Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
|
270 |
Objavljen 21.01.2012. 20:46
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Aco, iz gotovo iste kombinacije kao i tvoja kuja je i jedan moj poznanik imao mužjaka. Izvođen je dosta i pre sezone a i celu lovnu sezonu a da se svo to vreme nije odvojio od peta vlasnikovih čizama, za razliku od tvoje kuje sa eksterijerom i dlakom nije bilo problema.
On nije imao tvoje strpljenje i psa je poklonio, a i kod novog vlasnika ista priča. Pas totalno bez volje za bilo kakvim radom! |
|
|
|
AcaVasic |
Objavljen 21.01.2012. 21:02
|

Član

Upisa: 69
Pristupio: 08.11.2011. 18:37
|
To je sto je nema ispravke i nema vise nista da se ocekuje od nje maksimum je izvucen ko bi vise imao volju da je uci sad je doso nov keric i vec pokazuje i nos i agresivnost i volju posveticu se njemu ne vredi vise forsirati kuju. tU.a |
|
|
|
Radonjic |
Objavljen 21.01.2012. 21:34
|

Član

Upisa: 144
Pristupio: 27.12.2010. 21:15
|
AcaVasic kaže:
Do pre dva meseca je tako rec gazila po fazanima nije htela da markira niti da pokazuje da tu ima bilo sta , ni kao stene nije markirala pecaljku i sad i odjednom je proradila i radi nenormalno drzi marku 10ak sekundi pa krene ali bas pokazuje da je tu divljac. Sad mi samo preostaje da je nekako zadrzim u toj marki koja nije bas duga treba ce tu dosta rada i zalaganja 
Vasu kerusu ne poznajem i nisam je iz tog razloga ni komentarisao. Moj komentar se odnosi samo na vas napisani problem sa istom koji isto tako i ponavljam da je jedan od najcescih problema kod pasa stajaca i koji se isto tako lako i efikasno resava. Posto vi imate dobre savetnike ja se nebih vise tu mesao.
Igor Radonjic
|
|
|
|
Radonjic |
Objavljen 21.01.2012. 22:09
|

Član

|
vladant;;; najveci problem kod nas je taj sto se za uzgoj lovackih pasa ma koje rase najcesce obraca paznja na eksterijer ili na radnim manifestacijama tipa " B " koji nisu toliko adekvatan u kome nemozemo videti kompletno lovno upotrebljive karakteristike te jedinke.
Takvom selekcijom gubimo smisao nastanka uopste lovne rase koja je stvorena prvenstveno za namensku upotrebu u lovu.
Lovac kao lovac je samo korisnik dok glavnu odgovornost snose odgaivaci kojima treba za cilj da bude poboljsanje njihove namene ( lov ) pa sve ostalo.
Igor Radonjic
|
|
|
|
Rade Kg |
Objavljen 21.01.2012. 22:30
|

Mlađi član

Upisa: 39
Pristupio: 18.10.2010. 16:15
|
Radonjic kaže:
vladant;;; najveci problem kod nas je taj sto se za uzgoj lovackih pasa ma koje rase najcesce obraca paznja na eksterijer ili na radnim manifestacijama tipa " B " koji nisu toliko adekvatan u kome nemozemo videti kompletno lovno upotrebljive karakteristike te jedinke.
Takvom selekcijom gubimo smisao nastanka uopste lovne rase koja je stvorena prvenstveno za namensku upotrebu u lovu.
Lovac kao lovac je samo korisnik dok glavnu odgovornost snose odgaivaci kojima treba za cilj da bude poboljsanje njihove namene ( lov ) pa sve ostalo. Drage moje kolege evo ja cu slobodno reci ono sto mislim, ako gresim vi me demantujte. Ja sam imao kera koji je prvih sat vremena u lovu i nesto radio, a posle toga mi je glancao cizme a to je bio ker od poznatog odgajivaca necu ga imenovati sto neznaci mnogo, ja nisam imao strpljenja i volje vise za njega i poklonio sam ga sa godinu ipo. Dosla je sledeca sezona i kao iz vedra neba grom u terenu ker koga sam ja poklonio mom drugu radi jede teren! Sto znaci da mali broj nas Lovaca nema strpljenja da saceka da ker da sazri. Ako gresim vi mi recite, sto starije vino ili rakija to je bolje. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 21.01.2012. 22:46
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ajde da se priključim. Kolega iz grupe poveo u lov mladog psa koji je bezprekorno lovio prepelice. Taj mladi vižlan u lovu na fazana gori od najgore site džukele da je gladan tražio bi zbog hrane ovako nije mu se pomerao od nogu. Došlo je do toga da ga je hteo posoliti sačmom iz blizine. Magarac jedan . Ne mogu da se drugačije izrazim. U tom trenutku naš kolega Rančer mu reče nemoj ga ubiti daj ga meni. Odgovor je Uzmi ga zajedno sa povocem samo da ga ne gledam. Nedelju , dve nakon toga kada ga je iskusni Rančer malo poveo oko svog salaša da onjuši sveže tragove fazana pa mu malo bacao fazana za aport. Vižlan proradio kao singerica. Davno nisam video tako kompletnog lovnog psa. Rančer nam je u poverenju rekao da je nameravao ponuditi leeepu cifru za tog psa gledajući ga u lovu na prepelice, a dobio ga je za DŽ
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
goranqw |
Objavljen 21.01.2012. 22:50
|

Mlađi član

Upisa: 41
Pristupio: 10.02.2011. 13:23
|
tek od druge ili cak trece godine moze se ocekivati od kera da da ono sto ocekujemo od njega . |
|
|
|
Radonjic |
Objavljen 21.01.2012. 22:52
|

Član

|
Rade kg;;; Neznam za ostale ali ja pisem uvek ono sto mislim.
Sa vasim postom se slazem jer sam to i doziveo. Naime 2001 godine je uginuo mom bratu engleski poenter u svojoj 7 ili 8 godini. Posto sam znao koliko taj pas znaci mom bratu, a usto isto tako koliko bi voleo da poseduje poentera iz danskog uzgoja, sednem u kola ( posto zivim u Nemackoj ) i ajd za Dansku.
Preko interneta sam se malo raspitao ko i sta ima i pravo coveku na vrata. Sve se lepo zavrsi ja stene u kola pa za Srbiju. Po papirima i prici trebalo bi biti dobro. Taj poenter je do svojih godinu dana samo trcao po polju. Ja nemogu da verujem. Toliki put, toliko ulozeno novca. Dosao ja na odmor i prvo kod brata. Kera na povodnik pa ajd u polje. Prvi dan nista, drugi dan nista, Vec vidim sebe u Dansku kod odgaivaca kod koga sam ga kupio. Treci dan izasli mi ponovo, ma nista. Ja snimam kamerom da bi pokazao odgaivacu kad odjednom poenter u punom galopu marku pod 180 stepeni na par jarebica. Nisam mogao svoje zadovoljstvo skriti poceo sam da urlam kao neko.......... ( zabelezeno je sve na video zapisu ) Od tog doba ma nemam reci. Pas koga bi svako pozeleo ispred sebe u lovu. Na zalost isti je uginuo pre dve godine u lovu na prepelice.
Problem je samo sto se to veoma retko desava
Igor Radonjic
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 21.01.2012. 22:53
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
E zato sam ja uzeo stene poentera sada da bi bio iskusan i kompletan kad ja pocnem da lovim,ali naravno vodicu ga u lov kada ja budem isao sa drugim lovcima neka on vezba a njima pomaze,valjda nece skoditi
 Engleski poenter 
|
|
|
|
Rade Kg |
Objavljen 21.01.2012. 23:57
|

Mlađi član

|
Radonjic kaže:
Rade kg;;; Neznam za ostale ali ja pisem uvek ono sto mislim.
Sa vasim postom se slazem jer sam to i doziveo. Naime 2001 godine je uginuo mom bratu engleski poenter u svojoj 7 ili 8 godini. Posto sam znao koliko taj pas znaci mom bratu, a usto isto tako koliko bi voleo da poseduje poentera iz danskog uzgoja, sednem u kola ( posto zivim u Nemackoj ) i ajd za Dansku.
Preko interneta sam se malo raspitao ko i sta ima i pravo coveku na vrata. Sve se lepo zavrsi ja stene u kola pa za Srbiju. Po papirima i prici trebalo bi biti dobro. Taj poenter je do svojih godinu dana samo trcao po polju. Ja nemogu da verujem. Toliki put, toliko ulozeno novca. Dosao ja na odmor i prvo kod brata. Kera na povodnik pa ajd u polje. Prvi dan nista, drugi dan nista, Vec vidim sebe u Dansku kod odgaivaca kod koga sam ga kupio. Treci dan izasli mi ponovo, ma nista. Ja snimam kamerom da bi pokazao odgaivacu kad odjednom poenter u punom galopu marku pod 180 stepeni na par jarebica. Nisam mogao svoje zadovoljstvo skriti poceo sam da urlam kao neko.......... ( zabelezeno je sve na video zapisu ) Od tog doba ma nemam reci. Pas koga bi svako pozeleo ispred sebe u lovu. Na zalost isti je uginuo pre dve godine u lovu na prepelice.
Problem je samo sto se to veoma retko desava Radonjicu ja znam druze da je sve tako kako smo obadvoje napisali, ali stene je lutrija i to niko nemoze da garantuje sto posto, neki psi brze sazre a neki kasnije ti to odlicno znas, kakav stof takav i kaput. Velii Pozdrav! |
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 22.01.2012. 00:02
|

Stari član

Upisa: 357
Pristupio: 02.12.2010. 20:09
|
Ako je tako kao sto vi pisete onda definitivno treba ukinuti VJP ! Ili pomeriti starosnu granicu na na period od 2 do 3 godine starosti psa !
Sve te vase price su lepe i verujem i istinite - ali budite fer i kazite u kojem procentu se to o cemu pricate desi ?
Od 100 pasa koji do dve godine nemaju nikakvo interesovanje za divljac - koliko njih "propradi pa ubija" posle toga ?!
Mozda 5% , a mozda ni toliko ! E sad znaci ljudima samo ostaje da budu Baba Vange i gataju dal ce bas taj njihov upasti u tih 5% !?
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 22.01.2012. 00:06
|

Admin

|
Kolega pas iz moje stvarne priče bio je oko godinu i po star. Verovatno da je imao boljeg vlasnika pre bi i proradio . Vrlo često se dešava da pas u stvari nema manu nego sa njim nije rađeno kako treba a sa druge strane si u pravu , jer psa možeš kočiti ali ne i gurati. Sa druge strane ne vidim razloga za sarkazam.
|
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 22.01.2012. 00:09
|

Stari član

|
To je isto kao kad imate dva deteta od kojih jedno nauci azbuku u prvom razredu osnovne , drugo u osmom a trece u cetvrtoj godini srednje skole !
I da li je moguce ocekivati da ce ta tri deteta biti podjednako dobri na faklultetu ?! Mislim suvisno je pricati o tome . . .
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
|
|
|
|
Rade Kg |
Objavljen 22.01.2012. 00:11
|

Mlađi član

|
spiker-mrmosh kaže:
Ako je tako kao sto vi pisete onda definitivno treba ukinuti VJP ! Ili pomeriti starosnu granicu na na period od 2 do 3 godine starosti psa !
Sve te vase price su lepe i verujem i istinite - ali budite fer i kazite u kojem procentu se to o cemu pricate desi ?
Od 100 pasa koji do dve godine nemaju nikakvo interesovanje za divljac - koliko njih "propradi pa ubija" posle toga ?!
Mozda 5% , a mozda ni toliko ! E sad znaci ljudima samo ostaje da budu Baba Vange i gataju dal ce bas taj njihov upasti u tih 5% !? Spiker druze i ti sam znas da o ovome o cemu smo pisali ima istine, slazem se sa tvoj konstatacijom, kada bas mislis da ce da bude vrhunski ono ispadne drugacije. Dovoljno ti je jednom da ti se dogodi tako nesto, i ti uvek posle toga imas neku sumnju, ali to je retkost ali se desava. |
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 22.01.2012. 00:14
|

Stari član

|
DakiNS- zaista nema sarkazma !
|
|
|
|
WILD SENSE |
Objavljen 22.01.2012. 00:15
|

Stari član

Upisa: 298
Pristupio: 10.04.2010. 19:57
|
KVALITET NECEKA NA VREME!!!!!!!!
Svestranost
|
|
|
|
Rade Kg |
Objavljen 22.01.2012. 00:17
|

Mlađi član

|
WILD SENSE kaže:
KVALITET NECEKA NA VREME!!!!!!!!  |
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 22.01.2012. 00:31
|

Stari član

|
Rade Kg kaže:
WILD SENSE kaže:
KVALITET NECEKA NA VREME!!!!!!!! 
Pridruzio bi se aplauzu ! B)
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 22.01.2012. 00:32
|

Admin

|
Biću malo .Dođe mlada domaćica u pekaru , kad ono ne radi peć i pekar joj da samo testo da ga ispeče kod kuće. Ode ona kući stavi testo u tepsiju pa u rernu. Kada se ispeklo ono umesto hleba tanka pogača. isto jutro dođe stara iskusna domaćica po hleb , isto dobi testo. Ode kući premesi ga , pa ga stavi u posudu pokrije krpom i pusti pored radijatora da malo odmori , posle ga opet premesi , i tako nekoliko puta. Tek tada ga stavi peći. Kada se ispekao ono ogroman lep hleb , mekan ko duša.
Pitanje : Da li je pas uvek kriv i nesposoban?
|
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 22.01.2012. 00:38
|

Stari član

|
DakiNS - sve si to lepo napisao , ali nisi uzeo u obzir da ima raznih kvaliteta brasna ! Od budjavog brasna ni najbolja domacica ne moze da napravi dobar hleb ! Pozdrav !
|
|
|