Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
petar
 Hehe, 7x64 ja koristim, za njega samo hvale, hvale i hvale, nemam zamerki, savrsen je. B)

Hunter for ever, racunaj i na 7mm rem. magnum, to je savrsen kalibar za gotovo svu Evropsku divljac. B)
Just like old times!

Hunter forever
 Hvala na informacijama.Neznam za sta cu se odluciti kada budem kupovao karabin.Nesto izmedju 8x57 30-06 i 7x64...Za sta se odlucim videcu.Sa 8x57 i 7x64 moze se i lija loviti kao i ds ali sa 30-06 lija-ne bi rekao,razvali je.
marka Engleski poenter marka

Podunavac
 Za koji god da se odlučiš od ova 3 kalibra nećeš pogrešiti. Sva tri su dobri, i između njih su razlike u nijansama i lični afiniteti korisnika.

Vucko Jagodinac
  Ja lovim sa 30-06 i zadovoljan sam. Imao sam otstrel nekoliko lisica od 15-150m. Nema pravila nekad je razbije vise nekad manje. Uglavnom pucam sa zrnom PPU od 11.7gr. Takodje ima dosta blag trzaj, kad puknem karabinom ne osetim trzaj za razliku od dvosevke koja me "razvali". U kalibru 30-06 se rade zrna od 7-14 gr. naravno ne u PPU. Imao sam otstrel divljeg praseta oko 20 kg, izlazna rana je bila samo par santimetra bez ostecenja mesa.
Kad je srndac u pitanju takodje sarenilo. Sve zavisi od mesta pogodka ali uglavnom jednu plecku dosta osteti.
7mm Rem.magnum nije los izbor. Ima dobru putanju zrna i blag trzaj ali ipak je za krupniju divljac. Imao sam prilike da lovim sa njim jednu sezonu. Jednog srndaca mi je tako otvorio da sam samo isipao utrobu bez upotrebe noza na nekih 100m, a drugog na 50m je samo prosvirao bez ostecenja.
Pozdrav

petar
 [xhide]Ja sa 7x64 jako ostetim telo lisice pri pogotku, tako da mogu slobodno da kazem da nema pravila. Imao sam i odstrel srndaca sa .223, doduse bio je blizu, ali je gotovo jedna plecka nestala. Desava se i sa 7x64 da ne osteti toliko, a sa .223 da osteti, tako da nije nista posebno propisano, mada u vecini slucajeva krupnije stetnije. [/xhide]
Just like old times!

Dare_Makedonija
 Pozdrav kolege. Sad bi hteo da uzmem karabin i sacmaricu. Znam sta da uzmem kad je sacmarica u pitanje. E sad interesuje me koji od srednjih kalibra ima najmanji trzaj i koji bi vi najvise preporucili lovcu pocetniku. Pozdrav hvala unapred

fox
 Zanima me vse misljenje u vezi karabina remontnog zavoda iz Cacka?? Da li se tu radi o polovno oruzju? Ja sam video da se proizvode u kalibru 8x57js ili u jos nekom kalibru??? Da li je neko imao iskustva sa ovim karabinima?? hvala Bye

Podunavac

Dare_Makedonija kaže:
Pozdrav kolege. Sad bi hteo da uzmem karabin i sacmaricu. Znam sta da uzmem kad je sacmarica u pitanje. E sad interesuje me koji od srednjih kalibra ima najmanji trzaj i koji bi vi najvise preporucili lovcu pocetniku. Pozdrav hvala unapred

Nisi se izjasnio za koju vrstu divljači i na kojim daljinama najčešće planiraš da ga koristiš. Od srednjih kalibara ni jedan nema prevelik trzaj. Mislim da ti je naj bolje da po svom ukusu izabereš jedan od ova tri: 7x64, 30-06 Spr. ili 8x57 JS.
Tri prsta 2Kolce

petar
 [xhide]Ja bih na Podunavca dodao jos i 7mm rem. magnum, koji sam dugo vremena planirao da kupim, ali mi se ukazao jeftin 7x64 pa sam njega izabrao. Inace i ja sam pocetnik, tek 2 godine lovim. Podunavac je u pravu, navedi daljine i divljac koje lovis...B)[/xhide]
Just like old times!

Podunavac

fox kaže:
Zanima me vse misljenje u vezi karabina remontnog zavoda iz Cacka?? Da li se tu radi o polovno oruzju? Ja sam video da se proizvode u kalibru 8x57js ili u jos nekom kalibru??? Da li je neko imao iskustva sa ovim karabinima?? hvala Bye

Karabini iz Čačka su ili iz RR (ratne rezerve) ili korišteni karabini koji su reparirani (stavljene nove cevi, sređeni i brunirani). Cev nema prelaze kao vojna verzija ali ima tangentni zadnji nišan vojnog tipa od 200-2000 metara. Lično mislim da ti je bolje da kupiš polovan lovački karabin, nego taj iz Čačka. Postoji mogućnost da se jave problemi prilikom uvođenja metaka sa lovačkim zrnom iz magacina u cev. Ali naj bolje ti je da nazoveš TRZ Čačak i da njih pitaš u detalje sve što te interesuje.
Tri prsta 2Kolce

fox
 Pa ja sam njima pustio mejl,valjda ce mi odg B) ali su mi barem na oko delovali ok ,ali cu jos razmisliti s obzirom na to sto si mi sad rekao... lovac

Cvele
 Ja mislim da iz klase srednjih tj tkzv univerzalnih kalibara najmanji trzaj ima .308Win., a ni po cemu toliko ne zaosta je za 8x57, 30-06.... Bye
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

canis aureus
 Koliko mi je poznato u TRZ Čačak uglavnom su bile prepravljene M48. Odrađeni su im lovački kundaci i većinom nove cevi mada je bilo i originalnih M48 cevki na tim novim kundacima(kao što je jedno vreme rađeno u DMB Rakovica) i samo su bili u kalibru 8x57JS što mislim da je još uvek slučaj(nisam siguran)
Za malo para odličan karabin!! u odličnom kalibru!, jedina dorada koja je potrebna na njemu je ili zamena leptir kočnice ili obrada postojeće zbog nižeg montiranja opt.nišana i to je to

fox
 canis a ne znas koliko kosta ,slao sam mejl 3x na dve razlicite adrese ali mi je oba vratio Confused

Podunavac

canis aureus kaže:
Koliko mi je poznato u TRZ Čačak uglavnom su bile prepravljene M48. Odrađeni su im lovački kundaci i većinom nove cevi mada je bilo i originalnih M48 cevki na tim novim kundacima(kao što je jedno vreme rađeno u DMB Rakovica) i samo su bili u kalibru 8x57JS što mislim da je još uvek slučaj(nisam siguran)
Za malo para odličan karabin!! u odličnom kalibru!, jedina dorada koja je potrebna na njemu je ili zamena leptir kočnice ili obrada postojeće zbog nižeg montiranja opt.nišana i to je to

A prerada uvodnika metka između magacina i cevi? Misliš da je bolja solucija kupovina i prepravka karabina iz Čačka od polovnog lovačkog (naravno očuvanog)? A i vojni nišan je ružan za lovačko oružje.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 Ako je polovan a dobro očuvan OK i ako nije brdo ispucao a ovaj "Čačan" je sa novom cevkom što je tako reći nov za iste pare. Bilo ih je iz Čačka i sa lovnim nišanima tj kao na M70 i bez ikakvih nišana ali najviše sa vojnimConfused

canis aureus

fox kaže:
canis a ne znas koliko kosta ,slao sam mejl 3x na dve razlicite adrese ali mi je oba vratio Confused

Koliko se sećam bio je oko 130jev

Podunavac
 Pa 130 evra je stvarno povoljno, ja sam vazdušnu pušku platio 150. A bilo ih je Canis i sa montiranom optikom i tunelskom montažom. Nuđeni su jedno vreme oficirima po nekim smešnim cenama preko vojske.
Tri prsta 2Kolce

ohotnik
 Zadnja cena za koju ja znam je 16000 dinara imaju i modele sa upucanom optikom ON 4x32

Podunavac
 I sa ON 6x42.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 33
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,625,093 posete www.srbijalov.com