Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
ivan djordjevic

kimi kaže:
Za kolegu Ivana Đorđevića jedno pitanje....

Praviš li ti kolega noževe koji se sklapaju-preklapaju i ako može neke slike takvih noževa?

i61.tinypic.com/neyjyq.jpg
i60.tinypic.com/5uocd0.jpg
i58.tinypic.com/30ue255.jpg
i60.tinypic.com/2dci9vb.jpg
i59.tinypic.com/10gkahy.jpg
i59.tinypic.com/2v9u4qo.jpg
i62.tinypic.com/1085nuo.jpg
i62.tinypic.com/2i792dg.jpg
i59.tinypic.com/mkzv4z.jpg
i60.tinypic.com/douyhk.jpg
i60.tinypic.com/fld7kh.jpg
i61.tinypic.com/n2zyvb.jpg
i59.tinypic.com/fefcb6.jpg
i59.tinypic.com/2ur5cup.jpg

ivan djordjevic

nebojsa1 kaže:
I ako nije tajna, koje su cene nozeva?

Od 60 evra pa na gore. Smile

kimi
 Lepo kolega, svaka čast. Da li se cena odnosi na ove modele što se preklapaju? I da, hoće li biti ovi modeli na sajmu u N.Sadu?

Dvoumim se između par modela,najverovatnije će sitnice odlučivati. Pretpostavljam da su sečiva dobrog kvaliteta...
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

kimi
 ....da li možda mogu da se pogledaju ovi modeli u Beogradu i okolini?
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

ivan djordjevic
 Cene se podrazumevaju i za preklopne ,a aza NS - neznam,ako stignem da uradim nozeve.

velja
 ovaj gentleman noz je najlepsi ubedljivo,viski,zelena coja,tompus...samo jos karte hvale.....noz je prelep
8x57jsStari

darkof
 Moji nokčići

www.dodaj.rs/f/3O/lY/DNeMhNS/dsc03457.jpg

darkof
 1. Karbonac-Beca Antanasković
2. Morka
3. Kovačnica Crni Hrast-Lapovo
4. Lakota
5. Gerber
6. 5.11

Svi se koriste,za njih vitrina ne postoji,a bilo je i drugih koji su poklanjani ili izgubljeni u šumi Bye

hercegovac
 da osvježim temu
hercegovac priložio:
28092014945.jpg

hercegovac
 2
hercegovac priložio:
28092014946.jpg

hercegovac
 3
hercegovac priložio:
28092014948.jpg

hercegovac
 4
hercegovac priložio:
28092014949.jpg

hercegovac
 5
hercegovac priložio:
28092014950.jpg

hercegovac
 6
hercegovac priložio:
28092014952.jpg

Podunavac
 Darkof ovaj u prvom redu levo je odličan .Odobreno
Hercegovac druže i ovaj tvoj je dobar radni nož, odlično pogođenih dimenzija. Jeli to fabrički nož ili je ručni rad?
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Evo i nekoliko noževa iz moje kolekcije. Nešto je uspomena iz rata i službe, a nešto za lovačke potrebe.

i58.tinypic.com/ojm4o1.jpg

i60.tinypic.com/drclcy.jpg

Bilo je tu još modela naših firmi Impa Zemun i Famipa Prizren, stranih fabričkih noževa i nekoliko ručnih radova, ali su se pogubili u ratu i ispoklanjani drugarima.

A osim noža u lov često nosim i multi tool. Imam ih dva komada. Jedan stoji u kolima a drugog nosim na pecanje i u lov. Evo ovaj.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 I moj ćale je pravio i oštrio noževe u svojoj bivšoj firmi gde je radio pre rata. Nekome za svinjokolju, nekome za lov, a nekome čisto u dekorativne svrhe. Premda su svi bili izrađeni od visokokvalitetnog čelika. Mislio sam da od tih noževa ni jedan nije sačuvan. Međutim pre par dana dođem kod ćaleta u radionu da uzmem nešta od alata i imama šta i da vidim. Nož koji je on pravio 80-ih godina i koji je meni bio veoma interesantan kao detetu. Međutim pošto je uvek bio oštar kao žilet retko kada sam uspeo da ugrabim priliku i da ga se dočepam u svoje ruke. Ovaj nož je ako se ne varam pravljen od gibnja za kamione a onda nešto i kaljen. Uvek je bio naoštren da brije dlake. A sada ovako izgleda.
Tri prsta 2Kolce

hercegovac

Podunavac kaže:

Hercegovac druže i ovaj tvoj je dobar radni nož, odlično pogođenih dimenzija. Jeli to fabrički nož ili je ručni rad?

Nož je ručni rad i to moj lični. Odavno se spremam da napravim lovački nož i eto konačno sam to i uradio. Za izradu sječiva sam iskoristio stari Famipa nož koji je bio dosta ishaban pa ga nisam žalio, a trebao mi je materijal koji neću morati kaliti jer je to već pravo umjeće i sigurno ne uspio bez nečije pomoći, a htio sam sve sam. Ručku sam napravio od orahovog drveta a balčak od mesinga. Oblik sječiva sam odredio tako što sam dijelom kopirao nož jednog poznatog nožara i unio neke svoje detalje i odredio dimenzije. Naoštrio sam ga na način opisan u jednom od brojeva Kalibra, šmirgl papirima 400, 600, 800, 1000, 1500 i još sam ja išao na 2000 pa onda poliranje na filcanoj šajbi vodeći računa da ga ne zagrijem. Jezivo je oštar, što bi rekli moji hercegovci "k'o zmija". Ja sam jako zadovoljan, a veliko iznenađenje i zadovoljstvo je izazvao kod mojih drugova.

mb-bb
 Kolega avaka cast za noz sto si napravio. Noz je po mom ukusu, ne ide u spic i ledja su mu cjelom duzinom osim pri vrhu iste debljine sto ga cini jacim...OdobrenoBravo 2
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

DakiNS
 Kolega kapa dole. Prvenca si uradio kao profesionalac.Bravo 2
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,375,502 posete www.srbijalov.com