Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
Negovan

VOM TIGRA HAUS kaže:
Nagradno pitanje koji je ovo pas

[i
mg]http://s0.mojalbum.com/8404080_17376697_17521335/nop/17521335.jpg[/img]

VOM TIGRA HAUS HarmonikaKolko se ja znam ovo je ULAN V.D DACHSWIESE

VOM TIGRA HAUS
 boban kG-belegis --Znaci vas dvojica imate dve sestre iz legla.Bas ce biti zanimljivo pratiti ih kako rastu i kako se razvijaju ovde na forumu..Nik je moj pas ali i njihova majka je dobra kuja pa videcemo kako ce ispasti ta kombinacija..

Negovan-Ceo zivot se cudim.Zivis u Nemackoj okruzen si NOD-ovima kako u Nemackoj tako i kuci a cuvas poentere..Sto je najgore nikako da te nagovorim da promenis rasu..Posto cu na prolece ponovo u Nemacku mora da te povedem na jednu turneju mozda promenis misljenje.

Takodje znanje ti je na zavidnom nivou dao si tacan odgovor...Posto ne ide da ti dam stene rase koju nevolis za tacan odgovor dobijas rucak kada se vidimo.Pozdrav

spiker-mrmosh
 VOM TIGRA HAUS - znaci ja sam se opet negde za*ebo ! A bas bi mi dobro dosla ta nagrada ! ;) Gladan a i Pas 2 sto da ne ! iveli 3
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

spiker-mrmosh
 Miroslave sto se mene licno tice od Liether- Moor-a nema jaci !
A i taj tvoj stenac bas lepo izgleda - ali iskreno , ne volim bas crne !
Ali ko zna , mozda jednog dana . . .
Veliki pozdrav !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *

KREC
 Jos samo malo ......Ne razumem i KoTuKoga i dokle vise sa U...........................Pilot

KREC
 ja se isto ubi razmisljajuci ko je doticni vodic ? hmm,a covek nije bio na smotri priplodnjaka u jagodini=pa ga i ne poznamo Siroma

Kolega uspori malo!

Srbijalov Admin Tim

spiker-mrmosh
 Nazalost - neki nikad nisu culi za reci sarkazam i metaforu ! Ali zato ove Teraj to od sebe leba ti izgovarju bas dobro i u adekvatnom tonalitetu ! Ali samo nek je veselo ! Harmonika
VOM TIGRA HAUS povlacim rec ! Necu ni Gladan, necu ni Pas 2 - cak i ako po neki put i tacno odgovorim ! Jer nedaj Boze jos da si rekao - " Evo ti poklon ;) - bilo bi mnogo slogova i srcanih udara !
Prema tome u ime zdravlja nasih dragih forumasa odricem se svih poklona u kvizu u humanitarne svrhe ! Stari

Boban-KG

VOM TIGRA HAUS kaže:
boban kG-belegis --Znaci vas dvojica imate dve sestre iz legla.Bas ce biti zanimljivo pratiti ih kako rastu i kako se razvijaju ovde na forumu..Nik je moj pas ali i njihova majka je dobra kuja pa videcemo kako ce ispasti ta kombinacija..

Negovan-Ceo zivot se cudim.Zivis u Nemackoj okruzen si NOD-ovima kako u Nemackoj tako i kuci a cuvas poentere..Sto je najgore nikako da te nagovorim da promenis rasu..Posto cu na prolece ponovo u Nemacku mora da te povedem na jednu turneju mozda promenis misljenje.

Takodje znanje ti je na zavidnom nivou dao si tacan odgovor...Posto ne ide da ti dam stene rase koju nevolis za tacan odgovor dobijas rucak kada se vidimo.Pozdrav

Tako je druze to su brat i sestra,posto ja imam muzjaka iz tog legla.Mislim da ce izrasti u lepog i pre svega radnog psa.
Manje vina,manje vinaiveli 3

VOM TIGRA HAUS
 Boban Kg -Izvini moja greska .Svejedno bice zanimljivo gledati ih kako napreduju...Moraces malo uloziti i svog vremena u njega koko bi postao dobar pas ali verujem da ima puno toga i u krvi..

spiker-mrmos.--Nemoj da brines tebe cenim kao drugara i coveka.Pa nisi ti od onih koji bi prodali veru za veceru..Eto bar znas kada te nesto zanima da pozoves telefonom, ispostujes dogovor i dodjes.Pogledas sta te interesuje i onda verujes svojim ocima a neslusas rekla kazala.
Ja mislim da bi trebao svima da poklonim po jedno stene i spustim parenje pod sva tri priplodnjaka na 50 e pa da bude posle hvalite me usta moja i "moji drugari"..
To bi bila 100% precica za Veliko Ime u svetu DD-a..

Ma salim se malo nemoj neko da se uvrediLove

spiker-mrmosh
 VOM TIGRA HAUS B) iveli 3

Boban-KG
 Tigra Grinruze sa foruma,sve si u pravu a valjda ce biti vremena da se nadjemo na terenu pa da se uveris u buduci rad malog Ahila.Evo neka slicica pa prokomentarisi ono sto moze da se vidi.

Boban-KG
 evo jos jedne

DakiNS
 Čuo sam kada kažu povukao mačka za rep a ovde na mnogim kinološkim temama vuku kera za rep . Ja to nikada nisam radioGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

spiker-mrmosh
 Boban-KG bez veze je sto ovako rastezes ovo stene ! Zbog tog nasilnog polozaja si mu napravio sedlasta ledja , a zadnji kraj mu izgleda nadgradjen ! Ali evo ti par drugarskih saveta !
Kao prvo stene ti je jos previse malo za tu vrstu obuke , i tako ces pre da mu nabijes neke strahove nego da ga naucis da stane u uzlozbenu pozu . Drugo - revise mu povlacis glavu napred tako da mu glava u opste nije u prirodnom polozaju . Za tim nema potrebe - jer poenta drzanja glave je samo da da je pas ne bi okretao levo desno - vec da bi ga uhvatio iz profila u potpunosti . Trece - rep mozes samo da mu pridrzavas odozdo da ga zbog tog polozaja ne bi podvijao ispod sebe , a nikako da mu ga vuces u nazad . I cetvrto - da bi ti slika ispala koliko bilo dobra fotograf mora koliko je god to oguce da bude u ravni sa psom - a ne da ga slika odozgo ! Ali najlepse slike su one u kojima stene sa 50 i neki dan samo zauzme pozu recimo ovako - ukoci se , podigne jednu nozicu i gleda u nesto !
i1226.photobucket.com/albums/ee405/spiker-mrmosh/Margo_01.jpg
Nadam se da mi neces zameriti na iskrenosti - ovo su zaista bili samo drugarski saveti ! Pozdrav !

Zuban

DakiNS kaže:
Čuo sam kada kažu povukao mačka za rep a ovde na mnogim kinološkim temama vuku kera za rep . Ja to nikada nisam radioGrin

Daki...Bravo 2B) ...a i kako bi ti to radio i sa cime?! ...kad tvoji uopste nemaju rep!!!DasaDasaBye
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Boban-KG
 Dragi moji drugari sa foruma,ja vama kao velikim i iskusnim odgajivacima verujem za sve sto ste mi dobronamerno i drugarski skrenuli paznju.Priznajem nisam tako veliki poznavalac tematike kinologije kao vi i verovatno nisam stene postavio u izlozbenu pozu cime je izgubilo na lepoti no ja sam samo jedan puki lovac koji je s`mukom nabavio jedno ``lepo``stene i sa puno rada ce ga morati dovesti do radno korektnog psa .Zelja mi je bila da se samo pohvalim sa prinovom u mojoj kuci a ne da glumim velikog kinologa.
Zamislite ja sam po zanimanju inzenjer elektrotehnike i vama drzim predavanje kako se zavija sijalica.Nista zanimljivo ni za vas a ni za mene.
Umesto sto se prepucavate i rasipate sa znanjem,nama koji smo laici u tom zanatu pomozite da osvezimo krv sa pravim kerovima i pravilno obucimo svoje loovne pomagace(a ne izlozbene bedevije).
Drugarski pozdravBye

Boban-KG
 Na ovakvom zekonji sledece zime Ahil polaze pripravnicki.Bye
Boban-KG priložio:
15012012169.jpg

spiker-mrmosh
 Boban-KG Znao sam da ces me pogresno shvatiti - nazalost , zato sam ti i u napred skrenu paznju da ovo shvatis kao dobronameran savet - a ne kao moje razmetanje ! Ali opet nazalost ti si to shvatio totalno pogresno !
U svakom slucaju ces jednog dana morati da izvedes svojeg psa na ocenjivanje u exterijeru ( da bi dalje mogao da ga koristis za priplod i dobijes papire za njene(njegove) stence ) - pa se u tom smislu i odnosio moj komentar . Znaci dao sam ti savet u vezi toga - a kad bude bilo vreme za obuku i u tome cu ti dati savete koji su u mojoj mogucnosti i u skladu sa mojim znanjem i iskustvom !
Tako da sliku ovog steneta koje sam postavio ( ne da bi se hvalio) - sad vec zenkice od 8 meseci mozes videti u toj radnoj pozi tj marci par stranica u nazad na ovoj temi !
Pljuvanje po tudjim psima mi nikad nije bila jaca strana - ali uvek volim da istaknem one koji se meni svidjaju , sto ne mora da znaci da treba da se svidjaju i ostalima !
Na primer ja imam psa od Belegisove kuje Caline - koji sada ima stene iz istog legla kao i ti - i zelim vam da izrastu u izuzetne radne i exterijerne pse ! Takodje sam video uzivo i oca vasih stenaca koji je lep i radan pas , majku niti znam ( niti ste vi napisali koja je) !
Kad budes naucio da razlikujes dobronamerne kritike i savete od podjebavanje - mozda cemo moci da nastavimo ovaj razgovor . Do tad te pozdravljama !

Rade Kg

belegis kaže:
Pozdrav svima , evo jedne slike zenkice NOP od 2,5 mes. Ova ide posebno za RADETA iz KRAGUJEVCA. Posto je ovo zenkica od njega uzeta.Otac NIK. Majka je Madjarska kuja.
Eevo i ja da se oglasim pozdrav Miroslave nebih mnogo da komentarisem jer ce odmah pojedini da kazu vidi hvali stene iz njegovog odgoja, ja mislim da je kujica korektna ali u jedno sam siguran sa ce u terenu biti VRH. Jel od dva EKSTRA roditelja moraju i stenci biti dobri. Pozdrav i za Cukia i Zlaju. Ja cu ovih dana postaviti stene od cetri meseca otac EXCALIBUR VOM TIGAR HAUS!

Zuban

Rade Kg kaže:

belegis kaže:
Pozdrav svima , evo jedne slike zenkice NOP od 2,5 mes. Ova ide posebno za RADETA iz KRAGUJEVCA. Posto je ovo zenkica od njega uzeta.Otac NIK. Majka je Madjarska kuja.
Eevo i ja da se oglasim pozdrav Miroslave nebih mnogo da komentarisem jer ce odmah pojedini da kazu vidi hvali stene iz njegovog odgoja, ja mislim da je kujica korektna ali u jedno sam siguran sa ce u terenu biti VRH. Jel od dva EKSTRA roditelja moraju i stenci biti dobri. Pozdrav i za Cukia i Zlaju. Ja cu ovih dana postaviti stene od cetri meseca otac EXCALIBUR VOM TIGAR HAUS!

@ sudeci po nacinu pisanja a i zbog koriscenja velikih Slova, dolazi se lako do zakljucka da na nas VICETE! Pa se zato nemojte cuditi sto mnogi ipak misle...:...nebih mnogo da komentarisem jer ce odmah pojedini da kazu vidi hvali stene iz njegovog odgoja... ... ili nasta vam ovo lici...???!!!
Uz duzno postovanje, pitam se: Kako je moguce znati sta je Vrh , kad na Vrhu nikada nismo bili...???!!!

U ostalom, samo je jedno sigurno. A to je da nista nije sigurno... !!! ;)
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
Obaveštenje korisnicima lovišta
Dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,146,556 posete www.srbijalov.com