 Kcal/dan
40 kg - 2020 Kcal/dan
45 kg - 2185 Kcal/dan
50 kg - 2350 Kcal/dan
54,5 kg - 2505 Kcal/dan
59 kg - 2660 Kcal/dan
63,5 kg - 2815 Kcal/dan
68 kg - 2965 Kcal/dan
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *

Emil-1
 Karpatski vuk- Svaka cast,vidim da uzivas u lovu sa kujom,samo tako nastavi,razmisljaj polako sa kojim psom bi da paris kuju,blizi se taj dan.

spiker-mrmosh
 Sto bi u prevodu znacilo - da stene lepo unranjenog Nemackog ostrodlakog pticara u starosti od 2.5 mesceci tezi negde od 6- 8 kilograma zavisno od broja stenaca , starosti kuje (prvokotkinje imaju manju kolicinu mleka) , mlecnosti kuje i dr.
Sto bi znacilo da su njegove potrebe u Kcal( kalorijama) za odrzavanje zivota negde oko 600 kalorija sto cemo pomnoziti sa njegovim potrebama za rast i razvoj X 1.8 puta = Ukupne potrebe steneta tog uzrasta za kalorijama koje ce obezbediti njegov pravilan rast i razvoj (uz dodatak vitamina i minerala - koji nemaju nikakvu kalorisku vrednost) iznosi oko 1100 kalorija ! Ako na to dodamo 5% plus zbog smanjene spoljne temperature tj na povecane potrebe za zagrevanjem tela - dobicemo Da su energetske potrebe steneta Nemackog ostrodlakog pticara u starosti od 2.5 meseci za njegovo odrzavanje zivota + pravilan rast i razvoj u hladnijem periodu godine maksimalno 1200 kalorija !

E sad - kad vajni strucnjak kaze da je samo za zagrevanje tela steneta u zimskom periodu potrebno 1200 kalorija - svima moze biti jasno koliki je on "strucnjak" !
Izvinjavam se moderatorima ako sam mozda sve ovo napisao na temi koja nije predvidjena za to - ali jednostavno ne mogu da dozvolim da se na ovoj temi siri neznanje i mladi odgajivaci dovode u zabludu ! Za neke stvari ipak treba malo ici u skolu !
Veliki pozdrav svima kojima ceo moji predhodni postovi pomoci u pravilnom odgoju i izrastanju svojih ljubimaca u pravilne i zdrave pse !
Ziveli ! iveli 3
Inace cisto radi poredjenja - energetske potrene odraslog zdravog coveka koji se ne bavi teskim fizickim radom su od 2200 - 2400 kalorija !

Zuban

rokvic kaže:
Dobro bre Zubanovicu....aman,pa mozda covek nije u mogucnosti da sve od jednom pruzi psu,(slazem se sa tobom da je to osnova). ...mogu se te primedbe reci i drugacije,podrzi coveka i reci druze ako si u mogucnosti,stavi mu izolaciju u kucicu,....cesce hrani psa ,., itd.... .
Ovo ne treba da shvatis kao bilo kakvu kritiku ni prozivku,nego kao dobronamerni savet....
Pozdrav i dobar pogled

@kolega Rokvic, u zelji da odbranite "Slabije" od "Ostrog" Zubanovica, niste primetili da je bas ovo klasicna reklama necega...! Ovde nikom njie ni potrebna moja popmoc. ...sve se vec zna u malom prstu Chut
U ostalom, procitajte zadnjih par postova i procenite sami...
od lovca do lovca Bye
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Zuban

AcaVasic kaže:

Zuban kaže:
Razmisli o tome...
pzzz.

Nema potrebe vi Zubane da mi pricate o uzgoju pasa i o boksovima ne znam odakle vam ta informacija da mema adekvatan boks mnogo pametujete, postoje mnogo pametniji clanovi koji manje pricaju od vas a postuju druge vi iz ne znam kog razloga samo prozivate prozivate.

@>> ...kakav danak neznanju. Pa normalno da postoje ... ali to sigurno niste vi a ni "mentor"...

... u ostalom Zubanovic misli da je naj pametniji pa vec zna kakav je boks strasno. pozz

@>>...kakav danak neiskustvu. Odakle to znate...???

Gospodine Zubnovicu - a mogu li se jednom u zivotu videti slike vasih boksova i vasih pasa...

@>> Nemoze!!! Moje Smestaje za pse i pse, mogu videti samo Prijatelji, oni koji to zasluzuju, Veterinar i Drzavne ustanove!!!
Kad budem zeleo da se Reklamisem, sigurno cu postavljati "Fotke"! A do tada dovoljno je da znate da moji psi imaju na raspolaganju bokseve 4,20x2m u 3 zasticenim zgradama 1. 30mx5m, 2. 18m x 7m i 3. 8m x 6m. Svi "Boksevi" "izpatosirani" sa gumenim plocama (2,5cm jacine) i bar 10cm-20cm prostirkom od Slame. A za kuje sa stencima: 5 ispusta (oko:300, 200,120, 100 i 80 kvadratnih metara.) sa izoliranim "Kucicama" i infra-crvenim-sijalicama. Uz to jos i veliki Ispust od preko 2 000 kvadratnih metara.
Pa jos i Kupatilo, Prostorija za obuku (120 kvadrata), Hladnjacu (9 kvadr. ili 18 kubika) pa 5 prostorije (3x3)u kuci sa radijatorima, gde se kuje stene ili lece tesko povredjeni psi . ...pa jos 3-4 prostorije za svaki slucaj da se nadje itd. Aaaah, umalo da zaboravim "Ribnjak" 200-250 kvadratnih metara, zavisno od vodostaja i godisnjeg doba...

...kako bi na prakticnom primeru videli kako to treba da izgleda !"
Posto ste meni kao pripravniku nasli samo mane aj kad toliko znate pomozite mi prakticno Pravilo

@>>... dali vi uopste znate sta zelite...??? Jednom Huu...,onda Haa..., pa opet Hii... !!!
...ili sam dovoljno pametan za odgovor ili nisam. Ili vam treba moja pomoc ili netreba...FrownByeGrin

...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Zuban

spiker-mrmosh kaže:
Sto bi u prevodu znacilo - da stene lepo unranjenog Nemackog ostrodlakog pticara u starosti od 2.5 mesceci tezi negde od 6- 8 kilograma zavisno od broja stenaca , starosti kuje (prvokotkinje imaju manju kolicinu mleka) , mlecnosti kuje i dr.
Sto bi znacilo da su njegove potrebe u Kcal( kalorijama) za odrzavanje zivota negde oko 600 kalorija sto cemo pomnoziti sa njegovim potrebama za rast i razvoj X 1.8 puta = Ukupne potrebe steneta tog uzrasta za kalorijama koje ce obezbediti njegov pravilan rast i razvoj (uz dodatak vitamina i minerala - koji nemaju nikakvu kalorisku vrednost) iznosi oko 1100 kalorija ! Ako na to dodamo 5% plus zbog smanjene spoljne temperature tj na povecane potrebe za zagrevanjem tela - dobicemo Da su energetske potrebe steneta Nemackog ostrodlakog pticara u starosti od 2.5 meseci za njegovo odrzavanje zivota + pravilan rast i razvoj u hladnijem periodu godine maksimalno 1200 kalorija !

E sad - kad vajni strucnjak kaze da je samo za zagrevanje tela steneta u zimskom periodu potrebno 1200 kalorija - svima moze biti jasno koliki je on "strucnjak" !
Izvinjavam se moderatorima ako sam mozda sve ovo napisao na temi koja nije predvidjena za to - ali jednostavno ne mogu da dozvolim da se na ovoj temi siri neznanje i mladi odgajivaci dovode u zabludu ! Za neke stvari ipak treba malo ici u skolu !
Veliki pozdrav svima kojima ceo moji predhodni postovi pomoci u pravilnom odgoju i izrastanju svojih ljubimaca u pravilne i zdrave pse !
Ziveli ! iveli 3
Inace cisto radi poredjenja - energetske potrene odraslog zdravog coveka koji se ne bavi teskim fizickim radom su od 2200 - 2400 kalorija !

@ Spiker da ste hteli da razumete , sigurno biste razumeli sve!
Bas lepo objasnjeno i zato vam se zahvaljujem, sto ste se toliko potrudili i izneli prave podatke. Stvarno!!!
Niko nije naucen rodjen pa ni ja! I uvek ima mesta za jos.
1000/1200 kalorija sam vise "nagadjao" , na osnovu nekog iskustva i nije se odnosilo na dnevnu potrebu steneta. To sam uzeo samo za primer. Stime sam samo hteo dovesti nesto drugo do izrazaja. A to je jednostavno manjak hrane!!! ...nego sto je ustvari stenetu potrebno! No bilo kako bilo, ipak je cifra 1200 (a i 1100 umesto moje 1000) prisutna i u vasem izlaganju.Tj, "potvrdjena". Tako da, iako sam samo nagadjao, nisam za mnogo promasio! Sto dalje znaci, da ni vas "dement" nije bas neki Dement, a ni od neke izuzetne vaznosti! Covek koji ima "Oko" za potrebe svog pomocnika, uvek ce voditi racuna o tome da je pas dobro hranjen. Odnosno, uvek ce primetiti kada je potrebno pojacati a kada smanjiti kolicinu hrane. Razne tabele su za to bezpotrebne i nevazne. Jedino ako je neko "Sujeveran" i misli da je "Boziji-Greh" ne-drzati se striktno tabela?! ... koje su samo jedna preporuka, proizvodjaca hrane i/ili Nauke i nista vise.!
Ma Je..s ti BRE teoriju, ako u praksi stene (iz bilo kog razloga) "opada"!!! ...nego lepo povisis kolicinu hrane i gotovo. A za to stvarno nije potrebno ici u neku visu skolu ili studirati...!!! ...to je znao i moj pokojni deda Milutin 1907. bez ijednog razreda skole. Ali je zato imao "Oko" i "Osecaj" za potrebe svojih zivotinja/stoke. ...a to se sigurno nemoze nigde nauciti, ni na jednom Fakultetu.
Zato to je potrebna, Bogom data, OBDARENOST !!! ...koju ,nazalost mnogi nemaju, a ni mnoge druge...;););)Bye Dasa

Lala
 Jel se meni to čini, ili se ovde radi, pored upisa o temi, na neko medjusobno podyebavanje? Batalite otrovne strelice upućene izmedju redova.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

spiker-mrmosh

ZUBAN KAZE :
Zima je i od hranom unesenih 1000 kalorija, stene iztrosi samo za toplotu tela 1200 kalorija!!!

spiker-mrmosh KAZE :
Da su energetske potrebe steneta Nemackog ostrodlakog pticara u starosti od 2.5 meseci za njegovo odrzavanje zivota + pravilan rast i razvoj u hladnijem periodu godine maksimalno 1200 kalorija !

Lalo mislim da si ko sto ti to meni jednom rece pametan covek - i da odlicno vidis o cemu se radi !
A kao sto ja rekoh u predhodnom postu : Jednostavno ne mogu da dozvolim da se na ovoj temi siri neznanje i mladi odgajivaci dovode u zabludu !
E sad - ako je to za osudu - spreman sam da snosim sve posledice toga ! Pozdrav !

Zuban

spiker-mrmosh kaže:

ZUBAN KAZE :
Zima je i od hranom unesenih 1000 kalorija, stene iztrosi samo za toplotu tela 1200 kalorija!!!

spiker-mrmosh KAZE :
Da su energetske potrebe steneta Nemackog ostrodlakog pticara u starosti od 2.5 meseci za njegovo odrzavanje zivota + pravilan rast i razvoj u hladnijem periodu godine maksimalno 1200 kalorija !

Lalo mislim da si ko sto ti to meni jednom rece pametan covek - i da odlicno vidis o cemu se radi !
A kao sto ja rekoh u predhodnom postu : Jednostavno ne mogu da dozvolim da se na ovoj temi siri neznanje i mladi odgajivaci dovode u zabludu !
E sad - ako je to za osudu - spreman sam da snosim sve posledice toga ! Pozdrav !

@...sve je receno sta ima da se kaze. Prihvatite kritiku kao savet i dovedite stene u red ili ignorisite sve sto sam napisao i radite dalje kao i dosad. Odnosno, kako vam Savest nalaze...

Uvideo sam svoj propust! Pohvaljeni ste za to. Ali posto nece stetiti, evo jos jednom: Hvala za vas trud i ispravljanje netacnog podatka
Stidljiv Bravo 2 Bye

VOM TIGRA HAUS
 Ma mani te se ljudi corava posla ,cudna je to rasaStari Evo moja Fortuna pored ovoliko slame i suski spava na buretuShock

s0.mojalbum.com/8404080_17444876_19260624/fortuna/19260624.jpg

s0.mojalbum.com/8404080_17444876_19260625/fortuna/19260625.jpg

VOM TIGRA HAUS
 A evo i jednog snimka za one kod kojih se lovna sezona zavrsila lovacsrbijalov

http://www.youtub...Dop0R0SjdU

spiker-mrmosh
 A ti Tigra mnogo bi ti bilo bolje da skines ovo kuce sa bureta i nabijes ga u slamu - nego sto reklamiras ove poreklom Austrijske kucice sto nose ove zecice ! Stari
;) iveli 3
Kako nam je vlasnik ove austrijanke Mister Paskarevic sa Homolja ?

karpatskivuk
 Emil-1 - hvala druze,pa i o tome sam razmisljao cak je i par muzijaka uslo u uzu konkurenciju iveli

Cvele
 VOM TIGRA, moj Max se slicno tako ponasao do ove godine, tacnije u boxu ima deo koji je ozidan-kao kucica za spavanje, i tamo mu zimi ubacujem slamu, ali on nikada nije lezao u toj slami, sve lezi ispred na betonu Shock do ove godine, ne znam sta mu se to okrenulo u glavi Oi Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

arsa
 Ma Zlajo kuce pronaslo srecu u buretu kao i vlasnikPivo 3
lovac Joca i Luka srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,636,652 posete www.srbijalov.com