Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kundak

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kundak
Lala
 Urošvunja, mislim da sam bio dovoljno jasan.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

urosvunja
 dali neko znagds emoze kupiti turski komad za izradu kundaka
urosvunja

canis aureus

I Jevtic kaže:
Ja sam ovaj kundak dobio na poklon pa reko da se pohvalim videcemo kako ce da izgleda kad se kompletira

maestro Bye
sad već kad imaeš ovaj novi mog'o bi mi pokloniti onaj stari što si im'o a meni se onomad svid'o Vaistinu
iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

I Jevtic

canis aureus kaže:

I Jevtic kaže:
Ja sam ovaj kundak dobio na poklon pa reko da se pohvalim videcemo kako ce da izgleda kad se kompletira

maestro Bye
sad već kad imaeš ovaj novi mog'o bi mi pokloniti onaj stari što si im'o a meni se onomad svid'o Vaistinu
iveli 3

Eeeeeee ostao je na poljima punim rose zaebem se i ja ponekadOi
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

canis aureus
 Pa dobro maestro, da smo se lepo ki ljudi onomad dogovorili još bi biJo u život ... al ti se nećk'o k'o nova mlada u predvečerje ...
Šteta prava!, lep bijade! A ovaj, paaa ...

DakiNS kaže:
Dopada mi se drvo.

Ne dopada mi se :visok greben i ta donja linija kundaka koja ne prati rukohvat , nekako je niža i bespotrebno širi kundak. Da je montirano i bolje slikano možda bi i drugačije izgledalo.

Ne bih se složiJo s DakiNšom Confused
-prvo, visok greben?!
pa to je kundak za lovački karabin na koji je verovatno predviđeno montiranje optičkog nišana tako da o preteranoj visini nema ni govora.
-drugo, nemam pojma kako bi trebala donja linija kundaka da prati rukohvat!?
siguran sam da ugao iz kog je slikano daje utisak da je kundak širi nego što jeste i da je nesrazmeran u odnosu na svoj prednji deo A vJerujem da je u BITI sasvim drukčije.

A drvo?! Pa nije lošO Jaooo
Sitnija je pictures al rek'o bih da je čekering na nivoJu Odobreno
Sve u svemu ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

I Jevtic
 bice slika dok popakujem sve Odobreno
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

urosvunja
 sta velite za moju masinu za krcanje golubova

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov admin tim
urosvunja priložio:
14141_711937172166258_2083184006_n.jpg

urosvunja

urosvunja
 jasam to vec uradio

A gde to?
Sledi ban na 3 dana a za posle videćemo .

Srbijalov Admin Tim !

urosvunja

PEZ
 Evo jednog kundaka za M48 i levorukog strelca
i43.tinypic.com/65a2cl.jpg
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

DakiNS

pez kaže:

Au Pezejac kako je dobro ispala četresosmicaBravo 2
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

nidzamotocross
 Ma onaj deda tozovku bolje uradio nego ovo. Grin
Salu na stranu, svaka cast majstoru. Bravo 2
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

PEZ

nidzamotocross kaže:

Ti ne moz da mirujes a da se sas nekoga ne zadveas...sve ti znas koj je sto bolje uradeja...ma sto li si ne cutis.ROFL

i42.tinypic.com/v327wl.jpg
i43.tinypic.com/w06y2w.jpg

A eve ti i TSA na dedin nacin

i41.tinypic.com/w7900.jpg

ZivioRodjo
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Dikavac

pez kaže:

Bravo 2

PEZ

Dikavac kaže:
ali opet nesto upada u oko -pad u peti ili se meni cini ..

Zar ne treba imati taj padZbunjen pogotovo ako se uzme u obzir da ce se ovim karabinom pucati preko mehanickog nisana?
P.S.

nidzamotocross

pez kaže:

nidzamotocross kaže:

Ti ne moz da mirujes a da se sas nekoga ne zadveas...sve ti znas koj je sto bolje uradeja...ma sto li si ne cutis.ROFL

i42.tinypic.com/v327wl.jpg
i43.tinypic.com/w06y2w.jpg

A eve ti i TSA na dedin nacin

i41.tinypic.com/w7900.jpg

ZivioRodjo

ROFL ROFL ROFL

Morao sam da te izazovem da postavis slicku. Deda majstor. Ali TSA HaHaHa
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Dikavac

pez kaže:

Dikavac kaže:

Zar ne treba imati taj padZbunjen pogotovo ako se uzme u obzir da ce se ovim karabinom pucati preko mehanickog nisana?

Zavisi od anatomske gradje strelca...i tablice (negde sam ih imao ) Ali sam razmislio i obrisao post...
Moze neko mlad i neiskusan da pokusa sam da izradi a posao je za VKV puskara -kundacara (vrlo slozen mehanizam i zlebljenje ume naciniti pusku neupotrabljivom ako se ne odradi kako valja..

Ovako- kod nas se do skora sve nisanilo -mehanickim Smile Ali kako rekose Canis i Vojinovic bolje je -staklo Smile
iveli

PEZ
 Dikavac, da li ce greben kundaka imati pad u peti ili ce biti paralelan sa nisanskom linijom ne zavisi ni od tablica ni od gradje strelca vec zavisi od tipa kundaka koji se zeli izraditi. Tablice svakako postoje i tacno je da se po njima odreduju, na osnovu telesnih mera strelca, dimenzije buduceg kundaka ali opet za svaki tip kundaka drugacije.
Nemogu se uzeti mere iz tablica za "Monte Carlo" kundak i da po tim merama pravimo, recimo "Svinjska ledja" tip kundaka.

Mozda je bolje "staklo" ali nikoga ne mozes naterati da ga postavi na karabin...jednostavno nece Confused
P.S.

DakiNS

Dikavac kaže:

pez kaže:

Dikavac kaže:

Zavisi od anatomske gradje strelca...i tablice (negde sam ih imao ) Ali sam razmislio i obrisao post...
Moze neko mlad i neiskusan da pokusa sam da izradi a posao je za VKV puskara -kundacara (vrlo slozen mehanizam i zlebljenje ume naciniti pusku neupotrabljivom ako se ne odradi kako valja..

Ovako- kod nas se do skora sve nisanilo -mehanickim Smile Ali kako rekose Canis i Vojinovic bolje je -staklo Smile
iveli

Kolega ja uopšte ne razumem tvoj upis, šta si u stvari hteo da kažeš ? Da li je kundak dobar ili nije, i kakve sad ima veze VKV kundačar. Pa imamo profesora u lovstvu koji su čak i predavači , a uopšte ne služe za primer studentima nego su za zZatvor.Na kraju krajeva fabrički kundaci se rade po šablonu a ne naručeni. Kada se radi kundak po meri onda se mora ispoštovati anatomske mere a i želja naručioca kundaka.

velja

DakiNS kaže:
To sto je nadogradjeno nasao sam prvi puta u frankonijinom katalogu izradjeno od penaste gume
na ovo sam mislio,kolega DakiNS
8x57jsStari

DakiNS
 Takav gumeni odbojnik mi je doneo drugar iz Austrije, koštao koliko se sećam desetak evra. Kod nas ga nisam nikada video bilo gde u prodaji.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Plastični kundak PUŠKARSKA RADIONICA 9 12.03.2011. 01:43
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 25
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,527,588 posete www.srbijalov.com