Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
skojic

Zlatar kaže:

skojic kaže:

Bigman86 kaže:
Jel moze neko strucan da pogleda ova dva noza i da napise par reci o tome koliko su autenticni?
http://www.kupuje..._id=408713

Možda ti ovo pomogne http://arms.bg/en...toust.html

Ja probao da nepravim takav koliko sam uspeo vidise

www.dodaj.rs/f/2C/Nb/1wYLVtuI/dsc0367.jpg

bravo drruže,dobro iskorišćen materijal,kako si se snašao sa kaljenjem?

Hvala još jednom na materijalu , a što se kaljena tiče prvo sam se isprobavao na drugim patek onda sa ovim materijalom . mogu ti reći da je ovaj mnogo lakši za kaljenje ili se varam. Našao sam na netu jedan post sa detaljnim uputstvom oko kaljenja... Još jednom hvala... iveli
Svetislav Bato Kojić
Lov srbijalov i Žene enaidu zajedno

velja
 famipa pre...
8x57jsStari

velja
 iii famipa posle mog tretmana Dragoljupe
8x57jsStari

velja
 iii
8x57jsStari

Podunavac
 Лепо урађено.Bravo 2
Tri prsta 2Kolce

velja

Podunavac kaže:
Лепо урађено.Bravo 2

hvala Podunavac
8x57jsStari

nidzamotocross
 Veljo Bravo 2
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Neca92

velja kaže:
iii

Одушевљен сам! Osmeh Bravo 2
Можеш ли нам укратко описати како си и шта радио? Имам исти и баш бих волео да му одрадим овакав ''ристајлинг''! Yes
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

velja

Neca92 kaže:

velja kaže:
iii

Одушевљен сам! Osmeh Bravo 2
Можеш ли нам укратко описати како си и шта радио? Имам исти и баш бих волео да му одрадим овакав ''ристајлинг''! Yes

neco,vidi ovako, prvo sam skinuo plastican rukohvat,na tang sam navario sipku sa navojem,vidi se na gornjoj slici #1662 kako sam to odradio,zatim sam napravio aluminijumski stitnik,im onakon toga redjao kozu plastiku,kombinovao sam kozu,od vojnickog opasaca,plastiku od crvene kante i plastiku belog poklopca kante Smile[xhide][/xhide],zatim razbusio rog,pa ponovo slaganje koze i plastike....i onda na kraju nasrafio al.kapu...i sve to lepo obrusio, presmuirglao,i ispao je lep noz...unikat na neki nacin Smileevo slike drugog noza koji sam radio, nacin slaganja, naravno svaki elemenat je pozeljno zalepiti,ja radim sintelanom ili dvokomponentnim lepkom...a ako te mrzi da radis, ja zivim u Blacu,to ti je pola sata od Krusevca....dodjes na iveli i odradimo to,samo moras nabaviti rog
8x57jsStari

Predator
 Svaka čast kolega Veljo! Odličan primjer kako se uz malo mašte i znanja može dobiti lijep i upotrebljiv nož. Jedino što mi nije jasno zašto si se odlučio da upotrebiš kožu. Razumijem da je koža zgodna da možeš sve dobro stegnuti u jednu cjelinu, ali se pitam šta će biti kad ta koža upije vodu usljed pranja ili kiše.
Viđao sam ovakve Famipine noževe po pijacama, ali sam posumnjao u njihovu originalnost. Drugo što me je odbilo od njih je oblik oštrice i plastične drške. Sad kad pogledam kako izgleda sa tvojim rukohvatom, izgled same oštrice se mnogo bolje uklapa u cjelinu nego kod originala.

Sasvim prirodno

velja

Predator kaže:
Svaka čast kolega Veljo! Odličan primjer kako se uz malo mašte i znanja može dobiti lijep i upotrebljiv nož. Jedino što mi nije jasno zašto si se odlučio da upotrebiš kožu. Razumijem da je koža zgodna da možeš sve dobro stegnuti u jednu cjelinu, ali se pitam šta će biti kad ta koža upije vodu usljed pranja ili kiše.
Viđao sam ovakve Famipine noževe po pijacama, ali sam posumnjao u njihovu originalnost. Drugo što me je odbilo od njih je oblik oštrice i plastične drške. Sad kad pogledam kako izgleda sa tvojim rukohvatom, izgled same oštrice se mnogo bolje uklapa u cjelinu nego kod originala.

predatore,Famipini nozevi su jako dobrog kvaliteta,oblikom su kopirali PUMU,SOLINGEN...
kozu sam upotrebio jer mi daje lepu boju,i lep kontrast,kada sve osmirglam,i ispoliram kozu zastitim super lepkom,ili lakom,ili farbom za kozu...imas jako skupih nozeva sa rukohvatom od slagane koze,koji su zasticeni tim postupkom..ili voskiranjem..tako da nema problema,a mislim da noz posle upotrebe treba uvek oprati,prebrisati osusiti papirom...i to je to,ja recimo obozavam karbonce,pre par dana sam iskovao jedan od turpije za drvo...ovako izgleda,secivo rdja ali posle upotrebe se opere osusi i to je to
8x57jsStari

ivan djordjevic
 Evo nekoliko malih ali vrlo upotrebljivih lovackih nozeva.
Dimenzije: Svi su dugacki 16,5 do 17cm, ostalo se vidi sa slika, materijal celik 52100, drske tamno zelena mikarta na najuzem, maslina, venge, pareni orah, vidi se na slikama. Futrole koza. Na najsirem nozu je na ledjima uradjen jednostavni file work. Ovaj noz je od pocetka bio moj favorit ali sto se efikasnosti i univerzalnosti tice noz sa venge drskom, sa kratkim sirokim spicastim secivom je jednostavno brutalno efikasan i ako je od svih nozeva on najdeblji u ledjima.

i57.tinypic.com/6sc0tf.jpg
i60.tinypic.com/28ulkip.jpg
i57.tinypic.com/2vtuphx.jpg
i58.tinypic.com/2u4lzi9.jpg
i59.tinypic.com/19xy8h.jpg

velja

ivan djordjevic kaže:
Evo nekoliko malih ali vrlo upotrebljivih lovackih nozeva.
Dimenzije: Svi su dugacki 16,5 do 17cm, ostalo se vidi sa slika, materijal celik 52100, drske tamno zelena mikarta na najuzem, maslina, venge, pareni orah, vidi se na slikama. Futrole koza. Na najsirem nozu je na ledjima uradjen jednostavni file work. Ovaj noz je od pocetka bio moj favorit ali sto se efikasnosti i univerzalnosti tice noz sa venge drskom, sa kratkim sirokim spicastim secivom je jednostavno brutalno efikasan i ako je od svih nozeva on najdeblji u ledjima.

i57.tinypic.com/6sc0tf.jpg
i60.tinypic.com/28ulkip.jpg
i57.tinypic.com/2vtuphx.jpg
i58.tinypic.com/2u4lzi9.jpg
i59.tinypic.com/19xy8h.jpg
tisler svaka cast,nozevi su vrh,svaki noz ima dusu,ovaj poslednji podseca na citadel nozeve

iveli
8x57jsStari

velja
 duzina seciva 105mm
duzina drske 118mm
debljina 4,5mm
tezina 200gr.
8x57jsStari

velja
 ...
8x57jsStari

velja
 ....
8x57jsStari

suci
 Kolega Veljo pa ti pocinjes da pravis remek dela. Bravo 2

Zlocko

velja kaže:
....

Kolega kolko kosta ovakvo zadovoljstvo?
traktor

ivan djordjevic

velja kaže:
....

Volim ovakve sa tragovima kovanja i sa drskom od roga.

velja

ivan djordjevic kaže:

velja kaže:
....

Volim ovakve sa tragovima kovanja i sa drskom od roga.
majstore,volim ih i ja,takav noz ima dusu..ima neku posebnu lepotu,a mislim da prirodni materijali za drsku samo upotpunjuju tu sliku,jer noz sa drskom od roga jelena po meni izgleda najlovackije Stari
8x57jsStari

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,376,352 posete www.srbijalov.com