Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kundak

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kundak
velja
 pogled na sasvim prost mehanizamSmile
8x57jsStari

DakiNS
 Može i bez krmenadle

http://www.srbijalov.com/forum/viewth...ost_169634
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

velja
 moze kolega Daki..i bolje je bez nje....karabin ti je prelep..svaka cast za majstora!
8x57jsStari

Cvele
 Treba mi mala pomoc majstora kundacara, naravno ako je neko voljan da pomogne... Kupio sam pusku na kojoj su na kundaku neke nalepnice-koje su pocele da propadaju od starenja, a ja bih voleo da ih skinem skroz i usput neke sitne ogrebotine da poskidam, da li bih mogao sam to da uradim ili je bolje da nosim nekom majstoru? Posto kazu da mora sve ravnomerno da se osmirgla kako se ne bi videla razlika, i da li trebam posle smirglanja da premazem nekim sredstvom za drvo... ?

i62.tinypic.com/24o9fud.jpg

i58.tinypic.com/25zs5dj.jpg

Hvala u napred na odgovoru!
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Barbarosa
 Crni Cvele, nisu to neke nalepnice, ti to hoćeš Crnog Đorđa da skidaš? Ne-ne
Grin �iveli 3

Cvele
 Crn on, crn ja, ne zna se ko je gori... Njanjanja

Barbarosa
 Cvele, postoji "majstor" zove se Vujica, on to skida vrlo lako... samo fiik i gotovo. Ne znam samo da li posle nečim premazuje...? Jaooo
HaHaHa

canis aureus
 Cvele možeš to i sam da središ ... biće ti dockan još draGiji zbog toga Yes
... šmirgl-papir u ruke i polako Confused
prvoM, naravno, odvojish gvožđe od drvO pa počneš sa šmirglom granulacije npr 120 pa sve sitnijom i sitnijom i sitnijom dok ne dođeš do 1200 ... možesh da nastaviš i do 2000 ako oš ...
kako dođeš do "pred kraj" slobodno pokvasi drvo da se "naježi" pa nastavi da poliraš.
Kad budeš zadovoljan glatkošću uzNiSi Laneno ulje(ako nađeš slikarsko a ako ne možeš i obično) i premazuj, premazuj i premazuj ... samo nek upija, kad više ne bude tako upijalo onda nakapaj malo ulja na dlan i utrljavaj/glačaj i na kraju će se ulje kristalizovati i to je to
Ako ne'š ponovo radit' čekeringE moraš bit' pažljiv prilikom šmirglanja Confused

... imaš bre sve to ispisano na temama foruma ... mrzi te da čitaš?!? Palica ... nađi i potseti se Stari
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

DOK
 Samo da se nadovežem na koolegu canisa, neke udubljenja na jednom mom starijem kundaku sam riješio tako šro sam nakvasio krpu bijele boje (to obavezno ;) protiv uroka) i onda zagrijanom peglom malo držao na mjestu oštećenja, kratko. To je podiglo udubljenja pa sam kasnije to fino sve prešmirglao, zaštitio uljem i više ih nema.

canis aureus
 Jes DOK i ja sam tako "prepeglavao" ... uspešno!

dod'o bi' jošte ...
već sam pis'o o tIme al aj ... Laneno Oil koje spomenuK u preth.Upis end OK je Shaftol Balsin a pride ima ga po radnje i nEje skup Yes
Dim

Cvele
 Hvala vam na odgovorima! Smile cekiranje je perfektno, tako da cu paziti da ne ostetim to...

i61.tinypic.com/9jk74y.jpg

i58.tinypic.com/vdw2g.jpg

DakiNS
 Ja bih pokušao bez šmirglanja, pre moćda probati benzinom skinuti nalepnice, pa dobro istrljati sa onom švedskom krpom , pa peglati, i ako je sve ok samo laneno ulje i posle glanc.

Cvele
 Hmmm mozda je to i bolja solucija... Hmmm

DakiNS
 Manje posla , ne menja se boja kundaka u odnosu na čekirung, nema šmirglanja , a ako i ima sitnih ogrebotina , ne sekiraj se ako loviš sa njom , biće ih još.

canis aureus

DakiNS kaže:
Ja bih pokušao bez šmirglanja, pre moćda probati benzinom skinuti nalepnice, pa dobro istrljati sa onom švedskom krpom , pa peglati, i ako je sve ok samo laneno ulje i posle glanc.

Ako je lakirano a tako izgleda benzin će da skine lak Confused
a iako nije, i ako ga ne skine, šta će značiti posle toga laneno ulje??
Dim

Cvele
 Nije lakirano No no no

DakiNS
 Postepeno neka radi , pa će posle nekog rezultata odlučiti.

Cvele
 A umesto benzina predpostavljam da moze i aceton(sto zeMskinje skidaju farbu sa noktiju)? Sme�ko

DakiNS
 Mislim da je prejak, rastvoriće ulje pa može da ostane svetla fleka.

Cvele
 Odobreno

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Plastični kundak PUŠKARSKA RADIONICA 9 12.03.2011. 01:43
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,580,999 posete www.srbijalov.com