Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
Barbarosa
 Kao što sam već napisao u nekom od prethodnih postova, imam zbroju u cal 308win, a pored nje i "čuveni" mauser werke, a u stvari zastava u cal 8x57.
Moje iskustvo je da sve to radi savršeno i 8x57 i 308 i 7x64 i 243...samo su bitne DVE stvari, prva- dobar precizan hitac u vitalnu regiju i druga- pravilno odabrano zrno.
Ništa više, ništa manje, naravno postoji i onaj treći faktor isto tako bitan, a zove se sreća. Namigivanje

Što se tiče čaure kod 308 koju je neko od kolega pomenuo, mogu samo reći jeste mala ali je*itačna Grin
Šalu na stranu čaura nije toliko flašasta kao kod npr 8x57 ili još izraženije kod 7x64, tako da realno ima lepu zapreminu od 56 grH2O i puni se što bi se narodski reklo do čepa. Samo radi poređenja 8x57 ima zapreminu od 63 grH2O ali se ne puni do vrha.
Ovim ne govorim da 8x57 ne valja, ne daj bože Grin...da je tako ne bih ga ni sam posedovao Ma�ka, želim da kažem da 308win uopšte nije anemičan ili samo za papir.

Iz svog iskustva mogu reći da je 308 vrlo udoban za pucanje, dobro drži grupu i nema te živuljke sa naših prostora koja se ne može uspešno odstreliti sa ovim kalibrom, naravno ukoliko se ispoštuju one dve gore navedene stvari, a koje opet važe i za sve druge lovne kalibre.

mb-bb
 Kolega neces pogrjesiti koji god da uzmes od ta dva kalibra a naravno puno zavisi od toga sta i gdje ces loviti.
Posjedujem 7x64 od jacih kalibara a za manji imam .223.
Kad bih uzimao kalibar koji bi mi bio jedini odlucio bih se za 308....
Ima kolega na forumu koji imaju puno vise iskustava (prakticnog) od mene pa neka i oni napisu koju pametnu...
Bye
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

Bigman86
 I ja se ponovio.
i772.photobucket.com/albums/yy6/opsenicanenad/3_zpstmxi38qv.jpg

i772.photobucket.com/albums/yy6/opsenicanenad/6_zpsxa4q4xxm.jpg

i772.photobucket.com/albums/yy6/opsenicanenad/1_zpswesqfvbb.jpg

i772.photobucket.com/albums/yy6/opsenicanenad/5_zpscjzgn3b7.jpg

i772.photobucket.com/albums/yy6/opsenicanenad/2_zps7vqe0eod.jpg

i772.photobucket.com/albums/yy6/opsenicanenad/3_zpsgzfi7ugn.jpg

i772.photobucket.com/albums/yy6/opsenicanenad/4_zpsnmkipugv.jpg

canis aureus
 Da te dugo i uspešno služi Stari
... a za kalJibar OdobrenoOdobreno

T-Rex rules Yes
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Brka bez brkova
 odlican je,kao nov.kundak mi se posebno svidja,i ja trazim takav da zamenim moj svinjska ledja

ssekir75
 ма тај шваба ништа не ваља, требао си да купиш америкењца.

а сад озбиљно, да те дуго и добро служи па да га "продужиш" у х68Namigivanje кад је произведен? и мој кавасаки је исти таки Odobreno
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану �iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Bigman86

ssekir75 kaže:
ма тај шваба ништа не ваља, требао си да купиш америкењца.

а сад озбиљно, да те дуго и добро служи па да га "продужиш" у х68Namigivanje кад је произведен? и мој кавасаки је исти таки Odobreno

Pravo da ti kazem ne znam koje je godine proizveden. Znam da je kupljen pre 20 godina.
Oruzani list nisam ni zagledao posto je na mene prebacen u sup-u, a u istom ne pise ni model karabina vec samo lovacki karabin "Crvena Zastava".

ssekir75
 погледај сандук испред ручице затварача. има утиснут број. ако је двоцифрен онда је година, ако је четворцифрен месец и година Namigivanje
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану �iveli

Bigman86

ssekir75 kaže:
погледај сандук испред ручице затварача. има утиснут број. ако је двоцифрен онда је година, ако је четворцифрен месец и година Namigivanje

92. Smile

ssekir75
 ZivioRodjo реко ја ваки кавасаки Grin нек бије ко мој у петодинарку, не мора боље Namigivanje

xlr 5
 cestitke kolega
JelenLisica

rk
 Koji je kalibar
RK

Bigman86

rk kaže:
Koji je kalibar

8x57 JS

rk
 Lepo, klasika.
RK

lemi024
 stigla nova ljubimica - zbroja u kalibru 7×64 Presre�an
lemi024 priložio:
550_lux.jpg

velja
 ajd nek je srecno,dugo i uspesno je koristio
8x57jsStari

IvicaL
 Cestitke. vrlo interesantan ima rukohvat ova zbroja, mada od kad sam probao Monte Carlo ne bih to vise menjao,...
lala, pa sta

rk
 Cestitke na prinovi kolko te je izasla ako nije tajna
RK

lemi024
 Nije tajna 750 evrica sam karabin plus papirologija i ostalo! Ali tesko da ces ga naci po toj cijeni jer su poskupili!

ssekir75
 аууу, леп карабин у лепом калибру! уздравље да те служи!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П�...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,679,480 posete www.srbijalov.com