Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Informacije o radu LSCS

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Informacije o radu LSCS
ficha007
 Bata Slavo, ti bre ko Aca Vučić.Smile

E ali ako je krenulo kako se ovde navodi ondaBravo 2. Ni jedna funkcija, ma kakva bila ne treba da čoveka "povuče" da pre svega bude moralan.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

DakiNS
 Nema nam Elka, baš me interesuje njegova strana priče.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

vuk 30-06
 Skupstina u KG je bila lose pripremljena od samog pocetka,krece se sa favorizovanjem nekih ''velikih'' udruzenje koja bi ''morala'' da budu u organima upravljanja saveza zato sto imaju 1000 i vise lovaca....SMESNO.Ta udruzenje sto se fondova divljaci i gazdovanja lovistem tice su smesna ,srneca divljac je kod njih misaona imenica,hvale se brojem clanova a lovista su im pusta.
Ta udruzenja i neplacaju clana rinu Savezu a jedan predstavnik njihov na Skupstini pred svim delegatima izjavljuje da ako oni ne budu u UO Saveza Centralne Srbije nece vise placati clanarinu a rukovodstvo Saveza cuti...Mnoge je to naljutilo pa i Slavu koji je posle rasprave sa Tomicom podneo ostavku a i Guberinic je celoj prici dosta kumovao.

DakiNS
 Elko da li se ponavlja ona priča kao sa LSS i ZdrPem?Confused

elko
 Sigurno da se u LSCS neće ponoviti priča kao u LSS, da postoje različiti pristupi pojedinim temama postoje i treba da postoje.Da je Skupština LSCS bila malo burnija jeste ali ništa se nije desilo što se nije prevazišlo.
Pojedini komentari povodom sastava UO i " pokušaja " da se u odlučivanju i upravljanju zaobiđu manja udružanja nisu bili na mestu a da postoji potreba da se neke odredbe Statuta preciznije reše postoji i pokrenuta je procedura izmena Statuta koje će biti urađene po volji članova Saveza.Sadašnji sastav UO koji broji 11 članova, recimo čine predstavnici 6 udruženja koja su ukupno u 2012 godini uplatila 990 članarina Savezu što dovoljno govori da zapravo većinu u UO imaju manja udruženja ali ni to nije najvažnije već koliko se ko trudi da omasovi članstvo u Savezu.
Ne treba zaboraviti da je jedan od razloga nesporazuma u LSS. baš odnos prema finansiranju i upravljanju.Treba uzeti dosta stvari u obzir i to rešavati argumentovano i bez ishitrenih poteza.Ne mora sve da ide " kao po loju" treba ponekad i ući u razmenu mišljenja a lične odnose treba stavljati mnogo ispod interesa Saveza i Udruženja.Inače ako neko i smatra da je moglo bolje možda je i u pravu ali tako treba i da se ponaša i tako da doprinosi.Ja ne umem bolje, pa ko voli nek izvoli.Na kraju " revoluciju treba sačuvati od onih koji su je podigli " ( Lenjin ) a svačiji pojedinačan doprinos je veoma lako vrednovati pa i moj.Ništa se posebno nije desilo i mislim da neće a izvorni principi ni jednog trenutka ne dolaze pod sumnju.Ja sam roditelje odavno sahranio i punoletan sam pa smatram da je odavno prošlo vreme slušanja i odlučivanja kako pojedinima odgovara a o podizanju tona u razgovoru da i ne pričam.Normalno ko radi taj i greši pa verovatno i ja. Što se tiče kumovanja oni koji su se oglušili o moje predloge znaju i kako sam " kumovao " a na kraju i da jesam nebih moje razloge nikada promenio.Jedan od osnovnih zadataka svih koji žele jak LSCS je učlanjenje svih udruženja koja gravitiraju ovom regionu.

Lala
 Žalosno je da je LSCS dozvolio sebi da dodje u stiuaciju da im se osipaju osnivači.
Veličinu nekog udruženja ne predstavlja samo broj članova lovaca, nego i širina razmišljanja rukovodstva.

Čudi me da su ljudi kao što su Uroš, Tomica, Rudinac i ostali iskusni vukovi lovstva dozvolili sebi da padnu na ovakvim stvarima; posebno mi je čudno da je Uroš, kao predsednik Skupštine LSCS dozvolio sebi da ispusti konce, i da dozvoli odvijanje nepripremljene skupštine, a posebno da toleriše ucenjivanja, kojih je izgleda bilo.

Nadmen stav bilo koga nije osnov za konstruktivan rad i saradnju, pa sve i da neko ima 5000 članova - to ne znači ništa ako nema dobre volje, a i važećih odluka organa udruženja.
Čak mi pada na pamet, da je možda (ne isključujem i tu mogućnost) neko namerno igrao tako, da bi u LSCS posejao seme razdora.
Posle svih dešavanja u poslednjih 3-4 godine, i posle gomile nekorektnih i prljavih poteza kada su savezi u Srbiji u pitanju, ne bi me iznenadilo ništa. Kada se pomenu igre oko svih saveza, meni odmah dodje asocijacija na prevrtljivost, nameštaljke, provokacije, udarce ispod pojasa i sve ono što je odavno već svim normalnim lovcima na vrh glave, i što im je ogadilo lovnu politiku.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Limun
 Ovo ucenjivanje mi liči na neke ljude iz mog LU. Čovek koji je predložen iz mog LU za člana UO LSCS je inače ok ali je sekretar i nema pravo glasa u organima upravljanja LU Trstenik inače ne bi mi smetalo da on kao čovek bude u UO LSCS. Moram da pomenem da predlog o članu UO za LSCS nije došao od UO LU Trstenik jer nije ni održan. Još jedno moje mišljenje je i to da nema ništa loše u tome što udruženja sa velikim brojem članova traže mesto u UO jer istina je da najveći prihod dolazi od istih, a na kraju krajeva savezi su ti koji bi trebalo da udruženjima dokažu zašta bi ta ista udruženja trebala da budu njihovi članovi, za mene je suludo plaćati članarinu samo za rad mesta u UO tj. jedne fotelje.
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

DakiNS
 Ta udruzenja i neplacaju clana rinu Savezu a jedan predstavnik njihov na Skupstini pred svim delegatima izjavljuje da ako oni ne budu u UO Saveza Centralne Srbije nece vise placati clanarinu a rukovodstvo Saveza cuti...

Sada mi nije jasno da li Trstenik plaća članarinu LSCS ili ne , ako plaća , za koliko članaova plaća, a ako ne , kako može da traži mesto u UOika

Limun
 Pa vidiš Daki ima tu malih začkoljica, za ovu godinu još uvek pretpostavljam nije plaćeno pa su u poseti LU, koliko sam čuo, bili čelni ljudi saveza i tamo je verovatno tad dogovoreno da će članarina biti plaćena ali pod odredjenim uslovima, a jedan je pretpostavljam i to mesto u UO opet kažem to je moja pretpostavka nemora da bude istina. U svakom slučaju ta takva muljanja mi se nikad nisu svidjala, a na kraju krajeva na takav način smo i učlanjeni u savez, bez ikakvih odluka organa upravljanja uz dogovor par čelnih ljudi LU i saveza.

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

DakiNS
 Pa i na ćošku prvo platiš pa onda klatiš , ovako ispada da su oni veće Ku.veika

Gedza66
 Ovakva desavanja me ponovo teraju na razmisljanje zbog cega se udruzenja udruzuju u vise lovne asocijacije. Da li zbog interesa udruzenja ili interesa pojedinaca. Pa svedoci smo da je zbog interesa pojedinaca LSS u problemu i nece valjda i LSCS doziveti istu sudbinu. Upravni odbor treba da cine najkvalitetniji pojedinci, bez obzira iz kog udruzenja dolaze, odnosno bez obzira na broj clanova udruzenja. Da li to znaci da dokazane pojedince u pogledu morala, struke i nauke iz udruzenja sa malim brojem clanova ne treba birati u upravni odbor, vec tamo neke d..........e iz "velikih" udruzenja? Broj clanova udruzenja ima smisla samo kod delegiranja u Skupstinu saveza i ista zaista treba biti najvisi organ odlucivanja a upravni odbor samo treba da sprovodi odluke skupstine. Tu ima logike da udruzenja sa vecim brojem clanova i vecim ucescem u finansiranju saveza imaju i veci broj glasova. Mada, kod nas je sve naopako. Skupstine se odrzavaju pro forme, finansijski planovi i planovi rada su nesto neobavezujuce jer nema nikakve sankcije ukoliko dodje do neopravdanog odstupanja i izgleda da se sve svodi na ostvarenju privilegija a bogami i koristi za par pojedinaca.

Gde je resenje? Pa naravno u nasim glavama!? Verujem da preko 80% lovaca Srbije jos uvek smatra da je clanstvo u lovackim savezima nesto obavezujuce i da je to preduslov za mogucnost lova, sto je ocigledno i razlog da se olako dizu ruke prilikom glasanja o odluci da li biti clan neke vise lovne asocijacije. Da li se radi o neinformisanosti ili o necem drugom sto ima veze sa genetskim materijalom, ..bem li ga ali ako u Srbiji postoje pojedinci koji su u ovim okolnostima vise nego informisani, onda je izgleda problem u drugom.

Dobro je sto propisi iz oblasti lovstva nisu uslovila pravo gazdovanja lovistima clanstvom u visim lovnim asocijacijama. Eto i druge mogucnosti i za par godina se rezultati LU koja su i koja nisu clanovi saveza mogu i uporediti. Jedini kriterijum bi trebao biti stanje maticnih fondova divljaci.

Ako zelimo takozvanu gradjansku opciju lovstva, trebamo teziti ka tome da ostvarimo svoje porive za lovom na nacin da uvek pre pocetka lovne sezone u lovistu imamo potrebnu brojnost maticnih fondova divljaci. Ako to ne mozemo ostvariti kroz udruzivanje u lovacka udruzenja, tek onda treba pokusati kroz organizovanje u visim lovnim asocijacijama i to samo u onim koja ce nam to i omoguciti. Takvih do sada nije bilo i zaista sam ocekivao da ce LSCS to postati ali izgleda da se ruznih navika necemo skoro odreci.

Slavo, imajuci prilike da upoznam tvoje poglede na lovstvo Srbije, verujem da su razlozi za tvoju ostavku zaista opravdani, kao i sto verujem da ce se uskoro pronaci lek za efikasno odstranjivanje svih parazita iz lovstva Srbije. JaoooPalica
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

slavaplana
 Guberinicu tim LSCS treba da vodi Tomica a ne neko sa klupe,ekonom ili fizioterapeut??????????????

Izgleda da je Tomica prepustio kapitensku traku SEKRETARU ?????
Svesno ili nesvesno ali je tako!!!!
Ti si PRAVNIK a ponasas se kao EKONOMISTA???Samo nesto kalkulises???

Skupstina LSCS bi bila ok da ju je predhodio U.O. ???Nekima to nije odgovaralo????

vuk 30-06
 Sada mi nije jasno da li Trstenik plaća članarinu LSCS ili ne , ako plaća , za koliko članaova plaća, a ako ne , kako može da traži mesto u UOika[/quote

Kolege iz LU Trstenik neverujem da palcaju clanarinu LSCS za sve lovce koliko placaju to treba proveriti na sledecoj Skupstini kao i za sva udruzenja iz UO,ako moje udruzenje moze da izmiruje obaveze na vreme i za sve lovce a nema clana u UO morace i oni a ne malo clanarine LSCS a malo LSS,dok se ne odluce za clanstvo u kom ce savezu nema meste u organima upravljanja ni za njih ni za druga udruzenja koja isto postupaju.Ako se nastavi ovako nepise se dobro ni ovom savezu...

DakiNS
 Da li ima možda ubačenih elemenata od strane LoSoSa i ZdrPa? Nije li možda počelo kopiranje lika i dela "istaknutih lovnih radnika"koji sahraniše lovstvo, nema tog udruženja gde ako nisi član koji je platio članarinu imaš pravo glasa , a još manje da sam sebe ucenama delegiraš u organe upravljanja. Da li je šahovska igra u pitanju ili samo obična manipulantska kalkulacija. LSCS bi trebao da se zapita (naročito Tomica i Guberinić a posebno UO) kojim putem su u stvari krenuli, da nisu izgubili u međuvremenu orijentaciju pa zato počeli da gube članstvo, zar jedno LU (ma koliko imalo članova ) može , sme i ima pravo da ucenjuje savez, a posebno ako nisu ni platili članarinu. Dok se ne sretnemo nekad (ako ikad) evo kako izgleda sprava koju ste izgubili

Limun
 Računica je veoma jasna Daki i čiste je ekonomske prirode, kada se sabere kolika količina novca treba da pristigne od LU Trstenik, samo je pitanje šta su ovi moji još tražili za uzvrat. Poznavajući neke ljude, a sobzirom na pretnje koje su uputili Slavi zbog pisanja na temi LU Trstenik ne bi me začudilo da je možda uslov bio da se Slava ukloni na neki način iz UO, što se i desilo jer koliko vidim niko se iz saveza nije baš potrudio da ga spreči da da ostavku ili možda stane na njegovu stranu.

Khalil Gibran

DakiNS
 Limune para vrti svet, a i svest. Došao sam do istog zaključka. Sindrom LoSoSa i LoSoVa tzv ZdrPev virus lako se prenosi iz džepa u džep. A ko im je garantovao da će se uopšte uplatiti? Zar se drugari tako lako prodaju, šta je sa parama koje nisu pristigle iz još nekoliko LU koja su napustila LSCS? Da li se trebaju nadoknaditi iz Trstenika. Znači li to da ako se lošim radom izgubilo nekoliko Lu iz saveza treba skinuti gaće pred onim ko ima para. Ju, ju zašto me to podsetilo na neke postupke iz prošle godine pojedinaca.
DakiNS priložio:
ban_12.gif

slavaplana
 neka kalkulisu i neka se zapitaju sta rade??

LSCS je krenuo stopama LSS ??

LSS je imao Garija za predsednika kome je Aca Pantelic bio sekretar pa pogledajte gde je Gari a gde je Pantelic jos uvek???

Na sledecim izborima u LSCS morace da dodje do promena u rukovodjenju LSCS i u organima upravljanja a nadam se da ce mesto sekretara zauzeti drugi covek ??Guberinic je odradio sta je trebalo i vise od toga,Tomica postavio LSCS na noge i hvala im na tome !!!

Kalkulantina i ljudima koje su sve preveli preko vode a oni slepo veruju jos uvek LSV-u,udruzenjima koja sede na dve stolice,Trsteniku koji ucenjuje,ocekuju pomoc Ministarstva,a sa druge strane gube udruzenja koja su osnivaci LSCS ,gube predsednike koji su podrzava li LSCS,gde su Ivanjica,Mrcajevci,Jagodina,i ostali koji delimicno placaju kao Gornji Milanovac koji jos na ime clanarine nije dao ni dinara !!???Gde su Gornji Milanovac i Cacak????i mnogi drugi.........

Gde se denulo clastvo od prosle godine???

5000 clanarina sa danasnjim danom ima LSCS PLACENIH???Sve ostalo ako neko tvrdi je laz i lazu sami sebe?????Mozemo mi svi da racunamo i 100.000 lovaca da imamo podrsku ali samo placane clanarine prestavljaju clastvo na koje LSCS moze da racuna???

Ovakom politikom ce rasterati i ovo malo sto imaju sigurno????

Tomicu sam precenio kao predsednika...ipak nije on za ovo.......bio je samo na papiru predsednik dok Guberinic,Rudinac ...vode glavnu rec....I Urosa iz Kraljeva su par puta preskocili i radili su na svoju ruku sto ce ima se vratiti kao BUMERANG!!!!!

TOMICA MI JE NA POLA SKUPSTINE REKAO ISPRED GUBERINICA I MARKA DA SAM JA TAJ KOJI RAZBIJA LSCS PREDLOGOM OKO ZAMENE CLANOVA U.O. ??Neka mu je to na cast!!!!!!!!!!!

Trstenik ce bolje od mene da brani interese LSCS ???
imaju clastvo ali da se kladimo da NIKADA NECE PLATITI ZA SVE CLANOVE CLANARINU jer moraju da ostanu verni LSS !!Pa nije Krstica tri puta birao za najboljeg upravnika LSCS vec LSS??

Podseticemo se uskoro sta su celni ljudi pricali za LSS javno koji sada hoce na silu jer ima to sleduje u U.O.???Da se promeni Statut da svi zasednu u fotelje U.O. ???Pa to je VOLONTERSKA FUNKCIJA i nema dnevnica i putnih troskova vec sam platis svaki odlazak gde treba da se ide............

LSS to placa pa tamo se grabite da udjete u U.O.?????????

Dok se sa jedne strane stedi sa druge se trosi novac na bahanalije i ruckove???Kladim se da je na terasi pored LSCS posle Skupstine bilo jedno 20 ljudi iz Kragujevca na jecu i picu posle Skupstine LSCS sto se ponavlja iz Skupstine u Skupstinu???

Valjda to tako treba................!!!!!!

Sve mi se smucilo jer sam gubio vreme i energiju i posle svega sam optuzen da razbijam nesto u cemu sam ucestvaovao mozda vise nego ovi sto se sada kite perijem.......Trstenik ucenjuje......ja da sam predsednik LSCS ja bi ih IZMARSIRAO kako stoje sve zajeno ali su se u LSCS prodali za bednu clanarinu koja ima fali ocigledno!!!Strasno!!!!!!!!

Pisao bih jos sto sta ali se uzdrzavam ali sam besan na ljude koji odlucuju umesto U.O. i Skupstine da LSCS ne treba clastvo u CIC-u jer ne bi bilo dobro da imamo vise delegacija????

Tomica to stalno ponavlja a niko ne pita organe Saveza sta zele i sta je najbolje za LSCS???

Sanja sa 10 zena i Damski klub mogu da budu clanovi ali nije trenutak za LSCS kako kaze Tomica,LSV takodje???

Tavorice LSCS jos neko vreme ovako ali nekog veceg uspeha i napredka nece biti jer nema ju zelju da ga sire i postave na svoje noge naprave jakog i mocnog jer neznaju kako????Ovo sto rade smo vraca LSCS na pocetak od koga smo davno odmakli??

KALKULISU lose i to ce se vratiti kao bumerag???

Mozda smo Guberinica trebali da glasamo za predsednika????

Tomica od obaveza nema vremena da se vise ukljuci u sam rad Saveza sto drugi zloupotrebljavaju maksimalno!!Mozda je vreme da se povuce????Uros iz Kraljeva treba da se zapita kako je Skupstina protekla ali vidim da su mnogi nezadovoljni..............

Ovo sto je meni Tomica rekao niko od delegata nije cuo pa svi misle da sam OSTAVKU dao malo ihitreno .............mislim da je bilo dosta tapkanja u mestu i kalkulisanja sto ce se videti na kraju godine prema broju uplacenih clanarina ............

DakiNS
 Sve u svemu ako objedinimo sve teme o savezima nameće se zaključak da nam savezi i ne trebaju. Moje mišljenje je da su savezi samo krpelji na leđima lovaca. Sve obaveze saveza svele su se na sakupljanje para za vlastite potrebe , povremena polaganja lovačkih ispita i tu je skoro kraj. Mislim da su Vlasotinčani , Senćani a u buduće i mnogi drugi koji u međuvremenu odluče da primene Ektanon za parazite zvane savezi (krpelji) na pravom putu. Mogu više udruženja da dogovore sa upravom za šume organizovanje lovačkih ispita (i ostalih) na svom terenu ionako se sve plaća tako da ni ministarstvo neće ostati uskraćeno. Najžalosnije je i za svaku osudu ponašanje LoSoSa i LoSoVa na razbijanju dugogodišnje tradicije. Po skorašnjim događajima u LSCS vidim da su izgubili snagu i da su na najboljem putu da se ugase.

Lala
 Zašto bi bilo ko dozvoljavao sebi da toleriše ucenjivanje, i snishodljiv odnos? Jedini razlog koji bi došao u obzir su pare - a ovi iz Trstenika su izgleda udarili baš u te žice. Koliko je to moralno ili nije, svako neka prosudi sam. To bi bilo isto kao kada bi Temudjin tražio da bude administrator Srbijalov, da bi pisao ovde na forumu!!
Neko je napisao da je ovo možda osveta Slavi za stavove oko LU Trstenik, a ja mislim da to nije uopšte nemoguće, samo što u tom slučaju nisu Trsteničani bili sami, nego je još neko iz LSCS iskoristio priliku da Slavi isporuči 'svilen gajtan'. Koliko članarina vredi jedan Slava?!? A lepo sam Slavi svojevremeno govorio da ne ide toliko srcem, i da se ne zaleće, jer će ga neko upotrebiti, a posle okrenuti ćurak... Posebno je mene iziritirala Tomicina rečenica da Slava razbija LSCS?!?! Auuuuu breeee... Pa šta je trebalo drugo da uradi Slava, nego da ih pozdravi sa ostavkom?

Ako nastave ovako momci iz LSCS, dobiće efekat kao da su stali na grabulje - na dobrom su putu da to dožive.

To im se delimično već i desilo: posle ove skupštine, niti imaju novih članova (i članarina - para), niti imaju više Slavu kao istaknutog i iskrenog borca za LSCS, a pukotina u LSCS je šira nego ranije! Svaka čast na mudrosti.
Kontam da će Z.Popović biti vrlo zadovoljan rezultatom kragujevačke skupštine! I ne samo on...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 Kako god da se okrene,obrne izgleda da su svi savezi isti, mašine za gutanje lovačkih para, možda je rešenje da LU krenu da se osamostaljuju,trenutno takvi savezi nam ne trebaju,moje mišljenje.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački glasnik LSCS LOVAČKE NOVINE 16 18.05.2016. 22:52
INFORMACIJE O RADU LSS! LOVAČKA UDRUŽENJA 409 19.10.2011. 11:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,722,280 posete www.srbijalov.com