Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Boksevi (kavezi) za držanje kerova

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Boksevi (kavezi) za držanje kerova
DakiNS
 Moje mišljenje je da zbog pranja , održavanja i kliskosti(ofarbano) najbolje je beton sa dobrim padom da se može voda cediti zbog kiše a i pranja. A za drvo stari ruski recept. Suvo drvo se natopi sa otopinom plavog kamena, kada se dobro osuši , sledeći sloj je u mešavini 2dela dizela ili lože, 1 deo starog motornog ulja ( najbolje od automobila koji koriste gas) i jedan deo temeljne uljane farbe (crvena) Jako dobro štiti drvo , nema za pse lep ukus a ne smrdi kada se osuši.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DakiNS
 Da pojasnim neke stvari. Najbolje je od 4 daske i deblje folije napraviti korito u koje se potapa drvo jer bolje upije nego ako se premazuje. A što se tiče smese , evo primer , pomeša se dve litre lože ili dizela sa litrom motornog ulja i kilom temeljne uljane . Dobro se razmuti jer nafta daje viskozitet ulju pa dublje drvo upije, a temeljna uljana kada se osuši pigmentom zatvori pore drveta pa ne ulazi voda i ne isparava nafta, koja zamasti drvo i drvo ne trune,a i kerovi nisu baš oduševljeni ukusom.

Milos Ca

DakiNS kaže:
Da pojasnim neke stvari. Najbolje je od 4 daske i deblje folije napraviti korito u koje se potapa drvo jer bolje upije nego ako se premazuje. A što se tiče smese , evo primer , pomeša se dve litre lože ili dizela sa litrom motornog ulja i kilom temeljne uljane . Dobro se razmuti jer nafta daje viskozitet ulju pa dublje drvo upije, a temeljna uljana kada se osuši pigmentom zatvori pore drveta pa ne ulazi voda i ne isparava nafta, koja zamasti drvo i drvo ne trune,a i kerovi nisu baš oduševljeni ukusom.

Daki hvala mnogo na receptu Grin
Imam jos jedno pitanje kakva je boja drveta posle ovog tretmana? Smile
MM

DakiNS
 Liči na mahagoni. Imaš na temi Ribolovački pribor sliku čamca a u pozadini je ogradica od topole tretirana na isti način. Inače splav na kojem smo se družili je isto zaštićen tima i traje već 17 godina.

Milos Ca

DakiNS kaže:
Liči na mahagoni. Imaš na temi Ribolovački pribor sliku čamca a u pozadini je ogradica od topole tretirana na isti način. Inače splav na kojem smo se družili je isto zaštićen tima i traje već 17 godina.

Super je boja,mislip sam da ce biti mnogo tamnija od preradjenog ulja.
Koju si temeljnu koristio,crvenu?
MM

DakiNS
 Ne nego zelenuDragoljupe

milenko0609
 POMOĆ PRIJATELJA?
2007 godine sam napravio nove boksove(pre toga imao sam neki stari čiji je "pod" bio izbetoniran)? kad sam pravio ovaj novi(2007g) resio sam da temelji okolo budu izbetonirani a u sredini tampon sa peskom na koji je postavljena cigla, fugovana peskom. E sad se dvoumim da povadim cigle i da izbetoniram SVE, jer se javlja problem sa čićenjem, fugne se zaprljaju,nepropuštaju mokraću, kad čistim izmet nikad nemogu da pokupim sve kako treba, pri rom kad čistim bez kerkera nevredi. Mislim da dobro iznivelisan pad sa odvodom i malom "rupom za taj izmet", je bolje rešenje od ovog sada što imam.
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

BojanKG
 Ma samo nali betonom,kakva cigla to ti je gore nego samo pesak da si stavio,samo beton i bog da te vidi ika
srbijalov markafazan

DakiNS
 Iako smo već pisali o tome , ponoviću moje iskustvo. Beton sa nijansu većim padom zbog oticanja mokraće lakšeg pranja i sušenja a posebno u zimskom periodu, pod bude brže suv i ne leži voda . Kod betoniranja obratiti pažnju da beton bude što bolje poravnat jer se lakše izmet pokupi lopatom, pa nije uvek ni potrebno pranje.

Huntr
 beton pod padom i iza mini septicka trajno resenje
kad se lov svede samo na odstrel tada ga treba zabraniti

milenko0609
 Hvala na savetima.
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

DakiNS
 I da ne zaboravim , na betonskom podu pas sam hodajući struže nokte pa ih ne morate odsecati, što baš nije ugodno ni psu ni vama

pavlepavlaka
 sta mislite da li je bolje beton ili sljunak za pod na boksu Smile
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

DakiNS

pavlepavlaka kaže:
sta mislite da li je bolje beton ili sljunak za pod na boksu Smile

Smean

Pavle nemoj da opet daviš nego malo prolistaj i pročitaj.Oi

pavlepavlaka
 da vas pitam dali je bolje da pas bude na lancu ili u boksu sta je bolje i zbog cega Confused

pavlepavlaka
 planiram da napravim neki boks za psa ali nesto jeftino da li bih mogli da mi predlozite neku ideju Smile

nidzamotocross
 Kakav si ti lik Pavle. Grin
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

sheytan
 Da je barem JEDINI... Cry
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

pavlepavlaka
 sta fali mom pitanju B) Ne razumem

Milorad
 Kolega, ja glasam za sljunak (ili neki ostri kamen,sitni) pogotovu ako su upitanju boksevi za gonice.
Ipak ako resis da betoniras,pre samog kraja kada sve iznivelises i odradis pad probaj da zakuvas malo cementnog mleka i LATEKSA,i onda odradis zavrsni sloj.Jer ce lateks spreciti da beton upija mokracu, sto zna biti Veliki problem narocito u letnjem periodu.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Gađanje karabinom LOVNO STRELJAŠTVO 884 14.12.2019. 20:53
Držanje oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 161 09.10.2016. 23:28
KRADJA KEROVA !!!! KINOLOGIJA 78 14.11.2014. 17:59
PONAŠANJE I NAVIKE DIVLJAČI DIVLJAČ 33 29.09.2014. 21:03
Kradja kerova-kako se boriti? KINOLOGIJA 151 28.12.2012. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 33
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,632,176 posete www.srbijalov.com