U pravu si ali ono testo je iz iste pekare. Svi smo u pravu od .ovna se ne pravi pita, ali i najlepše jagnje zagori na ražnju.Malo šale . Osnova je dobro poreklo, ali u rukama nestručne i neiskusne osobe može da se pokvari i najbolje obučen pas a ne samo kuče. To je poenta mojih upisa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
malo i nema veze sa temom ali kada ste vec otisli da kazem i ja koju.poznajem jednog starog lovca uvek je imao dobre kerove iz dobrog legla,kerove sa kojima svako zeli da lovi,ali stigle ga godine pa valjda coveku sve dosadi sta znam,sada ima obicnu lutalicu dosla kod njega,mozda malo nije po zakonu ali ga vodi u lov i necete verovati ker radi jednako dobro kao i bretoni koje je imao ranije,tako da podrzavam dakija veoma je vazno znati obuciti kera kako treba,ja nemam iskustva i imam muke sa mojim bretonom.
DakiNS kaže:
U pravu si ali ono testo je iz iste pekare. Svi smo u pravu od .ovna se ne pravi pita, ali i najlepše jagnje zagori na ražnju.Malo šale . Osnova je dobro poreklo, ali u rukama nestručne i neiskusne osobe može da se pokvari i najbolje obučen pas a ne samo kuče. To je poenta mojih upisa
E ovaj ti je ko u Njegosa ! B)
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )
Ajde do godinu dana i nekako, ali do dve, tri...
Pa ko će da ga čeka toliko.
Sa 7-8 meseci treba samo da "veze" po terenu, ako je pravi.
Ja se danas malo prošetao, a usput i snimio nešto.
Ovo je deo divljači koju su danas našli, jer je bilo još marki.
Na zadnjoj marci nije snimljena fazanka koju su markirali, jer mi jedan trn prođe kroz čizmu, pa pravo u nogu i evo još bolujem.
Lep dan, kerovi solidno radili, u svakom slučaju kvalitetno utrošeno vreme.
Jeste tema o oštrodlakima, ali se na mom snimku "proteo" i jedan kratkodlaki, a nadam se da nećete zameriti.
darkon ma samo nek je veselo - pa i nek nema bradu ! B)
Svaka cast za ovo zaustavljanje - ali sledeci korak ti je da bez ovog "stop" ostane tu gde je !
Kod mene kad bi imalo ovoliko divljaci - odmah bi parvio zurku sa 100 zvanica ! A i ovo sto ima nisu fazani nego fazanski zecevi ! Onomad sam po snegu sa kerom pratio trag jednog kog sam video verovao ili ne preko 500 metara kako je trcao dok nije poleteo !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
AKO RADIS SA PSOM IMACES PSA!!! Najezim se kada cujem ovakve i slicne recenice.Pa majku mu staru valjda se to podrazumeva?A i nemora da znaci da ce biti dobar ako se i radi sa njim.Moje je licno misljenje da su genetika,uslovi gajenja i rad sa psom usko povezani tako da jedno ako fali nema nista od psa.A vrlo cesto se desava da sve bude kako valja a opet stene kad poraste bude krs ili od anonimusa roditelja se izrodi odlican radan pas...Tako da sve u svemu nema pravila ali moraju se kolege lovci voditi po necemu pri nabavci DD da li su roditeljima steneta snimljeni kukovi,imaju li polozen VJP,HZP,iduli u praktican lov.....To su neki detalji na koje se mora na pocetku obratiti paznja jer u pitanju je svestrano upotrebljiva rasa. Nemozemo mi svi da idemo jedno kod drugog u lov da bi videli rad pasa to je nemoguce izvesti.Znaci trebalo bi da postoje neki zvanicni podaci o svakom psu pa se onda tu kalkulise,razmislja,odlucuje....Redovan veterinarski pregled,suv i topao boks,kvalitetna ishrana pa tek onda izvodjenje u teren a ko nezna da radi psom neka ga da na dresuru ili neka pita nekog ko zna.A i da bi od nekog poslusao savet moras analizarati koje on koliko je dugo u rasi,imali on kakve uspehe u radu sa tom rasom,gde su sve njegovi psi i kakvi su ti psi........Tako da lovci koji se susrecu po prvi put sa ovim problemima vrlo lako mogu da zalutaju i budu izmanipulisani.Dosta je od mene otisao sam od teme ali se nadam da ce nekom pomoci moji saveti.Veliki pozdrav!
Drago mi je da ste se svi ukljucili oko ovog problema. Za koji dan cu napraviti snimke i postaviti ovde pa ce mo tu tacno videti sta ta kuje zna i sta treba da radi, a posto smo dotakli to da VLASNIK ne zna kako treba uciti psa dajte objasnjenje barem za osnovnu obuju bez mesanja Spikera jer on covek pokazije to sto zna na svojim psom od 8.5meseci aj neka se jave velike odgajvacnice i neka kazu meni stvarno ne predstavlja problem niti teskocu da ucim kako i sta treba raditi sa mladim psom nadam se da je tako i kod svih mladid ljubitelja NOD-a zasto bi od njih mi sami pravili Dzukce kad to ne zasluzuju.
WILD SENSE kaže:
AKO RADIS SA PSOM IMACES PSA!!! Najezim se kada cujem ovakve i slicne recenice.Pa majku mu staru valjda se to podrazumeva?A i nemora da znaci da ce biti dobar ako se i radi sa njim.Moje je licno misljenje da su genetika,uslovi gajenja i rad sa psom usko povezani tako da jedno ako fali nema nista od psa.A vrlo cesto se desava da sve bude kako valja a opet stene kad poraste bude krs ili od anonimusa roditelja se izrodi odlican radan pas...Tako da sve u svemu nema pravila ali moraju se kolege lovci voditi po necemu pri nabavci DD da li su roditeljima steneta snimljeni kukovi,imaju li polozen VJP,HZP,iduli u praktican lov.....To su neki detalji na koje se mora na pocetku obratiti paznja jer u pitanju je svestrano upotrebljiva rasa. Nemozemo mi svi da idemo jedno kod drugog u lov da bi videli rad pasa to je nemoguce izvesti.Znaci trebalo bi da postoje neki zvanicni podaci o svakom psu pa se onda tu kalkulise,razmislja,odlucuje....Redovan veterinarski pregled,suv i topao boks,kvalitetna ishrana pa tek onda izvodjenje u teren a ko nezna da radi psom neka ga da na dresuru ili neka pita nekog ko zna.A i da bi od nekog poslusao savet moras analizarati koje on koliko je dugo u rasi,imali on kakve uspehe u radu sa tom rasom,gde su sve njegovi psi i kakvi su ti psi........Tako da lovci koji se susrecu po prvi put sa ovim problemima vrlo lako mogu da zalutaju i budu izmanipulisani.Dosta je od mene otisao sam od teme ali se nadam da ce nekom pomoci moji saveti.Veliki pozdrav!
@Nije lako od vrlodobrih Roditelja uzgajati ponovo vrlodobre potomke. Od Slabih Roditelja nevredi ni pokusati...
Ovo je moje Iskustvo i ovoga se pridrzavam vec dugo godina. Ma da kao sto rekoste, ima i izuzetaka, ali je to za zanemarivanje. Dug je i trnovit put od Steneta do Oslonjivog, dobrog Lovackog pomocnika. Kao sto ste vec ustanovili, jedno bez drugog neide. Iako ima nesto kasno sazrevajucih jedinki, ipak dobar DD svoje sposobnosti pokazuje, mora pokazati do jedne starosti. Lakse je skratiti nego produziti ovo su znali i oni koji su DD izmislili. Ali ipak i danas postoje jedinke ili linije gde se cesce pojavljuju neadekvatne jedinke, ili potpuno ,Lovno ne upotrebljive. To je normalna pojava i tome se netreba cuditi. Pas sa recimo 12-18 meseca je sazreo pas, koji uz adekvatnu obuku, vaspitanje i socijalisaciju, Mora da izpolji svoje sposobnosti. Sve drugo je dzabe utroseno vreme i bolje je na vreme razdvojiti se od takve jedinke, bar po pitanju Lovne upotrebljivosti. Obzirom da se cesto mesaju Lovno Upotrebljivi Psi sa Priplodnim Psima. Odnosno cim neki pas pokazuje nesto Urodjenih Osobina, mnogi, a posebno kod nas , nemaju nista sta da rade, nego brze bolje Psa u Priplod. Za ove ciji su psi cesto "Iztestirani" samo po pitanju Oblika, nevredi udubiti se u neku diskusiju sa njima. Znaci i kod "Vrhunskih" jedinki ima "Vrhunsko Losih jedinki", Cesto i vise nego kod "Prosecnih" pasa. Kada naglasavam "Prosecni", mislim na vrlo dobre Pse, na kojima se u sustini osniva Zdrava populacija DD-a!!! Nazalost, kod nas je cesto "Prosek" negativna Osobina, sto sigurno nije !!! Prosecan=vrlodobar Pas, uz sve vrlodobro , sta mu je neobhodno za rast i sazrevanje, da bi stasao i postao dobar Lovacki Psa, svoje osobine pokazuje "na vreme". Tj. nije potrebno cekati dok napuni 2-3 godine. Sto bi mu ionako uskratilo vreme koriscenja za lov. Strpljenja moramo imati, ali ne bezgranicnog...
B)
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...
...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...
WILD SENSE u 90 % stvari iz tvog predhodnog posta bi se slozio sa tobom , ali bi i dodao par njih !
U opste ne mora da znaci da ako na primer imamo psa izuzetnog genetskog potencijala koji je sticajem okolnosti dosao u ruke vlasnika koji sa njim nije radio ama bas nista - Da taj pas sutra nece dati odlicne potomke ! Osnova bodovanja priplodnog psa ili neke linije pasa svuda u svetu je bas ta - koliko je on dao eksterijerno kvalitetnih i radnih potomaka, bez nasledjenjih zdravstvenih anomalija , pa tek onda kakav je taj pas sam ( naravno pozeljno je da ima sve odlike vrhunsko exterijerno -radnog psa ) !
Ja neprestalno potenciran da se sve to iznese ovde na forumima - jer po meni forumi tome i slize , i ako si pratio vise puta sam napisao - da nemoze covek iz Vranja da se seta po Subotici , Zrenjaninu i sl da bi video kako koji pas radi ili izgleda . Od gomile drugara sam cuo primere - da su odveli kuju na parenje onako napamet i kad su dosli i videli tog priplodnjaka doslo im je da zaplacu i vrate se nazad !
Ali cim se na bilo kom forumu kaze nesto lose , a istinito - za nekog od "kvalitetnih" pasa - postovi se brisu i odmah ispadne da neko nekoga mrzi !
Jos jednu stvar bih dodao sto se tice duzine drzanja odredjene rase - na licnom primeru !
Recimo ja Nemacke ostrodlake drzim zadnje tri godine ! Godinama unazad sam drzao NLT i Nemacke ovcare !
Jos 1989 sam vojsku sluzio u Centru za Obuku Pasa - NIS , najvece vojne a i civilne ustanove tog ranga u staroj Jugoslaviji .
Radio sam u ambulanti kao Vet. tehnicar - gde smo ja i jedan civil Veterinar odrzavali preko 700 pasa ! S tim sto je on radio do 2 sata , a ja 24 sata !
Svo svoje slobodno vreme sam provodio sa vrhunskim dreserima , poznatim i priznatim u celoj staroj Jugoslaviji ! Kad god mi je bilo dosadno - ja bilo kojeg psa psa na povodnik pa na poligon u obuku ! Vise puta sam COP posecivao i posle vojnog roka i uvek bio toplo docekan ! Pogledao pse popricao sa ljudima i popio pice ! Znaci uspeo sam da mi veruje cela bivsa JNA za sve vreme dok sam bio tamo , a i kasnije - i iskreno bas me briga sto mi ovaj ili onaj "sveznalica" ne veruje ovo ili ono na ovim forumima !
I sad ! Da li ti stvarno mislis da ja ne umem vrhunski da obucim DD-a, pruzim mu odgovarajucu zdravstvenu zastitu i ishranu i negu bez obzira sto ih drzim samo 3 godine ?!
Nazlost kao i vecini nas - najveci problem je vreme , jer svi trcimo za pustim parama i prezivljavanjem !
Veliki pozdrav !
P.S. - Aco , nisam te ni pomenuo ! ;)
spiker-mrmosh kaže: WILD SENSE u 90 % stvari iz tvog predhodnog posta bi se slozio sa tobom , ali bi i dodao par njih !
U opste ne mora da znaci da ako na primer imamo psa izuzetnog genetskog potencijala koji je sticajem okolnosti dosao u ruke vlasnika koji sa njim nije radio ama bas nista - Da taj pas sutra nece dati odlicne potomke ! Osnova bodovanja priplodnog psa ili neke linije pasa svuda u svetu je bas ta - koliko je on dao eksterijerno kvalitetnih i radnih potomaka, bez nasledjenjih zdravstvenih anomalija , pa tek onda kakav je taj pas sam ( naravno pozeljno je da ima sve odlike vrhunsko exterijerno -radnog psa ) !
Ja neprestalno potenciran da se sve to iznese ovde na forumima - jer po meni forumi tome i slize , i ako si pratio vise puta sam napisao - da nemoze covek iz Vranja da se seta po Subotici , Zrenjaninu i sl da bi video kako koji pas radi ili izgleda . Od gomile drugara sam cuo primere - da su odveli kuju na parenje onako napamet i kad su dosli i videli tog priplodnjaka doslo im je da zaplacu i vrate se nazad !
Ali cim se na bilo kom forumu kaze nesto lose , a istinito - za nekog od "kvalitetnih" pasa - postovi se brisu i odmah ispadne da neko nekoga mrzi !
Jos jednu stvar bih dodao sto se tice duzine drzanja odredjene rase - na licnom primeru !
Recimo ja Nemacke ostrodlake drzim zadnje tri godine ! Godinama unazad sam drzao NLT i Nemacke ovcare !
Jos 1989 sam vojsku sluzio u Centru za Obuku Pasa - NIS , najvece vojne a i civilne ustanove tog ranga u staroj Jugoslaviji .
Radio sam u ambulanti kao Vet. tehnicar - gde smo ja i jedan civil Veterinar odrzavali preko 700 pasa ! S tim sto je on radio do 2 sata , a ja 24 sata !
Svo svoje slobodno vreme sam provodio sa vrhunskim dreserima , poznatim i priznatim u celoj staroj Jugoslaviji ! Kad god mi je bilo dosadno - ja bilo kojeg psa psa na povodnik pa na poligon u obuku ! Vise puta sam COP posecivao i posle vojnog roka i uvek bio toplo docekan ! Pogledao pse popricao sa ljudima i popio pice ! Znaci uspeo sam da mi veruje cela bivsa JNA za sve vreme dok sam bio tamo , a i kasnije - i iskreno bas me briga sto mi ovaj ili onaj "sveznalica" ne veruje ovo ili ono na ovim forumima !
I sad ! Da li ti stvarno mislis da ja ne umem vrhunski da obucim DD-a, pruzim mu odgovarajucu zdravstvenu zastitu i ishranu i negu bez obzira sto ih drzim samo 3 godine ?!
Nazlost kao i vecini nas - najveci problem je vreme , jer svi trcimo za pustim parama i prezivljavanjem !
Veliki pozdrav !
Prvo cu da ti odgovorim na postavljeno pitanje pa cu ti iskomentarisati tvoj postavljen tekst ;)
Da li ti umes, mozes da uradis psa da bude vrhunski to moras kao i svi ostali dreseri da dokazes na zvanicnim radnim manifstacijama koje su predvidjene za DD ili da nekolicina lovaca pocne recimo da te preporucuju i hvale kao odlicnog dresera koji njima uradio pse.....Znaci ja mogu da ti kazem da imas interesantnu biografiju ali koliko si sposoban kao dreser u to moram da se uverim na drugacji nacin ;)
Ko neume,nezna,nema vremena ili slicno da obuci svog psa za lov rekao sam da moze da se obrati nekom ko je proveren zvanicno sa svojim rezultatima kao dreser i dobice psa sa kojim moze da lovi.Ali naravno ako je pas los ima recimo slab nos dzabe sav trud kad od njega nemoze dobar praktican svestrano upotrebjiv pas da bude nikad a mozda ni tada.
U pravu si da nemora da znaci da pas vrhunskog genetskog i radnog potencijala sa kojim nije radjeno nista, nemoze da daje dobre stence.Ali sto bi sad ja recimo dao pola plate ili vise za stene ciji su roditelji ili jedan od roditelja neisipitan pa da razmisljam sta ce biti od njega, kad na drugo,trece,cetvrto mesto imam sve crno na belo i uuredno sta ti psi rade u polju.Znaci bez obzira sto je taj pas fantasticno genetskog potencijala veoma moguce je da je nosilac nekih losih osbina koje stete prakticnom lovu a to nezna niko od nas jer nije radjeno sa njim.Tako da nema potrebe rizikovati.Nazalost prosecan lovac se tesko lati za dzep da plati stene,parenje a za dresuru i da nepricam pa je i situacija sa psima koji su posedu kod nasih lovaca katastrofalna, znam jer lovim skoro po celoj Srbiji i susrecem razne lovce i pse.Drahthaar je svestrano upotrebljiva rasa i ima sirok spektar mogucnosti u prakticnom lovu da bi sve to odradio ljudski mora vodic da oznoji guzu dobro
Za sada toliko, hvala!B)
Dosla snajak u kucu i nakon nekog vremena provedenog u toj kuci pita je svekar:``Snajka kako se ti ovde kod nas snalazis,imas li nekih problema?``Ma tata sve je u redu samo je klozet malo dalje od kuce``.``Cero moja``, rece joj svekar,``nije daleko ako na vreme podjes``.Sve je to posmatrao jedan NOD i slatko se nasmejao.
NOD ili izvorno DD nikad nije bio pticar niti ce kad da bude.Zasto potencirate njegove osobine koje niti u imenu stoje niti su mu primarne.Rad u polju je samo jedan mali deo njegovih potrebnih vrlina koje maticna zemlja ocenjuje a sve ostalo stavljamo pod tepih.Kasnimo kao i snajka,nismo na vreme posli.
daki = lepo recheno za brasno,pekaru,domacicu,ali sarkazma ce uvek bit=nista novo.
Zoki = jel ti mislis da ljudi ne znaju to sto ti pricas ? samo ko od njih ima petlju da prizna da je seo na prichu pa kupio neprevereno,ili lose othranjeno pa su mu sad noge krive ili? ili ? ili ?
Imao sam i sam primer da su mi psi radili prepelice sa 5.5 i 6 meseci i mislio sam da sam resio problem,ali 2 meseca nerada sa stenetom i pas je morao kod druga da ga vodi svaki dan jer je poceo cesto da se vraca kod mene itd.. posle 10 treninga punih divljaci,pocinju marke,kulei i sledoglasno teranje jer pas ima u krvi to sto treba a covek zna da ga odradi i naravno ima vremena.Razmislite malo o tome ?Mirko
Nerad je najveci protivnik uspehu sto znam iz licnog primera jer vremena jedva da imam i za decu a kamoli za pse.Ali,uvek ima ljudi koji su spremni da uskoche i prihvate savete tipa uzmi tanku grancicu pa ga oteraj od sebe i ne brini=tako je i bilo samo sto sam ja malo granom malo cizmom i resen problem posle par izvodjenja.Rad u paru sa fantasticnom kratkodlakom kujom,pa kasnije sam(jer je isuvise brza i svaka je divljac njena) kad se malo "napali" itd... sve dodje na svoje.Nekad je lako bilo imati dobrog psa?=trazilo se samo marka i aport,sad se svasta trazi od sledoglasa tj rada na tragu,pa voda u tri china pa KT,vlecke,suve,ladne,vrele itd... sve dobija neku novu dimenziju a sve u korist lova.Nema potrebe izmisljati vec samo slediti poput Bugara i uskoro ce se i kod nas izdavati rodovnici sa pecatom VDD-a. Dobar vam pogled,Mirko
spiker-mrmosh kaže: WILD SENSE u 90 % stvari iz tvog predhodnog posta bi se slozio sa tobom , ali bi i dodao par njih !
Veliki pozdrav !
Prvo cu da ti odgovorim na postavljeno pitanje pa cu ti iskomentarisati tvoj postavljen tekst ;)
Da li ti umes, mozes da uradis psa da bude vrhunski to moras kao i svi ostali dreseri da dokazes na zvanicnim radnim manifstacijama koje su predvidjene za DD ili da nekolicina lovaca pocne recimo da te preporucuju i hvale kao odlicnog dresera koji njima uradio pse.....Znaci ja mogu da ti kazem da imas interesantnu biografiju ali koliko si sposoban kao dreser u to moram da se uverim na drugacji nacin ;)
Ko neume,nezna,nema vremena ili slicno da obuci svog psa za lov rekao sam da moze da se obrati nekom ko je proveren zvanicno sa svojim rezultatima kao dreser i dobice psa sa kojim moze da lovi.Ali naravno ako je pas los ima recimo slab nos dzabe sav trud kad od njega nemoze dobar praktican svestrano upotrebjiv pas da bude nikad a mozda ni tada.
U pravu si da nemora da znaci da pas vrhunskog genetskog i radnog potencijala sa kojim nije radjeno nista, nemoze da daje dobre stence.Ali sto bi sad ja recimo dao pola plate ili vise za stene ciji su roditelji ili jedan od roditelja neisipitan pa da razmisljam sta ce biti od njega, kad na drugo,trece,cetvrto mesto imam sve crno na belo i uuredno sta ti psi rade u polju.Znaci bez obzira sto je taj pas fantasticno genetskog potencijala veoma moguce je da je nosilac nekih losih osbina koje stete prakticnom lovu a to nezna niko od nas jer nije radjeno sa njim.Tako da nema potrebe rizikovati.Nazalost prosecan lovac se tesko lati za dzep da plati stene,parenje a za dresuru i da nepricam pa je i situacija sa psima koji su posedu kod nasih lovaca katastrofalna, znam jer lovim skoro po celoj Srbiji i susrecem razne lovce i pse.Drahthaar je svestrano upotrebljiva rasa i ima sirok spektar mogucnosti u prakticnom lovu da bi sve to odradio ljudski mora vodic da oznoji guzu dobro
Za sada toliko, hvala!B)
[Prvo cu da ti odgovorim na postavljeno pitanje pa cu ti iskomentarisati tvoj postavljen tekst ;)
Za sada toliko, hvala!B)[/quote]
WILD SENSE kaze :Da li ti umes, mozes da uradis psa da bude vrhunski to moras kao i svi ostali dreseri da dokazes na zvanicnim radnim manifstacijama koje su predvidjene za DD ili da nekolicina lovaca pocne recimo da te preporucuju i hvale kao odlicnog dresera koji njima uradio pse.....Znaci ja mogu da ti kazem da imas interesantnu biografiju ali koliko si sposoban kao dreser u to moram da se uverim na drugacji nacin
Niti sam profesionalni dreser , niti kome nudim usluge te vrste - osim dobronamernih saveta! Ako bi time poceo da se bavim - morao bi i da napustim posao i odreknem se jos gomile stvari na stetu svoje porodice ! Jedva stizem da i ove moje adekvatno odradim - sto mi iskreno receno zbog nedostatka vremena vrlo cesto tesko polazi za rukom ! Srecom ima potencijala - pa i nije toliko tesko !
Poenta price je bila samo ta da kad o necemu pricam - odlicno znam o cemu pricam !
Inace ja i ti se u vecini stvari slazemo - a to sigurno stene o kome pricas sa svim tim navedenim karakteristikama roditelja, dedova i pradedova kosta preko 1 000 evra ! - veoma cesto se ispostavi da ne bude ni blizu njih ! Pa sad ko voli - nek izvoli !
Hocu da kazem da i kod nas ima kvalitetnih pasa i iz naseg uzgoja i uvezenih - ali ljudi jednostavno nemaju para za hranu a kamo li za snimak kukova koji kosta 150 evra , obuko u nekom centru koja kosta od 500- 800 evra , teletakt koji kosta 300 evra i sl. ! A plus su stalno pritisnuti borbom za egzistenciju ! Mislim da razumes o cemu pricam !
A sto se tice tih manifestacija u radu - Boze zdravlja , vidimo se na prolece ! Nadam se da ce mi drustvo praviti i vladant i slicni njemu sa zluradim komentarima !
Pa momci izvolite - imate otvoren poziv za druzenje na VJP-u ! Mozda i nesto naucimo jedni od drugih tamo !
Takodje neki su se zakacili samo jednu rec iz mog predhodnog posta - obucim ! A ako malo bolje pogledaju to vrhunski se odnosilo na na tri stavke od koji sam u ove druge dve prilicno jaci nego u ovoj za koju ste se vi zakacili !
A kad smo vec kod urodjenih osobina i genetskog potencijala i toga kad pas treba da ih pokaze evo jedan kratki filmic za vas . Na kome se vidi volja za radom , cuje rad nosa kako upija mirise sa terena i na kraju reakcija na miris visoko podignute glave i marka goluba na udaljenosti od preko 30 metara - i sve to po izuzetno mirnom vremenu bez nekog daska vetra (sto se takodje cuje)! Inace rec je o Lori - staroj 3 meseca i 20 dana - sestri iz legla Acinom Lordu ! A sve to poreklom od jednog neradnog kera Brikakoji ima neke bezvezne CAC-ove, CACIB-e i BOB-ove !
Malo sam se useprtljao sa snimanjem - ali razumecete da nije lako drzati povodac , kameru i pratiti rad kerica !
Sto je glavno poenta se vidi - naravno ko hoce da vidi !
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?