Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
7x57
 Здраво колега, добродошао на форум. Пре него што ти кажем моје мишљење као одговор на твоје питање, имао бих ја пар питања за тебе.

Застава .308 коју имаш, је ли ловна М70 или М48 преправљен на ловни, познаје се најлакше по брави поклопца дна магацина?

Који ти је кундак, свињска леђа или монтекарло? Која ти је оптика и монтажа? На коју ти је муницију упуцан и на којој даљини ти је "у нули"?

Колико пута годишње си са карабином у лову? Колико си метака до сада испалио из твоје 308-ице?

Ако ти није тешко да одговориш, из твојих одговора зависи други круг питања. Покушаћу да те доведем до одговора на твоје питање
Draško

Aca Baikal MP 153
 Pozdrav kolega
Ja inače imam nov Zastava M70 PS u kalibru 308 Winchester
Inače pre svega mi se otvorila potreba da kupim karabin manjjeg kalibra po mogucstvu 243 Win,jer je dosta slican kao i 308 Win.A inače bih lovio leti s čeke i zimi takođe(s tim sto bih više lovio zimi).Pozdrav👍
A.Kovačević

Aca Baikal MP 153
 Montaža je Rade Hamerles Fi30
Optika je Japanska NikkoStirling
Model je Metor
2.5-10x50
Upucan je na 100m
A.Kovačević

Aca Baikal MP 153
 Kundak mi je plastični i kratak
Model Montekarlo
A.Kovačević

Aca Baikal MP 153
 40 metaka sam do sada ispalio iz 308 Winchestera do sada
Jer je kupljen prošle godine u Martu mesecu
A.Kovačević

Aca Baikal MP 153
 Inače je upucan 308 na PPU SP 11.7gr standard ali sam prešao a Belot SP,i cisto sam uzeo kutiju Belot SPCE na 9.7gr
A.Kovačević

7x57
 Ок. Поделићу мој одговор на два дела. Што се тиче избора калибра за лов предатора чекањем немам недоумица, .243 Win. са што лакшим зрном са пластичним врхом, нпр. Hornady V-max или Geco express.

Са .223 Rem. можеш да имаш само проблеме, наиме то је превише различитих корака увијања и тежина зрна да се почетник снађе. Можеш да будеш у проблему са групом погодака. Зато ја више волим .222 Rem. Корак 1:14 и зрна од 50/55 грејна и удри.

Предатори су ноћне живуљке, размисли о ноћним уређајима.
Draško

7x57
 Други део одговора. У мом удружењу бијемо љуту битку са предаторима, што у лову на свиње, што у лову на предаторе. Ниједан шакал се није бунио кад га погодиш са .30-06 или сличним. Напротив, моје искуство показује да бих пре пуцао шакала са свињским калибром и јефтиним зрном него са мањим калибром и јефтиним зрном, типа ППУ. Та зрна су генерално претврда за тако малу масу дивљачи.

Нов карабин тражи још једну оптику и монтажу, ново испитивање различитих врста муниције... Знатан трошак. Ја бих пре променио тог Nikko-a и ставио неку квалитетнију оптику и купио 1000 комада ППУ .308 165 grs PSPBT. А онда 50 пута на стрелиште по 20 метака. Седећи, стојећи, штап, наслон... Све ловачке ситуације симулирај на стрелишту. После годину, две дана бићеш врло добар стрелац и спреман за лов на предаторе.

А за то време иди у лов и стичи сопствена искуства шта ти од оружја и опреме треба у таквој врсти лова.

Мало сам разрадио Цвелетов одговор.
Draško

7x57
 И молим те немој "штројити" .308 са упуцавањем у нулу на 100м. Бар га дигни на +4 cm.
Draško

Aca Baikal MP 153
 Za prvo pitanje odgovor je odličan i tako sam planirao,243 win uparen sa Horandy-jevim zrnom V-Max ili SST,ili u krajni slučaj Geco Express,optiku sam misleo staviti Leupold 3-9x40/50,a za drugo hvala na savetu i odgovoru,ali nisam neki koji toliko lovi pa da ispali 1000 metaka,jer ovde nemam crnu divljač i da izlazimo da lovimo,ali hvala svakako kolega na pomoći i na savetu.Pozdrav👍
A.Kovačević

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,629,561 posete www.srbijalov.com