Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
ssekir75
 још ништа званично није објављено.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

@andjelkovic

mrwa22250 kaže:

Danas dobih info da se rok produžava za još 2 godine zbog nemogućnosti MUP a da obradi sve zahteve vlasnika koji nisu još uvek preregistrovali oružje. Ima li neko info o tome?

Po društvenim mrežama se šire informacije da je rok produžen. Ali sve su to špekulacije i neistine. Određeni ljudi sluđuju već ionako sluđen narod, plasirajući netačne informacije. E sad postavlja se pitanje da li ti pojedninci imaju neki interes što to rade ili je nešto drugo u pitanju Hmmm

Još uvek nije doneta zvanična odluka o preregistraciji. Da bi se to uradilo mora zakon da se promeni, a da bi se zakon promenio, predlog mora da se podnese Skupštini R. Srbije.
Dakle, da rezimram produženje roka još uvek nije zvanično potvrđeno.
Lov nije naše bogom dato pravo, već obaveza, pa se u skladu sa tim i treba ponašati.

Swarovski
 Sluđuju nas oni štoo su od jezika pravili lopatu i obećavali da ce skupljati potpise za peticiju da se zakon promeni.
E sad postavlja se pitanje dal oni imaju nekog interesa od toga ili je nešto drugo u pitanju...........?

micic80
 Izdaja narodeee
srbijalov

Djurovic Djordje
 Predpostavljam da ima malo i predizborne kampanje u svemu ovome. Znamo kako se to u Srbiji radi u minut pred izbore, % su u pitanju.
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

AcaNik
 Све су прилике да нема ништа од продужења.
https://013info.r...LodsCetIyw
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Lala
 Meni ovi ucestali pozivi preko.medija na sto masovniju predaju zahteva pre 5. marta meni malo.liče na igru, da se pre uvodjenja izmena ZOM što više ljudi uključi u preregistraciju, a i da se u predizborno vreme naplati što više taksi. Izbori nisu jeftini.
Realno, šta ce MUP uraditi sa onima od 400.000 vlasnika oružja koji ne predaju? Kazniti ih novčano izgleda da ne mogu, jer je kažnjavanje u ZOM vezano za odredjeni datum. A oduzimati gomilu oružja odjednom.Ne znam, nisam pametan šta da mislim.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Planinko011
 Pa iako mislim da ce rok biti produzen za te 2 godine, i da bi onda svi koji nisu zamenili a pljuju LSS, NAOS i Cirka zbog zaista trapave izjave o skupljanju potpisa za izmenu ZOM, trebalo da se zahvale na agitaciji za odlaganje roka, bolje je ko moze da to zavrsi sada i da se postedi stresa a kome su takse problem ili inat ideja vodilja neka ne predaju.
Verujem da je 80% lovaca koji intezivno love to odavno i zavrsilo.
Iako bi bilo lepo da poniste takse i placanja svedu na 800dinara za plasticnu karticu i zdrastveni pregled cisto sumnjam da ce se para odreci a za diskreciono pravo da tek ne ocekujemo sve dok ne izumru oni kojima su u glavi ostale lekcije o unutrasnjem neprijatelju iz ONOiDSZ.

DakiNS
 http://www.parlam...269-20.pdf
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Planinko011
 Znaci eto ga u proceduri.
Citam na mobilnom i ne verujem da se ukidaju uslov opravdan razlog, lovna karta i jos ponesto.
Samo ne videh taj rok al ce ga nasam se turiti ga negde.
Al ajde da ga usvoje pa ce vidimo

dzudzubajac
 To je predlog jednog poslanika i to samo za ukidanje opravdanog razloga.
Sumnjam da će proći, ali pozdravljam i podržavam inicijativu.
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

kimi
 Nema produženja roka za preregistraciju.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

kimi
 https://ibb.co/wc...
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

AcaNik
 Закопај га - не предај га!
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

repaja957
 OBAVEŠTENJE svim lovcima. Ako niste preduzeli nikakve aktivnosti po pitanju preregistracije oružja, u narednih 15 dana ISTIČE ROK ZA PREREGISTRACIJU oružja. Na juče obavljenom sastanku nadležnih ... odlučeno je i već su upućene instrukcije policijskim upravama da se u naredne dve nedelje produžava radno vreme odseka za oružje u PU do 22 h. Ne moraju da se pribave sva uverenja, potvrde i dokumenta već je samo potrebno da se blagovremeno prijavi preregistracija sa l.k. podnosioca. Svia dokumentacija može da se podnese naknadno.

PS.
Možda bi ovo admini mogli hitno da stave na vesti, da bi lovci i ostali posednici oružja bili blagovremeno obavešteni, jer jadni ljudi se masovno odriču od oružja i predaju ga državi bez razloga.
Dakle LALO ( "A oduzimati gomilu oružja odjednom. Ne znam, nisam pametan šta da mislim." ), umesto da misliš hitno obaveštavaj koplege.
repaja 957

Lala
 Repaja, ja nisam portparol MUP, niti sam dužan da prenosim nešto što je MUP objavio ili nije objavio, da pominjem instrukcije MUP-a koje nisam video, itd. Tim pre što nisam uopšte potpuno siguran da neće u zadnji momenat da se desi nešto. Ne bi bilo prvi put.
Svaki vlasnik oružja a naročito oni koji su računarski pismeni i imaju pristup internetu može da da ode na sajt MUP i da se informiše direktno o preergistraciji oružja, ali ni to nije garancija, setimo se kako je bilo različitih tumačenja po pojedinim policijskim upravama, pa dok se nisu uskladili, prošlo je nekoliko meseci.
Nemoj me učiti mom poslu, molim te, Repaja, nisam ja kuče od juče, pa da mislim da se jede sve što leti. Ovo što si ti napisao, Repaja, predstavlja poziv da svi potrče da preregistruju, 400.000 cevi nije preregistrovano, pa me zanima baš, kolega Repaja, šta će biti ako se u martu usvoje izmene ZOM na kojima se radilo prethodnih dve godine, a ti svojim upisom pozvao ljude da preregistruju pod oštrijim uslovima nego što će možda biti, i još predlažeš da ja to stavim na naslovnu, pa da sutra ja ispadnem kriv za nešto? Jesi li razmišljao o tome, dragi kolega? Šta onda?
Neću da se bavim nagadjanjima na jednu ovako osetljivu temu, pa da me sutra neko proziva da sam ja davao neke savete ili informacije pogrešne, a isto to savetujem i drugima, ne trčite pred rudu sa nekim savetima ili preporukama. Oružje je lična svojina pojedinca, neće Lala ili neko drugi da vodi računa ko će šta da radi u vezi oružja. Svako odlučuje za sebe.

repaja957
 Dakle suština je kako vlasnici oružja da se ponašaju u ovom trenutku. Mi svi imamo isti interes i isto opredeljenje prema ZOM-u. Danas u PU stanici su mi službenici rekli podatke koje sam izneo. Ali u čekaonici, nekoliko kolega koji su doneli oružje sa sobom, su mi rekli da ga se odriču, predaju ga PU i prestaju sa lovom. To me je ganulo i to je jedina motivacija za moj prethodni upis. Ne treba vraćati oružje, jer ne moraju da se pribave sva uverenja, potvrde i dokumenta već je samo potrebno da se blagovremeno prijavi preregistracija sa l.k. podnosioca. Sva dokumentacija može da se podnese naknadno.
A kasnije, daj Bože da se izmeni ZOM, ljudi nisu u prekršaju, zadržali su oružje, i ako bude olakšica neće morati da prolaze proceduru koju smo mi prošli.
repaja 957

HANTER
 http://www.parlam...B8.46.html
MIHAJLO

HANTER
 Eto ga produžetak.
MIHAJLO

Lala
 Ova inicijaziva za izmenu ZOM je podneta od grupe poslanika i tice se iskljucivo produzenja roka.
Sutra tokom dana bice u Skupstini Srbije konferencija za medije povodom ovoga.
Ide predlog produzenja roka do 2022.
Ppredlog je predat sekretarijatu Skupstine, a na konferenciji ce biti grupa narodnih poslanika i predsednik LSS Cirkovic.
Imacete sutra izvestaj o tome na naslovnoj strani iz prve ruke.
Bitno je reci da su, za divno cudo, ovaj zahtev za izmenu ZOM podneli clanovi vladajuce koalicije, osim SNS.
Jel sad jasnije zasto sam rekao da ne trcite pred rudu?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА PROPISI O LOVU 106 27.07.2019. 16:13
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,687,793 posete www.srbijalov.com