Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar puškar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar puškar
sheytan
 Bata-Sniper, ovo se potrefilo da krene rasprava nakon tvojeg predstavljanja rada nekog majstora. Mogu se svi vratiti jednu stranu nazad, i da pronađu postove od tebra CaEnisa, koji su sasvim na mestu, jer se odnose na pitanje o toplo vs. 'ladno bruniranje, a po forumima se redovno veliča hladno, kao, najbolje, itd, itd... I ondaK smo svi u dileJi, šta bi, kako bi, kod koga, i tako...

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Max011
 img232.imageshack.us/img232/609/15972953.jpg

img196.imageshack.us/img196/898/96065992.jpg

img834.imageshack.us/img834/1733/99121006.jpg

Mile jesi na ove fotke mislio ?
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Sniper Hunter
 Kao sto rekoh pre nego sto sam odradio pusku i ja sam se razmisljao o tome toplo-hladno raspitivao se i zakljucio da ako prosecan covek zivi i ako dozivi 75-80g znaci lovi negde do 65-68 od ovoga sto meni preostaje do tih godina ja ne mogu da upropastim moje puske sve pa makar ih i ne cistio uopste tako da se vise ne brinem dali ce za 25 ili 30g da probije korozija sinu jer nije dobro isprana ili je majstor nesto lose skarabudzio , i zakljucio da je sve samo EPP i mali oglasi da ako odradis pazljivo i kako treba i toplo moze da prodje pogotovu za TOZ63 od 100

I Jevtic
 ljudi dzabe raspravljate toplo bruniranje radi ceo svet jer je i jedno i drugo izazivanje korozije samo mi kuvamo na bukvu jer je bukva plemenito drvo tu je sve cistoNjanjanja

Mile
 Ajde opet Max premda neznam u kom si svojstu ti tu, jeste na te slike .Bas ta puska a ne ona od danas koju si predstavio. Na toj pusci je radjeno hladno bruniranje nemam reci prezadovoljan sam i sada je isto kao i sto je bilo ali je problem u kundaku i potkundaku. Vidis kako je tada izgledala ta puska koja je pokislau nedelju u lovu i posle lova bila prebrisana i ociscena sa Pronto kako mi je majstor i preporucio i stajala jena do srede i u sredu kada sam posao u drugi lov ja sam je video kako je pobelela na pojedinim mestima kao sto se i vidi. E sada za tri dana de se to desi onom drvetu koje vrhunski obradjeno i zasticeno to nebi smelo ni moglo,propusta je negde bilo ali gde to je pitanje za majstora, a plesni da je bio mislimda bi se skinuo i ciscenjem ali ovo nije moglo nicim ,sto je moje laicko ubedjenje da je problem bio vec u drvetu ili neka hemiklija ili.ko bi ga znao, ali ima i na ovom forumu puskara pa bi mogli odgovoriti ,jer za tri dana da dobije budj koja se ne cisti nicim nego tako stoji nebo plava ko da je ofarbana to je neverovatno . Tacno je da sam je posle isto nosio jos dva dana u lov ali su te iste fleke bile ni manje ni vece .Jer su bele fleke bile prisutne kao sto se vidi na slici ,jer da je plesni kako vi kazete pa ceo bi kundak pobeleo kao potkundak a ne kao na slici bar ja mislim . Onda je majstor prihvatio reklamaciju i ponovo je obradio kundak i potkundak ali engleskim uljem .Ali se fleke ponavljaju u mat varijanti sada i vide se svugde tamo gde su bile jace bele fleke, i ako je ta puska bila vise od sest meseci kod majstora radi engleskog ulja toliko Maksimilijane.Ne kazem da neko nije dobar majstor ili da nezna da uradi, ali ja iznosim svoje iskustvo mozda je i moja greska neznam ,imao sam i dosada puske i nosio ih po kisi i vetru i snegu i nisam imao taj problem neznam opet kazem. Imali neko koji je imao isti problem ili slican neka se javi samo kazem ako je uradjena dobra zastita nebismelo da primi vodu tek tako .

Samo da znas nikome nisam ja ni platio da mi radi veslo ili delove za camac nego kundak i potkunda i bruniranje opet ponavljam sa kojim sam prezadovoljan i nije tacno da ima crvene fleke kao sto si ti rekao, i to posteno mislim. Ali da znas i ovo ja sam tarabu namazao preradjenim uljem i eno je 20god ko nova ,pa tako nemoram ni laneno da koristim ovo mi je provereno.

Sniper Hunter

sjeftic kaže:
ljudi dzabe raspravljate toplo bruniranje radi ceo svet jer je i jedno i drugo izazivanje korozije samo mi kuvamo na bukvu jer je bukva plemenito drvo tu je sve cistoNjanjanja

jel to lozis kazance za bruniranje sa starim bukovim kundacima kao moj sa TOZ-a zato me ubedjujes da ne valja moj kundakROFL

I Jevtic

Sniper Hunter kaže:

sjeftic kaže:

jel to lozis kazance za bruniranje sa starim bukovim kundacima kao moj sa TOZ-a zato me ubedjujes da ne valja moj kundakROFL

sta da radim ponestali mi kundaka a ti si doso ko kec na desetku ma samo malo da ga skratim bice dovoljno

I Jevtic
 eto to je dokaz da ne postoji savrsen majstor puskar majstori treba da se drze samo onog u cemu su najbolji pozdrav

DakiNS
 Mile kako ti imas iskustvo sa majstor Tozom,imam i ja i to vrlo pozitivno i sa njim i sa sinom mogu samo da ih pohvalim, sta su radili na mom oruziju sve je OK
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Max011
 Ajde sad okaci i te slike crvenog ulja da vide ljudi i to cudo tehnike red je , mada ja mislim da ono nije za nase navike i naravi jos je kod nas neprevazidjeno laneno ulje i zastavino silikinsko ... a sto se svojstva tice dodjem mu k*o doebnik Grin 
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Mile
 E sada pitanje za sve jer je moguce da se tako ubudja kundak i potkundak od kise za tolko vremena i samo na tim mestima i ni vise ni manje ,a da je drvo bilo predhodno dobro pripremljno.Jer ja mislim ako je to budj onda bi se ubudjao ceo kundak i potkundak da je moja greska negde ili u bilo cemu a ne ovako da se sareni ko indijaski konj.

Mile
 DakiNS ako si ti imao pozitivno iskustvo nemoram imati ja, kao i obrnuto ja samo kazem svoje iskustvo,a nekrivim nikog niti belajim ikog niti trazim odstete,samo niko nije bogom dan kao ni ja ni bilo ko drugi.A nevidim logike zato sto sam ja Mile nesmem imati greske pazi bogati,svi gresimo zar ne ali nasa velicina je u tome da priznamo svoje greske zar ne.Ja toliko

Maxja cu u preradjeno ulje rekoh ti provereno.

sheytan

DakiNS kaže:
Mile kako ti imas iskustvo sa majstor Tozom,imam i ja i to vrlo pozitivno i sa njim i sa sinom mogu samo da ih pohvalim, sta su radili na mom oruziju sve je OK

Samo da ispravim poshtovanog kolegu Dakija, zbog auditorijuma:

Toza je sin, a otac mu se peMzionisao pre nekog vremeTa.

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

DakiNS

sheytan kaže:

DakiNS kaže:

Samo da ispravim poshtovanog kolegu Dakija, zbog auditorijuma:

Toza je sin, a otac mu se peMzionisao pre nekog vremeTa.

iveli 3
Jest u pravu si,ali da su uradili posao jesu

I Jevtic
 pa dobro drugari bilo pa proslo ko je kriv ko nije to neka njih dvoje rese nego kako da mi pozovemo majstora tozu da prebegne ovde kod nas na ovaj forum da mozemo da se druzimo i da se zabavljamo veliki pozdrav

DakiNS
 Upravo sam pozvao majstor Tozu na druzenje

lisac

sjeftic kaže:

canis aureus kaže:
... ne plašim se ni "vrelog olova" a kamo li ...
-ma pojedini majstori su me toliko ubeđivali da ne može Tozovka na taj način da se brunira zbog "mekog spoja" kalajem koji će da se rastopi od tople kiseline te će i cevke da se razdvoje ... ali ni to nije strašno imaću dve jednocevkeConfused ako dođe do toga. Naravno, ima jedan i jedini, najbolji i neprevaziđeni majstor koji će to da "odradi" na najbolji način ... bla, bla, bla ... a znam jednog drugara kome je "neki dunđer" toplo brunirao pre više od 10god i još uvek ima dvocevkuConfused kojom lovi svo vreme i koja mu je jedina puška.
tako da ...

ne razletuju se prutevi od temperature nego od nagrizanja sude jer temperatura topljenja kalaja je 180 stepeni a brunira se mahimalno na 130 stepeni i prutevi nisu letovani samo sa kalajom nego ima i primesa srebra tako da se tacka topljenja povecava nije vruc brunir tako opasan pozdrav
Pitanje za majstor sjeftica: dali je moguce da se posle toplog bruniranja otkloni sva soda izmedju pruteva?Jer ako ostane i mali deo to dovodi do propadanja puske(mislim konkretno na toz 63).Pozdrav!
Vladan

lisac

Sniper Hunter kaže:
Kao sto rekoh pre nego sto sam odradio pusku i ja sam se razmisljao o tome toplo-hladno raspitivao se i zakljucio da ako prosecan covek zivi i ako dozivi 75-80g znaci lovi negde do 65-68 od ovoga sto meni preostaje do tih godina ja ne mogu da upropastim moje puske sve pa makar ih i ne cistio uopste tako da se vise ne brinem dali ce za 25 ili 30g da probije korozija sinu jer nije dobro isprana ili je majstor nesto lose skarabudzio , i zakljucio da je sve samo EPP i mali oglasi da ako odradis pazljivo i kako treba i toplo moze da prodje pogotovu za TOZ63 od 100
Ako majstor lose ispere sodu nece biti potrebno 25-30 godina da se puska raspadne vec 2-3god,takodje ako je razlika u ceni toplog i hladnog bruniranja 50 eura nevidim zasto rizikovati.Ako nosis pusku a u napred znas da ce korozija kad tad da razdvoji pruteve cemu bruniranje?Naj skuplje je kad neko upropasti pusku pa onda mora da se skidaju prutevi,cisti i ponovo letuje.Pozdrav!
Vladan

I Jevtic
 posle svakog bruniranja cevi se peru neutralizatorom da se spere sve ono sto je ostalo postoji sansa da se neko vreme pojavljuje po negde sode koja vremenom nestane ali nije nista stetna za pruteve i skida se vodom pozdrav

I Jevtic
 [xhide][quote]sjeftic kaže:
posle svakog bruniranja cevi se peru neutralizatorom da se spere sve ono sto je ostalo postoji sansa da se neko vreme pojavljuje po negde sode koja vremenom nestane ali nije nista stetna za pruteve i skida se vodom
svako ima svoje misljenje ja sam vec rekao da je i jedno i drugo izazivanje korozije prema tome i na hladnom bruniru izlazi korozija a ti kolega ako bi mogao da pozoves nekog majstora koi radi na hladno bruniranje da ti posalje sliku prvog mazanja cevi da vidis i ti a postavi ovde da vidimo i mi kako izgleda cev pre zavrsetka kada to budes video bice ti sve jasno jer je bruniranje na hladno daleko stetnije za cevi a ne za lem izmedju pruteva
ali svaki ciga svoga konja hvali kao sto rekoh mi kuvamo na bukvu a znas da je to plemenito drvo pozdrav[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar nož OPREMA 2195 12.03.2023. 01:00
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 25
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,622,867 posete www.srbijalov.com