Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
|
Lala |
Objavljen 20.01.2012. 08:17
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Podsećam članove koji su aktivni na ovoj temi (koja je, uzgred, jedna od problematičnijih, zbog stalnih sukoba), da nema više upisa o DD klubu, o izložbama, utakmicama, titulama i svemu ostalom, što nije direktno vezano za NOD kao lovnog psa - znači, pisanje isključivo o korišćenju NOD u lovu, i obuka za lov. Sve ostalo je off topic, i briše se.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 20.01.2012. 09:32
|

Lovčina

Upisa: 3219
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Hvala bogu, Lalo!
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
goranqw |
Objavljen 20.01.2012. 12:23
|

Mlađi član

Upisa: 41
Pristupio: 10.02.2011. 13:23
|
|
|
|
|
AcaVasic |
Objavljen 20.01.2012. 12:23
|

Član

Upisa: 69
Pristupio: 08.11.2011. 18:37
|
Ajmo malo Zimskih slika stenac polako ali sigurno odrasta bice od njega pravi lovac .Pozdrav svim ljubiteljima NOD-a   |
|
|
|
goranqw |
Objavljen 20.01.2012. 12:29
|

Mlađi član

|
a evo i mojih govornika
|
|
|
|
AcaVasic |
Objavljen 20.01.2012. 12:43
|

Član

|
Pored ovog steneta imam zenku slika je sa jucerasnjeg izlaska na teren evo i njen rodovnik pa ako neko zna nesto bitno o ovom poreklu neka kaze sve je od koristi |
|
|
|
goranqw |
Objavljen 20.01.2012. 12:47
|

Mlađi član

|
najbolji su po snegu , kada im se zalede brada i obrve  |
|
|
|
AcaVasic |
Objavljen 20.01.2012. 12:52
|

Član

|
goranqw kaže:
najbolji su po snegu , kada im se zalede brada i obrve 
Pas za koga ne postoji zima, led, kisa, sneg zakon je samo neka ih zdravlje sluzi  |
|
|
|
KREC |
Objavljen 20.01.2012. 14:21
|

Stari član

Upisa: 204
Pristupio: 09.12.2010. 15:58
|
Aco = uzeo si i od dobrih roditelja i od strasno dobrog coveka i odgajivaca.Ja sam siguran da lepo radi. |
|
|
|
AcaVasic |
Objavljen 20.01.2012. 14:49
|

Član

|
KREC kaže:
Aco = uzeo si i od dobrih roditelja i od strasno dobrog coveka i odgajivaca.Ja sam siguran da lepo radi.
Do pre dva meseca je tako rec gazila po fazanima nije htela da markira niti da pokazuje da tu ima bilo sta , ni kao stene nije markirala pecaljku i sad odjednom je probila i radi nenormalno drzi marku 10ak sekundi pa krene ali bas pokazuje da je tu divljac. Sad mi samo preostaje da je nekako zadrzim u toj marki koja nije bas duga treba ce tu dosta rada i zalaganja  |
|
|
|
Boban-KG |
Objavljen 20.01.2012. 15:04
|

Član

Upisa: 73
Pristupio: 11.09.2010. 11:42
|
Zuban kaže:
Boban-KG kaže:
Predlazem da se tema na ovom forumu DD potpuno ugasi i da se zakonom zabrani uzgoj ove rase sem za one koji poseduju auto - plac namenjen u te svrhe.Veliki ljubitelj ove rase nemozs biti ako nemas minimum 10 jedinki u uzgoju i bar ocenjenih u maticnoj drzavi sa gvozdenim krstom licno od F..... 
@ Nemate razloga da budete ogorcani i nepravedni a ni ovo "gvozdeni Krst" i "F......" vam nije potrebno. Zasto da nemozete sa jednim Psom da budete sta god zelite?! Niste u pravu, bas u protivnom. Sa Jednim ili Dva Psa mozete biti Kralj! Zato sto svoje vreme i znanje ulozite samo u jednog Psa umesto da isto vreme podelite na 5,10... Jedinki!!! Niko vama nemoze osporiti da imate jednog psa i sa njime da se dicite ili sta vec. Za to je samo potrebno malo znanje, disciplina i osecaj. A ako nesto neznate ili niste sigurni , onda pitajte one koji znaju i naravno saslusajte iste i to je u sustini sve.
Svako dobro...
Ovakav komentar vise podseca na dobronamerne sugestije od ranijih komentara.Hvala Vam na dobronamernoj ponudi i verujte da cu je upamtiti.
Znajte da sve sto se komercijalizuje izgubi na sustini a ja se lovom bavim samo zbog nje.
Sve najbolje.
Manje vina,manje vina 
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 20.01.2012. 15:25
|

Lovčina

Upisa: 3219
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Aco, sad ce to malo teze da ide... ima vec 2 godine...
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 20.01.2012. 19:43
|

Stari član

Upisa: 357
Pristupio: 02.12.2010. 20:09
|
goranqw - dobra brada , tamno oko , kvalitetna dlaka , lepo razvijene grudi - a i smestaj na nivou ! Pravi je ! 
AcaVasic - samo napred ! Ja i ti nemamo potrebe da iznosimo savete jedan drugom ovde - jer suvise se cesto cujemo ! Ali ipak ko sto ti rece Cvele - batali zenku , sta je -tu je i ispravke u toj starosti malo tesko idu , pustaj je u polje pa kako radi nek radi - jer do skoro nije htela nikako !
Predlozio bi da svo svoje vreme u obuci posvetis ovom kericu - jer je to vreme od kojeg pocinje da se stvara dobar i poslusan pas .
A ako ti treba bilo koji savet - znas gde ces ga naci ! ;)
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )
|
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 20.01.2012. 19:47
|

Stari član

|
A i mi smo malo trenirali danas ! Aport, pravilnu predaju i drzanje do komande "pusti" , cekanje na mestu- sa aportom ili bez njega ! Margo 8.5 meseci !

* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
|
|
|
|
AcaVasic |
Objavljen 20.01.2012. 21:36
|

Član

|
spiker-mrmosh kaže:
A i mi smo malo trenirali danas ! Aport, pravilnu predaju i drzanje do komande "pusti" , cekanje na mestu- sa aportom ili bez njega ! Margo 8.5 meseci !
Svaka tebi cast meni mali stenac donosi ali da sedne i da ceka ma to nema sanse kao da je u struju ukljucen svaka cast ti si ZMAJ BRAVOOOOOOOOOOOO DRUG FENOMENALNO |
|
|
|
Rade Kg |
Objavljen 20.01.2012. 22:34
|

Mlađi član

Upisa: 39
Pristupio: 18.10.2010. 16:15
|
AcaVasic kaže:
spiker-mrmosh kaže:
Svaka tebi cast meni mali stenac donosi ali da sedne i da ceka ma to nema sanse kao da je u struju ukljucen svaka cast ti si ZMAJ BRAVOOOOOOOOOOOO DRUG FENOMENALNO Aco svaki DD ima u krvi da bude svestran lovacki pas, i od najbolje krvne linije ako mu se ne posveti paznja i bude zatvoren u boksu moze se okaciti macku o rep. Tako ti poslusaj kolege iz prethodnih postova i posveti paznju tom mladom perspektivnom kericu, naravno i nemoj da preterujes u obuci i videces da ce sve biti onako kako bi ti zeleo da bude. Ako ti je nesto nejasno mozes poslati pp i sve cu ti pomoci kao i ostalim kolegama sa foruma. Pozdrav! |
|
|
|
Radonjic |
Objavljen 21.01.2012. 16:47
|

Član

Upisa: 144
Pristupio: 27.12.2010. 21:15
|
Do pre dva meseca je tako rec gazila po fazanima nije htela da markira niti da pokazuje da tu ima bilo sta , ni kao stene nije markirala pecaljku i sad odjednom je probila i radi nenormalno drzi marku 10ak sekundi pa krene ali bas pokazuje da je tu divljac. Sad mi samo preostaje da je nekako zadrzim u toj marki koja nije bas duga treba ce tu dosta rada i zalaganja 
Zadrzati kera na marci nije tesko. Tvoja kerusa je stara dve godine, lovno upotrebljiva je ako sve bude kako treba do svoje 10 sto znaci sa njom bi trebao loviti jos nekih 8 godina sto znaci isplati se korigovati njene greske u ovom slucaju stajanje-marka.
Izolovati jednog lovackog psa zbog ove greske ( jedna od naj cescih i za korigovanje naj laksa kreska ) nije u redu, zato nemojte davati lose svaete coveku.
Igor Radonjic
|
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 21.01.2012. 19:33
|

Stari član

|
Ja sve savete koje sam dao mom prijatelju dao sam mu uzivo ! Tu kuju i pricu oko nje znam odlicno - i ne bih je ni pokretao ovde da to Aca sam nije uradio ! Nije tu problem zadrzavanje u marci !
Kuju koja je izvodjena u loviste sa dosta divljaci stotinama puta za dve godine i kao sto cujemo krenuo je covek jos od steneta i pecaljke . Znaci radjeno je sa njom da nije moglo vise ! I koja za sve te dve godine nije pokazala ni 2% nagona da nadje divljac , da se krece po terenu , da je vucu mirisi ovi-ili oni , koja kad ispred nje poleti fazan kojeg aman nije zgazila - se maltene okrene na drugu stranu bez ikakvog interesovanja za divljac !
Osim toga - imala je katastrofalne probleme sa dlakom i poddlakom koja je za sve te dve godine izbijala niodkud kao da je neko sejao , i u odredjenim situacijama vise licila na vukodlaka nego na psa . Prema tome ovaj nagon sto se sad koliko toliko probudio u njoj je uspeh ! Napisace covek sam koliko je stotina kilometara presao sa njom da bi stigao do onoga sto njegovo stene Lord radi u 3.5 meseci i to duplo bolje od nje !
Nalazi divljac po mirisu , drzi marku do njegovog dolaska , ne krece dok mu ne kaze i sl. - izmedju ostalog nek napise covek sam da ne bi opet ispalo da se neko nesto ovde hvali !
Inace Lord je poreklom od mog psa Brika kojeg su usput receno neki strucnjaci sa ovog foruma toliko ispljuvali zbog silnih CAC-ova i CACIB-a i BOB-ova i polubrat po ocu od ove kujice Margo sa predhodnih slika . Kod mene je i njegova sestra iz legla Lora o kojoj cemo tek pisati i slikati je !
Znaci ja kad nesto pricam - odlicno znam o cemu pricam , i bezveze je da neko ko nije upucen u doticnu situaciju daje pridike da nekog pogresno i lose savetujemo !
Kad pas ima ono sto treba da ima - lako ga je korigovati ! A kad nema - tu ni kadjenje ne pomaze !
Pozdrav !
|
|
|
|
AcaVasic |
Objavljen 21.01.2012. 20:05
|

Član

|
Ma nema njoj pomoci oko toga, ulozeno je mnogo u nju sta sam samo korova pregazio ne bi li joj nekako pokazao sta to ona treba da radi i nista . Kupovao sam fazane stavljao u kavez maskirao navodio na to mesto i uz vetar i niz vetar pustao fazane vezanuh krila naravno i sve to da ona ne vidi i ne oseti taj miris kod mene, maltretirao drugare da mi pomazu ma nije bilo sanse da stane ili pokaze interesovanje.Spiker mi je kad sam mu se pozalio reko pa daj kad si toliko drzao daj vidi jos malo i sad kao da je probila ukapirala sta treba da trazi ali ne ceka u marci bas danas sam je navodio na trag zeca ma sanse nema da oseti pre bi ga sam naso to je odma znak da nema dovoljno jak nos. STO SE DLAKE TICE NULA POSTAVICU SLIKE PA SAMI VIDITE A REDOVNO JE CETKANA. Takve pse koji ne pokazuju lovne instikte u 8-10 meseci ne treba drzati zavaravanje je da ce kasnije biti odlican lovac nema sanse ja sam u nju ulozio jos naj manje 2 vrhunska steneta kao sto je LORD zato UCITE NA MOJIM GRESKAMA NEMOJTE BACATI PARE KAO JA ILI DRZITE KLASU ILI NE DRZITE NISTA SAMO MENJAJTE PANTALONE I CIZME. |
|
|
|
vladant |
Objavljen 21.01.2012. 20:20
|

Član

Upisa: 194
Pristupio: 19.09.2010. 14:46
|
Moj drug iz grupe sa kojim lovim ima NOD identican slucaj kao ovaj koji opisujete, samo je muzjak u pitanju. Za dve godine lova nije propustio nijedan lovni dan, palo je ispred njega na desetine jarebica i pataka, a on nikada nije posao ispred gazde nego se svo vreme vuce iza nogu.Kada jarebica poleti on okrece glavu, pada mu pogodjena divljac ispred nosa a on mrtav hladan. Dlaka katastrofalna. A roditelji od veoma cuvenog odgajivaca ako ne i najcuvenijeg i najhvaljenijeg na svim forumima sa bezbroj CAC-eva i CACIB-a. Sta sada to znaci, po meni ne mora nista, u svakom zitu ima kukolja i u svakom leglu moze da se nadje po neki izrod. Mada, je ovaj pas toliki izrod da bi svaka dzukela sa ulice posle toliko lovova nesto naucila a ovaj bas nista.
Ba bih voleo da neko objasni ovo.
Sveta Srpska zemlja!
|
|
|